Imorgon!

Lovar att uppdatera riktigt imorgon, för trött nu :/....

Men underbart med all snö!! ;)<3


Första dator-inlägget på JÄTTE länge!

Har äntligen startat upp datorn och bloggar, men ni har ju fått uppdatering via mobilen då men det är fortfarande inte samma sak tycker jag iaf. Bloggade inte igår då jag var på kommunfullmäktige men jag måste helt ärligt säga att jag vart inge klokare efter det heller, tycker vår kommun är riktigt mesig och bara skjuter ifrån sig ansvaret :@ Men dem tyckte vi ska kontakta någon (kommer inte ihåg vad dem sa riktigt) och beskriva situationen så skulle dem hjälpa oss utefter det. Med förbudsskyltarna var det väl mer att vi som hästägare får se över riskerna att gå ner dit när vi väljer att inte ha våra hästar nere på klubben... men att den 11 december skulle dem ha ett möte och göra en tillfällig lösning tills en permanent lösning skulle gå att ordna. Antar att dem tar ner skyltarna då och sen vet jag inte vad dem hittar på men någonting kommer väl göras, för jag VÄGRAR att gå den där biten på långsandsvägen.
 
Men nog om det, förövrigt så gjorde jag inget med Ira förutom att brodda i, när jag gjorde rent broddhålen höll hon på och dumma sig men efter att jag fick säga till henne på skarpen några gånger stod hon snällt med alla ben. Det sitter bara i huvudet och att hon inte vill för att hon tycker det är lite jobbigt, men jag vet att hon tycker det är betydligt mycket jobbigare att bli osams med mig och andra. 
 
Sen kan man ju inte låta bli att jubla över snön som kom igår! Här hemma ligger det kvar ungefär 2-3cm och det kommer mer till kvällen och sen fortsätter det enda tills på måndag tror jag det var. På tisdag nästa vecka skulle det vara strålande sol och -14°C :D
 
Bebisen min klagar om att det är kallt åt tassarna^^

Underbara häst och bett!

Ira var en dröm idag på hoppträningen, tänkte prova kombinationsbettet idag och jag gjorde det men efter att värmt upp lite kände jag att jag ville byta till pelhamet. Hon lyssnade bra på bettet men jag fick inte det där lilla extra och hon sökte inte till bettet, ska man få det där lilla extra måste man driva på tills man får lite mer conection och det funkar inte på Ira då hon blir för snabb och upphetsad...

Men efter att jag bytt till pelhamet så sökte hon till handen perfekt! Vi hade lite mer lydnads övningar idag och Ira skötte sig som sagt super, vi hoppade som slutgiltig övning på en åtta med lite lydnads studs på ena kortsidan. Vi avslutade sista rundan med ett räcke på 1.10, hon hoppade super över det men jag blir lite passiv när hindren blir en bit över 1m. Märkte att det skulle bli kort och tog tillbaka men fryser lite i mitt beslut men vi jobbar på det och nu löser vi det oavsett om vi kommer nära eller långt ifrån.


Det trodde jag aldrig...

Jag ställde upp som Lucia-kandidat men räknade med att inte bli men där hade jag fel! Så i år kommer jag vara Lucia på skolan och om jag av någon anledning inte skulle kunna var närvarande så är det Lisa som är reserv :)

Så nu gäller det att öva in vers och lära mig låtarna till TVÅ lucia tåg, både skolans och ÄRKs ^^

Bjuder på bilden, haha :p


En ganska normal dag bara

Var väl inget speciellt som jag tyckt utmärkt sig lite extra idag men det är helt ok att ha det någon gång ibland med ;)

Red både Nadja och Ira idag och båda skötte sig bra ändå, sen var det så skönt då dem inte blev nå svettiga på grund av all päls, fast Ira vart lite svettig vid virveln då hon inte är rakad där :P

Nu blir det sängen för mig, måste få sova ikapp lite nu, vart alldeles för sent igår....

Har dåligt med bilder på mobilen nu men ni får en här på Tessie som ska sova i sängen inatt (som vanligt då ;))


Nakenfisar!

Nu är brudarna rakade, Nadja fick en hel/halv klippning (allt förutom huvud och ben) och Ira bara hals och bog. Nadjas klippning vart rättså bra men ska ta lite mer på hals och huvud vid tillfälle, svårt att komma åt och jag ville hinna börja på Ira innan US mötet började.

Nadja stod som en klippa under hela proceduren och Ira var förvånansvärt duktig innan mötet men när jag kom tillbaka och tog in henne och skulle göra klart det lilla som vad kvar så vart det tydligen jätte jobbigt... Lite synd men fick väl till det riktigt bra tillslut, enda jag kan klaga på är att ena sidan är randen lite längre bak än på andra och ett hack som vart när hon slängde med huvudet -.-

Men måste få säga att klippmaskinen är riktigt bra, verkligen prisvärd och låter inte så tok mycket heller, mycket nöjd!

Sen får ni lite suddiga/halvdåliga mobilbilder ;)


Hemma igen

Har vart hos Malin sen klockan sex, hon hade lite födelsedagsfirande då hon nyligen fyllde 15! En trevlig kväll med skratt, mat och underhållning.

Har knappt varit hemma innan det också på grund av att jag och mamma red först ut och sen tvättade vi Nadja och Ira, måste ju vara rena och fina för imorgon blir dom naked!

Ira skötte sig bra både under uteritten och duschen, så nu får hon vara lika duktig imorgon med ^^

Grattis i efterskott Malin! (fotograf : Ebba)


Bustanter....

Idag när jag slutade var det strålande sol så tänkte att jag skulle rida Nadja innan ridklass, typ galoppa barbacka på olas äng i höst solen. Men så vart det inte!

Båda stod och åt från höbalen så jag gick i och myste lite först och klappade lite på Ira innan jag skulle ta och fånga Nadja, men… hon princip bara lipade mot mig och drog iväg i fullrulle. Så det var bara att inse jag lär inte få tag på henne innan jag måste åka så då var det väl bara att busa med dem då^^

Ira fattade inte riktigt först vad poängen med att springa runt och Nadja sprang ifrån henne totalt, men efter kanske en minut så hade hon fattat och vart nästan värre än vår andra bustant!

Så underbart härligt att se dom, särskilt när dom tar så många egna initiativ och man ser verkligen att livet leker! :D


Bästa hittills!

Igår var nog min bästa träning hittills för Lotta Sjöberg, testade kombintionsbettet på träningen också. Funkade rättså bra men fortfarande ingen världs revolutionerande men ska även prova det på hoppträningen på tisdag.

Men hon vart super svettig så till helgen ska vi först tvätta både Nadja och Ira, sen får dem hälsa på klippmaskinen. Vet dock inte hur Ira lär reagera då hon aldrig blivit klippt förr, men hon får stå med inne när Nadja rakas så får vi se. Skulle det inte gå så får hon väl bli svettig då :p

Vilma kanske kan vara med lite då jag hjälpte henne när Kavat blev NAKENFIS!


Mörker ridning, som vanligt ;)

Provade bettet jag fick låna från Madde igår, funkade riktigt bra ändå men ska prova det lite till innan jag bestämmer om jag ska köpa det.

När jag kom hem lyxade jag på mig med lite toast, perfekta kvällsmålet. Somnade lite i soffan också men vaknade halv ett och gick ut och matade kaninerna och la mig i min säng istället, plus att Tessie hann komma in och slapp sova ute i svarta kalla natten....

Kan inte ladda upp någon bild just nu, dumma blogg-app :(


Galet bra!

Ira var min gud igår, hur fin som helst varje språng förutom en runda då det var som om någon dragit ur proppen... Hon hoppade och gjorde allt rätt men fick ingen kontakt och energin fattades, men när jag kom igen var allt som vanligt O.o.

Men varför bry sig om det när hon för övrigt var fläckfri?! Jag satt även bra i sadeln och när jag kom hem var det jämt och fint tryck efter sadeln :')

Sen hämtade jag upp ett kombinerat bett som jag fick låna från Madde, kanske ska prova det idag ;)


Sjukt taggad!

Nu blir det första hopp träningen på TRE veckor! Fast hoppade själv fredagen förförra veckan och då var hon amazing.

Plus att jag inviger sadeln och stigbyglarna, inte helt fel förutsättningar för våran del ;)

Min bebis några dagar efter att hon kom hem <3


Nya tag

Nu ska jag börja om med lite nya tag här på bloggen, sluta glömma bort att göra inlägg. Nu har jag satt på larm utefter mitt schema och då får jag banne mig ta och slutföra nu också!

Men nog om det, idag stod båda hästarna dock tog jag in Ira och provade sadeln igen, bytte koppjärn till ett normal-vid från ett i normal. Utan mig på så släppte den lite nertill men den ramlade inte ner någonstans så jag provade att hoppa upp, då fördelades trycket jämt tack vare luftpanelerna. Satte även dit mina 'nya' stigbyglar (nymålade) och mitt GM schabrak jag köpte i våras :)

Som att min gamla hoppsadel är för trång för henne nu så tog jag hem den och den ska putsas på lite och sen ska jag sätta ut den till försäljning. Så om någon är intresserad, kom och köp ;)


Hon är tillbaka

Idag var Ira sitt gamla vanliga jag igen, fast inte till en början. Vi red tillsammans med mamma på olas bana då det var lite halt på gräsbanan, Nadja skötte sig super bra medan Ira var lite dryg. Men mot slutet gav hon med sig och samarbetade så det kändes väl helt ok när vi var färdiga ändå ;)


Fixa och dona hela dan

Gick upp och släppte ut hästarna men vi åkte hem direkt efter det för att sova vidare lite. Vaknade vid halv ett igen någonting och då åt jag lunch och gick sen ut och tvättade bil och transport med lite hjälp av mamma, under tiden så fixade pappa en till dörr in till kaninburen :)

Närmare sex tiden åkte vi ner till stallet igen och vi bestämde oss för att rida ner till ridhuset, vart inge länge där då vi vart lite sena ner och det började regna. Men Ira skötte sig hyfsat men var lite tjurig i galoppen och inte lika pigg som vanligt, imorgon blir det ett pass på banan så antar väl att hon lär vara som vanlig då. Kanske lite trött idag bara ;)


Fler dagar som denna... Eller?!

Idag hade jag det bästa schemat man kan få, synd bara att man skulle må så jävla dåligt bara...

Jag var så smart och åt ingenting mer än popcorn när jag kom hem från stallet, som alla kanske vet är popcorn princip bara luft. Vilket gjorde så att när jag vaknade nu på fredagen var jag alldeles spyfärdig, INTE KUL. Men jag gick till skolan ändå då det handlade bara om att vänja magen med mat igen, nu är magen som den ska igen ;)

Egentligen stod tre hästar på listan men Ira fick vila så det blev bara två, Nadja och Rambo.

Nadja fick ett litet snabbpass på banan och hon jobbade på riktigt bra. Med Rambo var det hoppning den här gången, han skötte sig bra men var riktigt knepig att hoppa då han inte riktigt hade koll på sina långa ben och bar lite svår att reglera avstånden in på. Men på slutet så hittade jag knapparna och det gick bättre ;)

Men nu ska jag sova, går ju upp kl. 06.30 för att släppa ut hästarna ^^


Skräck natt!

Inatt så cyklade jag över till Vilma för att se på Paranormal Activity 3 med Jenny, Saga och såklart Vilma då ;)

Dock tyckte jag inte den här filmen var lika läskig som dem andra två, nu vill jag se 4 också! Kunde däremot inte sova över då jag och mamma har stallet i helgen. Men då får Tessie lite sällskap inatt istället ;)


Två ritter under stjärnklar himmel

Hann med att rida både Nadja och Ira idag, dock var det bäcksvart så skötte båda sig super bra :)

Idag somnade jag inte heller i soffan någonting heller så nu ligger jag och Tessie och ska sova för natten nu, min mys katt <3


Skärpning!!!

Nu är det flera dagar i dag jag missat och blogga och det är inte kul längre :'(

IGÅR så red jag Ira lite på olas bana då den är lite upplyst i alla fall, jag provade ett gag på henne idag och hon funkade riktigt bra på det. Däremot ska jag bara hoppa på det om jag ska använda det då det tänjer ut mungiporna en del, en nackdel med hissbetten....

Nu finns det säker massvis med folk som är emot hissbettet och det är jag med till viss del, dem är inte så schysta mot hästarna men kan tycka det kan vara ett bra alternativ som att det är lite mittemellan stång och tränsbett. Ungefär där är jag med Ira nu, hon tycker dem flesta stänger jag ridit på (förutom pelhamet) är för skarpa i vissa lägen men hon blir för stark och drar iväg om jag rider på tränsbett :/ Så jag vägrar hoppa på tränsbett tills hon lyssnar bra på det, ska man behöva ta för mycket i mun på dem med ett tränsbett är inte det något schystare än att rida på skarpare. Fast ett pelham är nog ändå ett av dem snällaste du kan rida på om dem blir för stark på tränsbett så så länge det funkar när jag hoppar byter jag INTE, men måste jag byta vill jag ha något att välja på så jag inte står där helt utan :o

Men jag ska prova ett kombineratbett också då hon funkar hyfsat på hack, lite svår att reglera ibland men absolut inget dåligt alternativ då hon vågar gå fram på det bra :)

Men nu ska jag gå ner och fortsätta sova, var endast en timme sen idag men det spelar ingen roll jag ska ta tag i det innan det är försent :@ BAKLÄXA!!! :o


Öppet hus på Polhem

Idag var det öppet hus på Polhemskolan i Gävle, var såklart och kollade på teknikprogrammet. Nu har jag bestämt mig också för att det är 'det' det blir. Känns som det bästa för mig ändå ;)

Jag fick åka med Malin in så jag bara mockade, fixade maten åt hästarna och gick ut och pussa på dom innan jag cyklade till Malin. Vi passade på att plugga lite inför spanska provet som är imorgon.


Somnade i soffan, igen…

Somnade i soffan igen plus att den här gången så dog min mobil också -.-

Men igår så NH-tränade jag lite med Nadja och det gick väl rättså bra, först förstog hon inte riktigt alla övningar men efter ett tag gick det bättre.

Ira fick vila men tog in henne och borstade plus provade sadeln en extra gång, satte även dit stiglädren. En fördel till med sadeln var att jag kan ha lädren under kåporna, då slipper jag att dem blir fula.

När jag kom hem tog jag och plockade fram mina plaststigbyglar som vi köpte i sommras på ryttardagarna begagnade, dem har varit till maskerad och var därför målade i sverige färger. Så jag tog och sandpapprade dom så ytan vart lite matt och sen spray-målade jag dom svarta :)

Provade med nya schabraket också ;)
(det är nytt för mig men begagnat)


Super-hästarna!

Både Nadja och Ir avar superfina idag på träningen för Birgitta, som att vi delade på en plats så red vi bara en gång var. Mamma red på bara stången och Nadja blir väldigt lätt och fin i handen på den enda nackdelen med den är att man inte kan ta ledande tygeltag iblend när det behövs men lite mer träning så lär hon fixa det, guldhästen! 
 
Ira red jag på kandaret men bytte bridongen från ett smalt tvådelat 12,5 till ett normalt tredelat m. fasta ringar 11,5 och då trivdes hon mycket mycket bättre med det. Vi fick några nya övningar och sen utvecklade vi vissa som jag fick förra gången. Idag valde jag att matcha så jag tog ett av mina vita schabrak och sen lindade jag med vita benlindor, halvelastiska. Tyckte faktisk dem var riktigt trevliga att linda med, viktigt då att man inte drar åt det elastiska så att man stasar! :o
 
Sen när vi skulle hem så började lasta Ira själv men efter ett tag började det regna lite smått så  vi la lite av träningen på hyllan och skickade in Nadja först så hon skulle känna mer motivation att gå in. Fick ta om några gånger men sen var hon inne helt förutom en halv hov men då kunde jag ta bommen och trycka på utan att hon började backa, pappa hjälpte även till att trycka på med en kvast också, hehe ^^
 
Mamma ska jobba i Borlänge så hon åkte direkt från lövåsen till hotellet och kommer inte hem först på onsdag så pappa åkte hem med mig och hästarna så lastade vi år och packade ur transport och bil sen åkte pappa och lämnade transporten hemma och hämtade upp Ronnie medan jag packade upp och började återställa saker och ting, direkt  efter vidare till farfar och gratta honom på farsdag :) 
 
 
 
Nadja lipar åt kameran :p
 
 
 
Vet att bilderna är suddiga och oskarpa men filmade även en del men det går inte att lägga upp filmerna på min dator, vet inte varför men tycker det är väldigt synd iaf... Får se om Vilma kan skicka filmerna  om man lägger upp dem på hennes först och sedan skickar på mailen :)

Skulle in och kolla, kom ut med en ny hoppsadel :D

Så vart det, jag och mamma åkte till Norells hästsport (fd. Aubiose) direkt efter att vi kommit fram till dalarna och fixat mat och vatten åt dem i hagen. Vi vart lite sena men när vi kom dit så var det bara 20 min innan dem skulle stänga så jag gick direkt till sadlarna men kollade inge länge då jag tyckte det var lite bökigt och hitta rätt då alla sadlar hade sadelöverdrag.

Så jag gick och började kolla på bett och lite annat smått och gott, letade efter kombinerat bett men det fanns inget vilket var lite synd. Men jag kunde inte avstå så jag gick och frågade i kassan om dem kunde hjälpa oss med lite sadlar, berättade då att jag söker en hoppsadel eller alternativt allround mot hopp. Då tog hon fram först riktiga hopp och jag fick prov sitta och vi jämförde lite vinkel och om den skulle kunna passa på Ira. Fick även prova allrounden men fick inte riktigt plats med mina ben i den, även om jag är kort så har jag ganska långa ben.

Så hon visade hur man gör när man byter koppjärn och lite andra saker med sadeln, sen gick vi till kassan och betalade.

Gissa vad det bästa var då?! Den kostade endast 2320:- !!!! Men den skulle ha kostat 5900:- men dem skulle typ byta ut deras sortiment på sadlar så dem hade -60% rabatt, vilket ledde till att jag fick en hoppsadel som passade både mig och hästen :)))))

Wintec Jump 500 cc tror jag modellen hette med både cutback och flatback, utbytbart koppjärn, flyttbara vad och knäklossar plus luftpanelssystem!


På rull

Nu har vi åkt lite mer än halvvägs till Lövåsen, Dalarna. Det gick helt ok att lasta Ira idag, tog väl ändå en 35 min men det är inget att klaga på direkt. Fast däremot började Nadja krångla lite istället men helt överkomligt ;)

Sen ska jag även få lite tips av Marit när vi är där och göra lite övningar med damen min, ska bli lite kul. Sen har vi varsin lektion imorgon jag och mamma också.


Skuttat lite idag :)

Idag så tog jag mig ner till ridhuset som jag tänkte, jag hoppade lite med Regina och shit vilken grym häst jag har! Ira skötte sig super bra asså, trots att vi fick vänta ganska mycket och vart lite onoff då jag var tvungen att hoppa av och höja själv. Men vi hoppade en kombination m. ett galoppsprång och två plank-räcken som stod efter långsidan och lite diagonalt byggde jag en oxer som kunde hoppas från båda hållen.
 
Började med att hoppa fram lite lågt på kombinationen men ganska strax efter det var vi så många i ridhuset så bestämmde oss för att vänta tills det var lite mer space, men sen när vi var bara två igen började jag höja upp lite och hoppa mer. Vi bestämmde att Regina skulle hoppa efter mig, alltså när jag var klar. 
 
När hon var igång ordentligt så fokuserade jag mer på oxern och hitta rätt in, när hindret låg på 90cm så kom hon först nära en gång så det vart ett litet kängru-hopp och när jag kom igen hoppade hon av lite långt ifrån så det vart rådjurs-hopp, stolt över att hon vågar hoppa av i det läget nu. Sen bytte jag håll och då kom vi bra in så jag höjde upp till 1m och...
 
Hon bara FLÖG över, när jag vände upp från kortsidan hade hon två språng i anridningen och verkligen seglade över hindret! Så jävla underbar häst jag har nu, modigare än någonsin! Känns bra att det också gick så bra trots att det inte var träning, skönt att man kan bygga hinder och göra övningar som får hästen att utvecklas på egen hand :)
 
Det gick bra för Regina sen också, viktigast var att hon får igång galoppen och är bestämmd så hoppar Trissan och avstånd och språng kommer bra då också. Dem hoppade i alla fall 80cm ;)
 
 
Går inte att ladda upp bilden på Ira nu -.-.... Men ni lär få den någon annan idag istället ;)

Seg och dryg

Det var precis vad hon var idag, nu kanske några tänker: Ira SEG??! Men menar inte seg  att det finns dåligt med energi som vanligt tvärtom men väldigt seg till sättet, alltså jävligt envis. Men det gick väl hyffsat men det är inte kul när hon är så där heller sen känner jag att jag blir lite stressad över att det blir så mörkt fort, så imorgon blir det ner till ridhuset och trimma lite, kanske hoppa lite till och med ;)
 
Ska nog rida på tränsbettet imorgon då jag på söndag ska på träning för Birgitta Järnåker i dalarna hos Marit, men vi kommer åka redan på lördagen för att vi ska slippe stressen över att hon måste in i transporten inom en viss tid. Så på lördagen kommer jag lasta henne och det får ta den tid det tar, så när hon är inne i transporten och satt för bommen och spänt fast i fram så får mamma komma ut med Nadja och lasta henne. Bara bommen är för i bak så står hon där, no problemos!
 
Nadja fick vila idag igen men imorgon måste jag hitta på någonting med henne om inte mamma gör det. Sen har vi även skridskor på IP vilket ska bli riktigt kul, längr sen jag åkte nu ^^
 
Har ingen bra bild på när jag åker skridskor så ni får en på min bror istället ;)

Soffsovning

Somnade i soffan igår därför kunde jag inte blogga...

Men igår så var väl det inget speciellt i skolan, annat än en labration på NOn.

Ira fick gå ett lättare pass på grund av att det var så hårt i backen. Jag gjorde övningen som jag gjorde på Nadja i förrgår, skritt-trav-skritt. Först så så jag till att hon kom ner i formen vilket hon tyckte var jobbigt att fortsätta skritta när man tar tyglarna och inte börja trava.

Men hon lyssnade riktigt bra tillslut och jobbade på bra och endast lite galopp, vilket inte gör någonting alls då det är uppgångarna som stärker.

Sen kommer vi till det som var lite roligare :) Vi i US ska göra ett nummer med hundarna och jag fick låna Diesel av Jesse, han skötte sig super bara han fattade galoppen ;)


Långa dagar...

Känner att jag kommer i säng alldeles för sent varje kväll typ, börjar märkas på min närvaro vid vissa tillfällen. Som t.ex idag på teorin på hoppningen så fick jag kämpa för att hålla migvaken, INTE OK. Bättre blir det inte i natt heller-.-
 
Men för övrigt har dagen varit lyckad ändå, gjort klart matte provet, ridit Nadja, lämnat tillbaka en bok på bibblan, lämnat in novellen med TITEL och haft teori på ÄRK. Det kan man väl va nöjd med? ;) Imorgon ska jag göra en mall på Ira's rygg igen, ska bli kul att se hur hon har utvecklas den här gången. Sen letar vi en ny sadel igen så kan va bra att ha mallarna med sig när vi åker och kollar sen.
 
Roligare en så här blir det inte nu då jag måste verkligen sova nu, God natt!
 
 
Vi gick igenom relaterade avstånd i hoppningen och språngets olika faser och massor med bra övningar att göra för att förbättra din sits, balans, ridning och hoppteknik.

Skritt-Trav-Skritt

En super bra övning du kan göra nu när det börjar bli lite hårt i backen som mesta dels är skritt men ger precis lika mycket (om inte mer) som att trava större delen av passet.
 
Du gör uppgångar från skritt till trav men bara fem steg sen skritt igen, viktigt att hästen är eftergiven på tygeln och söker stöd. Har du problem med att hästen drar upp huvudet i igångsättningen är den inte ärligt eftergiven, då får man rida lite serpentiner och mycket omställningar för att få den att slappna av och söka stöd i handen.
 
Var noga med att inte börja trava för tidigt igen utan låt hästen hitta formen och det gör ingenting att det tar tid, sen kan man även med vissa hästar behöva trava igång dem lite då dem inte kommer in i travtakten på endast 5 steg till en början, men det får du anpassa efter just dig och din häst.
 
Just det här med start och stopp ger otroligt mycket och dem bygger upp musklerna lika mycket som om du skulle trava hela tiden du håller på med övningen, perfekt för er som inte har tillgång till ridhus alla gånger och vill fortfarande göra någonting vettigt när du tränar ;)

Knight rider

Så kommer det förbli nu resten av året, tur att Ira är väldigt modig trots att det är riktigt mörkt ute. Men nu när det är teorivecka så ska jag se till och pallra mig ner till ridhuset och träna lite där, ska även hoppa någon av dagarna troligtvis på fredag.
 
Idag red jag på Olas äng och bana, provade kandaret igen och det funkade väl hyffsat men ska byta bridong då jag nu har ett som är tvådelat och 12,5 men ska byta till ett tredelat som är 11,5. Hon jobbade på riktigt fint på slutet, mycket upp och nergångar för att stärka gångarterna och få henne att vila mer på steget. Sen tog jag även något litet skutt då Jenny var och hoppade med Muff samtidigt ;)
 
Nu på kvällen har jag suttit och kollat på lite olika bett och klippmaskiner, ska försöka få tag på ett kombinerat-bett och prova och sen kanske köpa ett eget. Sen har jag kollat på både Hööks och Julas klippmaskiner, båda är billiga och verkar bra.... Någon som vet? :)
 
 

Hjälp mig välja en titel!

Jag ska välja rubrik till min novell och har sjukt mycket beslutsångest för jag har kommit på två stycken rubriker men kan inte bestämma mig för vilken.... Novellen handlar om en tjej som måste våga vara stark för att orka stå kvar, därför passar båda bra till novellen.
 
Orka stå kvar.
 
eller...
 
Våga vara stark.

Vi tog en liten åktur

Bestämmde mig för att lastträna med Ira idag och det gick bra tillslut då jag fick in henne och vi åkte ner till ÄRK fram och tillbaka. Jag var nära ganska tidigt men hon gick inte in helt och jag fick inte dit bommen, så hon backade ut igen.... Sådär var det några gånger men bara jag får dit bommen och fäller upp rampen så står hon där, inga problem. Sen är hon ju aldrig rädd utan hon vill bara inte, så det gäller och övertala henne om att det leder till någonting roligt och allt blir mycket roligare om man inte måste tjaffsa innan heller.
 
Mamma var ute och körde Nadja idag medan jag lastade, länge sen hon kom ut i vagnen nu men har varit mycket annat som tagit tid istället. Men öronen fram hela tiden och jobbade på fint berättade mamma ;)
 
I morgon börjar skolan igen, skönt på sätt och vis men samtidigt synd för nu går man i skolan när det är ljust och man kommer till stallet när det är mörkt först. Sen ska mamma även hämta upp ett schabrak som jag köpt begagnat, ett rött med tillhörande luva för 50 kr ;)
 
Lite suddig bild men ser ut att vara fint skick, Sen är ju Ira så fin i rött också^^

40 års jubileum!

Idag, den 3 november 2012 firar ÄRK 40 år. Vår lilla underbara klubb har funnits i nu 40 år, ganska otroligt men ändå underbart!

Vi har nyss ätit en exotisk buffé och snart väntar lite underhållning av olika slag. Har även köpt lite lotter så nu hoppas vi på vinst ;)


Tidsoptimist!

Trodde att jag skulle hinna klippa iordning en film på Nadja och Ira idag men icke då. Nu måste jag cykla ner till stallet om jag ska hinna mocka och rida innan filmkvällen.
 
Jag har bestämmt med Vilma och Jenny att vi ksa rida ut halv sju, Jenny tar Muff, Jag tar Ira och Vilma får låna Nadja ;) Men nu hinner jag inte skriva mer!
 
Vi ska se Paranormal Activity 1,2,3 & 4. Det blir första gången jag ser någon av dem, ska blir rysligt kul ;)

Bara bus dag!

Idag så busade jag princip bara med Nadja och Ira, longerade båda lite först bara. Jag började med Ira och märkte då när jag bad om galoppen att hon var busig så jag släppte henne lös efter en liten stund och hon vart som värsta araben! Svansen rakt upp, vidgade näsborrar och full rulle :D Så roligt att se nu när hon tar så mycket egna insiativ.
 
 
Sen när jag släppte ut Ira i hagen igen och då stog Nadja vid grinden och väntade, en till som ville busa nu. Nadja vart också en riktigt show häst och full rulle runt hela ridbanan och bocksprång och glägje skutt vart det en del också^^ Jag filmade små snuttar på båda så ska ta och klippa ihop ett litet klipp som ni troligtvis kommer få imorgon ;)
 
 
 

RSS 2.0