Lyhörd!

Ira var riktigt fin idag när jag red, hade mitt tredelade med fasta ringar (som vanligt nu mera...) och hon lyssnade väldigt fint. Efter bara en kort stund i trav så fick hon ett halft ''utbrott'' men det vart aldrig mer än så, idag var hon mer seg att få att sammarbeta känndes det som, men troligtvis bara för att hon brukar reagera väldigt häfftigt efter en kort stunds uppvärmning och sen kämpa emot ett tag innan hon ger efter och slappnar av.
 
Hade satt upp ett cavaletti på ca 40cm som vi travade över och sen galopperade över, tränade även då på att få snabba smidiga svängar vilket hon lyssnade fint på. Men det som kändes allra bäst idag var att hon var så pass lugn och vart aldrig stissig i galoppen utan direkt när jag bad henne bryta av till trav så gjorde hon det utan protest. :)
 
Nadja kändes bättre i benet också men när hon stått still en stund så blir hon lite tjockare så det gäller att få henne att köra lite PW runt fyrkanten själv ;)
 
Men nu ska jag sova om jag ska orka upp imorgon, God Natt! 
 

Super silver Sara!!

Så nära ett guld, och så nära ett brons! Men super silver Sara tog ett individuellt silver i fälttävlan. Hon och hästen Wega har gjort en otrolig insats dem här senaste dagarna, hon har minst sagt bjudit oss på nerv pirrande ögonblick. Plus att det här är den första medaljen för Sverige i detta OS och senast en  medlj togs i fälttävlan för svensk del var 1979!
 
 
 
 
 
 
 
Några helt fantastiska ögonblick för svensk fälttävlan och svensk del för övrigt.
 
Nu kan jag knappt vänta tills dressyren drar igång på torsdag, där vi har flera stora svenska medaljhopp!
 
Känner att jag fått ett extremt tävling-sug just nu, ska ju tävla på hemma plan v.33, men är nästan mer sugen på att åkaiväg och tävla så jag ska ta och granska tdb och leta reda på någon lämplig tävling. Så nu ska jag ner till stallet och rida, mocka m.m. Blir någon form av dressyr pass med Ira idag, och Nadja blir bättre och bättre, var förbi efter jobbet och hade lite powerwalk med damen ;)
 

Watch out!

Idag avgörs det i finalen av Fälttävlan och svenskarna har riktigt goda chanser i dagens banhoppning. Kl11.30-12.00 på Kunskapskanalen börjar det sen fortsätter det på svt1 12.00-16-30 (lite osäker när det slutar dock), Su nu håller vi tummarna för Sverige och hoppas på MEDALJ!!

Rätt ställd diagnos!

Det måste vara lymfa Nadja fick hon blir bättre och bättre nu när hon får gå och röra på sig. Dock har hon fått några små sår p.g.a sprit bandagen vi gjorde i början då det vart för starkt när hon hade det så länge och mycket.
 
Tömkörde Ira idag igen då det skulle gå lite fortare, hon var riktigt duktig. Testade att tömköra på en Liverpoolstång vilket hon trivdes med super bra. Har satt upp ett mål att jag en dag ska kunna köra in Ira, första steget blir att få henne lite mer säker när vi rider ut och att hon blir mer lyhörd för mindre hjälper. Sen ska vi börja med lite mer linor satt hon vänjer sig vid det att att t.ex att hon får dra en presenning eller någonting annat efter sig, men allt det här kommer med all säkerhet ta minst två år tror jag, då tillit och tilltro är endast någonting man förtjänar! 
 
Sen tycker jag detta bett är väldigt snyggt också ^^

Helt underbart!

Det svenska laget ligger på en tredje plats inför morgondagens banhoppning, plus att svensken Sara Algotsson Ostholt ligger på en delad första plats med Ingrid Klimke från Tyskland.
 
Jag missade liten del av tävlingen, tyvärr precis när Sara red för att jag somnade vilket jag ångrar lite nu men fick ju se repris på svt play ist. Sen antar jag att dem svarade på min fråga medans jag sov, så klart! Men det var angående tejpen (trodde det var någon sorts platta) som man ser vissa ryttare har, men har listat ut att det är som ett näsplåster för att vidga näs hålorna.
 
Nu blir det fin middag och sen ner till stallet och får se vad jag hittar på med min tjej today! ;) Förhoppningsvis så är Nadja mycket bättre idag också, mamma var ju ner men det var på morgonen.
 
Nina Fagerström hade sånt där 'plåster' när hon red i globen förra året eller om det var året innan det t.o.m.
 

Ludvig Svennerstål

Det är ett namn att lägga på minnet i detta OS, han red en felfri terräng med endast 0,40 i straff. Han låg på en 9:onde plats efter gårdagens dressyr, och idag tog han ledningen i Terrängen! Men än är det inte över men man kan inte göra annat än att hoppas att detta fantastiska resultat håller i sig!
 
Ludwig Svennerstål och Shamwari i lördagens dressyr!
 

Linda Algotsson gjorde också en fin insats för det svenska laget idag, vet dock inte vilken placering hon hade efter lördagens dressyr eller dagens terräng men, hon gjorde en felfri runda med 20 straff poäng p.g.a tiden. Det är endast två ekipage som har klarat tiden!!
 
Linda Algotsson och La Fair (bilden är inte från OS 2012)

Fälttävlan

Sitter och kollar på fälttävlan från OS på Kunskapskanalen, har varit många som ramlat av och hänt en del halkningar eller liknande, väldigt ovanligt. Men ingen har blivit allvarligt skadat, men har blivit några uppehåll. Två eller tre avramlingar har varit lite dramatiska. En svensk har ridit och om några minuter startar nästa så sätt på tv:n och hejja på vårt svenska lag!!
 

Back to work

Min sista jobbvecka nu, iaf vad vi har bestämmt. Får skjuts av mamma dit så åker hon vidare till Nadja, och jag cyklar hem när jag slutat. Vi upptäckte två nya sår på henne när vi var dit igår, vet inte om det är att lymfangiten börjar komma mot sitt slut... Men ett var vid ballen (balltramp??) så vi la ett galoppbandage sen dem andra var vid knäet och där är det inte så mkt att göra utan vi ska försöka om man kanske kan limma fast en kompress met texil-lim, då bandagen inte sitter kvar.
 
Ira fick sova ute inatt igen, det hade spöregnat inatt också men tror inte det är någon större fara då det har varit så pass varm ändå. Så mamma får kolla till henne när hon åker ner så åker jag ner dit till kvällningen istället, det är vi som har insläpp så då passar det bra.
 

Uppvilad

Har nyss vaknat efter en liten stödvila på ungefär en timme. Utan vi åkte ner till stallet vid kl.11 och kollade till Nadja och såg att hon hade två små sår vid knät så vi gjordeett stort bandage igen med lite alsolsprit för att dra ur ev. var eller sårvätska.
 
Men som att mamma gick med henne i ca 20 min så åkte bandaget ner vilket det lätt gör då ett häst ben är ''kon-format''. Men vi bytte det innan vi åkte hem så då bandagerade vi bara knät i förhoppningatt det sitter kvar den här gången.
 
Jag red Ira också och det gick riktigt bra, bara en liten protest när jag bad henne att böja igenom i höger varv. Vet inte om det är att hon sitter fast i nacken eller att hon helt enkelt bara är svagare i höger varv, tror mer på det sist nämnda. Sen som vanligt nästan vart hon sjöblöt i svett så en dusch var ett måste, vilket var väldigt uppskattat också. (när jag fick hem henne kunde du knappt svampa av henne utan att hon började dansa omkring, STOR förbättring!) Spray-träning vart det också i form av myggspray, går ju bra när man kan få några godisar efter också ;) 
 
Vi åker ner till stallet igen men till kvällen då vi bara ska fixa maten och lite vatten så är vi klara.
 
Är med den här tjejen nu fast Trissan får nog vara kvar på betet...

Tror det börjar klarna

Kan nästan gissa på att det är Lymfangit som Nadja har drabbats utav men svårt att säga, så hon får promenera nu några gånger om dan om vi ser någon förbättring. Men jag tömkörde Ira idag iaf, vart inte så länge då det var hemskt mycket knott bara för att det kom ettt regn-stänk innan jag gick ut. Men hon jobbade på riktigt bra iaf, så imorgon blir det att trimma på banan.
 
Nu ska jag hem till Saga med Vilma för att se på ''Hunger Spelen'' och käka kebab.
 

Morgon i stallet

Vart kvar i stallet HELA dagen, men fick massor med saker klart. Nu ska jag och mamma ner till stallet för att släppa ut hästarna och kolla till Nadja, troligtvis så får hon komma ut i sjukhagen.
 
Började måla lite inne i Ira's box, fast mest bara där det vart spacklat för annars blir det färgskillnad där man spacklat. Så det målar vi klart sen är tanken att vi ska måla inne hos Nadja idag också om allt går som det ska.
 
Tömkörde aldrig Ira igår så det får bli idag istället. Sen är det OS-sändningar hela dagen, men mest intressant är väl Dressyren i Fälttävlan som börjar kl11 på svtplay!! Förhoppningsvis så hinner jag hem i tid men annars får jag försöka kolla ikapp senare ;)
 
Sen känner man sig lite stolt då Rolf-Göran Bengtsson fick bära Sverige's fana!
 

Håller tummarna

Håller tummarna nu för att Nadja blir bättre. Vi fick ta ut veterinären igen då hon var mycket mer svälld i benet, så hon fick nytt bandage och ska få Metacam och hippotrim i en vecka någonting sånt. Vet fortfarande inte vad det kan bero på.
 
Ira ska nog tömköras idag, sen får dem sova inne även fast vädret är fint men annars blir ju Nadja ensam inne hela natten också. Eller om hon får sova ute i sjukhagen det får vi se. 
 
Men nu ska vi till apoteket för att hämta ut Nadjas medicin, så får väl sen om jag bloggar till kvällen igen.
Glöm inte ikväll är det invigning av OS!!!
 

Helvetes ritten

Som jag tror jag nämnde tidigare så skulle jag trimma Ira på banan idag igen och det gick bra, några små protester men helt överkommligt. Men det var inte denna ritt som var helvetes ritten utan det som komma skall...
 
När jag skulle gå ut med Ira till hagen så satt jag på mig hjälmen för jag tänkte att jag skulle leta rätt på Ira's flug luga som hon skakat av sig någonstans så nu har hon haft reserv-luvan. Men hann prencip bara hoppa upp och leta i en minut innan Jolanta fick syn på oss och bestämde sig för att Ira inte fick vara i hagen, ungefär så känndes det iaf. Så hon började jaga oss, så där sitter jag barbacka med grimma och grimmskaft och bara en säkerhets hjälm på huvudet i full sken men en häst hack i hälarna som jagar oss! Som tur var så var Peter ute och målade och mamma inne i stallet så dem sprang ner till hagen för att stoppa Jolanta, och sen har man en så jävla underbar häst som ser till att hålla upp huvudet och inte kasta sig i panik åt alla håll. Utan tack vare ett rejält mantag och en häst vars hjärta gjort av guld satt jag kvar utan skader på varken mig eller häst!
 
Men min tur slutade nog där...
 
Vi märkte när vi var vid hagen att någonting inte riktigt stämde med Nadja så vi tog in henne men visade inge speciellt, utan sen när jag borstade på henne märkte jag att hon var tjock i vä.fram, och det visade sig vara värre än vi först trodde så vi började att rådfråga veterinär, men slutade med att dem ändå fick ta och komma ut. Fortfarande osäker vad det var, men ont hade hon. innan veterinären kom hade hon så ont satt hon skakade ett tag så hon fick lite Metacam (smärtstillande och lite anti-inflamatoriskt) mot smärtan då det skulle dröja en timme innan veterinären skulle komma. Så nu står hon med ett jätte bandage på vä.fram och lindat hö.fram för belastningens skull. Nu måste det bli bra, vill inte ha något mer elände.
 
Sen provade vi sadeln och den var i superfint skick men var tyvärr något för smal i bommen så vi får lämna tillbaka den, synd men vi fortsätter hålla ögonen öppna efter intressanta sadlar så hör av er om ni har något tips!
 
Klart man ser lite bekymmrad ut när man ska behöva stå här med värsta bandaget...
Nu får du se till att bli frisk, plupp♥
 

Förväntansfull!

Har bestämt med hon som säljer sadeln att vi ska åka och kolla på den imorgon direkt när jag slutar. Så nu hoppas jag verkligen att den kommer passa, har gjort mallar efter Ira's rygg så att vi kan se om det kan vara någonting eller inte.
 
Men nu ska jag ner till stallet, bloggar mer sen!
 

2 dagar kvar!

Nu är det bar två dagar kvar tills OS börjar! Ser fram emot hästsporten, friidrotten och simningen mest. Ska ta och kolla upp när dem går lite mer exakt, iaf ridsporten!
 
Gick jätte bra att jobba, så imorgon (idag) så ska jag också jobba eftermiddag. Så ska ner till stallet på förmiddagen men ska passa på att sova ut lite ändå. Spackla satt det hinner torka så får jag väl måla om dem sover ute imorgon. i natt fick dem komma in då det hade regnat, plus att det skulle bli fint i helgen och då får dem gå ute hela helgen istället ;)
 
Nu ska jag gå och lägga mig med Tessie som sällskap, God natt!
 
 

en slapp morgon...

Vaknade typ vid elva och då hoppade jag i min onepiece och knallade ut till mamma som lagade Ira's ylle-täcke som vi fick med henne. pratade lite men sen gick jag upp och kollade på Topmodel och projekt runway(x2), men min inspelning på TM hade stannat efter halva och ett av PR vart det något fel på så kunde inte se slutet... Allt det beror nog på att pappa skulle kolla på satelit mottagaren och jag spelade in på canal digitalen. Men that's life.
 
Mamma var snäll och tog hästarna i morse så jag fick sova ut, och jag har bestämt att Ira får vila idag men ska ner till kvällen för att ta in övriga då våra nog får sova ute inatt igen om det är fint. Då ska jag passa på att skura klart i hennes box och sen blir det till att spackla och måla.
 
jobbar en timme extra idag så kan jag gå hem en halv timme tidigare någon annan dag ;) fick åka 30 minuter tidigare igår så då får jag kompensera det nu ist.
 
Nu ska jag ta och stänga in kaninerna i deras burar satt pappa kan ta och trimma ner alla bränn-nässlor som finns där inne! dragit på det en längre tid nu...
 
Sen kom narv-svartan idag så vi ska försöka hämta det idag också så kan jag börja imorgon så fort jag slutat jobbet.
 
Bilderna från igår vart inge vidare då vi kom iväg för sent så det hann bli så mörkt men några bra kort vart det iaf ;)

Dröm hästen!

Ira har blivit min dröm häst! Gick som en klocka idag när jag trimmade på banan, hade mitt tre-delade med fasta ringar och idag hade jag satt dit gummi ringar då bettringarna åkte in i mungipan. Fast ska leta rätt på ett par andra ringar då dem där inte passade så bra till det bettet.
 
Hon gick stadigt på tygeln i alla gångarterna och var lätt och fin i handen, enda jag hade kunnat önska var att hon hade lyssnat lite bättre när vi skulle gå in på volt och samma sak att hålla sig kvar på en liten volt, men det är så himla stor skillnad på bara en månad nu!
 
Nu ska jag och Saga till Lax-ön för att fotografera!!!
 

Filmen

Här kommer filmen som jag satt ihop ifrån det mamma filmade!
 
 

Hard work!

Nu har jag jobbat klart för dagen, varit barnvakt då och gått med pensionärerna.
 
Har inte fåt svar från hon som säljer sadeln så mamma och pappa kunde inte kolla på den idag, men ska troligtvis in nästa veck på onsdag typ för då har dem fått hem bausher-bettet som såklart hade blivit ännu mer försenat -.-.... 
 
Tänkte ta ett dressyr pass med Ira idag tror jag, sen ska jag fortsätta skura i boxen men mer om det kan jag ju skriva om sen ;)
 
Har du något sommar jobb i år? 
 

Längtar!

Längtar så sjukt mycket efter att fylla 15 nu, börjar bli trött på att behöva fråga mamma och pappa om skjuts och att cykla. Men så är det väl när man fyller i december. Men samtidigt väldigt stolt över det och som sagt det har sina fördelar när det är åldersgräns uppåt. Men i september så får jag påbörja kursen för EU-kortet, fast kommer nog göra det i oktober för då hade han som jag ska gå hos en planererad kurs men har inte fått några exakta datum än utan han hör av sig när det börjar närma sig.
 
Sen för min del så kommer jag väl köra epan på vintern och regniga sommar dagar men annars så får jag väl kanske låna Ronnie's moppe eller om jag kanske får en egen ;)
 
Men nu ska jag CYKLA till jobbet, Ciao!
 
Hur tänker ni göra, Ta Eu-kort(moppe+epa) eller inte?
 
Min innan vi började renvera den, Den kommer se sjukt mycket bättre ut nu!!

Imorgon!

Klippet kommer imorgon istället då jag måste sova nu och tar tid att ladda upp alla klippen i Iphoto då jag måste importera ALLA filmklipp som finns på datorn... Men fixar den i morgon när jag slutat jobbet och får tid hemma.

Bästa Häst!

Ira var sjukt fin på träningen, Lyssnade perfekt för hand och skänkel! Och vilket skillnad det är på galoppen!! Kan inte göra annat än att tacka Ulrika för det. Känns verkligen som om vi är på rätt väg nu.
 
Ska göra ett litet klipp utifrån det mamma filmade, Så kommer väl upp snart ;)
 
Sen började jag skura i Ira's box medans jag väntade på mamma och tog lite före och efter bilder...
 
F:E:
 
Haha lite skillnad då!
 
F:E:
 
Var väl inte lika smutsigt som bilderna visar då ljuset reflekteras mer när det blir rent. Utan nu får det blir lite fint väderi helgen satt dem kan sova ute och jag kan fixa Ira's bädd och spackla och måla i boxen.

Markarbete för Lotta Sjöberg!

Ja som rubriken lyder så har jag träning för Lotta S kl 18.00. Så vi kommer väl åka ner ungefär till fyra eller lite senare men vill inte behöva stressa då Ira är väldigt lätt stressad.
 
Men ska bli kul att träna för Lotta igen blir 4 gången som jag tränar för henne och tycker att jag får många bra tips, plus att om man bara rider för en och samma tränare jämt så blir man nog lite hemmablind. Men sen när lektionerna rider jag ju för Lotta (Backlund) varje vecka.
 
Imorgon ska mamma och pappa in till Gävle igen och då ska dem troligtvis få kolla på en sadel till Ira. En Kingston Allround sadel från Börjes så det är ingen super kvalite på läder och liknande men en perfekt tillväxt sadel. Hon hade ju nästan inga ryggmuskler alls när vi köpte henne, men på bara en månad så har hon växt på sig när jag jämför med mallen jag gjorde för en månad sen och nu. Så om den sadeln skulle kunna passa så blir det nog dressyr sadeln så behåller jag den jag har nu som hoppsadel.
 
Kanske att mamma skulle kunna filma lite också, vore väl lite kul!
 

Trevligt folk= Trevlig kväll

Hade riktigt trevlig ikväll, Mat, dans, bad och många trevliga skratt.
Nu ska jag kolla på OS-krönikan från 2000 i Sydney, som lite uppladdning inför OS. Måste väl erkänna att jag är ett litet OS-freak på senare dar. Älskar all sport när det gäller OS princip, då det är så mycket känslor, ära och tid nerlagt bakom alla prestationer!
 
Imorgon har vi stallet och jag jobbar så ska försöka sova lite nu ;)
 

Grill kväll

Är bara hemma en snabbis för att hämta lite badkläder. Så ska tillbaka ner till Kenneth där vi snart ska grilla och efter maten blir det väl att bada i poolen lite ;)
 
Ira skötte sig riktigt bra idag fast ska nog sätta dit gummiringar på mitt tredelade med fasta ringar då bettringen åker in på vänster sida. som att Ira är väldigt känslig när man tar i höger tygeln för tillfället så kan jag inte hålla lika bra stöd för i så fall reser hon sig bara eller något annat tok. Varför hon gör så är för att hon har mycket jobbigare i höger varv och vill hellre springa i vänster varv, så när hon känner sig lite pressad så ''flyr'' hon åt vänster varje gång då hon är mycket mer osäker i höger varv.
 
Men nog om det nu ska jag cykla tillbaka satt jag får lite mat jag också.
 

Nya tag

Nu tänker jag ta nya tag angående mina kaniner dem har fått som lite sommarlov och jag har inte gjort någonting med dem sen jätte länge tillbaks.. Så nu tänker jag börja träna lite med dem och fixa burarna deras lite.
Det är lite tävlingar i augusti som jag tänkte sikta in mig på. Ska även tävla med Ira på hemmaplan i augusti, 19 aug för att vara exakt.
 
Men nu så blir det väl att åka ner till stallet och om vädret håller i sig så blir det en skogs tur med mamma och Nadja, och jag rider medans dem kör.
 
Sen till kvällen skulle vi till några kompisar till mamma och pappa för att grilla. Så kanske att jag tar med mig kameran för att ta lite pics! ;)
 
 
Där vattnet gick upp till låren på mig var det inte äns en droppe vatten innan 'översvämmninen'!
 

Tar emot beställningar!

Som några kanske redan vet så flätar jag pannband på beställning till ett bra pris!
Har ett stort utbud av färger och modeller!
 
Se till att du får just ditt dröm pannband!
Hajtands-flätning, går att få utan silver bandet också såklart!
 
Fyrfläta med rosetter!
En till fyrfläta men med annan sorts rosett!
Finns väl fler varianter 
Var inte blyg att fråga efter strass eller ovanliga färger det mesta brukar gå att lösa!
 
Kanske att jag lottar ut ett pannband någongång??

Om ni vill beställa så maila mig så löser vi resten via mail ;)  [email protected]

Lovely!

Ira var super duktig idag, även om jag inte hoppade nå högt så är jag super nöjd med henne då hon vågade stampa av en bit ifrån istället för att trampa om som hon gjorde ganska ofta förut. Utan ställde upp ett räcke efter långsidan och sen två studs på diagonalen. Och räcket låg väl på 80 någonting så det var inga höjder men tänkte att jag ska ner till klubben någongång under nästa vecka eller veckan därpå och hoppa lite mer riktigt.
 
Sen fick jag även hoppa upp på Nadja och trava och galoppa på henne då mamma är lite dålig i ryggen nu, men hon hade gjort massa övningar i skritt så hon var ju mjuk och fin när jag fick ta över. Utan på slutet behövde jag inte ens göra en 'roll-back' (en liten volt i vänster varv och sen får hon 'kasta' sig ut i högerv.) när jag skulle ta h.galopp utan räckte med att ta ut svängen ett halvt steg!
 
Nu har jag kollat på lite sadlar som skulle kunna passa Ira, och hon behöver väl ha ungefär normal-vid bom och jag skulle nog behöva 16,5" så om ni har en sadel till salu tveka inte att höra av er. Alla sadlar, modeller och storlekar är av intresse, utan låt mig avgöra om det är intressant eller ej ;) Ett plus vore ju om man kunde prova den också. Sen tipsa gärna också om ni tycker eran sadel funkar bra för är även intresserad av nya sadlar inte bara beganade.
Ni kan maila till [email protected] om ni inte vill kommentera här.
 
Nu en fråga till er!
Hur högt brukar ni hoppa hemma och har ni någon favorit övning?
 
 
 
 

Till Salu!

Säljer vårt gamla släp då vi för några månader sen bestämmde att byta upp oss då vi ville kunna köra båda hästarna i samma transport. Otroligt fint skick!! Ett riktigt kap!
(klicka på bilden för att komma till annonsen)

instabilt

Tyvärr så började det ju regna igår på kvällningen så jag och Saga stack aldrig till  Lax-ön men blir väl en annan dag istället.
 
Jag och mamma hade stallet i morse men fixade bara all mat så nu ska vi ner och mocka plus rida, troligtvis så hoppar jag med Ira idag då det var väldigt längesen nu och känner att jag har lite mer inspiration till det idag.
Utan vi åkte hem efter det att vi släppt ut dem för att sova lite till, vilket var peace of cake.
 
Sen tänkte jag kanske att jag skulle ha någon liten tävling eller kanske någonting annat skoj. Så håll ögonen öppna!
 
 

Översvämmning

Var översvämmnin vid Lill-ån, men inte så konstigt med tanke på allt regn och vad mycket vatten dem släppt på uppe vid fallen. Men jag och Saga fick många bra kort så dem kommer väl upp allt eftersom. 
 
Vart aldrig att jag åkte ner till Ira någonting mer idag, för i så fall skulle jag ha hoppat men kände inte för det och då är det bättre att låta bli. Så det får bli imorgon eller senare i veckan.
 
Men kunde vara med Saga yttligare lite till och nu ska vi ner till campingen och äta grill-buffé. Sen var det tänkt att vi skulle till Lax-ön för att knäppa kort i solnedgången men det började regna så blir nog en film kväll istället. Fast har ju stallet imorgon så det blir ju att gå upp tidigt ändå.
 
Blommorna som var en bra bit upp på stranden tidigare!
Lite morgon trött? Haha!
Tripp, Trapp, Trull, Bill & Bull!

Social

Vart lite sur nyss då jag tänkte att jag skulle ringa till Sofia som jag anmälde mig till då jag aldrig fick något svar på mitt sms. Upptäcke att hennes nummer inte var i bruk då.  Men då visade det sig efter att jag ringt runt lite att dem hade vändt på två siffror, har fortfarande inte fått tag på henne då hon inte svarar nu istället...
Så nu är det osäkert om jag ens åker med då det kommer bli dyrare för mig troligtvis.
 
Men nu ska jag vara med Saga resten av dagen och vi ska cykla ner till Lill-ån för att kolla hur det ser ut nu då dem har släppt på vatten i 4 dagar nu!
 
 
 

Effektivt

Nu är stallet klart och jag har hunnit ätit en rejäl frukost också. Gick fort att släppa ut då det bara var två hästar, men såklart så visiterade vi märrarna och stod och gosade lite med Nadja och Ira som verkade lite trötta.
 
Får skjuts ner till jobbet av pappa för att jag skulle få lite mer tid nu på morgonen som att vi hade stallet.
 
Sen har jag anmält mig till Gröna Lund resan som US har arrangerat, har vetat om det länge men hade glömt bort att anmäla mig men Ina hade skrivit på fb så tur var väl det! Sitter ju med i styrelsen också så det ska bli väldigt kul om det går vägen nu och att det är lite folk som vill med!
 

In- och ut-släpp

Hade kvällen idag och var egentligen inte så mycket att göra då våra skulle få gå ute i natt, men såklart så blev det att Jolanta jagade Ira så vi fick passa dem en bra stund men sen var det lugnt plus att vi skulle ändå byta vatten och det tar ju ändå en kvart någonting.
 
Men tömkörde Ira och hon var faktisk riktigt duktig idag jämfört med sist. Men hon kan fortfarande få för sig att hon ska dra ner huvudet och bocka när jag ber henne ta galopp så det känns som om man flyger som en lite vante efter henne vilket man kanske gör också ibland...
 
Men det vart bättre mot slutet som tur var, avslutade med att lös longera men märks att hon är inne i en test-period nu då hon testar gränserna hela tiden.
 
Sen har vi utsläpp imorgon också men det blir bara två hästar så det går nog väldigt fort, sen gör vi klart allt i stallet så om det vore så behöver man inte åka ner en gång till.
 
Min favorit rätt; Sallad med vinegrette! Plus lite örtsalt och lite Italiensk salladskrydda.

I'm falling down when I clean up

Har nyss kommit hem och ätit lite rester, så funderar på att städa lite nu.
Tar väl inte så lång tid men det är inte så roligt att börja men när jag väl har börjat så kan jag städa utan problems!
 
Åker väl ner till hästarna på kvällen då vi har insläpp, och idag ska vi prova att sätta på Ira Back on Track i bak då hon får ganska mycket galler. Troligtvis för att hon inte är van att få gå och äta så mycket grönt gräs, om man jämför med förut så är det som om hon går på bete varje dag, vilket hon faktisk gör också! Betes hagen är ju bara 100m bort ifrån vanliga hagen ;)
 
Tror jag även ska försöka longera och tömköra Ira lite idag igen, så får vi se hur det går.
 
Haha bjuder på den här!

Morning!

Gick bra att jobba igår, träffade även lite bekant folk då vi var vid kungsådran vid laxön igår.
Var ganska trött när jag kom hem så jag åt prencip bara och sen gick jag och la mig.
 
Men skrev också igår att mamma skulle köpa hem lite narv-svarta satt jag kunde fortsätta färga min sadel men såklart så var det slut, ÖVERALLT! och här i skutskär så skulle dem inte få hem först och 14 dagar tidigast och inne i stan var det samma sak fast lättare att hämta i skutskär. men istället för en sån där liten flaska så beställde vi nu 1L så att det räcker gott och väl. Man kan ju även färga men det blir inte alls lika bra så det är väl bara att vänta...
 
Nu blir det lite frulle och mata kaninerna, aa helt enkelt mina morgon rutiner ;)
 
 
 
 
 
Var vatten påsläpp både när jag cyklade dit och hem, riktigt fint i solnedgången.

Feel fresh

Tog en stöd vila mitt på dagen vilket var extremt skönt. Sen bestämde jag mig för att hoppa in i dushen och som att det ändå var sol ute så passade jag på att gå ut och sola vilket var efterlängtat plus att mitt hår torkade lite också, sen fick jag trevligt sällskap av Tessie som låg och solade med mig.
 
Snacka om att man har en vän för livet!
 
Nu ska jag välja ut lite kläder och göra mig i ordning för att jobba men börjar inte först 18.15 så det är lugnt än så länge ;)
 

Min sovmorgon som bara försvann...

Kunde ju ha fått sovmorgon då jag ska jobba efter middag idag, men...
Vi hade ju stallet och visst kunde mamma fixa det själv men skulle ju ändå ner på förmiddagen så för att slippa onödiga resor så följde jag med men jag var bra trött imorse också.
 
Men jag passade på att rida direkt på morgonen och Ira har fortfarande väldigt mycket attityd och vill komma undan, men sätten hon tar till för det uppskattas INTE! det kan vara stegringar, bockningar, kickar och tvärnitar a ni fattar, men det börjar väl bli mindre och mindre men det är väl bara en test period från hennes sida fast även om hon håller på så är hon ju fortfarande mån om ryttaren så hon är ju absolut inte ute efter att ha av en, men ibland känns det lite tungt.
 
Sen nu när jag kom hem så började jag svarta sadeln, men hann bara göra halva innan narv-svartan tog slut så pappa som ska in till stan idag får köpa lite mer då. Sen höll jag på att glömma att ta före och efter bilder men som att jag bara hann göra halva sidan så kunde jag knäppa före korten ändå plus efter kort men på andra sidan.
 
Före:
 
Efter:
 
(Det 'bruna' ni ser på efter bilderna är ljuset som reflekteras i sadeln, den blir helt svart!)
 
Blir ett riktigt lyft, såg väldigt risig ut innan, efter vi har svartat så ska vi kolla om den här sadeln är någonting att satsa på isåfall så kommer vi stoppa om den sat den blir perfekt! Vill ju att hon ska kunna bygga muskler samtidigt som sadeln passar bra. Inte lätt det där eller...

Usch!

Var ingen trevlig syn jag fick skåda idag...
När jag stog och borstade på Ira så kollade jag fram mot huvudet på henne och där, mitt mellan ganscherna så hade hon var alldeles sårig! Hon hade ett litet sen tidigare som jag tvättat och hållt rent men såklart så kliar det ju när det läker... Så Ira har stått och skubbat insidan av ganscherna troligtvis inne i boxen så hon var alldeles skinnflodd :'(
Men nu ska vi ha det under noga uppsikt satt det inte blir värre, men vet inte heller vad man ska göra om hon inte slutar klia, man kan ju inte bandagera hela huvudet(?)...
 
Men jag tömkörde ändå som planerat då hon har så pass djupa ganascher så det finns ingen chans att tränset skulle skada. Det gick sådär, men mamma hjälpte mig lite på slutet och ho ska få lära mig lite mer då Ira inte heller är någon lätt häst när det gäller t.ex sånt här.
 
Sen longerade jag Nadja idag som måste haft lite dyslexi... Även fast jag inte hade någon sadel/gjord så ville hon inte ta höger galopp utan korsgalopp, alltså rätt i bak men fel i fram...
Men tillslut efter att vi gjorde lite annat emellan så kunde hon ta två stycken!
 
Nu ska jag sova då jag och mamma har stallet imorgon vilket känns lite surt då jag egentligen kunde fått sovmorgon O.o.....
 
Ser mycket värre ut än vad det är då det inte är några öppna sår utan bara att hon skubbat bort all päls, usch nu hoppas jag bara att det läker utan komplikationer! (!OBS! det vita är procell salva !OBS!)

Ny header!!

Som ni ser så har jag äntligen fixat klart min header och jag måste ändå få säga att jag vart rättså nöjd med den ändå, plus att jag lyckades koda om helt själv! Fast lite hjälp fick jag av blogg.se också...

Snart till stallet!

Direkt när jag kom hem från pensionärerna så satt jag mig ner för att fixa min header för en gångs skull.
Så nu när jag är klar med den så ska jag ta och äta lite för att sen byta om och åka ner till stallet.
 
Tror jag ska tömköra Ira idag då jag hade tänkt göra det igår men åkte aldrig ner något på kvällen.
Här är min gamla header!

Just wait for it!

 

Sol och jobb!

Kom hem från första jobbet ungefär halv ett och nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tjugo i satt jag kan cykla ner till nästa jobb ;) 
 
Sen är det väldigt skönt med solen idag och nu hoppas man på att det verkligen håller i sig satt man får en sommar värd att kalla sommar! :o
 
Kanske varför det är sol är för att vi köpe ett regntält (vajertält), vem vet(?).
 
Nu är det bara några små skjutseringar och en gavel som ska upp sen är färdigt!

ändrade planer

Jag åkte aldrig ner till stallet då jag inte fick någon skjuts och visst jag kunde ha cyklat men då hade jag missat maten och blivit utan mat...
Känner sååå mycket nu att jag behöver fylla 15 och få mitt körkort! 
 
Nu blir det sängen satt jag orkar upp imorgon till jobbet, Go'natt!
 

Bild BOMB!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilderna är från i fredags när jag och Saga var ner till Lill-ån för att fotografera!

1up for powernap!

Var väldigt trött idag då jag gick och la mig sent igår och vi hade stallet i morse så vart tidig revelj också.
Men efter en powernap på över en timme så känner jag mig mycket piggare. 
 
Just nu gör jag inget speciellt men ska ner till stallet lite senare för att tömköra Ira och troligtvis så ska jag svarta min sadel idag! provade att svarta ett par tyglar igår och det vart super bra, och som att min sadel en gång blivit svartad men det har nötts bort eller om det aldrig riktigt fäste från början... men hur som så är den lite mörkbrun på vissa ställen men det ska fixas till nu. Sen håller jag även på att kolla på lite nya sadlar så om ni har något tips på något bra märke så säg till, dressyr, hopp, allround spelar ingen roll intresserad av allt! 
 
Sen skulle det vara guld värdt att få prova andras sadlar satt man vet vad som skulle kunna passa.

Ska ta före- och efter-bilder så kommer ni se skillnaden. Den ända nackdelen med min sadel är att sätet är på tok för stort för mig vilket gör att jag lätt hamnar i stols-sits, men hittar jag en sadel med mindre säte så har jag löst det problemet ;)
 
 
 

Dagens inköp!

Var till Valbo idag med Vilma, och stor del av tiden spenderades inne på Hööks.
Jag skulle ha köpt ett nytt bett men såklart så fanns inte det bettet på lager, alltså det var helt slut -.-
 
Men jag fick ett riktigt tjockt och fint vintertäcke med hals som damen ska få ha i vinter!
Sen vart det matchande schabrak och luva, så nu saknas väl bara röda ridbyxor för min del då kanske ;)
 
 
Sen vart det även en snygg topp från gina och ett par midje-jeans men dem kunde jag inte ta kort på...
 
 
Nu tänkte jag att jag skulle ta och byta lite kläder och sen prova att svarta mina tyglar, och om det funkar bra så har jag vääldigt mycket som ska svartas sen!

Tävling hos Stalltjej.se

Jag tävlar hos Stalltjej.se om ett valfritt set med schabrak och lindor eller öronhuva från Butik Quse!

Efterlängtad start på dagen

Känndes så skönt när man vaknade och solen strålade utanför fönstret. Så då är det klart att man tar med sig kameran och en kompis och sticker ner till stallet för att fotografera!
 
Så jag och Regina skyndade oss med mockningen och maten för att sen ta in Nadja, vi började med porträtt fotografering och sen gick vi till rundkorallen för att busa lite med henne.
 
 
Sen var det Ira's tur och vi gjorde samma sak med henne.
 
 
Sen cyklade vi vidare till Tricia, Chirren och Merith. Jag red på Chirren och Regina på Tricia, faktiskt så var det första gången jag träffade Chirren och jag red barbacka också men det var inga problem... Fast Regina lyckade ramla av men hon landade på fötter vilket var tur det i alla fall.
Sen som att vi red i hagen så följde Merith efter oss vart vi än gick, men hon är ju bara tre år så man kan ju inte klandra henne ;)
 
Tricia eller Trissan som vi också kallar henne.
Chirren som jag red, en riktigt trevlig häst måste jag få säga ;)
Merith som var väldigt nyfiken på vad vi höll på med.
Regina och Trissan
Första gången Regina någonsin stog upp på en häst!

Sommar kväll!

Det här var väl en av dem första kvällarna man faktiskt kände att det var sommar, men nästan satt det var lite väl kallt emellan åt. Vi grillade och åt lite fin middag och min morbror putte(Tommy) kom över och åt med oss också.
Det var trevligt, och efter maten stack jag och Saga ner till Lill-ån för att fotografera. Sen var det någon form av fest nere på Campingen så vi cyklade dit efteråt bara för att 'hejja' på våra föräldrar m.m.
 
Så nu har jag ännu fler kort att lägga upp på bloggen!!!!
 
 
 
 
 
Men ni får nöja er med dem här fyra för i natt, såklart kommer resten av bilderna sållas ut under veckans gång!

Mitt första tidsinställda inlägg någonsin!

Överblick över huvudbyggnaden.
En riktigt fin gammal port.
Rosorna var lite frusna efter allt kallt regn.
Lite kusligt gammalt träd.
Underbar utsikt.
Framsidan av huvud byggnaden..
 
''Godsherren''
 
En bit av vallgraven och trädgården.
Storslagen entré!
 
Älskar er! nu och för alltid! <3
Tycker absolut att det var värt pengarna, sen om mest vill kolla på omgivningen så är det bara att droppa in, kostar gratis! ;)
Natur kruka!
 
Finns ett trav stall där också men det kollade vi inte in så noga...
 
Skit snygg klockstapel!!
Ej redigerad och inget special effekt!
Den här har jag däremot en spec effekt på...
... och den här.
Rabarber som växt en bra bit över två meter!
 
Vädret gick från sol till åska och fortsatte sådär under hela vår vistelse på Lövstabruk.
En design sten.

Flexibelt schema

Vart inte in till stan någonting idag då Vilma inte kunde men vi bestämde att vi ska in på söndag istället.
Men efter att jag hade jobbat åkte jag, mamma och pappa till Lövstabruk och gick på en guidad tur och sen så gick vi runt och kollade plus fikade för 192 kr!!! Var väldigt dyrt med fika men som sagt inte varje dag heller ;)
 
Jag passade på att knäppa lite kort när jag kunde och det inte regnade allt för mycket. Så ni ska väl få ett litet smakprov som vanligt!
 
 
Världens största geting kom på besök!
Den var mycket större vaddet ser ut som, ungefär lika lång som mitt långfinger!
 Ett litet uthus där man lyssnade på exotiska fåglar.
 Stor grus gång framför Herrgården.
 Herrgården eller vad man nu ska kalla det...
 Tjusig klocka som faktiskt fungerar.
 Gamla kanoner var uppradade framför herrgården.
 Lite coolt att trädet växt in i gallret!
 
 
Resten av bilderna kommer på Tidsinställd ikväll så håll koll!
 

Duktiga travare!

Idag så körde mamma Nadja och jag red med på Ira och det gick riktigt bra, Ira var faktiskt riktigt modig och vågade gå först väldigt ofta så jag är jätte stolt och nöjd med henne idag. Det vart en 40-50 min och mest trav.
 
Imorgon så har vi stallet så blir tidig revelj så hoppas nu på att jag sover riktigt skönt i natt.
 
Chappe när han var bäbis!! <3

Solen skiner!!

Äntligen!! det är lite sol ute så ska ut och hjälpa pappa i garaget, men inte utan öppen port!
Sen ska vi ner till stallet på eftermiddagen och mamma ska köra Nadja så ska jag rida med på Ira. Plus att vi har insläpp ikväll.
 
Men nu måste jag ut i det vackra men sällsynta vädret!
Gammal Bild!

Lagom slut efter en full späckad dag

Först jobbade jag och det gick bra. Sen var det prencip bara hem och byta om för att åka ner till hästarna och vi skulle trimma lite på banan idag. Ira skötte sig super på slutet men hade lite attityd och var lite frustrerad/busig/olydig i början kan man säga men det som är lite bra är att när hon är sådär så vänder hon sin frustration till arbetsvilja och blir riktigt snygg!
Och som jag skrev igår skulle jag till morfar idag, och vi fikade lite och hämtade bilstolar till min epa. Men innan vi åkte till morfar stannade vi till i stan för att jag skulle göra synundersökning för körkortet, och vi kunde konstatera att det inte är något som helst fel på min syn.
 
Har helt enket inte hunnit blogga nått idag så därför uppdaterar jag er nu istället, men nu blir det att hoppa i sängen och sova sött innan jag ska upp för att jobba imorgon igen. :P
 
 
 

Film-kväll med familjen

Idag hade jag även pensionärs promenad på Östangård men på grund av ostadigt väder var vi inne om spelade spel, pratade och närvarade på andra sätt. Var faktisk riktigt trevligt.
 
Sen skyndade jag och mamma ner till stallet igen då vi skulle skritta ut en sväng, vi red ner till Ärk fram och tillbaka. Det var tänkt att efter stallet skulle vi hem och byta om sen ner till morfar men han var inte hemma så vi bestämde att vi skulle åka ner imorgon. 
 
Nu till kvällen så beställde vi hem pizza och för min del kebab tallrik. Och vi såg på en film som hette typ ''the book of Eli'' tror jag. Sen betade jag av massa avsnitt av Projekt Runway och Top Model som jag spelat in så ska se klart på dem sista imorgon om jag får tid över.
 
På fredag ska jag troligtvis åka in till Valbo med Vilma och hennes kusin Nicole från U.S.A!
Ska in på Hööks och köpa ett bauscher bett och troligtvis ett vintertäcke med hals.
 
Sen skrev jag i ett tidigare inlägg om just bauscher betten och jag pratade med Ulrika Fröding om det här bettet och man ska ha den lilla skänkeln uppåt för annars om man har den neråt så det enda som händer då är att man vikar ihop bettet i munnen på dem och trycker ner det på tungan, så lilla skänkeln upp!
 
 
 
 

Snabba ryck

Nu har vi släppt ut hästarna och fixat allt åt våra så om vädret fortsätter att vara dåligt behöver vi inte åka ner igen om det vore så ;)
 
Men nu måste jag åka och jobba, Ciao!!

Sängen kallar

Fick lite hastigt och lustigt åka ner jobba idag också, men på eftermiddagen istället. Allt gick bra och känndes som en bra första dag.
 
Sen vart det att jag somnade i Mamma och pappas säng när jag och mamma kollade på någon dokumentär...
 
Det var vi som hade kväll i stallet så vi åkte ner och mockade plus fortsatte att packa upp alla saker. Sen upptäckte jag att Ira hade ett litet sår mellan ganscherna så jag tvättade rent det och sen hade på lite procell salva så ska nog det där bli bra.
 
Har stallet imorgon också så blir att gå upp tidigt och släppa ut hästarna sen hem byta om och äta lite extra och sedan åka ner och jobba lite!
 
Är riktigt stolt över att jag lyckas hålla henne i så fin form kroppsmässigt och till och med fått henne att bygga lite mer muskler!

Livet leker, vädret sviker, bildbomber kommer och går!

Vart riktigt glad i morse när jag vaknade då jag såg att jag fick jobbet som barnvakt! kunde ha fått börjat jobba idag redan men kändes bättre att få sova ut ordentligt en dag i alla fall.
 
Har precis laddat upp bilderna på min dator så tänkte att ni ska få ett litet smakprov, sen kommer resten upp allt eftersom ^^
 
Jesse & Zeus i fina steg!
Mamma och Nadja i full galopp!
Anne och Juli satte standarden för i år, en färg för varje dag!
Mamma & Nadja på lektion.
Mycket stiligt ekipage!
Jag & Ira, måste få säga att hon har riktigt fint steg min dam!
Lite bus måste alltid klämmas in^^
Stor skillnad på galoppen nu mot för tidigare!
Min fina underbara häst fick en välförtjänt dusch efter alla pass då hon jobbade på sjukt bra!
Vad är en raggare utan sin korv och mosbricka!
Kvällen bjöd på många härliga skratt.
Fint väder fick vi också!
Kvällens hårding, Pia.
när temat är raggare så klarar man sig inte utan en Elvis
Dagen efter så hade vi teori hela dagen som handlade om det mesta, bl.a klicker träning.
Till och med så att jag tycker att Ira börjar få lite muskler nu!
 
Kommer nog också att komma upp fler bilder sen men det är väl i alla fall en början ;)
 
Nu blir det lite frukost och sen ut och hjälpa pappa lite i garaget.

Äntligen hemma!

Dålig täckning = Dålig uppdatering. Sad but true!
Måste säga att Ira har varit en sagohäst dem här dagarna!
Hon har jobbat hur bra som helst och skött sig, nu sista dagen så hade hon nog lite träningsvärk så hon hade lite attityd. Så man kan säga att idag var mitt ''skit-pass'' men det var ju fortfarande inte dåligt!
 
Har knäppt mycket kort så tänkte att jag ska försöka lägga in en bild-bomb imorgon när jag har lite mer tid, vill ju sova nu ;)
 
Sen kan jag ävenbeskriva veckan lite mer detaljerat imorgon.
 
Men nu när jag kom hem så var super synd om Tessie för att mamma (jag) har varit borta i nästan en hel vecka!!
Sen märkte jag att pappa inte skött sitt jobb... Hittade TIO fästingar på stackars Tessie, till och med satt hon hade små sår vi vissa då hon hade kliat och det satt dubbelt.
 
Känns riktigt riktigt skönt att vara hemma, och tror nog att Nadja och Ira tycker det med.
Men sen tycker jag lite synd om Ira då när vi precis hade släppt ut dem i hagen igen så ville Jolanta ha Nadja för sig själv så hon började jaga Ira, värst var väl att hon trängde upp henne mot hörnet satt Ira sprang in i el-stängslet... Men det gick bra med båda men efter det fick Jolanta gå in. Lite synd när man precis kommit hem och så blir det så... Förhoppningsvis så är allt som vanligt igen imorgon :)
 

Kvällens tema....

På våran lilla fest ikväll så är temat raggare!
Så alla klär ut sig till raggare, valfritt årtionde.
-

Min underbara lilla dan var hur fin som helst IGEN! Sen kunde jag till och med duscha henne efter passet då hon var så svettig.

Nu går Nadja, Ira och Zeus i stora gräshagen.

Bra start

Ira var en dröm igår, så himla snygg!
Så idag ska vi fortsätta jobba med formen då hon har en liten tendens att bli lite låg och tung i formen när jag rider på kapsonen.
 
Idag lyser solen lite också så nu hoppas vi på en superdag då vi har tema kväll i kväll.
Nu blir det frukost och sen ska jag ner och kolla när dem andra rider.

Frukostering och full av förhoppningar

Gårdagen vart lyckad, båda skötte sig jätte bra. Både när vi var framme och i transporten. Jag red Ira igår också och hon var som en Gud! Kunde samla upp henne i samlad galopp på liten volt, galoppsluter över diagonalen med byten!
 
Idag så ska vi först ha presentation och info först kl.9 sen rider jag direkt efter det så hinner inte lyssna på alla då jag måste göra iordning henne och rida fram lite innan.
 
Försöker uppdatera lite sen också.

I'm on my way!

Nu så åker jag och mamma till Akademiska Ryttardagarna! Jag kommer hem på söndag kväll men ska försöka blogga från mobilen, men kan inte ladda upp nya bilder då min app inte funkar...
 
Nu hinner jag inte skriva mer men får sätta mig ner och berätta hur allt har gått m.m!
 

Snart klar

Nu har mesta dels av dagen gått, har hunnit med allt som jag tänkt, nästan.  Men dagen är inte riktigt över än så det fixas nog strax.
 
Allt har gått bra hos hästarna men Ira var dum när Börje skulle sko henne då hon totalt tjurade ur.. Men med lite mutor så gick det väl an ;)
 
Allt gick bra hos Teo också, Elvira verkade extremt possitiv och har en underbar storasyster som tar hant om henne!
 
Nu ska vi rensa lite jordgubbar och sen åka ner till stallet då vi har insläpp och ska även packa det sista.
 

Frukosterat och snart klar att åka.

Nu ska jag och mamma snart åka, först ska vi till Skutskärs trä och köpa två balar torv och sen massvis med granulat! Sen blir det ner till stallet och lasta ur det och jag tror mamma mockar medans jag rider Nadja och kanske Ira också innan Börje kommer.
Sen vet jag inte riktigt vart tiden tar vägen men måste ner till pensionärerna vid 13.45 så tar med en cykel satt jag kan ta mig dit själv.
 
Kanske kan blogga under dagen men lovar ingenting då jag verkligen måste utnjyttja tiden till fullo!
 
Nadja i fina steg när vi lekte Häst-jaga med henne!

Gudomlig!

Nu kan jag med stolthet säga att jag vet hur Jan Brink, Kyra Kyrklund etc. känner när dem rider!
Ira var som en Gud att rida idag! Först när jag värmde upp  kändes det som om jag inte hade så mkt kontroll men efter att jag hade värmt upp henne så valde jag att börja jobba henne i skritten och jobba lite på halterna och ställningen då jag jobbade henne på en stor volt.
Sen började jag lägga till traven och jobbade med lite samling, avsaktningar och även ökad trav. Sen la jag in galoppen när hon kändes lyhörd och smidig. Kort galopp, arbets galopp och ökad galopp.
Jag red på vilmas hanging cheek snaffle bett. Så det blir nog till att köpa ett sånt när jag åker in till valbo med Vilma och Nicole (vilmas kusin från USA) :)
 
Sen fick hon en välförtjänt dusch, och imorgon så ska vi tvätta båda med schampoo!
 
Favorit i repris!
 
Har en lång lista inför morgondagen så nu är det nog bäst att jag går och lägger mig ;)
 

Packat en bit!

Nu har jag packat mina kläder som jag ska ha för övrigt och nu har jag mest bara min stall/rid-utrustning och Iras saker kvar.
 
Har även vaxat taket på transporten och allmänt fix innuti den. Imorgon kommer jag ha fullt upp. Först klockan 11 kommer Börje, Hovslagarn och ska sko Ira och verka Nadja, kanske att någon till ska skos. Men sen kl13.45 så måste jag vara på Tallmon då vi ska gå med pensionärerna bara det inte regnar, men vädret verkar nog hålla sig.
Sen är det inget mer inbokat först kl. 18.00 då jag ska till Teo, som att jag gjorde världens tabbe och glömde bort tiden i onsdags då jag egentligen skulle dit.. Vilket jag mår jätte dåligt över :(
 
Men bara för att det är massa tid emelllan så betyder det inte att det är lugnt för då måste vi packa in allting i transporten och bilen plus att man måste äta lite också.
 
Nu ska jag åka ner till stallet och rida plus påbörja packandet!

Två dagar

Nu är det bara två dagar tills jag och mamma åker på ryttardagarna, ett läger då man rider akademiskt och även lite inslag av t.ex engelskridning. Jag ska rida för Ulrika Fröding på Ira och mamma rider för Christofer Dahlgren på Nadja. Det börjar egentligen på onsdag men vi åker dit på tisdag för att hinna packa upp och finna sig till rätta.
 
Så igår lasttränade jag och mamma med Ira och Nadja samtidigt. Först fick Nadja gå in som är duktig att stå även fast hon är nästan livrädd. Sen fick Ira gå in, och båda stog lungt och fint så vi fällde upp baklämmen, Inga problem det heller. Så vi drog ner presseningen också, men det var däremot mycket mer jobbigt men fortfarnade kontrollerbart. Dem fick stå där inne ett litet tag innan vi fällde ner igen och backade ut dem.
Båda två var super duktiga, så det kääns rättså bra inför tisdag men vi ska fortsätta att träna lite till!
 
Nu har vi tagit hem transporten för att spåna upp båda sidor och vaxa på taket en sista gång plus att fixa dit en cykelhållare satt vi får med oss två cyklar ner dit.
 
Får se om jag tar med mig en dator ner dit för i så fall kan jag lägga upp bilder annars kan jag bara lägga upp gamla bilder eller inga alls...
Jag och Ira förra året på ryttardagarna!

Nu så!

Nu kommer bilderna från våran Cupcake-tårta! och måste få säga att den var riktigt god!
 
                               Smeten delades upp i två former, en botten och en topp.  
 
     
 
 
            
 
                             Sen hade vi en bra avundsjuk hund vid vår sida, Shavo.      
 
          
 
                               Dax för att ställa in dem i ugnen.
 
                 
 
                     Första hjälpen i köket.         
 
       
 
                            Sen vart det en lite mat paus, då Trofast passade på att spana in Saga's lunch.      
 
           
 
                              Är man hungrig så är man...
 
           
 
                             Ännu en gång försöker Shavo få en lite smakbit utan resultat.
 
         
 
                                Glasyren klar och nu ska bara kakan/tårtan svalna.
 
         
 
                                 Vanlig glasyr med lite blå karamellfärg i.
 
         
 
                                 Kakan ville inte svalna så vi gick ut och knäppte kort, vi hade sminkat oss lite 'over the top' medans kakan stog i ugnen.                    
 
         
                               ............
 
Här är resultatet, som ni ser så är det en STOOR Cupcak-Tårta!
 
 

RSS 2.0