Promenix!

Igår så gick jag med Ira, och Gunvor och Nadja på en liten promenad på ungefär 45min vilket passade oss perfekt.

Idag ska jag prova D-ringsbett på Ira, fick låna ett från Alva, känns onödigt att köpa ett bett för flera hundra om man inte vet om det funkar, så tusen tack till dig Alva!

Bloggar senare när det har gått en liten stund av dagen;)


Klockren

Igår var Ira klockren på träningen, vi började med lite lydnad då vi skulle göra avbrott mellan hindren vilket hon lyssnade super bra. Vi avslutade med en tre kombination som hon var super fin på! Idag så är det väl inget speciellt förutom idrott.
Snart ska jag ha spanska och sen straff-läsning ;)))


Chillar lite

Riktigt underbart väder idag! Passar väl på att sola lite innan jag ska mocka och fixa resten, perfekt med solstolar på stallet!
Märrarna fick precis springa över på bete, vilket var väldigt uppskattat.
Ikväll är det hoppträning så kommer hem sent så får se om jag bloggar då :p

På bilden ser ni tidtagningen igår när Ira stod i transporten :D


Duktiga häst!

Ira var super duktig igår!
Var med på markarbete för Lotta Sjöberg ( fd Schultz), Andra gången jag tränar för Lotta, sist var det hoppning.
Vi hade några bommar vi jobbade över och jag fick lite tips om hur jag ska lägga upp träningen hemma och andra saker som kommer hjälpa oss i hoppningen sen också.
Sen last tränade vi och hon var världens bästa först stod hon där inne i 6,5 min sen 9 min sen 12 min! Till sist avslutade vi med att hon fick stå där inne i 2 min, super nöjd så nu ska snart ta ner nya transporten och ta hem den gamla.


Aj och oj!

I morse när jag skulle mata kaninerna, så känner jag när jag tar en näve med pellets att det sticker till i hela handen!

Tro det eller ej men det var mitt första geting stick någonsin!!
Sen cyklade jag till skolan idag och det tog bara 25 min i motvind, stolt!
Nu ska vi ha SO och vi jobbar med religion…


Bättre gånger finns

Idag ville det sig inte riktigt för mig och Ira, fick procenten 42,96% och det på grund utav att hon var riktigt spänd och hon reste sig också rätt upp så jag trodde nästan att vi skulle slå över, men vi tog oss igenom och fullföljde programmet även om vi inte blev godkända. Sen när jag skulle hem var det också super jobbigt för henne så fort jag satt upp så reste hon sig men när jag klev av och gick med henne så var det inga problem. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att hon snart får lite lugn och ro i själen och att vi kan hitta tillbaka till det där lugna och harmoniska igen…

Sen har jag faktiskt tagit ett premiär dopp i älven idag! Kallt men riktigt skönt när man redan varit i en gång.

Sen har jag firat min underbara mamma och farmor på morsdag, och många tankar till dig mormor, du är saknad<3


Duktiga!!

Haft super duktiga kaniner idag, Chappe tog sin första pinne i Msv och hamnade precis utanför placering i andra klassen.
Halo tog också sin första pinne någonsin! Och fler lär det väl bli;)
Sen fick Hakuna sin tredje och sista pinne i lätt så nästa tävling det är krok så startar han också i Msv!
Örjan vann som jag misstänkte, och Klara kom tvåa.
Så jag fick många placeringar och två tröstpris, nästa tävling blir nog 3 juni och då ska nog Chappe få debutera i längd ej elit.

Nu blir det att kolla på crusingen i sandviken lite och sen hem och fixa Ira, ska ju faktiskt tävla med henne imorgon ;)))


Halvvägs igenom

Har hoppat dem första klasserna nu. Chappe slarvade i grunden och petade ner tre hinder men nollade i finalen. Tror inte det räcker till placering men ändå nöjd med honom!

Halo plockade sin första pinne idag genom att hoppa på 0+0 :D tyvärr var jag inte lika bra förare till henne så jag måste skärpa till mig lite och vara lite mer följsam och lugn själv…

Tävlade med Vilma's kaniner, Hakuna hoppade på 0+1 och kanske har fått en pinne och i så fall klassar han upp till Msv!
Jacksson kom runt men rev nästan alla hinder.
Örjan tror jag vann sin klass och var super taggad.
Sen var till och med på hugget idag och sprang på super bra :D

Nu ska jag ta tid i elit klassen så bloggar mer sen när jag är klar ;)))


Tror inte att jag är riktigt som alla andra

Jag fick värsta städ-rycket idag, dammsög, moppade och dammtorkade, ja ni fattar.

Idag fick Ira vila men lasttränade och hon är så duktig, hon stod där i ungefär 6-7 min utan problem :D

Nu sitter jag och laddar upp inför morgondagen då jag har tävling med kaninerna. Så jag ska packa och fixa matsäck så fort jag sett klart på Let's Dance!


Sommar dag!

Har varit kanon fint väder hela dagen!
Jag red lite barbacka på Ira på ängen och då träffade vi på Ida och Pantis. även om Ira inte är då biff än då är hon riktigt mjuk att sitta ner på ;)))
Sen cyklade jag hem och bytte om och vidare till Vilma och vi badade i poolen en liten stund, men nu ska vi hoppa stutsmatta!


Ledig

Har studiedag idag och då passade jag på att jobba en timme och nu ska jag cykla ner till stallet och rida lite;)


Prov dag

Idag ( onsdag ) så hade jag svenska och spanska prov och båda proven kändes faktiskt riktigt bra ;)
Ira var super duktigt idag, lasttränade utan problem. Kunde stänga för och hon stog där riktigt länge! :D
Sen spraytränade vi också vilket gick bra men inte lika bra kanske… och vi maskade även av henne idag, super duktig och inga konstigheter alls.

Nu här på kvällen så gjorde jag och mamma en lite större inhandling från börjes, så förhoppningsvis kommer saker den här veckan eller i början av nästa vecka:))))


Minnet sviktar

Jag är lite små sur på mig själv för jag glömde min skolväska i stallet…

Men nog om det, riktigt nöjd med Ira idag. Hon skötte sig riktigt bra, så nu har vi anmält oss till en klubbis den 6 juni.

Imorgon blir det två prov, först svenska sen spanska prov.


Plugga

Nu har jag precis kommit från stallet och nu blir det till att sköta lite skola.
Tidigare idag så var jag, lisa, ebba och maria ute och gick med pensionärerna på Tallmon. Istället för gympa så skulle vi gå med dem så nästa vecka blir det fyra nya som får promenera ;)


Uppenbarelse

Såg nu att mitt förra inlägg aldrig publicerades då när jag skrev det är därför jag varit 'inaktiv'. Men igår så vilade Ira men jag lasttränade i alla fall och det gick bra. Igår så tog jag ett premiär dopp, jag badade med Vilma i hennes pool. Så snart kan man väl säga att det är sommar?

( fotograf: julia samuelsson )


Stallhelg

Började dagen med utsläpp av hästarna, men Nadja och Ira fick stanna kvar inne då jag och mamma skulle skritta ut, 1,5 timmes välförtjänt skritt blev det.
Sen åkte jag ner och lekte fotograf på Laxhoppet, så om du var med där är det nog stor chans att du fastnat på bild;)


Lite ojämn

Idag var inte självförtroendet på topp precis vilket resulterade i att vi blev uteslutna, ett stopp på 4,5 och 8 lite synd för åttan var sista hindret. Men hon var inte alls lika på idag men vi tar nya tag till nästa tävling. Men efter att jag hade tävlat så lasttränade jag och det gick super bra! Så imorgon ska hon få en riktigt lång skritt tur och sen lastträna lite till;)


Omtag

Igår gick det super bra på tävlingarna, men nu är det viktigt att jag rider på precis samma sätt som igår. Alltså vara nära och ge henne stöd så att hon vågar och att jag bestämmer mig att vi ska över. Har samma mål som igår att komma runt banan. Men sen finns det ju andra dröm- mål.... Startar som nummer 16


Världens bästa!

Måste ändå få hissa min häst sjukt mycket idag! Ett pet och ett stopp i 80 men hyffsat bra flyt. Men sen nu kommer anledningen till hissen.... (trumvirvel) sen nollade hon i 90 super bra flyt och självförtroendet var på topp!!
Imorgon laddar vi om till 95. Det här är första gången jag och Ira nollar och får rosett på lokal hopptävling!
Nu ska jag ner och rida Nadja och sen hem och bara ta det lugnt, tror jag i alla fall...


Förlåt!!!

Kom just på att jag bloggade senast i tisdags, såklart glömde jag mobilen i stallet igår. Men nu hinner jag inte skriva så mycket ska tävla med Ira på Laxhoppet. Får blogga när jag är klar med tävlandet!

Ännu en gång förlåt för att jag inte bloggat :'(


Vilken dag!

Idag är det mycket som hänt. Direkt efter skolan cyklade jag fort ner till stallet för Ira skulle skos och vi behöver vara två medhjälpare då ;)....
Sen vart det hem en snabbis för att äta och jag passade på att jobba lite också.
Idag hade jag hoppträning på ängen och det gick riktigt bra, fick några stopp men det var mitt fel... Men idag så hade hon sjukt mycket bättre självförtroende! Vilket är super bra :D

Tog ur flätan jag haft i hennes pannlugg nu en vecka och såg nästan ut som om man hade permanentat pannluggen :3


En fullspäckad dag väntar...

Ira skötte sig super när jag red slappnade av fint och jag red på ett rakt tränsbett. Vi tränade på lite galoppserier idag så nu kan vi byta galopp tre ggr på medellinjen! ;))
Imorgon så är det slöjd i skolan och Ira ska sko's i bak plus att vi har hoppträning nere på ängen om underlaget tillåter. Men för att orka med morgon dagen ska jag sova nu!


Det tar sig!

Har nyss lasttränat med Ira och det gick super bra, kunde skicka in henne flera gånger först hade jag breddat sen kunde jag även ha smalt och ställa mig lite bakom och tagit repänden bakom, så nästa steg blir att sätta för bommen :))
Nu ska jag rida lite så bloggar nog mer ikväll ;)


Underbart trött

Var en helt fantastisk dag idag på Tierp Arena, fint väder och många fina rundor.
-
Idag så red jag ut med mamma och Najda och Jesse och Zeus, vi red nedanför ÄRK och var ute ungefär en och en halv timme. Nu blir det sängen för min del så att jag är pigg imorgon, God natt!


I'm back!

Nu är min blogg paus över! Igår så var jag i Högbo och tävlade med kaninerna, jag är riktigt nöjd med dem, vart inga uppflyttningspinnar men några riktigt fina rundor!
-
Idag så är det Tierp Arena som gäller och snacka om anläggning!
Laddar upp bilder sen ;)


Paus....

Jag tar nu en kort liten paus med mitt bloggande då jag känner att jag inte hinner blogga och som att det jag skriver är ointressant, sen är det mycket i stallet då Ira har kommit in i en liten test period så allting tar lite längre tid än det brukar.. Men börjar nog blogga tills nästa helg då jag har tävling med kaninerna, och då blir nog inläggen lite mer intressanta!
Hope you understand..


Resultat

Jag tävlade dressyr på min älskade i tisdags,det gick riktigt bra! Super fin på framridningen och vart lite lite spänd inne på banan men helt Ok. vi fick procenten 57,40% då fick lite avdrag då hon vart ganska spänd efter galoppen men annars fick vi mest 6 & 7! Som att det bara var en klubbis så belönas alla ritter över 50% med en rosett så vi fick en då :)
Snacka om skillnad på hästen!!

Mini- roman

I söndags så tävlade jag med Ira och jag är delvis nöjd men ändå lite besviken, vi klarade vårt mål; att ta oss runt banan. Det var efter en omstart i 90, i 1 m kändes hon riktigt osäker och självförtroendet var inte på topp... Vi vart uteslutna då hon vägra ut sig ,'men inte så mkt att göra åt utan vi tar nya tag inför lax-hoppet!
Igår trimmade jag lite inför klubbdressyren som är idag och till en början gick det inte alls men tillslut kändes hon riktigt fin så vi tar det för vad det är och vi har haft henne i en månad IDAG så nu kommer en liten test period. Blir LC:1 för oss, tror det ligger hyfsat bra i svårighetsgrad.


RSS 2.0