Frihet!

Vad mer kan man säga?


Dressyrhästen min!

Var ner till ridhuset igår och trimmade på tränsbettet, var stundvis ensam vilket gav mig möjlighet att rida igenom LB:1. Första gången jag red igenom var nog våran livs bästa LB:1a, även om galoppen inte riktigt sitter där än så har vi gjort stora framsteg t.ex att galoppen på diagonalen så kan vi öka och jag kan sen få henne att bryta av utan att hon byter galopp, skritten är bättre dessutom.

Hon fick en vilopaus efter det, som vanligt så stretar hon emot när jag tar tyglarna igen men ger med sig efter ett tag och jag valde att köra igenom programmet en gång till, men då fick mamma filma. Det märktes att hon var lite trött då det inte var den där magin som fanns där vid första, det gick väl helt ok fram tills galoppen på diagonalen då hon byter galopp och sticker.... Vart väldigt besviken på henne samtidigt har jag förståelse för att hon är trött men det hjälper inte att springa ifrån allt arbete för då blir det bara gör om och gör rätt. Då vart det mycket bättre men sen på andra diagonalen tog hon inte min förhållning och bytte galopp och fortsatte vidare, stopp! Gör om och gör rätt, lätt som en plätt vända rakt upp, halt hälsning.

Är riktigt nöjd med Ira men lite synd att vi ska behöva bråka så ibland, men det kommer ge sig med tiden, bara fortsätta träna på. Sen ska jag träna på att avsluta på ett bra sätt men inte alltid så lätt när det är flera personer samtidigt i ridhuset.

Mamma fick hoppa upp på slutet, hon ska ju på kurs för Birgitta om en vecka bara så dom får ta och trimma på lite. Ira vart lite uppe i varv när mamma hoppade upp men efter en längre halt så började hon slappna av.

Mamma och Ira in action! ;)


Grattis Vilma!

Vilma är nu (äntligen) hästägare igen, Stella gick igenom veterinärbesiktningen och dom tog hem henne! Var förbi och hejjade på hennes nya kompis, en trevlig tjej med härligt psyke ;)

Killowen Two Step - Stella
f.2006
Skäck, Sto
Imp. Irland (irländska hästar es da shit!)


Nedräkning påbörjad!

Idag är det exakt en vecka tills vi åker, ska bli riktigt intressant!

Vi fick sluta lite tidigare idag då det trots allt är skärtorsdag och sista dagen i skolan på lääänge, blir borta från skolan i nästan tre veckor (!) :o

Vart klar med stallet redan klockan fyra, blrjade smörja lite grejer då jag skulle vänta in mamma och skulle även ridit ut med kusin-vitamin men hon har en förkylning som härjar så vi väntar tills hon kryat på sig lite ;)

Smörjde mitt kandarträns och min hopputrustning, gjorde om kandaret till ett träns och ska börja använda det till vardags. När jag har köpt ett sånt fint träns ska det inte bara hänga på en krok i sadelkammaren!

Jag och mamma har stallet imorgon bitti, ska passa på att gå ner till ridhuset då. Nu blir det alldeles strax sova för mig, upp tidigt som vanligt! ;)


Perfekt dag!

Hela denna dag har varit underbar, vädret, orken, träningen, ALLT!

När jag kom ner till stallet klädde jag av brudarna och började skotta ur Nadjas hage, full med skit och vatten.... Kylde benet och började sedan mocka. Hann göra klart allting förutom vatten i boxarna innan det var dax att ta in Ira, hon var väldigt harmonisk och lugn redan inne på gången. Fick lite tid över som jag la på att fläta manen, ruskigt lätt att göra hingstfläta nu när hon har fått sådan lång fin man :3

Nu över till lektionen, vi var endast fyra stycken idag som var riktigt skönt då vi alltid brukar vara så många. Började trava lite bommar sen var det små hinder som vi också travhoppade, slutligen gjorde vi en bana av allting. Ira hoppade grymt fint och jag provade att korta lädren ett hål också då hon nästan hoppar mig ur sadeln lite, kunde hålla ett bättre stöd med skänkeln och följa med fullt ut i sprången. Ira var helt enkelt perfekt! <3


Bildbomb ifrån Fjällen!!!

 Det började bra!
Gick mindre bra att gå upp till stugan.... (mer åt lägenhet skulle jag nog ändå vilja säga)
Molnen skapade en häftig vy över fjället.
Kvällsåket första dan/kvällen.
Paybacktime my friend!!!!!        
 Resturangbesök sista kvällen.
 Jag som hämtar skidorna.
 Alltid lika roligt med snö! :D
 
 Detta kort väcker ett grymt roligt minne, 150m från avstigning och liften stannar (vi åkte upp sista minuten för att slippa gå upp till stugan), Vilma tog fram mobilen för att knäppa kort då det var så typiskt en sista brant sen framme! Efter att Vilma hoppat av liften så skulle jag också släppa men du lyckas liften fastna i min jacka! Vi har en film på det också men det är som sagt på hennes mobil ;)
 Många bilder på bloopers när en paparazzi följer med :)
 
 Nu kanske ni tror att jag är typ sämst på skidor/slalom men vi körde i skogen och jag skulle vara lite snäll och flytta lite på mig då Vilma kom ganska fort emot mig, såklart var det nedför och jag åker  baklänges ner i snödrivorna.... Ramlade faktisk aldrig någongång i backarna eller liftarna, och fan vilken skillnad det vart att åka när man har riktigt utrustning! :D 
 Såhär började det när Vilma tog miljoner kort på moi!
Körde in i Vilmas stav, no comments....

Äntligen!

Detta har du förtjänat, Medelsvår-klassad!


Bjuder lite på mig själv! och andra....

 
 
 
 
Har inte heller berättat det för er än men Jolanta har flyttat hem igen, hon och Hannah har inte haft det helt lätt på andra stallet ♥

Packat och ska snart åka!

I torsdags såg jag att en klubbkompis inom GKHT skulle till Eskilstuna och tävla, ungefär lika långt som jag har till Rättvik och klasserna passade mig, MEN.... såklart gick anmälningstiden ut i onsdags så jag kunde inte åka på den :( Kollade sen på SKHRF om det fanns några andra tävlingar som skulle kunna passa, såg att Rättvik har en i morgon så anmälde mig, dock hade anmälningstiden gått ut men dalarna har efteranmälning vilket Eskilstuna inte hade. Vart 10kr dyrare per start men det får jag ta ;)
 
Jag och mamma har ju stallet nu i helgen också och pappa och Ronnie ska upp till husvagnen nu över helgen så vi räknade ut att hästarna i så fall måste ut typ vid fem om jag ska hinna in till Sandviken till tjugo i sju, åker med Magda därifrån. Men vi kom på att vi kan ju göra så att jag följer med pappa till husvagnen och tar kaninerna med mig så skjutsar han mig till Sandviken imorgon bitti, så jag och kaninerna ska Campa ikväll ^^
 
Har nyss duschat och ska så fort jag bloggat klart packa det sista, var ner till ridhuset med Ira nu på morgonen. Red lite akademiskt sen kom även mamma ner och satt upp lite, hon red mest skritt och lite trav. Det gick bra för dom dock har mamma en tendens till att spänna sig i handen vilket Ira kan vara lite känslig på men dom jobbar på det tillsammans. Hoppade upp igen och gjorde lite diagonalslutor och piruettvändningar samt några galoppfattningar men märktes att hon vart trött på slutet och hon såg hemskt nöjd och lite pömsig ut efter passet.
 
Vädret har minst sagt varit varierande dom senaste dagarna då det ena sekunden ser ut...
såhär,
och den andra....
såhär!!!
Men idag verkar det hålla sig fint, tummen upp för det!

Händelselös-dag!

Godnatt!


Duktig hoppehäst!

Ira var riktigt fin idag på hoppträningen, vi kom bra nästintill varje gång och hon lyssnade på mina hjälper, vi avslutade bara på 1.05 idag men huvudsaken är att hon fortfarande känner sig säker och vågar, märkte dock att jag tycker 1.05 inte är någon höjd längre vilket är bara bra då jag kan ge henne ett lugn själv än om jag också är lite exited över att det börjar bli högt^^

Vi hoppade oxer till räcke på båge med 6 galoppsprång emellan sen en tre cavalettiserie med ett kort Gsprång mellan varje sen avslutade vi på en kombination med två Gsprång. Travhoppade först oxern till räcket från båda hållen vilket fick Ira att lyssna bra tillbaka, tyckte även att hon lyssnade bra tillbaka efter att vi hoppat lite framåt några språng.

Verkar som Karri verkligen gör underverk, vilken han faktisk gör! ;)

Masserar här och här! (Ni ser vart pälsen är lite klibbig, värmelinimetet gjorde susen!)


Mannen alla hästar älskar, Karri!

Igår kom Karri och både Nadja, Ira och mamma fick behandling. Han tyckte Nadja stödjer otroligt bra ändå på benet sitt och hon hade inte mer än en liten spänning som berodde på benet. Jätte skönt att hon är frisk övrigt och att hon har humöret uppe, dock sa han att hon var lite tjock^^ Men tror det bara är bra att hon har lite hull nu när hon bara står.

Sen var det några emellan Ira och Nadja så direkt efter skolan när jag kom så hann jag rida henne 20min på banan vilket nog var bra då hon stått i nästan en vecka då jag varit i fjällen. Lite busig och skulle små bocka i galoppen samt hoppade vi över en liten plogvall som blivit kvar sedan dom skottade av banan.

Ira's kotor hade blivit helt bra i alla fall vilket var grymt skönt att höra. Sen har Ira troligtvis haft Borelia någon gång för längesen vilket har gjort att hon hade någonting med nerverna, vilket förklarar varför hon helt utan förvarning dunsar ner hovarna när Börje skor då det gör så ont i henne att hon klarar inte av det, sen blir hon lite sur och arg efter det gjort ont och blir lite utav en ond cirkel. Lill-pluppan då :(((( Men inte obotligt iaf, utan hon ska få antingen djävulsklor eller kattklor mot det så ska det bli bra, även hennes galopp skulle bli mer vägvinnande bara det släpper ;)

Lite stressmagsår hade hon också så en veckas kur mot magsår. Sen ska jag även massera innan varje ridpass på runda delen av bogen och ett senfäste i bak med antingen linex eller radital för att hjälpa till med nerverna. Kunde även skritta med viktboots ibland också för att hon ska länga steget lite extra och även stretcha musklerna som krampar lite ibland.

Har lite att jobba med men det var betydligt bättre än sist och känns samtidigt skönt att veta varför hon gör som hon gör ibland :)


Äntligen hemma!

Eller vad säger man?

Har princip inte gjort någonting sen jag kom hem förutom en sväng ner till staller med mami och klädde på brudarna som fick njuta av solen tidigare idag. Har nyss myst med min bebis som verkar glädjas åt att jag är hemma igen medan vi kollade på Johan Falk.

Har flertalet bilder från lite bloopers tidigare i veckan men dom flesta är på Vilmas mobil och hon har inte skickat dom än.... Ni ska få ett väl gjort inlägg om resan men innan onsdag blir det inte då jag har nationella i NO-fysik på tisdag plus träning :p

Bjuder på en liten smakbit ;)


Det mesta blir bättre med tiden!

Och så även Nadjas ben!!!! Har legat lite lågt med bloggningen då i lördags kväll när Jesse tog in Nadja var hon blockhalt och jätte svälld i benet..... Det känndes som ett slag i magen, alla dessa dagar,veckor, månader som man lagt ner för att hon ska läka så fort som möjligt och bli bra, och sen raseras det på några timmar. Men Jesse var så gullig och ringde då såklart och sen kylde hon vilket gjorde susen för då när vi kom var svullnaden princip densamma som tidigare största skillnaden var att hon var varm vilket hon inte var innan, då var hon kall och ''fin''.
 
Det är sjukt vad mycket du betyder för oss, jag var endast 9 månader när min mormor köpte dig, du har gått genom tre generationer i vår familj. Vi kommer göra allt vi kan för dig så länge du inte lär lida för att vi ska ha kvar dig vid vår sida, livet ska vara värdigt! Nu kanske det inte är livet på en pinne men du måste få chansen, vi har inga krav på att du ska bli någon tävlingshäst utan du är en sann familjemedlem ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Vi var in till Ultuna i Tisdags och jag var ganska orolig över hur det skulle se ut, sist höll jag på svimma när jag såg ultraljudet. Inte den här gången i alla fall, sist var det som krakylerat nästan och senan var till större del borta upp till.... Nu fanns det fibrer hela vägen dock inte så tjockt lager satt säga men det fanns någonting där! Hon trampar inte heller igenom kotan nu så vi fick nu börja gå med henne lite, 1 minut nu första veckan sen får vi öka på till 2 minuter osv, så när vi ska tillbaka på återbesök om tre månader ska vi vara uppe i 20-30 minuter :) Dock ska vi nog fortsätta att kyla utifall hon 'river' upp skadan genom att hon studsar till eller liknande, igår var första dagen hon fick gå här hemma, andra om man räknar med Ultuna. Hon var sjukt laddad och benen gick som trumpinnar för minsta lilla, någon som anser att hon är frisk nu :p Men man får passa så att hon inte blir för pigg. :o
 
Kan skriva lite mer om dagarna som varit senare, om knappt 40 minuter åker jag till fjällen med Vilma, längtar!!!!! :DDDDD p.s vill ju inviga min nya skidutrustning också ^^ d.s

SM 2013

Nu har dom precis dragit igång SM i rakbana och längdhopp! Jag sitter som funktionär princip hela dagen, kommer bli kul att träffa lite folk och se alla kaninerna! ;)

Uppdaterar senare :)


Glömde bort er lite...

Skulle ha bloggat redan i tisdags kväll men kom hem sent som jag trodde, på onsdagen fyllde min farmor år och jag kom hem ännu senare, igår somnade jag i soffan.... Aa ni fattar, ingen ursäkt egentligen men nu vart det så :/

Nu har jag precis slutat och ska cykla ner till stallet och börjar med att rida Ira lite sen får vi se hur långt mamma hunnit när jag är tillbaka ;)


Fina hästen

Ira har skött sig riktigt bra hela lovet, vilade lördag söndag men gått övriga dagar. Hon gör stora framsteg inom dressyren, mycket starkare i allt arbete, slappnar av fortare och har väldigt mycket jävlar anamma som gör att hon går in och jobbar i varje övning! Dock släppte hon inte riktigt på spjärnet från bakbenen idag så hade önskat att jag haft ett dressyrspö för att kunna påminna henne om att jobba bakifrån och fram, dock behövs spöt bara två varv sen jobbar hon på som hon ska, haha.
 
Hihi, hittade på den här bilden från för några år sedan, jag och Ira på maskeradhoppningen^^
Mycket roligt att se hur hennes teknik har förbättrats, här funkade det men den var inte så mycket stilpoäng över det hela... Nu börjar är hon bli en dröm!!!
 
I morgon är det hoppträning igen, ska bli lite intressant och se om det är någon skillnad på henne nu efter löshoppningen som var i torsdags, kommer hem sent så får se om jag bloggar på kvällen men ska försöka iaf ;)

Ny skidutrustning!

I lördags efter att jag och mamma gjort stallet och jag träffat reportrarna från gd så åkte vi hem för att frächa upp oss lite och sen vidare in till stan, Ronnie fick övningsköra på vägen in och det märks att han utvecklat sin körning. Vi åkte först till TEAM SPORTIA som hade utförsäljning på allt alpint, jag letade då efter ett par nya slalomskidor och lite annan utrustning. Hittade ett par perfekta twintip-skidor och passade även på att köpa nya pjäxor till bra pris, letade även efter någon nya skidkläder satt säga men hittade inget som passade mig i smaken riktigt fanns dock ett set jag gillade men fanns ej i min storlek.... Nya goggles blev det iaf också^^
 
Vi åkte därför till SeaFun direkt, fick hjälp av personalen och fick en riktigt stiligt set till ett bra pris då även dom hade utförsäljning ;) Har tänkt att knäppa kort på dom men har inte blivit av så tror nästan att ni får vänta till v.11 när jag åker med Vilma till Vemdalsskalet!!
 
Vi valde att uppgradera min utrustning med tanke på att jag bara fått begagnat och min skidor köpte vi när jag var typ 6-7år.... Vart som kalleanka-fötter nu på slutet och svårt att svänga då dom inte passade mig längre helt enkelt, men skidorna jag köpte nu kommer jag aldrig växa ur så jag kommer väl slita ut dom först :p

Nya reportage!!!

Idag kom det ut två reportage angående färisten och cykelvägen, den första var i Gävle Dagblad och efter att SVT1 sett reportaget ville även dom göra ett nytt inslag. Jag väljer att inte skriva så himla mycket själv utan låter er istället få läsa gd:s repotage och se på inlägget som SVT1 gjorde.
 

 
Sen reportaget som SVT1 gjorde får ni kolla på HÄR!
 
 
Jag blir väldigt arg och besviken på vår kommun som agerar på det här sättet och hur dom kan säga att det är vårat ansvar att fixa en ny ridväg ner till klubben när dom stängt av vår tidigare väg är helt obegripligt! Men nu ska jag få svar på mina frågor, helt oacceptabelt att jag inte fått svar på mina frågor som jag ställde redan i OKTOBER!!! var på första möjliga kommunfullmäktige efter förbudsskyltarna och färisten kommit dit, att jag inte fått svar är som sagt helt absurt.
 
Det hon nämner om att hundägare känner sig rädda tycker jag är löjligt då jag själv vet hur få hundägare som går efter cykelvägen men jag säger inte att det är något fel att man känner sig rädd men tycker det är helt åt helvete att man då istället tvingar ut 15-20st ridande på Långsandsvägen!!!!! Är det någon som vill veta mer exakt hur hela den här härvan utspelar sig får ni höra av er så kan jag berätta vid intresse men det är väldigt invecklat och känner därför att det blir lite mycket att ta upp på bloggen och särskiljt för dom som inte känner till vägen så bra.

Min fina totto-häst!

Igår tog jag ner Ira på löshoppningen nere på ÄRK, hon skötte sig super bara hon fattade vad det var frågan om. Vi fokuserade inte så mycket på att hon skulle hoppa hus utan vi satsade på en bred oxer för att hon skulle länga på sig. Hennes teknik har förbättrats avsevärt och nu öppnar hon upp riktigt fint i bak och god teknik i fram med.

Resten av gårdagen var jag med Jenny i väntan på en reporter, dock kunde han inte komma men ska komma imorgon istället men fick iaf en trevlig dag med Jenny som avslutades med att jag vann över henne i TP ^^

Hade sovmorgon imorse,06.50..... Ibland börjar man fundera. Men åkte ner till stallet och gjorde klart allt innan jag och Jenny knallade ner till ridhuset och trimmade dom lite. Ira kändes riktigt fin och släppte efter ganska fort, hon har blivit riktigt stark i formen nu även på tränsbettet! Funderar däremot på att köpa ett muff-bett, som ett eggbett men med större ringar (fortfarande fasta ringar) tror det kan ligga ngt bättre i mun men bara om jag stöter på något jag gillar till en trevlig prislapp ;)


RSS 2.0