Km-glädje!

Gårdagen var en riktigt lyckad dag för många, Ira skötte sig super bra! Felfri i clearrounden och ett skitpet i KM-klassen. I clearrounden (80cm) så drog hon mot hindren och hoppade riktigt bra, men hon försökte smita på ett hinder men det var jag beredd på så hon hoppade och klarade! Sen i KM-klassen (90cm) så höll hon på att balla ur lite innan och hade mycket åsikter om trean. Men vi tog oss samman och gjorde en riktigt bra runda, hon rev trean bara för att hon kom lite nära och vart spänd då hon hade mycket att säga om det hindret när jag visade på henne det innan vi startade, och vanligtvis klarar hon hindren även om hon kommer nära då hon är så himla snabb upp men som att hon spände sig lite i språnget fick hon med sig bommen men det bryr jag mig inte om!
 
Viktigast var att vi gjorde två bra rundor och kände att vi hade kul. Sen gick det super bra för Jenny också som var KM tvåa och fick en felfri clearround! Vilma vart KM trea trots Kavaten var inte riktigt på hugget igår ;) 
 
Sen vill jag ge styrkekramar till både Hannah och Regina, tycker ni gjorde riktigt bra insatser men hade tyvärr lite otur... Krya på er! ♥
 
Min underbara häst! ♥ bjuder på min min...
Grattis tjejer!! ♥
 

KM på klubben

Idag blir det en lite klubbis för mig och Ira men det är ju KM också, vi hoppar 80 CR och 90 KM. Har även många kompisar som ställer upp idag, bl.a Regina (70CR 90KM) Jenny (60CR 60KM) och Vilma (70KM), så får önska dem all lycka till och hoppas även på att jag ska hinna se några av dem hoppa om jag får hjälp att hålla i hästen d.v.s.
 
Mamma följer inte med för hon och pappa åker till Tierp Arena och ser på sista tävlingen för i år, hade så gärna själv följt med men valde Ira den här gången istället.
 
Nu ska jag förbereda det sista innan jag får skjuts med Regina ner, annars var jag tvungen att cykla... Ciao!
 
 

Egna rekordens dag

Hade friluftsdag idag och jag valde friidrott som vi brukar kalla 'egna rekordens dag'. Vet inte om jag slog något av mina gamla rekord men med spöregn hela dagen och en förkyld Nina så kan man kanske inte förvänta sig mer…

Kanske att jag slog mitt gamla rekord i ländhopp, hoppade 3,70 idag så det är jag väl nöjd med, med tanke på omständigheterna.

Nu sitter jag inne i köket på stalle och ska ta och göra klart i vårt stall innan jag cyklar ner till Ärk för att ha ridklass, idag är det bommar och jag har Mimoosa :)


Markarbete för Lotta Sjöberg

Ira skötte sig riktigt bra på träningen igår, lite jobbigt med den förvända galoppen bara, men var inte så längesen vi lärde oss galoppombyten ;)

Vi red på upphöjda travbommar som lite serpentiner och hon lyssnade fint fram och tillbaka. Sen började vi jobba med den förvända galoppen som Ira har svårt för då hon vill göra rätt och byta till rätt galopp som i det här fallet blir fel galopp… men jag kan inte klandra henne för det.

Sen höjde vi upp travbommarna till små hinder och vi hoppade på serpentinerna men la en volt efter varje hinder innan vi kom på nästa för att få dem att vänta efter hindren och lyssna. Sen gjorde vi samma sak fast utan volterna. Sist så hoppade vi rakt fast över samma hinder, så vår väg var rak men hindren vinklade. Hon skötte sig princip klockrent på alla övningarna förutom den förvända galoppen men det kommer med tiden så är nöjd med passet igår :)

När jag lindade benen sen när jag kom hem var hon lika duktig på träningen och stod still under hela tiden när jag lindade.


Inväntar lektion

Det gick bra att linda av Ira's ben även fast hon hade kommit ut i hagen, lite dryg bara när jag tog av i bak men helt överkomligt. Men hon var ju än dock i hagen och satte inte fast henne någonting heller ;)

Sen taggar vi Lotta träning ikväll, imorgon blir det ett lättare pass på banan satt hon inte får träningsvärk.


Lindat och klart.

Idag påbörjade jag Ira's behandling, sprayar på Jod-blandning på kotorna till det ''rinner/droppar'' om dem och sen lindar jag med benpaddar och stallbandage. Så imorgon åker jag och pappa lite tidigare satt jag kan ta av lindorna. Förhoppningsvis hinner jag ta av dem innan dem kommer ut i hagen, men hon är lätt att fånga närsom på dagen :)
 
Men för övrigt red jag ut med Nadja och Gunvor idag, vart en sväng efter gallerå och Ira var riktigt modig idag med, damen tar stora kliv i rätt riktning. Sen är både Nadja och Ira super brunstiga så dem kissade flera gånger på gången... inte kul. -.-  Men det är någonting man får ta. 
 
Imorgon så har jag träning för Lotta Sjöberg (fd. schultz), lite markarbete så jag kommer nog ta pelhamet så får vi se hur hon känns. Men nu är det viktigt att jag kommer i säng då det blir lite extra tidig morgon, god natt!
 
Vart mörkgröna lindor den här gången.
 

Hoppträningen!

Igår på hoppträningen hoppade var Ira super, vi hoppade räcken på 1.10 utan att hon tvekade ett dugg :D Hade pessoat m. sporr-rem och hon funkade helt okej på det men hade med pelhamet i reserv om hon inte skulle lyssna på det... Men sen avslutade vi även på en oxer på 1m och vi valde att stanna där för att vi skulle få behålla en bra kännsla.
 
Sen anmälde jag mig till KM:et som är på lördag, jag kommer hoppa 80, 90. 90 klassen blir det km och vi bestämmde den höjden satt vi först och främst kommer runt med en bra feeling. Nästa vecka ska jag prova att rida på hackamore men ville inte prova det den här tisdagen då hackamore är ett sånt där ganska typiskt bett som funkar hur bra som helst en eller två ggr sen är det som att rida i grimma och grimmskaft...
 
Ira precis innan hon skulle få sin behandling :)

Passet ska förnyas

Om en timme sitter jag på bussen på väg in till stan där pappa möter upp mig så ska vi förnya mitt pass, måste ha passet nu när jag ska ta EU-körkortet. Så på onsdag nästa vecka blir första kursen och då kommer farfar skjutsa mig dit då mamma och pappa jobbar. Längtar som f*n tills jag fyller 15, tänk slippa hela tiden vara beroende av att andra måste skjutsa en vart man en ska. Visst med epan kan jag inte köra fortare än 30 och inte fortare än 45 med moppen men det går fortare än cykel och på vintern är epan perfekt och på sommrarna är moppen guld.
 
Måste ju ändå få säga att man har det riktigt bra ändå, men nu ska jag fixa mig i ordning så att jag är klar när bussen kommer, är ju ändå ett pass man ska in och fixa och man vill inte se ut hur som då det är många år du lär dras med det ^^
 

Helt okej förutom...

Karri som var och healade och masserade Ira och Nadja idag (även andra hästar och mamma och pappa) sa att Ira inte hade några konstigheter satt säga förutom att hon hade lite belastningar på kotorna vilket kan ha lite att göra med att hon tidigare tagit väldigt korta steg och inte belastat på rätt sätt. Så nu så ska vi i tre dagar (börjar imorgon kväll) lägga jodomslag på nätterna en gång i månaden så borde det bli bättre. Sen skulle det varit bra om vi kunde ha sulor på henne då han sa att det också skulle hjälpa men inte helt säker på att det kommer gå då hon är lite problematisk att sko och det kan ibland vara krångligt på en häst som står snällt... Men vi får höra med Börje vad han kan göra. 
 
Annars sa han att hon var en fin och robust häst, lite hasträng  men det kan bero på spänningarna i kotorna. Nadja hade inga större problem heller men vi skulle köpa på med en lite speedway kur på hennes hasor då hon troligtvis överansträngt dem när hon har busat i hagen t.ex. 
 
Nu ska jag gå upp till tv:soffan och se på säsongsfinalen av Top Model: British Invation!
 
Har sällskap av denna dam i alla fall!
 
 

En skärpning måste ske!

Nu måste jag skärpa mig, kan inte hålla på så här :@ blir ju liksom arg på mig själv...

I lördags så fick Ira vila p.g.a vädret, men vi tog in och borstade på dem i alla fall. Sen hade vi städ helg så vi passade på att städa i regnrusket.

Igår så red jag men inte så mycket då det blåste så mycket istället, men hon kändes väldigt bra det lilla jag red. Sen så gick jag och mamma igenom alla våra saker i sadelkammaren och vi fick riktigt bra plats efter det :)
Sen satte vi även upp Ira's vattenhink och salthållare, skulle egentligen gjorts för länge sen men nu är det klart i alla fall.

Idag så ska jag skynda mig ner till stallet efter skolan för att hinna rida innan hon ska få behandling, en massör och healer kommer idag så det ska bli spännande att se vad han säger idag jämfört med i våras :)


Två dagars rapport...

Igår så glömde jag mobilen hemma, trodde jag typ skulle gå under men måste faktiskt erkänna att det var riktigt skönt att inte behöva tänka på mobilen hela tiden utan bara vara med kompisarna och vara lite social.
 
Sen red jag även Ira på banan igår, och då red jag på Ola's ridbana för att se om hon kan slappna av på ett ''nytt'' ställe och inte bara hemma. Gick riktigt bra men lite dryg i början plus att hon försökte springa iväg precis innan hon kom till arbete. Men det märks att hon utvecklas jätte mycket för varje dag om inte annat vecka i alla fall ;)
-
Idag hade jag ridklass efter skolan och jag hade Mimoosa som förra gången, som att det var så fint väder idag så red vi ute och hon hade mycket mer energi. Hon var riktigt trevlig idag och bara dansade fram på slutet, märks att man börjar hitta lite knappar på henne, sen hade jag mina sporrar idag för att jag ska slippa vara på henne så ofta med skänkeln, en trevlig kombination i slutändan :)
 
Sen efter ridklassen så åkte jag med mamma tillbaka till vårt stall och började göra i ordning Nadja och Ira, då Vilma också var på väg upp till mitt stall då hon red ut med mig. Så hon fick ta Nadja och jag min lilla fjolla... Men min lilla fjolla var riktigt duktig och modig idag, vågade springa först hela gallerå hem, sen kunde jag även rida jämnsides med Nadja vilket inte gått förr. Sen har jag och Vilma även planerat att vi ska rida ut tillsammans med Ira och Kavat, då hon kan komma till mig med transporten så rider vi ut en sväng så får hennes föräldrar sen skjutsa hem henne igen. Ska bli kul att se hur dem funkar ihop ;)
 
Sen får jag kanske ursäkta lite som att jag skulle göra ett inlägg om dagen men i samband med att jag glömde mobilen hemma och att jag kom hem sent så kände jag inte för att starta datorn... Men ni fick just en två dagars rapport som lite tröst.
 
Jag och Kavat tidigare i sommras :)

 

Mycket läxor=lite blogging

Som sagt har väldigt mycket läxor och skola arbeten som ska bli klara så hinner inte riktigt med att blogga då skolan går före allt annat.

Ira fick vila idag då jag precis la på sadeln så började det ösregna så då tog jag och tränade att sätta på transportskydden lite då hon har tyckt det varit obehagligt. Det gick jätte bra i alla fall, men imorgon blir det nog att trimma lite på banan igen.

Men jag kommer blogga så här på kvällarna mesta dels sen kan vissa bonus inlägg komma på dagarna, det får tyvärr vara lite så här tills jag får mer tid över.

Bilden är tecknad av Ebba i min klass ;)


Lite bettproblem

Ira var lite dryg på bettet idag och ville inte lyssna helt när vi skulle svänga, men hon hoppade för övrigt riktigt fint. Vi ska prova Pessoa med sporrem nästa vecka men ska även ha med mig lite andra bett, nästa vecka ska jag även bestämma höjder på KM.

Sen har det nog inte varit min dag överhuvudtaget idag, glömde gympa skor, ena skosnöret till mina Converse, hittade inte på cykelnyckeln… ja ni fattar men allt löste väl sig hyfsat tillslut. Fick låna Malins skor på gympan, fick lite tråd av Pia som jag kunde ha som skosnöre, hittade på cykelnyckeln efter att jag tömt ur väskan två ggr. Nu ser jag på house och väntar på att finalen av Projekt Runway börjar, om jag orkar vara vaken det vill säga ;)


Fin teknik

Longerade Ira idag och avslutade med att sätta upp ett räcke på först 80cm och sen höjde jag till 1m, och gud vilken fin teknik hon börjar få! Öppnar upp fint i bak och drar upp frambenen och om hon kommer nära så gör det ingenting då hon är så himla snabb upp. Imorgon är det hoppträning så hoppas på att hon har lika fin teknik imorgon ;)
 
Förövrigt så har jag varit i skolan och jag gjorde mitt matte-prov idag också, fast det är egentligen satt att vi ska ha prov om fyra veckor^^ Sen har jag börjat fundera mycket på gymnasieval och nu står det i val och kval om jag ska välja Naturvetenskap eller Teknik, gärna om det är någon som går/har gått någon av dem linjerna och kan berätta lite vad dem tycker/tyckte var bra eller dåligt. Högskola jobb efter gymnasium, allt är bra information i mina ögon!
 
Gillar den här bilden skarpt om man bortser från min extremt konstiga min O.o....

Lika underbar som sist

Ira var lika underbar att rida som hon var i onsdags, känns skönt att få uppleva den känslan igen :) Varför hon var lite dryg i fredags var nog lite träningsvärk och att hon precis hade börjat brunsta men idag skötte hon sig exemplariskt igen.
 
Har inte gjort sådär super mycket idag ändå, vaknade vid kvart i nio utvilad, skulle egentligen kanske åkt till Alborgen idag men dem hade tydligen stängt så det vart inget men då kunde jag gå på US-mötet som var, vi diskuterade en hel del kommande event. Sen var jag med Vilma och Saga några timmar innan jag skulle till stallet. Men nöjd med dagen som helhet så nu ska jag gå och lägga mig då det är skola i morgon och jag ska hinna duscha innan.
 
Sen en sak som inte hörde till vardagen idag var  att Chappe hade smitit, hans burdörr till huset hade haspen losnat på så han hade hoppat ut, men som tur var så var han inte nå rymningsbenägen utan skuttade bara runt kaninburen och tyckte det var jätte kul med massa äventyr och uppmärksamhet. Sen märkte jag även att jag inte hade öppnat Halo's bur ut till utegården så hon var lite sur på mig men hon såg nöjd ut när hon fick komma ut igen ;)
 
Mammas utbrytarkung! han heter ju än dock Kings Black Pearl ^^

6 starter, 10 omgångar, 3 kaniner, 1 pinne

Nöjd med dagen då alla presterade bra. chappe hoppade på 0+2 i första klassen och precis innan finalen vart han lite störd/skrämd av att ett barn var lite ledsen, men sånt kan hända och lika så att man hamnar precis utanför placering... Tyvärr så känns det som om det händer oss ganska ofta. Hakuna rev två hinder, så det vart ingen final men han kan tyvärr vara lite slarvig och nochalant ibland. Halo skötte sig super och hoppade på 0+0, jätte bra fart som vanligt men var tvungen att korra henne en del då hon smet på hindren.
 
Sen i andra klassen rev Chappe 5 HINDER! Han har aldrig rivit så mycket men det berodde nog på att precis när jag skulle börja gå mot start så lyckades han smita ur selen och därför tappade han lite fokus, så det är jag väl inte så nöjd med men det kommer fler tävlingar. Sen ska jag även prova att gå tillbaka till H-sele då han inte är lika dragig längre. Hakuna hoppade på 2+1, det sista felet var totalt onödigt då han vet exakt hur mycket han måste ta i så gör han gjärna inte mer än det och då trillade bommen, såklart.... Halo hoppade på 0+2 men det skulle ha blivit en 0+0 om hon inte hade smitit på ett hinder när jag inte hände med så vi rev hindret med kopplet och samma sak hände på sista hindret... Annars hade hon fått sista pinnen som krävdes till Msv, en sak som är kul är att hon har blivit stensäker på alla hinder så det går framåt.
 
Sen när tävlingarna var slut skulle mamma komma och hämta mig och hon skulle slutat jobbet ungefär vid fyra, men det körde ihop sig så hon var tvungen att jobba över. Vilket innebar att jag trodde jag bara skulle få vänta kanske 40 min och det var ingen större fara men jag satt och väntade i 2 timmar! Så där satt jag i en tältstol med tre kaniner, en hundbur(används till kaninerna), fullt med packning i kassar i två timmar. Det var till och med en som kom fram och frågade om jag hade blivit bortglömd där, dem hade varit i högbo hela dagen och visste att jag hade varit där sen tidigt på morgonen. Hon erbjöds sig att skjutsa hem mig till och med men då var mamma i sandviken så det behövdes inte.
 
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag inte vänder på dygnet allt för mycket.
 
 

Vadslagningen

Regina har slagit vad med mig och Vilma att om hon inte börjar gråta till Titanic, Hatchiko eller Spirit så skulle Vilma få en JW:luva, ett schabrak och ett par beskydd (begagnat) och jag skulle få köpa hennes Hackamore väldigt billigt :D Men om hon inte börjar gråta så ska vi betala en lite slant till henne istället.
 
Så idag blir det upp till bevis, kan hon hålla tårarna inne och få lite cash, eller släpper hon ut dem och får ge bort fyra saker men fortfarande lite pengar... Det återstår att se, ikvälll går stapeln. Filmmarathon fast jag kommer inte kunna vara med på hela då jag ska upp och tävla med kaninerna ;)
 
Men hennes JW:luva är för liten för Trissan och hon hade ingen luva som matchade till schabraket plus att hon har/ska köpa nya benskydd, och hackamoret använder hon inte så det var inte heller några problem att släppa. Skrev bara det här för att ingen skulle tycka att vi lurar henne eller någonting och vi har även pratat med hennes mamma och det var okej för henne.
 

Ett stiligt ekipage!

100 frågor om mig!

1. Hur gammal är du om fem år?  19,5år...

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Alla kompisarna i skolan och mamma.

 3. Hur lång är du? 160... JA, JAG ÄR KORT, men trivs med det på sätt och vis^^

 4. Vilken är den senaste filmen du sett? måste nog ha varit dutch ball... var jättel'nge sen jag såg någon film

 5. Vem ringde du senast? Pappa

 6. Vem ringde dig senast?  Mamma

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Vilma: -.-

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa men det blir så dyrt i större skala...

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta♥

10. När såg du senast din mamma? För kanske 1 timme sen.

 11. Vilken ögonfärg har du? blå/grå.

12. När vaknade du i dag? 06.15 kind of.

 13. Vilken är din favoritjulsång? Bra fråga, ingen aning faktiskt ;)

14. Vilken är din favoritplats? Stallet antar jag, tillbringar mest tid där utöver skolan

15. Vilken plats föredrar du minst? har ingen speciell plats som jag ogillar, så svaret får bli tomt.

 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Det är ingen som vet, det står skrivet i stjärnorna.

 17. Vad skrämde dig om natten som barn? Vet inte men tror nog det kan ha varit typ om det skulle börja brinna och vilka djur och saker jag då skulle prioritera...

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? I skolan, kommer dock inte ihåg vad...

19. Hur stor är din säng? 210x110??

 20. Har du stationär eller bärbar dator? IMac♥

21. Sover du med eller utan kläder på dig? det beror på.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 6 stycken.

 23. Hur många landskap har du bott i? Ett, har aldrig flyttat.

24. Vilka städer har du bott i? Älvkarleby.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? converse all the way, men för några veckor sen, strumpor.

 26. Är du social? det skulle jag väl inte påstå..

27. Vilken är din favoritglass? Stracciatella och Sitting Bull!

28. Vilken är din favoritefterrätt? kladdkaka är väl aldrig helt fel ;)

29. Tycker du om kinamat? Ja, fast bara biff m. bambuskott.

30. Tycker du om kaffe? Har aldrig smakat och vill inte heller då  jag tycker det är onödigt att skaffa sig ett beroende.

31. Vad dricker du till frukost? oboy, eller mjölk :D

32. Sover du på någon särskild sida? Nej vänder mig i sömnen.

33. Kan du spela poker? Nope.

34. Tycker du om att mysa/kela? det beror på vem jag ska mysa/kela med? hhaha, men jag älskar det.. 

 35. Är du en beroendemänniska? Ehh, I gues not!...

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? jepp.

37. Vill du ha barn? inte nu tack.

38. Kan du några andra språk än svenska? Spanska, Engelska, o lite Italienska och Tyska..

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, men åkt akut in till sjukhus ändå.

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? det skiftar.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Hästarna, kaninerna och mig själv :)

 42. Äger du dyrbara smycken? -

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? många, men typ Top Model och Projekt runway m.m

 44. Kan du rulla med tungan? Ja.

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, har många roliga bra kompisar :D

46. Sover du med gosedjur? Nej faktisk inte men har en liten katt till bebis vid min sida ^^

47. Vad har du för ringsignal? Marimba, standard på iPhone.

 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja har hur mycket som helst då jag fortfarande kan ha det mesta...

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En handduk.

 50. Flirtar du mycket? omedvetet isåfall

51. Kan du byta olja på bilen? På sätt och vis...

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej har inte ens fyllt 15...

 53. Vilken var den senaste boken du läste? Besatt, min läs bok i skolan.

 54. Läser du dagstidningen? ibland...

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ja, Min Häst...

56. Dansar du i bilen? Ehm, nej...

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?  Rix fm, varje dag på väg till skolan.

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Fortsättningen på min novell.

 59. När var du i kyrkan senast? kommer inte äns ihåg, men borde varit vid skolavslutningen.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? -

 61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 1 vecka tror jag, var väldigt länge sen i alla fall.

 62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? wow, jag vet inte..länge sen?

63. Vad lyssnar du på just nu? Det Ronnie (min bror) spelar uppe på sitt rum.

64. Har du varit med i tidningen? yesbox, flera gånger.

65. Vad är det konstigaste du ätit? vet inte om jag ätit så mycket konstigt, är ganska ''rädd'' för att prova ny mat :s...

66. Vem såg dig naken senast? -

 67. Vad är det för färg på din tandborste? En är grön sen har jag även en el-tandborste.

 68. Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv antar jag.

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? håller sånt för mig själv.

 70. Har du någon piercing? öronen.

71. Din största vinst? mitt underbara liv... Kan inte peka ut något speciellt.

72. Civilstånd? I'm a single 

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, blogg.se och lite andra.

74. Är du fåfäng? Nej det tror jag väl ändå inte ;)

75. Ångrar du någonting du gjort? yes, finns en del saker.

76. Hur gammal är din pappa? Han fyller 52 på JULAFTON!

77. Vilket är ditt drömjobb? Ett jobb jag trivs med och får bra betalt för ;)

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Tävla lite oftare men vi är på god väg!

79. Vad har du haft för husdjur? Oj det är många, Kaniner, Hästar, Ödlor, Fiskar, Katter, Sköldpaddor och en dvärghamster, tror jag fick med alla nu...

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Finns nog mycket, kommentera det ni vill veta ;)

81. Svär du ofta? ja, tyvärr.

82. Sverige när det är som bäst? Årstiderna när vi får riktiga sommrar och vintrar.

83. Kan du åka slalom? Ja såklart!

 84. Vad har du ätit i dag? Husmanskost

85. Vad har du för utbildning? ingen än faktiskt.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? ögonen typ och min figur ;*

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Kanske min näsa, inget jag tänker så mycket på. 

88. Vilken är din bästa egenskap? jag har ett bra och starkt självförtroende, och att jag envis plus att jag är målinriktad!

89. Vilken är din sämsta egenskap? Har ibland dåligt tålamod :p

 90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Ingen aning, inte intresserad av historia...

91. Saknar du något? ja

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? ibland, beror på vems det är.

 93. Vad gör dig ledsen? olika

 94. Vad gör dig glad? vissa personer, mina djur och annat som muntrar upp än.

 95. Har du varit gift eller förlovad? nej

96. Vad ska du göra i helgen? Tävla med kaninerna bl.a.

 97. Vad är det knasigaste du gjort? ingen kommentar.

 98. Vad har du för laster? Inget särskilt.

 99. Vem är din förebild? Vet inte riktigt, men har tydliga mål som jag är fast besluten att uppnå om dem inte ändras då såklart ;)

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Göra ett till inlägg om jag orkar men annars sängen ;)


Lite bättre väder idag

Som sagt så vart det en aning bättre väder idag då jämfört med sist jag och Jenny red ut, strålande sol idag och fullt ösregn sist...
 
Men det var riktigt kul att rida ut idag och vi var ute riktigt länge också, minst 1,5 timme. Vi red ungefär samma väg som förra gången fast lite längre plus att vi travade av dem på hoppängen vid ÄRK. Nu ska vi försöka rida ut någon gång i veckan om inte annat rida samtidigt på banan eller något, blir trevligare med lite sällskap.
 
Sen när jag kom tillbaka så hade mamma kommit så hon gjorde i ordning Najda medan jag tog hant om Ira och mockade åt henne, Nadja fick ett lagomt pass på banan och sen fick även hon en sista dusch innan hösten/vintern. Imorgon skulle det bli storm så lika bra att passa på, sen känns det ganska segt att veta att man först måste cykla till Rotskär för att ha idrott och sen ner till vårat stall och mocka och fixa mat, sen cykla vidare till ÄRK och rida lektion med ridklassen och sen tillbaka till mitt stall och rida två hästar...
 

And of we go.... Again!


Tillbakablick

Bloggade inget igår då jag inte tog mig tiden att  blogga på mobilen och kom hem sent från stallet och beslutade mig att gå och lägga mig en timme tidigare, vilket resulterade i inget bloggande för min del. Men nu får ni gårdagen.
 
Hände inget speciellt igår i skolan förutom att jag blev klar med min brems som jag gjorde på träslöjden, då vi inte hade någon så tänkte jag att jag kunde tillverka en på träslöjden. Sen cyklade jag ner til stallet och började med att mocka och det var ganska stökigt inne hos båda... Men det gjorde inte så mycket att det tog tid utan jag kunde surra lite med Jesse medans hon skurade sina boxar. I brist på någonting att göra så började jag också skura tillslut, för om man håller efter så blir det inte så mycket ;)
 
Sen var det daxs att ta in Ira och göra i ordning henne för ett pass på banan, och märkte att jag kunde ta bort fårskinnet under sadeln då hon har börjat musklat på sig så pass. Hon var hur fin som helst, jag kunde rida med fingertopparna på tränsbett behövde inte använda skänklarna mer än i öppnorna och slutorna och knappt det, hon bara dansade fram! Började med som vanligt att få henne att söka framåt neråt och sen plocka upp henne i formen och hon blir så snygg, känns som om man rider på en OS-häst i sånna här stunder.
 
Flätade manen också för att jag skulle se halslinjen bättre och ställningen åt höger, plockade även bort nosgrimman då hon ändå inte springer och gapar. Sen blir det lite mer stilrent utan ^^
 
Sen fortsatte hon att imponerapå mig då jag tyclte det var lämpligt för en sista riktigt dusch innan vintern, sagt och gjort så fick hon en riktig dusch och igår kunde jag spola hela hästen utan att hon höll på att dansa runt så mycket :) Sen fick hon schamponering och då tvättade vi manen noga och korset. När jag skulle spola av henne sen var hon ännu duktigare, och när jag tvättade av bakbenen spolade vi bort hur mycket svett som helst.
Tror nog det här måste vara en av dem första gångerna som hon har fått en sån här ordentlig dusch ;)
 
 Efter duschen så fick hon åka ut med ylle-täcke och fleece halsduk då det började bli kallt ute.
 
Red även Nadja och då fick mamma kolla lite medans och hon hade lite felaktigt rörelsemönster men gick till sig efter en lite stund, den 24 kommer Karri så ska hon behandlas. Så nu blir det att hålla igång henne lite lagom satt hon inte blir sämre, för hon kan ju bli sämre av att inte gå alls och att gå för mycket och för hårt så lite lagom blir bra.

Nyckeln är att alltid ligga steget före

Inväntar matte lektionen nu och känner att jag ligger riktigt bra till då jag redan igår vart klar med veckans mål. Som att jag ligger före så slipper jag känna den stress som uppstår när man ligger precis på gränsen.

Det är ett tips till alla i alla ämnen, var beredd på att kämpa för ditt betyg oavsett valör!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3320448/images/2012/pic_504f0fedddf2b338e5000525.jpg" class="image">


En helt vanlig dag

Den här dagen stack inte ut så mycket ifrån mängden, men ganska skönt med sånna dagar också måste jag få säga. Invigde mina converse och min munkjacka idag, igår invigdes sport-bh:n, alla plaggen lever upp till förväntningarna :)
 
Nadja var inte halt idag och det felaktiga rörelsemönstret var som bortblåst, longerade henne i kanske 20 min och hon var väldigt pigg och glad över att få göra någonting igen, så imorgon så ska jag rida henne lite. Longade Ira också och kollade även om jag hade någon join-up på henne ( att jag ska kunna släppa henne lös och hon ska fortfarande följa min volt och komma när jag ger signal) och det hade jag, men när jag tog av tränset också så kunde hon springa ut lite i volten emellanåt men kom sen tillbaka till spåret. Sen kollade jag även reaktionsförmågan på mina komandon ''Trava'' och ''Galopp'', mycket bra!
 
Mamma är borta med jobbet tills på torsdag så jag får ta hand om båda hästarna men det gör inte så mycket. Nu  ska jag gå och lägga mig och imorgon har jag hoppträning så ska försöka blogga någon gång under dagen.
 
Bilden är från i våras.

En lång dag i dag...

Började med att jag vaknade vid halv åtta helt utvilad så det var ganska skönt ändå. Sen hoppade jag in i duschen och hade tänkt att jag skulle köra Wii Fit Plus efter jag duschat men hade slut på batterier så kunde inte starta balansbrädan plus att dem i dosan började ta slut också så gick och kollade på tv istället.
 
Skulle in till Valbo med Regina idag och vi vart lite sena iväg men hann med att köpa allt på inköpslistan och lite till (såklart), men tillslut så vart det... 
Ett par Converse, USA färger.
En sport-bh.
Och en munkjacka.
 
Nöjd med köpen så nu behöver jag inte in till stan på ett tag ;)
 
Sen åkte jag och mamma ner till stallet och jag red Ira och det gick super bra! Sökte fint fram till handen utan att bli stark och rörde sig med svävande steg och var fantastiskt känslig för mina hjälper på ett possitivt sätt.
 
Sen skulle jag lastträna och det gick väl mindre bra men vi ska ställa ner transporten satt jag kan träna lite frekvent i någon vecka utan att mamma eller pappa måste köra ner transporten. Sen fick vi även gammel transporten såld idag, känns riktigt skönt och särskilt nu till vintern då vi brukar få lite platsbrist hemma...
 
Nu blir det sängen om jag ens ska orka upp imorgon, go'natt!

Lastträning avklarat

Har lasttränat Ira idag och det gick väl bra tillslut men hon var lite envis i början men har inte tränat på länge nu heller så man får ta det för vad det är. Men vi fick in henne och kunde stänga för och låta henne stå där i några minuter. Sen lastade vi Nadja också en gån och hon tjaffsade inget, men man behöver stå bakom och skicka in henne samtidigt som man ger lite extra stöd som att tycker det är läskigt men går in för att man säger till henne att göra det... ♥!
 
Sen när vi kom hem så var det film- och tv-kväll med familjen och pizza (och kebab) som gällde, vi såg på två avsnitt av Terra Nova och ett av Falling Skies. Falling Skies var en serie som vi följde i våras eller om det var förra året till och med... Men hursom så var det fortsättningen nu, minns att det slutade utan något riktigt slut förra säsongen och då vart man lite osäker på om det skulle bli någon fortsättning. Men det blev det! :D
 

Flytten

Igår flyttade Hannah från vårat stall, känns ganska konstigt att se bara Nadja och Ira i hagen utan Jolanta. Men hon flyttade bara till ett stall i Valbo så inte så långt att hälsa på, så man har ju inte sagt hejdå för alltid.
 
Knäppte lite kort på henne och Jolanta innan dem åkte och har även några kort sen i våras som jag letat rätt på :)
 
Dem från i våras:
 
 
 
 
Dem från igår:
 
 
 
 
 
 
 

Tricia och Regina 7/9-12

 


 

Då var det bara att lasta ur då!


Fika paus

Har nyss varit och hämtat hö med mamma och pappa, nu sitter jag inne vid morfars matbord och fikar. Snart så blir det fortsatt hemfärd och balarna lastar vi ur ikväll då pappa ska hem och måla medans det är väder.

Igår fortsatte jag jobba Ira lite framåt neråt och det gick riktigt bra igår också, får se vad jag hittar på idag med henne ;)

Ska även lägga upp bilderna från kameran på datorn idag i alla fall, så förhoppningsvis så kommer lite bilder upp på bloggen idag också.


Bästa schema dagen

Fredagar måste nog vara bästa dagen ändå, fyra lektioner och slutar 13.20. Just nu sitter jag och inväntar matten, sen är det lunch och idrott.

Ska troligtvis knäppa kort på Regina idag när hon har hoppträning. Sen efter det ska jag till mitt stall och trimma Ira, bilder kommer ikväll ;)

(har verkligen brist på bilder... Hoppas att jag ska få en del bilder idag, och ska leta fram några gamla bilder också.)


Söka framåt neråt

Det var det jag gjorde med Ira idag, få henne söka framåt neråt och därifrån plocka upp henne i formen.

Det gick riktigt bra förutom att hon vart lite ofokuserad i mitten av passet då Nadja och Jolanta började röra sig lite i hagen.

Jag ska fortsätta att jobba henne framåt neråt plus lite Birgitta övningar så kommer hon snart bygga dem små stabiliserande musklerna :)

Kollade på lite bilder ifrån ungefär en månad innan vi köpte henne, skit vilken skillnad! Kan försöka fixa ett litet kollage så man kan se vilken förändring damen gått igenom och fortfarande går igenom.

Tidigare idag så var vi vid skåtter-ängarna på rotskär så här kommer en bild på liarna vi använde oss utav.


Träningen igår

Nu ska jag berätta lite mer exakt om igår, hade hoppträning för Lotta (inte Sjöberg). Igår var första gången jag hade Liverpool-stången på träning och hon lyssnade hur fint som helst! Mycket fin och reglerbar i galoppen, behövde inte heller ta nå mycket i henne för att hon skulle lyssna tillbaks. Sen när vi började hoppa på en serie med tre oxrar så kom hon perfekt in varje gång och hon bjöd igenom hela serien och hoppade super bra på dem lite större oxrarna.
 
Sen avslutade vi på ett räcke med lång anridning och hon väntade fint och hoppade av perfekt, kändes så bra att jag kan känna att jag har full kontroll utan att behöva slita och dra och att hon inte backar av för att det blir för skarpt. Så nu ska jag bara ha det där bettet när jag tömkör och hoppar.
 



En liten rull-putt på besök i dalarna, Älskar dig av hela mitt ♥, det kommer jag alltid göra och har alltid gjort! ♥

Klockren!

Ira gick som en klocka idag, inte ett halvsteg, inte någon tvekan någonstans! Känns otroligt bra, är även skönt att jag hittat ett nytt bett som hon funkar riktigt bra på.

Nu blir det sova för min del, ska försöka uppdatera lite mera men något fel på skolans internet så har inte kunnat mobilblogga i skolan.

Kan inge lägga upp bilder nu men får fixa det när jag bloggar från datorn igen.


Första riktiga skoldagen

Ja då var den här dagen avslutad, har hunnit med att rida två hästar, mocka två boxar och varit i skolan såklart ;)
 
Red Ira på tredelat tränsbett idag, gick riktigt bra på slutet men i början så är hon lite dryg. som vanligt... Men man ska väl inte klaga, fast ska prova vilket som funkar bäst, låta henne söka frammåt neråt och sakta försöka plocka upp henne i 'form' eller hålla kontakt och se till att genomföra alla moment oavsett form tills hon slappnar av, men det ska jag nog komma underfunn med.
 
REd även Nadja på samma bett, och hon var faktiskt helt OK på det bettet så nästa gång det blir en dressyr tävling så blir nog det bettet en lovande aspirant. Men jobbade lite med böjningen och ställningen med fokus på takt, tempo och form. Sen jobbade jag lite med galoppen, främst höger. Sen provade jag någonting nytt idag, kom i vänster galopp i vänster var och gick in på en liten volt uppe i hörnet och gjorde en roll-back i galopp, alltså Nadja gjorde ett galoppombyte från vänter till höger galopp!
 
Men det märks att dem börjar sätta päls nu, Ira var alldeles svettig när jag kom från skolan så tog in dem någon timme medans jag fixade med det andra och red den 'andra'. Längtar efter en riktig vinter i år, så mycket roligt man kan ha tillsammans med hästar och snö!
 
En bild från dagen då du flyttade hem!♥ fortfarande snö ;)

Bilder från Högbo 2/9-12

Packat och klart, redo att lasta in i bilden.
Ifyllnad av tävlingsböcker.
Chappe på framhoppningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Halo flyger fram!
 
Invigde hennes nya sele idag, den Chappe vann åt henne förra tävlingen ;)
Hakuna ville också vara med medans vi myste.
 
Dagens bästa bild!
 
 
Den här kanske är näst bästa.
Stilstudie!
 
Chappe seglar lätt över.
 
 
 
 
Jacksson in action!
 
 
Till och med Örjan fastnade på kort ^^
Lotus gjorde oss sällskap när viväntade på att Vilmas pappa skulle komma och hämta oss.
 
Den enda som inte kom med på bild vart Klara, men så kan det vara ibland ;)

112

Var en lyckad dag idag för min del, fick placeringarna 1, 1 & 2! Sen kom även klara på en andra plats men det var ingen placering. Chappe kom på andra plats i första klassen på 4+0, alla medel kaninerna hoppade ganska dåligt i första så vi hade lite tur där ;) Sen slarvade han lite i andra klassen så där vart det ingen pinne.
 
Halo hoppade jätte fint i första klassen men då gick det lite för fort och hon hade lite för dålig fokus när hon sprang så fort, men nöjd med det ändå. MEN.... I andra klassen så hade hon verkligen fattat vad det var frågan om, flög över hindren på framhoppningen så man fick en bra feeling. Sen när vi fått start signal så var det full fokus på hindren och fort gick det! 8.21 SEK tog det från start till mål, åtta hinder, 250cm mellan varje hinder... Och i finalen bevisade hon att det inte bara var en tillfällighet, utan hon gör exakt samma grej men på en ännu snabbare tid... 7.42 SEK! Så nu har Halo en pinne i rak också, nu behöver hon bara två till i rak och en till i krok så blir hon Msv :D
 
Sen fick jag även hoppa med Vilma's kanin Jacksson eller Hilarious Boogie-Woogie som hon egentligen heter, är nöjd med henne då hon kom runt banan utan att krångla så mycket. Hon rev 7 hinder i första och i andra klassen hoppade hon på 6+6. Varför hon river så mycket är nog för att hon la på sig lite under förra vintern men det håller vi på att jobba bort^^
 
Örjan hoppade på 0+1 och vann mini, han gör alltid det han ska den lilla kaninen. Sen Klara kom tvåa på typ 3+2 eller något sånt. Gick också rättså bra för Vilma, hon var nöjd med deras prestationer men dock var väl det inga topplaceringar men nästa tävling så blir det säkert någon pinne för henne också ;)
 
Ska lägga upp fler bilder från tävlingen snart men det kommer i ett annat inlägg.
 

Pay & Jump på ÄRK 1/9

Var och tävade P&J på ÄRK, men var väl mer som tävlings/träning då vi hoppade fram inne på banan fast andra hinder då och i grupp. I första 'klassen' (85) så stannade/smet hon på första hindret men var för övrigt felfri och skötte sig bra, nöjd med det och egentligen finns det ingen speciell anledning till att hon gör så heller vilket är lite tråkigt ibland. Sen i andra klassen (95) så gjorde hon precis samma sak fast på andra hindret... Sen rev hon även sista hindret men det var bara ett skit pet som jag inte bryr mig om. 
 
Men generellt sett så är jag nöjd med dagen, inga större fel från varken min eller Ira's sida så vi fortsätter träna på som vanligt. Sen var den här tävlingen mest för att testa av nya bettet lite bättre och hon funkar riktigt bra men ibland lägger hon tungan ovanför bettet och då är det bara att vänta ut henne tills hon fipplat klart.
 
Nu ska jag hoppa i säng, blir ingen sovmorgon imorgon heller då jag ska upp och tävla med kaninerna i Högbo och den här gången följer Vilma med också :D
 
Bilden är ifrån när jag sov hos Vilma i sommras ;)

RSS 2.0