Sista natten

Detta blir Nadjas sista natt på denna jord, nu börjar allt bli så himla hemskt. Har inte gråtit så här mycket på länge, sist var nog när vi tog bort gammel katten för nu två år sen... Aldrig sett en sådan fin 25 åring som Nadja, nästan alla musklerna kvar. Perfekta näsborrarna och öronen liknande en arabs, den perfekta hästen kan man beskriva henne som. Vi har bestämmt att jag inte kommer vara med då när vi tar bort henne men jag vill vara där, ta farväl och avsluta vår resa tillsammans♥
 
Ta vara på den tiden ni har med era vänner man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Vet inte alls hur dom kommande dagarna kommer bli, i morgon måste allt packas klart, frågestunden avslutas och en massa mer. Jag vill hinna med mycket innan Ryttardagarna men vet inte alls hur mycket ork jag kommer ha kvar, så förbannat jobbigt!...
 

Tävlingen!

Jag är riktigt nöjd med tävlingen idag, duktig häst som kämpade! Vart uteslutna i 90cm då näst sista hindret var döläskigt men man får ju hoppa ett hinder innan man går ut så tänkte att nu visar jag på henne riktigt ordentligt innan vi tar om... OCKSÅ HOPPAR HON! Stillastående typ och bäst var nog spekerns reaktion, inte rev hon heller!
 
Men kändes ändå bra inför nästa klass. Väldigt bra galopp idag men sen inne på framhoppningen kändes hindren väldigt höga... räcket gick väl an och oxern första gången men andra gången så kom vi toligt in och det blev för mycket för oss. Bad funktionären att sänka 1dm och då kändes det som en mysig höjd, kom en gång och hon fick upp självförtroendet. Hon höjde upp igen och vi tog nya tag, då gick det bra. Väl inne på banan kände jag redan över första hindret att detta skulle gå bra! Flög över hindren, kom lite tokigt på en linje och hon klämde in två galoppsprång i kombinationen på 7m emellan, hehe... Sen kom ju det där sista hindret som var samma som näst sista i klassen innan. Halv niter lite och jag var väldigt nära på att dimpa i backen men höll mig kvar, hoppar bak i sadeln och tar ny sats. Duktiga tjejen hoppade nu direkt, inge vackert hopp men vi kom över och hon vågade. Hade hon inte stannat på sista där så lovar jag att vi skulle gjort bra ifrån oss i omhoppningen också, har för den delen aldrig kommit till omhoppning :p Men nästa gång kanske?
 
Ska ladda upp filmerna senare men fick inte för min bror då internet laggar när man laddar upp dem.
 
 
Kan inte säga annat än att hon har fått grymt fin teknik, märkte även att hon gjorde sitt andra märke på hoppplattan och det med utan brodd nu :o Bra och dåligt det där^^
 

På plats

Sitter nu i transporten med Ira och mamma är och anmäler oss. Första klassen har kommit lite mer än halvvägs så blir väl att gå bana sen efter att dom byggt om den. Tog en kvart att lasta idag, skulle gått fortare om jag hade haft lite mer is i magen och väntat en gång till så att hon gick in med marginal, men det var sak samma då vi har gott om tid ändå.


En ganska normal dag

Denna dag har inte kännts särskiljt speciell utan ''normal'' på ett konstigt sätt. Har ridit Ira lite smått, kände bara igenom gångarterna och red väl själv inte mer än 15 minuter då jag var tvungen att åka vidare, men mamma tog över och hade fått ett kanonpass. Jag och Vilma skulle he en på ponnyridning ett barnkalas, gjorde iordning Albin och sen kom några föräldrar till kalaset som kunde köra transporten då vi inte fick tag på någon egen chafför. Tog ändå en två timmar allt som allt, men inge slitigt utan mest bara roligt och trevligt. Vilma åkte med mig hem sen efter att jag packat inför i morgon och lasttränat med Ira, super duktig så det känns bra inför i morgon.
 
Startat väldigt sent i morgon, en 80 klass innan 90 plus att det var över 40 starter i 90 och jag startar som tredje sista. Vill dock vara där innan klassen börja för att kunna gå bana även om det blir lång väntan, får försöka ha henne i transporten så länge som möjligt. Sen startar jag tidigt i 1m och vi har hästnr. 9 eller som jag skriver ihop det sen på nummerlappen 009.
 
Har inte gjort så jätte mycket med Nadja själv idag, mamma är där nu och pysslar lite däremot. Jag känner stor sorg just nu men jag får inte fram det, inga tårar eller panikångest utan bara en stor kännsla av sorg...Känner mig hemsk när man planerar saker efter hennes bortgång. När jag skriver och tänker på det så kommer kommer gråten och saknaden. Älskar dig så oerhört mycket och skulla aldrig kunna få nog av dig, underbaraste, finaste hästen i vår Galax ♥
 

Guppet i den djupaste dalen i mitt liv

Många saker har varit bra idag, ett litet gupp mot det bättre men jag vet att den värsta dagen har inte varit än. Jobbade ju som sagt och slutade något tidigare men när jag kom hem pratat med mamma och bloggat så ringde hon upp och berättade att Börje kommer kvart i tre. Idag var första gången NÅGONSIN som Börje kunde sko Ira normalt, allt tackvare cat claw och respiratory. Cat claw har hjälpt hennes skadade nerver och Respiratory är en sort slicksten som dom blir alldeles maniska på vilket får Ira att inte tjura ur och släppa det psykologiska. Förr hade hon ont i sina nerver men det har blivit bra nu men problematiken med skoningen har suttit kvar i huvudet men nu när hon fick slicka på Respiratory så släppte den mentala spärren.
Finns i fyra olika smaker och just Respiratory är extra bra för host-hästar, även om Ira nu inte har någon hosta så kan det vara lika bra i förebyggande syfte ;) Ni som har diverse problem med era hästar, surfa runt och leta reda på försäljare nära dig eller hör om det finns någon som kan ta hem då det är väldigt dyrt om man ska köpa via internet med frakten.
 
En annan bra sak har även varit när jag lasttränade med Ira idag, gick in helt några gånger och i morgon tränar jag sista svängen innan Storvik. Vi fotograferade även Nadja idag samt byggde en ny hage på sommarbetet då hon blivit så pass bra att hon klarar av att gå ut dit, den ska flyttas varje dag så hon kan gå och äta alla goa toppar. Allt för att hon ska avsluta som den lyckligaste hästen på jorden.
 
Sen ser ni ju att bloggen har fått en makeover som heter duga, allt detta tack vare Malin som hjälpte mig med min första stilmall och idag så valde hon att göra en helt ny åt mig efter att jag frågat henne i ren panik över att jag raderat min förra... Betydde så otroligt mycket för mig ♥
 
Men har även varit väldigt jobbigt idag, flera gånger slog tanken till om det verkligen är rätt beslut att ta bort henne.... Ringa och avboka allt, ge henne en chans till... Men nej det går inte längre. Hon har fortfarande ont trots smärtis och man märker att gnistan avtagit lite lite, det är dax. Vi har bestämmt oss nu och vi ska inte dra ha henne kvar för våran egen skull, det måste finnas en chans att hon blir bra... den är inte stor längre :'(♥♥♥
 

Vardagen börjar smyga sig på

Mitt uppe i allt elände så märker man hur livet och vardagen kommer i kapp en. Jag gick och jobbade idag, valde dock att sluta lite tidigare, ungefär vid halv ett. Fick en hel del gjort men det var segt idag. Sånna här dagar är det extremt skönt att ha ett så pass fritt jobb där jag själv bestämmer lite arbetstider, hade inte ens behövt jobbat idag men jag ville få någonting att göra. Jobba på i min takt och lyssna på fågelkvittret.
Började klippa bort lite skott på träden i slutet, fortsätter med det v.28 när jag börjar igen.
 
Åker ner till stallet sen när mamma kommit hem, kameran ska följa med idag också då det vart ganksa hyfsat väder nu. En sak till som påminner en om att tiden faktiskt går är att Ira håller på att få en tappsko, trampat bort tre sömmar på insidan på höger bak. Dock sitter dom tre yttre kvar men hon måste ha trampat på själva sömskallarna liksom då hoven är lite trasig där. Börje var uppe vid ponnyklubben idag och skor så han gav oss nummret till Danne så kan vi höra med honom om han kan slå på en sko, annars skulle väl Börje komma ut ändå. Det löser sig på det ena eller det andra sättet.
 

Att kastas mellan hop och förtvivlan

Vi har nu kommit fram till ett beslut, hon kommer få gå vidare. Hon var knappt bättre på morgonen när vi åkte ner och då väntade en rad tunga samtal. Än så långe har hon ju faktiskt gnistan kvar i blicken och det ska inte behöva gå så långt att hon tappar allt. Vi har kämpat i 7 månader med några bakslag, aldrig vetat om det någonsin kommer bli bra. Hade man fått en garanti att om hon stod på sjukhage utan bakslag i ett halvår-år och bli helt bra hade man gjort det men nu om hon skulle fortsätta att stå på sjukhage och blir så pass bra att man får släppa na på stor hage igen och så river hon upp det första dagen och hela cirkusen börjar om. Det kommer helt enkelt till en punkt där det faktiskt inte är värdigt längre...
 
Just nu kastas jag mellan att vara helt tom till att en våg att sorg skakar om en. Det som känns värst nu är bara att när vi var ner nu ikväll för att ta in dom så var hon knappt halt och betydligt bättre... Men vi har tagit beslutet nu och det kommer bli bra, hon slipper i alla fall ha så ont sina sista dagar i livet och vi ska se till att göra allt vi kan för att hon ska ha det bäst. Sen får man inte glömma att hon faktiskt går på full dos metacam just för smärtlindringens skull.
 
Man kommer aldrig kunna veta om det någonsin kom att kunna bli bra, vi vet ingenting om framtiden, allt man kunde göra var att hoppas och göra det man kunde. Men en sak vet vi, att hon har haft ett underbart liv som hon fullkommligt älskat. Trots att man inte alltid haft tid för henne så mycket som man har önskat så har hon haft en förståelse för detta, alltid velat varit till lags och en lojalitet som inte går att jämföras med nå annat.
 
Det är mycket som kommer förändras, hela livet blir upp och ner men det är det bästa och mest rättvisa valet mot henne. Hur jobbigt det än är så visste man att denna dag skulle komma förr eller senare, en tanke som finns där redan från första dagen. Hur man ska kunna leva utan den varelse som man älskar av hela sitt hjärta? ♥

Framtiden är ovis

Allt som började gå mot det bättre har nog börjat nedräkningen nu.... När vi kom ner till stallet och skulle hämta Nadja för att gå med henne så var hon blockhalt, någonting måste ha hänt i hagen. Antingen om hon försökt sprungt, klivit snett eller slagit på sig vet man inte men varm, svälld på insidan av senan och jätte ont hade hon. Var bara att ta in henne och försöka kyla på det men efter halva vägen in så ville hon knappt gå längre. Hon fick äta lite gräs försöka ta någoot steg och sen vila igen, mamma kom ut med Metacamen och gav henne.
 
När vi kom så pass att slangen räckte började vi kyla, pappa kom förbi med en kylpåse samt min kamera. Trots att hon hade ont så fanns aptiten och glimten i ögat.... Hon har inte gett upp men hon ska inte behöva ha såhär ont och inte heller tappa glimten i ögat. Hon är nu lindad på båda fram och vi avvaktar tills imorgon, om hon inte är riktigt bra så kommer det nog bli en del tunga samtal att ringa. Finns ingenting som säger att detta måste ske i morgon men man vet helt enkelt inte, så mycket tankar som snurrar i huvude medan tårarna rullar ner för mina kinder. Spelar ingen roll hur mycket jag älskar Ira så kommer Nadja alltid vara nr1, världens vackraste och bästa häst! Ska det verkligen sluta här?...
 
Har även ringt och sagt att jag blir hemma från jobbet i morgon, eventuellt att jag ska gå på en jobbkonferens men som sagt framtiden är ovis. Nu ska jag försöka sova, ingen tjänar på att jag är vaken nå längre, upp tidigt i morgon, eller kanske ska säga idag nu mera....
 

Ni får vänta...

till ikväll, ska få hjälp av Malin som för den delen hjälpte mig första gången också. Hon trodde att hon skulle komma hem runt nio tiden sen dröjer det väl någon timme kanske innan hon hittat på den och jag fått den och kan börja återställa bloggen. Simple Black får tjänstgöra så länge, den okej men inte personlig!
 
Nu tänker jag dränka min transport i mina sörjer. Detta som skulle bli värsta bloggdagen liksom, men kanske just det den blev, värsta...
 
 varför sparde jag inte ner stilmallen innan jag började fippla? varför just mig? just nu?....


Satfläsk också!!!!

Skulle byta header men vart inte nöjd hur det såg ut när den väl var på plats så därför tänkte jag ändra lite på den och för att inte försötöra den nuvarande så klickade jag på återställ stilmall och tänkte att den tar bort dom ändringarna jag nyss gjorde. Ocj ja det gjorde den OCH ALLT ANNAT!!!! nu måste jag försöka koda om allting, jag som gillade min bloggdesign! :'(

Jag ljög lite för er...

Blev ledig från jobbet idag på grund av regnet men åkte i alla fall ner och släppte över hästarna, passade även på att mocka boxarna. Tog epan idag, hade egentligen tänkt tagit moppen men pappa frågade om jag skulle ta epan och tja vaför inte? Blir inte alls lika blöt, mysigare och bra träning!
 
Blir istället att slappa här hemma, kanske kolla på någon film och pyssla lite med bloggen. Skulle vilja ha fler sidor för att kunna skriva en presentation om mig och mina djur så för er som är nya här på bloggen hänger med eller för er som helt enkelt blandar ihop det^^ Ska även ut och göra ren transporten invändigt men det får bli när det slutat att regna!
 
 
 
Bjuder väl på lite solskensbilder i ruggvädret! 

Regnar idag

Dom flesta som bor i mitt område märker att det regnar. Nu packar jag bara om väskan innan jag bränner ner till stallet för att ta över dom på bete och sen vidare mot jobbet. Kommer troligtvis sluta lite tidigare idag om inte vädret bättrar på sig. Inga kompisar idag heller tror jag, vill bara realaxa ett tag nu ;)


dåliga vanor

Idag kom jag inte hem i så tokig tid, kanske strax innan tio... hehe. Jobbade till klockan två igen och idag ägnade jag hela dagen till att rensa grusgångar. I morgon ska jag ta landet på framsidan, klippa lite skott på träden och ta någon grusgång till. Efter jobbet så bestämmde jag med Vilma att vi skulle ta moppen ner till rullsand och möta Jenny och Linnea där. Vi tankade även innan så kom lite efter dom andra. Så himla långgrundt, sen vilket lyft det blivit där sedan hidegrens tog över! Mycket fräschare och stranden är ju så fin nu efter att dom köpte in strandrensaren.Väl värt fler besök!
 
Stack direkt till mitt stall efter Rullsand, mamma hade så gott som gjort klart allt i stallet så jag gick ut för att börja bygga lite hinder. Tävlar ju i Storvik på söndag så ville känna på några språng. Ett räcke med vattenmatta under samt en tvåkombination och lite cavalettistuds. Hon tyckte det var jätte konstigt med Helenas hinderstöd, dom är nämligen inte så höga utan blir kanske 110-115 som mest. Vattenmattan var även riktigt farlig men efter att jag fick ta om några gånger så hoppade hon tillslut, envisa båda två! Hon var fin över cavalettisarna och kombinationen, hade en bra galopp som jag kunde samla ihop ganska mycket och sen reglera fram till hindren, härlig kännsla.
 
Ätit fläskpannkaka som mamma lagat nu på kvällningen som även kommer bli min matlåda tills i morgon. Ska nog även duscha på morgonen också, godnatt!

@jobbet

Inte helt fel det här heller!


Om man ändå bara hade mera tid!

Nu ska jag sova så fort jag skrivit klart detta, vart med Vilma hela dagen efter jobbet. Först badade vi, vart riktigt länge men super skönt i poolen. Vart bjuden på middag där så vi inväntade det innan vi stack upp till stallet, klockan drog iväg och höll lite kontakt med mamma som gjorde klart stallet idag åt mig.
 
Jag fick rida Stella till en början, mest bara för att kunna tipsa Vilma om lite saker med tanke på att Stella och Ira är ganska lika varandra på sätt och vis. Ett problem är att hon inte lyssnar på vänstertygeln alltid och även att hon flyr en del för skänkeln men det kommer. Vilma hoppade upp även om det inte var tänkt så från början och då såg man att Stella genast vart lite lugnare när hon kände igen sin ägare på ryggen, hon behöver rutiner och en stabilitet kring det hon gör tills hon blivit starkare. Jag vet att Vilma är den som kommer kunna få henne till en drömponny bara dom får den tid som krävs, skynda långsamt som man brukar säga :)
 
Kommer bli på tok för lite sömn inatt då jag börjar kl.8 i morgon istället för 9 och har inte förberett en matlåda heller så blir att göra i ordning i morgon bitti istället. Godnatt!

Home after work

Första jobbdagen var idag då alltså, precis hoppar ur duschen och ska alldeles strax över till Vilma och bada i hennes pool. Nöjd med mig själv nu då jag har klippt ett område lika stort som våran gård med en vanlig gräsklippare, har även rensat ur ett land och rensat ogräs från alla grusgångarna på baksidan. Allt detta hann jag med på 5 timmar - en liten lunchpaus, alltså från 9-14.
 
Var ner innan jobbet till stallet för att släppa över brudarna på betet, åker väl ner ikväll och gör klart stallet. Mamma ska nog rida idag och jag går väl med Nadja medan :)
 

Nytt rekord!

Ser ni hur långt i hon var! *hmhmr* Nejdå vi slog vårt rekord med att alltså komma i med hela framhovarna!
Glad häst och ägare, jag för att vi faktiskt kom i lite efter många om och men och hon för att hon klarade av mer än hon trodde samt att vi faktiskt bara skulle hem. Medan jag var väldigt stolt över våran prestation såg det ut såhär för Vilma och Stella...
Sjuåringen det där!
 
Gick även ganska bra när jag trimmade med Ira idag, dryg till en början men släppte efter bra på slutet. Ska nog byta bett däremot då jag tycker hon mest bara går och gapar i början, lite att hon tuggar men tycker inte att hon trivs lika bra på det längre.... Antingen blir det ett tredelat igen eller ett rakt får se lite vad vi hittar på.
 
Men det finns ingen annan häst på denna jord som är så snygg när man rider och när du står i hagen ser du inte ut att vara så mycket för världen, min fina underbara Ira som jag kan älska och sky lika mycket på samma gång! ♥

Snart iväg igen! :)

Haha älskar och ha sommarlov, hela dagarna fullspeckade med exakt allting man vill göra och lite till! Tog lite sovmorgon i morse, sov till tio typ. Åkte iväg direkt ner till stallet för att släppa över Nadja och Ira på bete, gick med Nadja 4 varv och flyttade om hennes beteshage. Tog ganska lång tid att flytta på hagen och särskiljt när jag hade Nadja på snöre, kom inte hem först halv tolv och kunde äta frukost som vart brucnh istället.
 
Pratade med Saga och Vilma på kik samt facetime och bestämmde att vi skulle sticka ner till lill-ån, ganska härligt i vattnet ändå. Badade väl inge super länge men härligt och roligt var det :) Nu har vi delat upp oss lite så Vilma sticker till sitt stall och jag och Saga ska upp till mitt där jag först trimmar Ira på banan och Saga får fota tills Vilma kommer och antingen så trimmar hon en stund också eller om jag är klar så rider vi vidare. Vi ska nämligen ner till ÄRK för att bada med Ira och Stella! Saga följer med även dit :)
 
 
Sen har jag även nyligen smörjt in med vinylbaksam på taket av transporten, ska smörja in det en gång till innan vi vaxar den. Nu ska jag packa ihop min saker innan jag och Saga brummar ner med moppen till stallet.

Nu börjar det hända lite saker!

Nu börjar det trilla in lite kommentarer och hoppas väl på några till. Sen ska jag även korrigera då jag tidigare skrev att frågestunden avslutas den 1/6 och att vi åker iväg den 2/6 men ska såklart vara den 1/7 & 2/7!
 
Trevligt hos morfar, Ronnie fick övningsköra dit i Puttes Pontiac Bonneville.
 
Hannah hade fått feber och hörde om vi kunde ta in hästarna och det kunde vi, fort gick det också, inte mer än 5min!
 
Saga ville att vi skulle ner till lill-ån och bada och det ville jag med fast när jag försökte ringa henne sen så fick jag inge svar :( Får bli i morgon då kanske, sista ''lediga'' dagen då... Vart istället att jag och pappa kollade på två avsnitt utav Falling Skies. Vart fett lycklig tidigare idag när pappa berättade att den nya säsongen drog igång, hade egentlligen missat 1&2 avsnittet men som att det går många repriser på det så kunde vi spela in dom. Det tredje gick idag kl.21 men inspelningen misslyckades så vi prövar med reprisen i morgon istället :P
 
 

Mellanlandar

Kom hem ganska nyligen hem, Karin och Olaf som hyr vår stuga var här och vi fikade tillsammans. Har nu duschat och ska strax iväg till morfar.
 
Ira tömkördes idag, både på volt och vanligt. Hon skötte sig bra, när hon hittar formen så jobbar hon på fint. Springer dock lite för fort så det jobbade vi mest på idag, att hitta ett lugnare tempo som hon jobbar på bra i. Körde först vanligt men valde att sätta dit gummisnodden på slutet och se om hon gick bättre då, ja och nej. Jag får gå och lyfta upp henne lite mer så att hon inte tippar in med  huvudet men blir lite stabilare och får mer stöd och lugnar ner sig lite då.
 
Nadja fick bar gå vanligt idag, jätte tråkigt enligt henne men vi ska väl försöka få på skorna kanske och komma ut lite istället. Lite miljöombyte och lättare att hålla modet uppe.
 
Bloggar väl lite mer ikväll men nu blir det att föna håret och hoppa i några rena kläder :)

Trevligt med långhelg

Inte för att det berör mig så mycket men fortfarande trevligt att umgås i familjen och släkten. Trots det svala vädret så satt vi i uteplatsen igår, grillat kött med pommes och kantarellsås. Väldigt lugnt helt enkelt men jag tycker det är lite overkill med allt ståhej runt midsommar och alla andra högtider. Man kan väl se till och koppla av istället när man får lite långledigt? Kanske inte ska säga så mycket med tanke på mitt sommarlov som det varit hittils men tror väl inte att det blir så mycket lugnare ändå, på Ryttardagarna får jag väl halv semester då det mest bara är hästarna som är ett måste :)
 
Idag skulle vi till morfar på eftermiddangen då som sagt och vi gör stallet nu på fm, funderar på om vi kanske ska cykla ner tar ju bara 20 min i vanlig takt :)

Vad tycker ni?

Har ganska många  ideér på lager om vad jag kan göra här på bloggen men som att jag har ett speckat schema så måste jag disponera tiden rätt. Vill därför veta vad ni skulle uppskatta om jag startade på bloggen, t.ex:
  • Veckans blogg
  • Veckans hiss/diss
  • Prylbloggen
  • Stalltipset
  • Veckans händelse
Många fler kan jag säkert komma på men skulle ju vara roligt om jag fick veta vad ni skulle uppskatta mest att läsa så kan jag satsa på de och kom gärna med egna ideér om ni har några :)
 
Sen påminner jag er om frågestunden och jag kommer nog avsluta den på kvällen 1/6 tror jag då vi åker mot Ryttardagarna i Dalarna på tisdag morgon (2/6) och kommer inte hem först sent på kvällen på söndagen samma vecka. Fråga vart ni vill om vad ni vill!
 
 
 

En av dom lugnare dagarna!

Midsommarafton och jag har inte mycket till åtagande, en dag att varva ner och njuta av ledigheten. Jag och mamma åkte upp till stallet på förmiddagen och började med att jag red Ira och hon tömkörde Nadja. Efter ca 20-30 minuter så hade mamma klätt av Nadja och jag var nöjd så då fick hon hoppa upp medan jag betade med bästa! Ira skötte sig riktigt bra med både mig och mamma, hon har blivit stadigare i formen och så mycket starkare, kommer inte vara några problem att båda rider henne på Ryttardagarna.
 
När vi kom hem så tog jag och stekte på lite korvar till hela familjen, dröjer några timmar innan det blir middag. Gick ut och solade lite efter det, gick väl inge vidare med tanke på att det vart halvmolnigt ganksa fort. Drog en filt över mig och vilade, slutade med att jag lurade till under filten, mycket skönt!
 
Vi kommer bara bli hemma nu denna afton, däremot kommer Ronnie sticka in till Gävle och fira midsommar där. I morgon så ska vi till morfar på eftermiddan och grilla lite och fortsätter midsommarfirandet.
 
Nu ska vi snart ner och ta tillbaka Ira och Nadja från sommarbete och då tar vi hem transporten över helgen, blir att tvätta, vaxa, smörja och putsa upp den.
 
 Solen har gjort glasfibern på taket lite matt så blir väl att först ha på lite vinylbalsam tills den börjar bli lite mättad  och sen vaxa riktigt för att få en hållbar yta. Ska blänka mer än på den här bilden när vi är klara ;)

Dåliga mig...

Att jag inte kan uppdatera i tid, men aja gjort det jag tänkt idag och mycket mer. Var ut till Billudden på fm med Saga, släppte över Nadja och Ira på betetpå vägen ner också. Gjorde min livs första fickparkering med epan, stolt! Fotade en del men vi hade tyvärr ingen större inspiration men några pics vart det väl, för fin omgivning där kanske? På vägen hem så stannade vi till och gick tio minuter med Nadja samt mockade ur Iras box, ville inte skita i stallet helt eller! 
 
Idag så tog jag även årets FÖRSTA bad, helt sjukt men så himla härligt! Dock i Sagas pool men det havet får bli någon annan dag :P
 
Saga sov hos mig igår och vilma sover här inatt, nu ska vi kolla på lite gamla bilder och sen blir det väl godnattmössan på!

Fullt ös, medvetslös!

Tidig revelj i morse, varit igång sen kl 7 och nu börjar det kännas en aning. Var ett återbesök på Ultuna som gällde, var väl inga toppennyheter... Ingen förbättring och kanske lite lite sämre, vart efter att hon stod och essade på en annan häst i hagen bredvid. Hon har blivit lite som bockbent och inte velat stödjat lika mycket på benet och senan har blivit stelare så nu gäller det att hon börjar gå mer och mjuka upp den, att hon ska gå lite mer energiskt. Så nu blir det intervaller som gäller, gå vanligt blandat med tömkörning och köra lite Metacam-kurer dock kortare än vad vi kört kanske bara 2-3 dagar för att hon ska våga gå tillräckligt på benet. Kändes lite tröligt att hon inte har gjort någon förbättring men vi kämpar på och får väl inse att om benet inte håller för ett vanligt hagliv utan belastning så är det inte riktigt värt att ha henne kvar till varje pris.
 
Väl hemma på stallet igen så lastade vi ur henne och jag gick lite med henne medan mamma fixade resten med tranporten och packningen, släppte över dom på betet och åkte hem. Dax att packa nästa bil med kaninsaker den här gången, tävling för Chappe och Halo. Höll på att packa i Örjan och Klara också men kom på mig själv att det inte vara någon mini så dom slapp följa med. Fixade lite ärenden innan vi åkte till högbo, kaninerna fick vänta i bilen däremot i skugga och med rutorna lite nere.
 
Alla kaninerna gick ganska dåligt, Chappe kom två på 2+2 men fick sin tredje pinne och är nu svår i både Krok och Rak :D Halo gick till final men var inte alls sig själv i grunden, drog inte på hindren och ville inte riktigt helt enkelt men tog sig till final på sina 4 fel. Tror hon rev 2 hinder sen i finalen men då var hon på hugget igen och skötte sig ritkigt bra, kanske lite trött bara :p
 
Nu är klockan 1 på natten och jag och Saga ska upp vid typ nio... Imorgon (idag) så blir det att ta epan ner till Billudden för en grym photoshoot och blir väl en del förberedelser innan men vi ska försöka komma iväg så fort som möjligt :)
 
Bild från sist när vi fotade vilket var evigheter och den gången var det mest spontant inte riktigt awsome!

800 grader!

Ungefär så varmt var det inne i ridhuset idag. Vi hade sista hoppträningen på några veckor idag där inne på grund av att ridhuset har för nuläget bästa  underlaget, hoppas på fibrer sen när stora utebanan byggs om. Men det gick bra idag, hon var modig idag och ville över. Men snacka om att hon vart svettig, bara löddrade om henne och hela förbygeln var löddrig... Hon har inge dålig kondis och styrkan är det väl inge större fel på men hon taggar ju till så och plus att det var så varmt. Fick en dusch när vi kom hem och schampoonerade henne med ett linimentshampoo den här gången, tror det blir bra nu när hon jobbat på så bra!
 
Ingen beauty-pic på oss men ni ser ju vad svettig hon vart, lill-puppan då!
 

Stalkompisar!

Jag och Vilma åkte som sagt upp till stallen och hjälptes åt, började i mitt stall. Gick över med dom på betet innan vi gjorde stallet, mockade boxarna tillsammans och allt gick väldigt lätt och smidigt. Ira har blivit så rumsren nu och bara bajsar och kissar i bakkant! :)
 
Solen kom fram så vi täckade av dom då det hade regnat och varit bra kallt på morgonen, bytte vatten i badkaret på betet. Sen vidare till hennes stall, Stella skukke skrittas och allt det andra också då. Hon skulle väl skrittas i ca 30 min så jag sa det till Vilma, jag kommer inte palla gå med er i så fall, synd att det inte var Nadja vi skulle ut på. Vi brukade rida ut på Nadja båda två samtidigt, smidigt, underbart och roligt! Men då sa hon det att det skulle vi nog kunna, rida båda två alltså. Vi väger ju som en lite tyngre vuxen tillsammans, ingen match för en lite grövre ponny som Stella. 
Så vackert!
Pömsig ponny, jag fick även klippa hennes hovskägg lite smått :)
Fick den här bilden från Vilma också, endast halva min RUMPA(!!!!!!) fick plats på schabraket. Dessa barbacka bekymmer...
 
 

Ett ungefärligt schema och ...

Jag kommer nu bara äta lite lätt frukost, typ en banan. Sen tar jag moppen till Vilma och hämtar upp henne och far vidare till mitt stall där vi släpper över dom på bete och gör klart i stallet så långt vi hinner. Ska nämligen till hennes stall sen och Stella skulle få träffa typ en kiropraktor om jag fattat det rätt men vi vet inte riktigt när, tur att man är flexibel med moppen :) Gör även klart stallet hos henne och vi måste vara klara innan kl.13 då hennes släkt kommer då. ...Vilma fyller ju byxmyndig idag!!!! Albin med, tvillingarna!
 
Hipp Hipp HURRA!!! Vilken underbar dag!

Varken nöjd eller besviken...

 
 
Ridlektionen idag gick väl inge vidare om man ska vara helt ärlig, fick aldrig någon riktig kontakt med henne och hon släppte aldrig spänningen riktigt heller, lite surt. Jag red inte heller tip top idag, vart lite otålig då hon iggade mina försök och var inte tillräckligt konsekvent samt motiverad för att föra igenom alla mina hjälper. Vet inte om det är bettet hon inte tycker om eller vad det är men provar väl rida på det ett tag till, kanske att jag kan trimma på onsdag för nästa gång SKA det gå bra! Bara ta nya tag och peppa mig själv till ett kanonpass!
 
I morgon är det hoppträning istället, får hoppas på den istället och som att hon inte jobbade nå tok mycket idag så bör hon inte ha någon träningsvärk heller så finns väl någonting positivt med det hela. Dock måste jag få säga att jag känner mig väldigt låg bara, jag är inte besviken då hon stundvis gick hyfsat och inge super dåligt men jag är långt ifrån nöjd. Vill bara att det ska bli onsdag eller torsdag satt vi kan få ett bra pass och göra rätt för oss. Sen tror jag även att jag skulle ha haft sporrarna idag för att ha fått mer exakta hjälper, inte för att hon blir seg men för att hon ska förstå mina hjälper bättre, aja nu blev det som det blev och man får lära sig av sina ''misstag''.
 
 
 
 
Mamma var så snäll och fotade lite, måste få Saga att följa med och göra en riktig photoshoot. Vill ha en massa bilder till bloggen och en ny header! :)

Glöm inte!

Har ju frågestund här på bloggen, än så länge endast två duktiga tjejer som ställt flertalet frågor som jag bara väntar på att få svara på. Det är ERA frågor jag väntar på, några till innan jag gör ett video inlägg. Snart kommer det även ske en makeover här på bloggen, hoppas på att kunna lära mig hur man kodar lite bättre för att ändra utseende samt header! Vill börja med det redan i kväll, mycket inspiration nu till ALLT! See you later aligator! :D
 
 

Halv dagen avklarad

Gick upp vi halv nio i morse och hade bestämmt med Vilma att träffas vid tio i hennes stall, vart lite sen då jag tankade innan men det var inte hela världen. Vilma red fram medan jag ställde i ordning hindren, hade först tänkt att hoppa en kombination med två galoppsprång, ett hinder på diagonalen och en liten oxer men vi fick ställa om oss lite. Stella hoppar väldigt stort över hindren och farten är det inga problem med men värre är det väl att få tillbaka henne. Marina kom även ut och tittade och då valde vi att bygga om kombinationen till en studs och strunta i resten, då vart hon tvungen att ta det lite lugnt samt att vi styrde hennes språng lite mer. Gick bra i högervarvet men när dom bytte håll började Stella smita på sidan. La en bom som lite infångare men det struntade hon i så Marina ställde sig därför där istället och då hoppade hon men det var jobbigt för henne. Andra gången försökte hon smita igen så Vilma kom en tredje och sista gång och då gjorde hon det riktigt bra. Hon vart trött på slutet och det var för att komma undan men hon behöver sånna övningar för att varva ner och jobba mera, men samtidigt får man ha i baktanke att dom inte orkar lika mycket/länge som annars, effektivare styrketräning. Vill man jobba kondition så kan man ta det för sig ;)
 
Hade kameran med mig så några pics blev det.
 
 
 
 
 
 Plus en failbild:
Hon försöker i alla fall! :)
 
Åkte efter Vilmas stall upp till vårt och gjorde klart allting där, tog lite längre tid då jag gjorde lite dokumentation satt säga medan jag höll på^^ Hem och åt innan jag for vidare till Älvkarleö för ett jobbmöte med Janet där vi pratade lite om vad jag skulle göra i sommar och lite annan information. Börjar jobba där på måndag kl. 9 vilket känns riktigt bra! :) Nu ska jag hitta på någonting innan jag och mamma åker ner till stallet då jag har dressyrlektion för Lotta, hoppas på en duktig häst!

Ännu en dag har nått sitt slut

Utöver tävlingen idag så red mamma Ira, galoppade några steg även idag, duktiga brudar! Tömkört Nadja en 25min någonting. Sen har vi tagit beslutet att ha henne olindad nu då hon fick ett litet skavsår från lindorna uppe vid senan där själva riktiga skadan är och sen har flugorna gått och ätit i det där när lindorna hasat ner. Vill ju inte linda för hårt heller med tanke på senan, allt detta har blivit en ond cirkel då hon tidigare svällt så i benet när hon varit olindad. Det på grund av att vi har lindat så pass länge nu, men faktiskt tycker jag inte att hon gjort det nu. Haft på salva så inte flugorna går och äter i det och hoppas nu på att det läker ihop ganska fort nu. Förövrigt så är hon mycket bättre i benet nu efter metacam-kuren och hon haltar inget längre, på onsdag är det återbesök på Ulltuna vilket nog kommer säga ganska mycket.
 
Vid klockan sex kom farmor och Sten-Olov samt farfar och vi hade lite examensfika då vi stack till Tierp igår direkt.
Fått många fina rosor och blommor från släkt och vänner!
Citerar från Tierp Arenas fb sida och kan inte säga annat än vilket drag! ''Nu är det över för den här gången, och vi kan bara konstatera att årets första EM-tävling på Tierp Arena blev en succé. Solen värmde både banan och publiken, och tack vare den kalla och syrerika luften blev förhållandena idealiska för dragracing.
Hela fem nya Europarekord slogs. Vilket gett resultatet att alla nu gällande rekord i bilklasserna är tagna på just Tierp Arena. Något rekord blev till och med slaget två gånger! Det regn som hotade söndagens finaler blev det inget med. Förutom några få droppar som föll precis innan finalen i Top Methanol Funny Car skulle köras. Detta orsakade dock endast några få minuters uppskjuten final. Nu när röken lagt sig kan vi även konstatera att det här i mångt och mycket blev en succé och stor sportslig framgång för Sverige. Fem av sju vinnare är svenskar, och alla de fem nya Europarekorden sattes av svenskar.''. Hur grymt är inte det här då?!!
 
Jag och pappa tog in hästarna i dag då mamma jobbar natt idag men sista dagen för det nu. I morgon ska jag ta lite sovmorgon men inte sova längre än till kl 9 då jag vid tio tiden ska upp till Vilmas stall för att hjälpa henne när hon ska hoppa med Stella, kameran kommer nog följa med! :) Ska verkligen anstränga mig för att få till några inlägg under dagen också så ni slipper dessa super långa inläggen varje kväll :P
 

Tävlingen!

Har haft fullt igång hela dagen, började kl6 i morse för att göra sig i ordning för att släppa ut hästarna. Gick bra och blev klara med det hyfsat fort men ändå bara hem och packa in kaniner och övrig utrustning i bilen och sen vidare till Laxön. Spöregnade då men bara att bita ihop och jag fick bygga första banan, vart väl sådär men var väl första riktiga banan jag byggde och fick lite tips från Sofia :)

Chappe har hoppat väldigt stadigt på 2+3 i svåren eller i alla fall haft ett fel för mycket för pinne varje gång nästan. Han har inte så stora problem med hindren men någon bom trillar tyvärr ner här och där ibland..

Halo hoppade på 4+1 men var fin i finalen ändå, dom flesta kaninerna gick väl inge vidare. Hon har lite för bråttom och stressar upp sig lite ibland men kämpar på! 

Klara rev ganska mycket i mini men vi tog oss runt båda gångerna men bra precis i finalen då hon brunstade lite. Örjan skuttade runt på 0+1 tror jag men han vann över Klara :p

Med tanke på att vi skulle hålla på och hoppa fram tills klockan två kärde vi då dubbla klasser och alla fick gå till final i alla klasserna, bara bra träning för kaninerna även om dom inte har pinnchans just den gången. tur för mina kaniner att vi hade dubbla klasser. Chappe var lite slarvig i grunden och rev 3 hinder men fanns ju fortfarande hopp, och då slog han till med endast 1 fel i finalen trots lite vingel inför sista hindret som gav mig lite hjärtklappning men klarar och vinner på tid. Ganska sjukt att han vinner och tar pinne på 4 fel av nio startande, men jag klagar inte. Hans första pinne i Svår!!!! :D Halo hade lugnat ner sig lite till andra klassen men var lite mer osäker än i första mrn hon hoppade med stor marginal, ett ner i grunden. Jätte taggad inför finalen och flög över framhoppningen, matte får svårt att hänga med. Inne på banan så hoppade hon jätte längt ifrån så man hade lite hjärtklappning även där men en liten bom trillade ner, men det räckte till en andra plats och hon fick sin första pinne i medelsvår krok.

Mycket nöjd med dom och som att vi vart klara innan klockan två trots att vi körde dubbla klasser så fick dom som ville hoppa med sina kaniner. Dom flesta ville hoppa medelhöjd så valde att ta ut Chappe då han faktiskt ska tävla medel på onsdag fast i rakbanan då. Hoppade lätt över alla hindren och nollade, han kan min kanin bara han får komma in i det lite ;)

 
Märkte även att Chappe hade ett sår typ på bakhuvudet och det enda jag kan tänka mig ha hänt är utifall han slagit i någonstns, dock var det en sårskorpa där nu så tänker inte pilla i det nå, fina Chappman!♥

Så ja, nästa tävling blir på onsdag i Högbo, en kvällstävling. Enkla klasser men om man blir så få som idag kanske att man kör dubbla, vi märker väl :)


Vem sa att man skulle få tid över när man fick sommarlov?!

Har jag gjort det så lär jag nog ta tillbaka det till en börja i alla fall! Idag vart det en heldag på Tierp, många super rundor och flera Europa-rekord slogs och nu är Tierp Arena den bana där alla europarekord innehas på! Så satans häftigt!
Driftingbilarna bjöd på stort under saneringarna som tyävvar vart ganska många och utdragna idag...
Här är en av dom två som också bjöd på sig själva under avbrotten!
Topfuel Dragster som sprutar eld, första rundan vi såg så fattade hela bakpartiet på en av dragstrarna eld. Vilken debut för Diddi!
 
Väl hemma sen var man rejält mosig och slängde i sig någon macka innan jag och mamma åkte ner till stallet för att göra klart allting och släppa in dom. Gick med Nadja och lasttränade med Ira som stod inne i transporten i över 5min och idag gick hon knappt att stoppa, hon skulle in i transporten. Framsteg!
 
Är riktigt nöjd med mina betyg, hade 277,5p när jag slutade i vintras och satte därför upp ett mål att jag skulle höja till 300p av 320 möjliga! Jag klarade mitt mål med 5 poäng till godo! Lite examens bilder kommer väl upp i ett senare inlägg för nu ska jag sova i vanlig ordning då det blir tidig revelj, 06.00!
 
I morgon taggar jag kaninhoppning på hemmaplan, ska ha tävling på Sydkap vid Laxön i morgon på Fallens Dag. På måndag har jag sommarjobbsmöte samt ridlektion för Lotta :)

Sweden International's EM DRAGRACING!

Sitter just nu på läktaren i Tierp Arena och ser på EM-dragracing, perfekta sättet att inviga sommarlovet! Jag, mamma, pappa och Diddi njuter av sol, kanonrundor samt ren och skär dragracinganda!

Tyvärr varit en del saneringar men nu verkar dom ha kommit igång igen, kanske värt det om man får bevittna rekordrundor? ;)


Mycket förberedelser

I morgon går jag ut nian, kämpat i många år nu och snart får jag en bokstav och poäng på allt arbete och tid man lagt ner. Allt är på två sätt men intalar mig själv om att allt i livet går mot det bättre nu, för och nackdelar med allt men lever ett helt klart lyckligare och underbarare liv än tidigare. Nu kör vi!
Gått förövrigt riktigt bra idag, vi vann brännbollen mot lärarna 96-71 till oss! Firat kusin som tog studenten, hälsat på farmor, träffat en från SISU och GIF genom US, motionerat hästarna samt skjutsat Vilma och Saga lite. Ira tömkördes/longerades en snabbis då det började ös-regna precis när jag skulle gå ut med henne, min vanliga tur tror jag... Men hon var duktig, Vilma var även med i stallet och vi gick med Nadja en kvart tillsammans också. Skjutsade henne till Stella och väntade medan hon gjorde iordning hö och vatten sen åkte hon med Linnéa hem, jag åkte då omvägen ut på 76:an för att slippa Östanåvägen som är så satans smal! Nästan hemma kör jag förbi Saga som är ute och går i regnet, skjutsade henne lite närmare hem samtidigt som jag kunde visa på henne ljud och ljus i den ;)
Fint parkerad utanför skolan!
Sen kom det världens mega regnoväder när vi var på ''möte'' med han från SISU/GIF, vart ju rena vårfloden på typ tre sekunder plus att den åskade och blixtrade. Som tur var slutade det efter en 15-20 min iaf :)
 
Sen påminner jag om frågestunden lite igen, en som har ställt en massa frågor hitills vilket är jätte kul men ännu roligare vore om fler kommer med frågor och funderingar!! Nu blir det att hoppa in i duschen snabbt som bara den och sen sova, upp vid 6 i morgon då vi först ska ut med hästarna och sen skolavslutning! Nighty nighty!
 

Första och enda gången :):(

Med stort vemod inser man att detta bar första och sista gången jag fick åka epan till skolan. Hade jag dock inte gjort hade jag ångrat mig nå in i bomben, men nu behöver jag inte det. Och bra gick det att köra hit också!


Någon gång måste vara den första...

Jag försov mig imorse.... Har aldrig hänt förr (typ) men i dag sov jag över med en timme och sen tog det 20 min innan man väl var nere på skolan. Som tur är betygen redan satta och vi kollade bara på film, är väl jag som slappnat av och hade en del sömn att ta igen sen stolt & nykter. Var ingen big deal, sen var jag tvungen att sluta lite tidigare med tanke på att vi skulle in till stan och Ronnie väntade på oss där. 
 
När jag började åka hem från skolan så drog det igång med att regna, stannade till och släppte över Ira och Nadja på bete och fortsatte hem efter det. Dygnsura kläder men bytte om och gjorde mig klar att åka.
 
Blev inne i stan ganska länge, köpte lite studentpresenter till kusin-vitamin och en del kläder till mig och Ronnie, eller mest till honom om man ska vara ärlig. Jag fick med mig en blus, två bh:ar och ett par skor med alldeles lagom klack! :)
 
Svängde förbi max och käkade där och sen vidare till Plantagen för att köpa blommor, sen kände vi oss nöjda! Väl hemma träffade vi på pappa och kom överrens om att mamma skulle åka ner till stallet och börja medan jag och pappa skulle ut och övningsköra med epan och sen åka ner dit och hjälpa till med det som var kvar, pappa tog då mammas bil hem. Gick bra idag, fick öva lite mer på att köra iväg från stillastående. Lite bråttom upp med kopplingen och blir lite stressad när jag ska iväg från en korsning, måste få rutin helt enkelt för att ha lite mer is i magen. Men jäklar vad bra det kommer bli sen när jag lärt mig på amazon som är svårkörd och sen får börja köra riktig bil!
 
Nu blir det sängen och lite för lite sömn men that's life!
 
Har bild på skorna men suttit och försökt i över 10 minuter och försökt ladda upp den där satans bilden med det går int så ett inlägg utan bilder vart det istället då :(.... Bjuder dock på den här gamla bilden!
 

Frågestund!!!!!

Nu har jag äntligen bestämmt mig för att ha en fågestund. Fråga i princip vad som helst och jag svarar.
Skola? Hästar? Kaninerna? Socialt? Drömmar och mål! What ever you want!

Avslutar frågesporten om ett litet tag, får se när, hänger på er det! Videosvar om det blir tillräckligt med frågor :)
 
Bjuder på ego-pic från i vintras då jag typ inte har en enda bild på bara mig från dom senaste månaderna! :o

Helt klart sevärda klipp!

Ta er tiden nu och kolla på dom här klippen, det som sägs i dom är inget skitsnack. Blev väldigt rörd när jag fick höra om Be Kash, hur trångsynt hästsporten kan vara och att det alltid ska vara rätt eller fel.
 
Kan inte säga annat än att videon talar för sig själv, kan inte uttrycka detta på något bättre sätt själv.
 
Nästa videoklipp är kanske inte lika slående som det ovanför men helt klart ett budskap värdt att fundera över!

Felix Samuelsson & Ikke ter Damme

 
Luftar lite lagom!
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna från tävlingarna i Tierp för en sex veckor sedan ungefär, Felix och Ikke debuterade i 120 och nollade! 

David Nordlander & Enjoy Northern

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kraftpaketet pumpar på!

Blivit så fin min häst nu, rena rama bodybuildern. I början av passet var hon däremot lite bitchig och skulle först och främst vara rädd för allt runt om kring och sen dra iväg med mig lite smått. Men efter kanske 7-10min började hon släppa det och jag kunde komma till ridning. Idag kände jag verkligen att jag kunde sitta 100% rätt i sadeln och inverka korrekt, inge spänningar alls. Avslutade med att hon fick galoppera ur sig lite på hägnade tygel, skönt och sträcka på halsen.

 

Sen ska jag se till och vänja Ira vid våran massageapparat då jag tror hon skulle kunna behöva lite massage emellanåt då hon bygger så mycket muskler nu. Började bara med att stryka den mot henne utan att ha den på, provade en gång att sätta på den men det var för läskigt. Fortsatte istället med att massera utan att ha den på vilket hon tyckte var sjukt skönt och kunde inte hålla sig för att gäspa, slicka sig om mun och darra med läpparna trots att det var lite konstigt. Avslutade med att jag kunde starta den bredvid henne utan att röra henne och sen stänga av och massera manuellt. Om jag tränar med den lite varje dag så kommer det bli lika som med transporten, inga konstigheter :)

Har inte gjort så mycket annat än att fixa lite kort och snart blir det väl sängen så jag får ordentligt med sömn i natt. I morgon har vi klassens dag och kommer vara på brämmen med lite 5-kamp typ, grillar gör vi nog också :)

 


Jessica Andersson & Camarque

 
 
 
 
 
 
 
 
Ursäktar mig även lite till dig då du fått vänta men många bilder fick jag på er i alla fall ;)
 
Finns några fler men fick bergränsa mig lite då det var över 15 bilder ungefär^^

Christina Persson & Oscar

 
 
 
Sorry att du fick vänta någon dag på bilderna, sista veckan i skolan nu^^

Tidfördriv...

Har ingenting att göra nu i en halvtimme, väldigt segt. Kl.12 är det nämligen samling för att senare åka till IP och orientera, får se hur det går då jag känner mig ganska mosig efter att vi spelat brännboll nu på fm. Vårt lag vann 3/3 matcher utan vilopauser, det tar på krafterna nör man offrar sig. Var däremot sämst på att träffa bollen idag, vill ju ett lätt kärringträ jag! ^^
 
I dag ska jag äntligen få(hinna) rida Ira, sist var på laxhoppet i torsdags... Tur att man har en mamma som ställer upp. Detta blir även sista inlägget någonsin från min iPad då jag nu ska skicka allt till miN mail som jag har på den och sen lämna in den, kommer kännas lite tomt utan den på sätt och vis. Men får ju skoldator sen när jag börjar i gymnasiet, Teknik på Polhem!
 
Första bilden jag tog med min padda som var samma dag vi fick dom, minnen!

Stolt & Nykter

Det var sjukt roligt igår, åkte moppen till Jenny och sen iväg för att ta in hennes hästar och vidare mot furuvik. Vi var där 40min innan dom öppnade och stod därför först i kön, EXTREME nästa! Åkte den två gånger i början innan det vart sån jädrans lång kö, rolig men inget jag skulle köa typ 30mim för.

Slutet av kvällen tillbringade vi inne på laser-discot. Vi provade även på en sån här!


Så duktiga!

Blev ingen kyrkbåt idag för dom som håller i det var på någon begravning, slutade tidigt därför. Hem och bytte om och ner till stallet där jag hann mocka och göra mat innan mamma kom så vatten vart hennes uppgift då. Hon ville rida lite idag och hade glömt mobilen hemma så jag stannade kvar under tiden hon red utifall det skulle hända någonting. Tro det eller ej mamma övervann sin rädsla och galopperade på Ira för första gången idag, bara några steg i båda varven men det var galopp! Stolt häst och ryttare efteråt :D
 
 
Förövrigt hade dom ett riktigt bra pass, dom börjar hitta knapparna till varandra nu och växa tillsammans.
 
Nu ska jag bestämma mig för vilka kläder jag ska ha ikväll och sen iväg till Jenny och fixa det sista där och åka med henne, Vilma och Regina in :) Kanske kommer något snabbinlägg under kvällen, kommer även inte hinna fixa några nya bilder på några ekipage, i morgon kommer dom för den som önskat! 

Dagens planer

Idag kommer vi med skolan vara på Laxön sen ska vi även ro kyrkbåten. Slutar någon gång vid två tiden så efter blir det väl upp till stallet och fixa lite, ikväll blir det stolt & nykter. Ingen i min klass kommer gå så jag blir med mina 98:or ;)

Har lite ridabstinens nu men i morgon så kanske jag skulle kunna sitta upp^^


Vad har jag för kamera?

Fick tidigare idag en fråga om vad jag har för kamera och objektiv, så då tänkte jag gör ett separat inlägg till det då kanske fler fotofantaster undrar :)
 
Jag har en Sony NEX-5N med ett teleobjektiv som går från 18-200 (F3.5-6.3 OSS), suveränt att fota actionbilder med och kameran har extremt bra ljuskänslighet vilket leder till bra bilder även på dom mörkaste förhållanderna. Teleobjektivet har jag köpt till själv, ett vanligt standardobjektiv (18-50) medföljer. Även det ett bra objektiv men zoomen är ovärderlig med tanke på vad jag fotograferar. Ända som jag är lite missnöjd med att den har lite svårt att fokusera rätt vid makro fotografering men efter ett tag lär man sig hur man ska göra för att lirka fram rätt zoom och vinkel.
 
Hur nöjd som helst med min baby, överträffar sig själv varje gång!♥

Ulrika Lundsten & Carlotta B

 
 
 
 
Grattis till en tredje plats efter en fin fin runda! :)
 

Äntligen hemma

Varit hemma i några minuter och nu ska jag väl fixa några bilder till efter detta inlägg, sovmorgon imorn i alla fall :)
 
Har varit en bra idag på grönan, var med Amanda, Malin, Ebba och Jesper till största delen. Lite stolt över att jag lyckades få Amanda att åka Insane men det kom nog att bli en engångsförteelse^^ Var väl jag, Ebba och Jesper som åkte mest i slutendan, det enda jag ångrar är att jag inte hade någon att åka frittfall tilt med... får bli nästa gång istället.
Dvärgarna från skrattkammaren
 
Men helt klart största händelsen idag var när Ebba satsade en bricka på chokladhjulet och VINNER! På första försöket och så vinner hon hela 2000g Marabo choklad för endast 30kr! :o
Så jäkla kung Ebba!

Sista veckan invigs med Gröna Lund!

Åkt i ca 1,5tim nu så det är väl en halvtimme kvar typ. Vet inte riktigt vilka jag kommer vara med idag, lite ensam om att gilla åkattraktioner men det löser sig väl :)

Vädret är minst sagt varierande då det kan regna ena sekunden och strax därefter bli strålande sol. Har med mig kläder för båda väderlekarna + ombyte så det blir nog bra :)


Lisa Haug & Basta

 
 
 
 
 
 

Höll på att förväxla lite ekipage där!

Mitt första inlägg med bilder på Linda Eriksson & Miracle man var inte dom utan Isabella Sundell & Cameron D, nu har jag ändrat rubrik på Isabells inlägg men om det är någon som vart lite förvirrad så ska det stämma nu^^ Många ekipage att hålla reda på när man tog över 750 bilder på mindre än tre dagar :)

Linda Eriksson & Miracle man

 
 
 
 
 
 

Ida Hagström & Pantomin

 
 
 
 
 
 
 
Grattis till 4:e placeringen och ännu en kanon runda i fredags! P.S Pantis blingade mest på hela Laxhoppet! ;)

Johanna Öhman Persson & Amadeo van het Lindehof

 
 
 
 
Så fina tillsammans, synd med nedslagen bara men det är ju kännslan som räknas! ;)

Karin Hagström & Caf Traumjunge

 
 
 
 
Var väl roligt det där Kakan! ;)
 
Hade inte heller riktigt ordning på kameran då när du hoppade men hyffsade pics i alla fall^^

Moa Mårtensson & Champagne

 
 
 
 
Så duktiga, synd inför sista där bara men annars såg det ju super bra ut!

Långa dagar, långa nätter

Så ser livet ut just nu, vaknade dock väldigt sent idag, kl 12... Sov hos Vilma och vi vart väl uppe till typ 3-tiden så kanske inte så konstigt men blir lite sur på mig själv när jag har så mycket annat att göra än att vara upp halva nätterna och sova bort halva dagen. Men man prioriterar olika och igår/idag valde jag att vara social^^
 
Jag och vilma gjorde stallen tillsammans idag, först ner till hennes där vi även red Stella. Gav Vilma många tips om hur hon ska få henne att bygga upp sin bärighet och jobba genom kroppen mera och dom var jätte duktiga tillsammans. Även jag fick hoppa upp på slutet och kände igen henne lite i Ira, ungefär samma typer av hästar bara att Stella är lättare att övertala från början än Ira ibland. Kommer bli kanoners när hon byggt lite mer muskler och hittat en bättre balans, verkligen guld-ponny!
 
Vidare till mitt stall, dock hade min mamma hunnit gjort det mesta redan och tog mest bara in dom och masserade på Nadja medan mamma gjorde iordning Ira. Nadja var bra spänd i sin högersida, den sidan hon har senskadan på. Hon uppskattade massagen rejält och får försöka göra det lite oftare. Hon fick gå in i boxen och mumsa lite hö medan vi följde med mamma ut när hon skulle rida, Ira krånglade lite nere vid bortre kortsidan så jag fick komma och leda henne förbi en gång innan hon kunde gå där själv. Hann inte se så mycket då vi hade US möte kl. 6 men det lilla vi hann se såg då riktigt bra ut. Dock väl nere på klubben var det bara jag och Vilma som hade kommit vilket gjorde mig lite besviken men vi satt och kollade på lektionerna lite istället, vi pratade lite om hur man ser när en häst går in och jobbar rätt och tog exempel på ridskolehästarna, mycket lärorikt att kolla på lektioner faktiskt :)
Här är en bild där Ira är avslappnad och lyfter samt jobbar genom kroppen, favorit bild! Även denna bild fick följa med i min presentation :D
Åt mat när jag kom hem sen gick jag över till Saga en sväng för att umgås lite, trevligt värre. Hem igen och fixade klart presentationen till Ryttardagarna och nu bloggar jag och ska väl fixa några bilder till några innan jag går och lägger mig :p

Vi når nya toppar

Vilken kick! Statistiken har aldrig varit högre. dock detta på grund utav bilderna men ändå man blir ju motiverad till att blogga! Känns jätte bra när man faktiskt har stått i lite mer än två dagar och fotograferat alla ekipage och att det uppskattas sedan. Önskar att fler skulle börja göra det, fotografera ekipage från andra klubbar också. Har inte många hoppbilder när jag och Ira tävlar/tränar, inte ens från hemmatävlingarna… Har du kameran med dig, fota så länge batteriet och minnet pallar. Inte bara för att man ska vara bussig mot andra men du kan ju alltid studera tekniker, fånga något roligt språng eller vad som helst, du märker sen efteråt!

Men måste säga att Laxhoppet gått väldigt bra iår, tur med vädret bortsett från ett regnoväder som kom i slutet av sista klassen. Många ÄRKare som gått bra, väldigt bra! Längtar lite redan nu till vad nästa år att ha att erbjuda, inte bara Laxhoppet men även när dom ska bygga om stora ridbanan, håller tummar och tår för att pengarna räcker till fibrer istället för nytt sand underlag.

Nu ska jag efter flera timmars arbete med bildbeställningar till folk ta och packa och stick över till Vilma och antar att jag sover över där också, vi märker väl det^^


Isabella Sundell & Cameron D

 
 
 
 
 
 

Maja Andersson & Charmör

 
 
 
 
 
 
 
 
Vissa bilder vart det oskärpa på, hade inte fått ordning på kameran då i början men du ser sprången i alla fall ;) Och super grattis till vinsten!!

Hannah Samuelsson & Mountain Dew

 
 
 
 
 
 
 
 
Vad duktiga ni var i helgen, tre super klasser ju!

Tove Engvall & Corsby

 
 
 
 
 
 
 
Riktigt trevlig häst, grattis till placeringarna också!

Amanda Lindström & Nørringsholms Bogart

 
 
 
 
 
 
 
 
Grattis till 7:e placeringen i 110cm klassen! :)

Maria Oscarsson & Paprica

 
 
 
 
 
Grattis till 4:e placeringen!

Matilda Wiberg & The Fighter VG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grattis till en lyckad helg för er del med många fina resultat! :)

Felicia Özturk & Calina L

 
 
 
 
 
 
Grattis till 3:e platsen i torsdags! :)
 
 

Snart kör vi

Ska snart ut och träna lite med epan igen, en smärre justering av gasen fört bara ;)

Jätte många som hört av sig om bilder så ikväll kommer det väl upp en hel del på olika ekipage! :)


Sandra Swedell & Zebulon Zaid

Inte den bästa bilden kanske men en bild i alla fall :)

Veronica Sroka & Cuwento

 
 
 
 
 
Grymt fin häst du har! 

Vid köp av bilder

På alla korten jag tagit så finns min bloggdomän med, man får aldrig klippa bort domänen utan att ha köpt rättigheter till den. Säljer mina bilder för 10kr/st och då får man utan min blogg domän och får använda bilderna hur man vill!
 
Hör av er så löser man allt eftersom!
 

Emily Engström & Casagrande

 
 
 
 
Grattis till 5:e placeringen! :)

Idag har det varit fullt ös!

Gick upp vid halv åtta och åt frukost och gjorde mig iordning inför en heldag som funktionär på dagens tävlningar. Svängde ner förbi stallet för att släppa över hästarna på betet, då hände det en sak som inte fick hända... Nadja vrickade till sig i grindöppningen så hon vart blockhalt på en gång, in med henne i stallet istället och gå över med Ira innan jag kunde ta hant om henne. Gick ut och kylde på en gång, hon gick bättre efter kylningen men fortfarande halt :( Hon fick gå ut så på betet, kom tillbaka sen mellan 1m och 110 och kylde lite då också. Vi kommer köra på med en metacam-kur nu för att få ner svullnaden och lie anti-inflamatorisk samtidigt som hon får lite gurkmerja i maten igen, även det anti-inflamatoriskt.
 
Varit för övrigt en härlig dag på tävlingarna, många ärkare placerade! kommer komm upp bilder på vissa ekipage efter önskemål, har du själv tävlat så hör av dig för jag fotade ALLA ekipage! med reservation att jag kanske missade något men inte fler än tre stycken! :o
 
 
 
Efter att jag var klar i stallet så gick vi till Capri för att ta en pizza tillsammans med Blomman och Ylva, fast jag tog pasta carbonara^^ Alltid super god mat där och så himla fräscht! När vi väl var hemma så åkte faktiskt jag och pappa ut med epan för att jag ska få träna, till en början gick det väl kanske inge vidare men lärde mig ganska fort med dragläge och koppling. Dock sitter det inte än så vi ska försöka hinna ut en sväng i morgon med :)

Killowen Two Step- ''Stella''

Vilmas ponny är ju helt otrolig, endast sju år och hur cool som helst. Åsikter har hon men bara man säger till henne att det är okej så litar hon på det, det är så man vill ha det! Åkte till dom efter att jag var klar i vårat stall, skulle hjälpa Vilma att duscha Stella men först gick vi ner till älven för att bada lite med henne. Första gången någonsin hon gjorde det och först ville hon inte riktigt men när Vilma gick med henne ut en liten bit var det inga problem, det var jag som fick rida/sitta på till en början. Premiär-tur för oss, väldigt härlig ponny asså!
 
 
 
 
Sen fick Vilma hoppa upp och bada lite med coolingen.
 
 
 
Det skedde även en liten olycka...

Isabell och Chanelle

Den 6/6-2013 är ett datum för mycket, Sveriges nationaldag, starten på Lax-hoppet och dagen då världens bästa små åsnor fick somna in. Efter flera år av kämpande med hovar som till och från inte velat blivit bra har eländet nu kommit till sitt slut. Som en klok veterinär sa en gång; ''Du är aldrig skyldig till att hålla din häst vid liv, men du har ansvaret för att ge den ett värdigt sådant.'' Så kloka ord men än ack jobbigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer aldrig glömma tiden då när jag och Vilma var medryttare på er, en av dom roligaste stunderna i mitt liv. Tror aldrig att jag skrattat så mycket som med er, ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! Skänker även massvis med styrkekramar till Jesse som tog det svåra beslutet... ♥♥♥

Inte en bom ner!

Kan inte säga annat en att denna dag har varit sjukt bra, mer sånna här dagar tack! Ira nollade i 90 och vi fick våran andra rosett någonsin från en lokaltävling, felfri på hinder i 1m men tog en liten sväng om bara...
 
90cm, hon var verkligen på hugget idag och inledde lysande, 1,2,3 jätte fint men efter trean på väg till fyran drog Ira ner mot lektionshagen istället för till hindret men som att jag vände henne åt rätt håll fick vi inget fel för det och lite snabba flygande ben på det klarade vi tiden också, felfri häst! Trodde verkligen inte att vi var felfria och minna att jag reagerade på att speakern inte frågade om jag ville hoppa om utan gav startsignal till nästa ekipage direkt, ju närmare utgången vi kom började jag fatta att vi faktiskt var felfria.
 
På framhoppningen innan 90
Vår andra lokala rosett någonsin!
 
1m, grymt taggad även inför den här klassen dock funkade väl kanske inte bromsen så bra men så länge hon inte fegar så funkar det. Kom bra på första men vet inte riktigt vad hon gjorde på andra hindret men tappade iaf stigbyglarna men var bara att rida på. Fick därför hoppa 3, 4, 5a och b utan stigbyglar för inför sexan drog hon mot lektionhagen igen och denna gpng gick det inte att rätta upp och fick 4 fel för att hon smet på sidan och 4 fel för att jag korsade min egen väg, passade även på att ta lädren igen när vi ändå fått stopp. Hoppade super tre sista hindren, lite surt att hon stack iväg och det inte gick att rätta upp för annars hade det varit omhoppning! :o Men ska inte tänka så utan ska vara super nöjd, vilket jag även är men tanken finns väl där^^
 
Som ni ser hoppade hon lite knasigt och jag tappade väl balansen lite över hindret, haha.
Lägg märke till stigbygeln som flyger^^
 
Nu blir det ett litet uppehåll på en tre veckor tyvärr då jag inte kan näst helg och v.25 finns det inga tävlingar istället och då blir det inte först v.26 på storvik. Får väl satsa på träningarna och jobba en del på dressyren och trimma till henne lite nu istället, inte fel det heller!

Laddat upp inför i morgon.

Ira var riktigt fin idag när jag trimmade, provade baucher-bettet idag. Egentligen ingen större skillnad mot mitt tredelade men hon var stadigare i formen på detta och tror hon ett behöver litet bettbyte nu då hon har haft samma så länge nu :P Jobbade en del med upp och nergångar för att få henne lyhörd och styrke träna lite, känns bra inför i morgon :)
 
Efter passet lasttränade vi, gick bra hon sprang in i transporten flera gånger men ville att hon skulle stå kvar lite längre vilket hon sen gjorde dom två sista gångerna. Sen stod en dusch på schemat för hennes del, välbehvdligt då hon hade så mycket intorkat svett. Hon skötte sig även då så nu är hon ren och fin, förvånad över att hon inte rullade i hagen sen när hon kom ut ;)
 
Lite sämre med Nadja däremot, hon är inte riktigt fräsch i skritten, inte halt men inte fräsch heller... Vi har kylt lite och hoppas att hon repar i sig, återbesök hos Ulltuna den 19. Känner bara tom innombords när man tänker tanken att hon snart kanske inte finns i våra liv längre, vill inte tänka den tanken ens en gång.
 
Ska försöka börja på en presentation till ryttardagarna strax, som att Nadja är skadad så får Ira köra dubbla pass. Konditionen har hon men frågan är hur mycket träningsvärk hon kommer att få, lill-pluppen. Får vara noga med att skritta av henne läääänge efter passen och linimenta lite!
 
Säger godnatt redan nu då som att detta blir sista blogginlägget för dagen^^

Planer för dagen

Slapp skoldag idag men spanska och slöjden kvar, sen stallet då. Ira ska ridas idag, vilat i två dagar nu och imorgon är det tävling. 90 & 1m på hoppängen :)

Vi hörs!


Kommer aldrig att glömma er men nu är jag redo att ta steget vidare!

Ganska nyligen hemkommen från våran avslutningsmiddag, våra underbara lärare bjuder så in i bomben  på sig själva. Engagemanget är helt otroligt och hur dom alltid minns våra stunder tillsammans, man är inte bara en i mängden. Känns på ett sätt ganska sorgligt att lämna skolan med tanke på alla minnen, underbara individer men känner samtidigt att jag är redo att få en nystart. Få lära känna nya klasskamrater som man dessutom har mer gemensamt med och en bättre acceptans för vem man är, man vet aldrig man kan bara gissa och hoppas!
 
 
 
 
 
Nu ska vi gå på tigerjakt!
 
 
 
 
 
 
Sen hade vi olika nomineringar där det fanns 15 olika kategorier, jag vann min kategori ''ambitiös-tös''^^ Usch, ju mer jag tänker på det desto värre känns det... Trivs så himla bra med alla mina lärare just nu, saknar redan :'(

Snart skola!

Hann inte blogga igår, satt uppe till tolv för att bli klar med fackuppsatsen och lite annat. Ska bara fixa det sista innan jag åker, var lite sol idag på morgonen, typ inte sett solen på en vecka bortsett från i Frösåker^^

Film från 1m


Jag är så nöjd!

Den som kollar på Equipe efter resultat senare kommer kanske inte tro det men tänka sig att jag är det! Lastningen var outstanding idag, gick på 1 minut hemma när vi skulle iväg vilket innebar att vi hade jätte mycket tid på oss väl framme. Trots att hon små krånglade lite på vägen hem så tog det inte heller då mer än tio minuter, snacka om framsteg. För två veckor sen tog det 1h 20min på vägen dit och 40 min hem, övning ger färdighet!
 
Hon var lite tittigare idag än sist vi var borta, sen var väl anläggningen här lite sämre än där Österfärnebo hade sin men inge större fel. Sen fick man en morot efter varje ritt, Ira tackade! :)
 
95cm:
1 & 2:an Bra
3:an stannade men visade på och kom igen inga problem då.
4 & 5 Också bra! 
6:an läskigt morotshinder, stopp, kom igen och då hoppade hon fast tog dock med sig bommen då hon spännde sig lite.
7 & 8:an bra även där
 
Två stopp, ett ner och fyra tidsfel på det, 20 fel. Även om det är måånga fel så drar det iväg när man får stopp särskiljt två men hänger inte upp mig på det, bra kännsla på slutet är det viktigaste och det hade vi.
 
1m:
1 & 2:an bra in och flyt över.
3:an Läskiga morotshindret från förra klassen, stopp. Kom igen, stopp. Visade på henne ordentligt och hon tyckte verkligen det hindret var jobbigt men kom igen och då hoppade hon bra över. 
4 till 9: Resten av banan bra, bom ner på sexan och åttan då hon var lite spänd efter tredje hindret men övrigt bra flyt.
Två stopp, två ner, sju tidsfel, 27 fel. Även här många fel men fortfarande är det inte resultat i sig som räknas för min del utan prestationen och nu i början är jag bara nöjd om vi kommer runt med en bra kännsla, vilket vi gjorde idag x2!
 
Film från 1m kommer väl upp lite senare ikväll, tar ju lite tid att ladda upp :p

Kvalitétstid med bästa!

Står och hänger med min duktiga tjej på frösåkers lokala tävling. Hon knallade rakt in i transporten och nu väntar vi på att första klassen ska sluta, den har precis börjat haha! Mer update senare ;)


Packat och klart

Allt i ordning inför i morgon, bara att lasta in i bilen när vi kommer ner. Gjorde stallet själv idag så mamma kunde forsätta här hemma, tog väl inte mer än 3 timmar att packa, rida, tömköra och dagliga sysslorna.
 
Gick upp vid halv tio och åkte ner till stallet ganska direkt för att bara släppa över dom på bete, uppskattat. Väl hemma igen så åt jag frukost innan jag följde med pappa ut och meckade med amazon, bytte vattenpump så nu är den helt körduglig! Det enda som saknas nu är en varvtalsreglator nu men det skulle vi fixa i veckan. Vi åkte till och med en liten sväng för att prova hur motorn gick, kanske att jag hinner åka till skolan innan jag slutar! :)
 
Fick även en julklapp idag, en japansåg... Inte alla som får julklappar mitt på sommaren, men så kan det bli när föräldrarna glömmer bort vart dom gömt klapparna, haha! Bättre sent än aldrig iaf^^

RSS 2.0