Mot Globen!


On da' bus!



Att leta efter på mässan!

  1. Prio ett är att leta efter ett par ridstövlar, gärna ett par De Niro Young med snörning. Under 3500:- är väl budgeten, vill verkligen hitta ett par där nere i morgon.
  2. Pelhamdeltor i svart/mässing
  3. Täcke med halvhals, 100-200g som övergångstäcke.
  4. Jodphurs till bra pris, mina börjar bli slut men inge fel på dom än.
  5. Remontträns till bra pris, har redan en nosgrimma som duger men skulle vilja ha en som är lite mer ställbar.
  6. Sofshellridbyxor att ha i vinter.
  7. Benskydd om jag hittar några jag gillar, dom jag har funkar helt super men kan vara trevligt att ha två par.
Tro det eller ej men INGET schabrak! Kan dock inte garantera att jag kommer säga samma sak i morgon kväll...
Då vi har det mesta så kommer mycket avgöras vad det är för kvalité och pris, sen om jag faller för sakerna eller inte. Hittar jag  inga stövlar blir jag nog lite besviken, men vet annars ett ställe som jag beställer ifrån så fort jag vaknat på söndagen om mässan inte erbjöd någonting för mig. Vi får se vad jag kommer hem med helt enkelt! ;)

Hur det gick

Edmunsson kom ut idag då, vi bestämde tid till två och jag skulle komma dit ganska precis men bussen var sen. Som tur var så hade han inte kommit så vi låg lika i tid. Har åkte med mamma dom andra gångerna men hon är på dagskryssning så pappa kom som vuxen och hjälpte till.
 
Vi började med att springa med henne och han sa att hon var så gott som bra men fortfarande inte helt helt bra. Vi bedövade då bort hela hoven och upp till precis under kotan för att se om hältan försvann. Hon skötte sig jätte bra när vi bedövade henne men man såg på henne att hon tyckte det känndes lite konstigt. Vi väntade tills bedövningen börjat verka innan vi sprang igen, hältan borta. Nästa steg blir att åka in och röntga och alternativt ultraljuda, vi ska försöka få tid inne på Ultuna då dom kan sin sak.
 
Skönt att faktiskt kunnat lokalisera hältan och ha en handlingsplan men helt grönt är det inte heller. Det skulle vara en strålbenshälta eller något annat allvarligt likaväl som det kan vara bara en vrikning eller sträckning på nå vis. Det återstår att se men hoppas på det bästa såklart och att vi kan få en tid så fort som möjligt. Kan finnas en risk att vi måste vänta tills jag får lov... Men på något sätt löser det sig, så länge så får vi hitta på en massa annat skojj med klickern och kanske lite trickträning så småning om :)
 
I morgon far vi till GLOBEN i alla fall!! Ska försöka lägga upp en liten inköpslista här så får vi se vad jag hittar. Vill köpa någonting fint till min tjej där utöver det jag tänkt mig ♥

Har fortfarande ingen direkt blogglust

Jag tycker det känns lite olustigt att blogga när Ira är dålig, ni får tycka vad ni vill men väldigt drygt att hålla på skriva om det och spekulera varför, varför varför?  En liten teori vi har är om hon gjort någonting i hagen då det kom väldigt plötsligt utan att hon gått särskiljt hårt, men hon kan fortfarande haft det som hon hade tidigare i sommras. Två hältor som inte sitter ihop. Nu ska Edmunsson få komma ut i morgon och kolla på henne, fortfarande lite hälta, kanske inte sämre. Vi ska se om det går att lokalisera hältan lite mer specifikt men innan vi behandlar ska vi nog faktiskt åka in på klinik och fixa en röntgen på det där frambenet. Men nu tänker jag inte spekulera mer i det, vi löser det på nått sätt, hur vet jag inte än. Jag vill bara att hon ska bli bra nu.
Ira och Stella står och mumsar glatt i parabolen!
Men om man bortser från att jag inte kan rida så har hon inte särskiljt ont av att bara gå i hagen. För att  hon inte ska känna sig bortglömd och bli uttråkad har vi kört igång med klickerträningen ordentligt, främst targeting. Hon kan vi det här laget urskilja på färgerna grön, blå och lila :)
 
Någonting som inte har med stallet att göra är att på lördag åker jag och Vilma med klubben till Globen Horse Show!!! Har lite saker på min inköpslista och kikat runt bland affärerna som ska dit så har man ett litet humm om det hela. Ska bli riktigt najsss!!
 
Sen idag är det exakt åtta dagar tills jag är på väg upp till Boden för att tävla SM med kaninerna, ska bli så himla grymt! 
Världens finaste små guldklimptar!
 
Varför jag tog tag i bloggen lite nu igen är för att jag VILL verkligen blogga om detta men däremot jobbigt att blogga när hästen inte mår tip-top. Jag lägger det på en lagom nivå, kanske mest bloggar om det roliga men ni ska veta att livet inte är en dans på rosor just nu.
 
 

Lite kort om stallet

Orkar inte riktigt skriva om skolan i detta inlägg, under helgen ska jag försöka skriva av mig lite här. 

Jag tog epan ner igår då det inte var det finaste moppevädret direkt. Riktigt stolt över mig själv då jag har verkligen fått kläm på att köra.

Vilma var redan nere på stallet när jag kom, gjorde klart allting sen red vi tillsammans. Skrittade i kanske en halvtimme, Vilma lite längre. Red barbacka med novabettet, mycket bra investering. 


Idag kommer Edmunsson troligtvis ut, mamma ska ringa vi ett ungefär och bestämma tid. 

En liten resumé av senaste dagarna

Har försökt uppdaterat om lite speciella tillfällen men vardagsbloggningen har haft låg status.
 
Ira är mycket mycket bättre, satt upp i måndags för första gången och skrittade i kanske en kvart. Helt jämn i skritten och hon kändes bra så helt fel ute var vi inte. Igår red jag i 25min och gjorde några travuppgångar och det mest för att sen om vi skulle behöva ta ut Edmunsson tidigare än fredag men märkte ingenting då heller. Idag var vi ute i ca 20 min, någon travuppgång men helt jämn hela tiden. Men han kommer nu alltså på fredag och så ska han som har ett tränat öga få kolla om det fortfarande är någonting eller om det är bra. Håller alla tummar och tår för att det ska gå vägen nu!
 
Igår på hoppträning hade jag då ridskolehäst, inte Mimoosa den här gången utan.... Nelson! Han är närmare 180cm i manke så alltså modell STOR, ryttaren i sig är modell liten, 163cm! Men det gick riktigt bra, första gången jag någonsin satt på hans rygg och hittade rätt knappar också. Så roligt att få rida nya hästar och klara av en ny utmaning men ingenting slår att sitta på Ira. När jag väl hittat knapparna på en typ utav häst tar jag gärna en ny utmaning och utvecklas som ryttare, komma vidare med en häst är min och Iras uppgift ;)
 
Fick mycket beröm från både Stina som tävlade och red honom mycket förut och Lotta, var kul att rida en helt ny typ utav häst och faktiskt känna att det fungerade. Tack vare mina långa ben gick det bra att rida honom ändå men man över hindren så räcker inte lilla jag till, känns att man inte kan följa med i språngkurvan till 100% som jag vill men är inte efter direkt heller. Lite längre armar och överkropp hade inte varit i vägen i alla fall, haha! 
 
Det var väl lite kort om vad som hänt. Eller ja.. Var ute och gick motionerade med Chappe idag och idag var också första dagen någonsin som jag gymmat i hela mitt liv. Vi hade ett pass i dag och sen har vi tre pass till i gymmet på skolan, var ganska kul ändå. Men vill inte ta i så att jag får världens träningsvärk dagen efter, lägger det på en lagom nivå ;)

Studiebesök

Har nyss varit på studiebesök vid Sandvik, fått sett deras produktion och hört om företaget i stort. Jag gillade det, typiskt mig att tycka om det mesta jag ser, haha. Nu blir det en liten kamp mot klockan för att hinna till träningen! ;)



Träningstävlingen

Så får jag nog kalla tävlingen i går, men det var väl största tanken med den också. Blev inga direkta resultat men jätte bra träning som sagt.
 
Chappe tyckte det var jätte läskigt där inne, ville knappt hoppa alls på framhoppningen. Ville mest bara springa och gömma sig och sen blir han ganska stressad av sig när han är osäker, lite feg också. Men vi tog oss runt banan sen på nio fel, elva hinder totalt. Men jag ser det som ritkigt ritkigt bra ändå då han var riktigt stressad och rädd av sig i början. Många kaniner går dåligt i den där lokalen första gången, ganska trång och lågt i tak plus att det är ändå inomhus på matta.
 
Halo som är mycket tuffare av sig klarade av det bättre då hon enbart rev 4 hinder men vi fick ett korrfel också och fick hoppa final dessutom där hon rev ett hinder bara, 5+1 alltså. Lite vinglig i grunden och dåligt fokus därav korrfelet men går ju inte att jämföra med vanligt så en jätte bra insats! Tyvärr precis utanför placering även om det inte hade blivit pinne men det var lite sak samma.
Den här kaninen har sådan kapacitet, längtar tills att ta en kull mellan henne och Chappe. Kan bli perfect match lika som det kan bli kattskit av det hela^^ Blir upp till bevis någon gång i april nästa år. Hon kan hoppa hus och springa i 190km/h när hon väl får till det! <3
 
Klara och Örjan rev fyra hinder var, Klara gick väl ändå förhållandevis bra men Örjan som brukar vara en solklar 0+0 eller 1+0/0+1 rev då alltså 4 hinder. Han ville inte riktigt hoppa utan puttade ner dom flesta hindren med nosen, så kan det va ;)
Trött pojk som väntade på att höjden skulle börja, inte lätt att vara borta på tävling alla gånger, lillpuppen! <3
I höjden så hoppade både Chappe och Halo, 60 cm klarade dom men inte mer. Dock nära på 70cm och Halo klarade 60 i första och Chappe i andra. Vet att dom inte kommer ha någon chans alls på SM i höjd sen och troligtvis inte krokbanan heller men det är en livslång erfarenhet för både mig och kaninerna. Nu har jag chansen och tänker ta den oavsett resultat, allt handlar inte om tävling. Som att Chappe blev elit i krok så vill jag åka och om jag ändå ska åka i 9 timmar norrut (om man skulle köra nonstop) så får faktiskt Halo också följa med. Sen är det den sociala biten kring SM som är det roliga, vi kommer bo 7 st i en stuga. Jag kommer få träffa kaninfolk från hela landet inklusive Chappes uppfödare Matilda. Det blir första gången hon får träffa honom sedan han flyttade hem till mig för drygt två år sedan! :D

Tävla hos Lamia!

Läs hennes underbara blogg och ta chansen att kunna vinna i hennes nya tävlning dessutom!
(bilden är länkad)
 

A reunion

Träffade mina kompisar från förra klassen igår, mycket trevligt och vi hade som vanligt en massa att prata om. Vi åt kinamat och brownies, mycket smakligt om jag säger så. Sen bestämmde vi att vi skulle ha secret santa, alla fick en person som vi ska köpa en betydelsefull julklapp till men vi får absolut inte berätta vem vi har innan den 20 december då vi ska träffas igen!
 
Lite pics!
 
 
 
 
 

Hur gick det?

Vi hade ut Edmundsson igår då, han kom vi 1 så jag bad om att få jobba hemma istället. Jag åkte med mamma och vi kom till stallet ganska precis. Som att Ira är lite misstänksam mot nya personer och svårt att lämna över så var det ganska svårt att göra någon riktig hältutredning. Men någonting var vi ju tvugna att göra då det har kommit och gått nu sista tiden. Han kunde ana att det var någonting i kotan, trodde inte det satt i hovleden men svårt att veta exakt när vi inte kunde göra något riktigt böjprov direkt. Sen har både Karri och Stefan sagt att det är kotorna så vi fick "chansa" lite på det. Så nu har vi behandlat vänster fram kota och håller alla tummar och tår för att det blir bra nu! Hon skötte sig däremot exemplariskt när vi behandlade däremot.
 
Sen är det så Ira har gått på ridskola i 7 år, är 16 idag och jobbat fel större delen av sitt liv. Inte så konstigt egentligen men är det inte nödvändigt så vill man helst inte spruta men nu har det varit lite för mycket osäkerhet i det för att det ska vara bra.
 
Sjukhage i några dagar nu sen sätter vi igång henne lite långsamt igen.
Hon tar det ganska bra att stå på liten hade bara hon får stå och pula med nätet. Har varit ner en sväng idag på förmiddan och gjorde halva stallet så nu ska väl jag och mamma åka ner och göra klart samt pyssla lite med henne :)

En dag i vildmarken

Gått och röjt skoterleder med familjen och morbror, nu blir det korvgrillning :)

Jag och mamma stod för elden 

Snålskjutsat mig runt nu på sistone

Har haft ett litet flyt med att kunnat samåka princip överallt, tävlingarn i helgen och ner till stallet hela veckan, idag med Vilma. Blev klar fort där nere och som att Vilma hade lite kvar så pysslade jag en del med min älskade, redde ut svansen, rycktade och masserade. Hon verkade ganska nöjd med det också :)
 
Idag bokade vi stuga till SM, blev en storstuga som rymmer 8 personer och vi är 7st från klubben som åker så det blir perfekt. Billigt var det också, 395:- för tre nätter, fredag-måndag.
Låter väl bra va!!
 
Min SM debut kommer bli någonting alldeles extra, can't wait to tell about it....

Precis slutat och snart mörkt

Kommer väl vara svart när jag kommer hem typ, haha. Hade i alla fall tur och fick gå tidigare så jag hann med tidiga bussen dock står det att den bara går till skutskär även om den som går tjugo över ska gå hela vägen, det lär väl märkas. 

Mamma pratade med edmunsson i morse och han kommer någon gång under morgondagen, tid ska vi bestämma exakt  i morgon och kanske att jag måste ta ledigt från någon lektion eller om jag får uppgifter med mig hem.

Checkat av en del skolarbeten nu, känns bra men har alltid att göra :p

Sovtime

Denna dag har varit bra, det mesta har rullat på. Halsen har gjort ont i omgångar och rösten kräver lite vila nu. Inte lätt att vara tyst säger jag bara. I morgon är det dax att ringa Edmunsson och för hoppningsvis kanske han kan komma ut till kvällningen redan då jag har skolan men försöker lösa det på bästa vis.
 
Har även tagit ut Chappe och Halo och motionerat dom lite sen körde vi en liten hemläxa. Halo behöver träna lite höjd vilket vi gjorde lite smått, avslutade när hon sökte mot hindret och över, började bli ganska mörkt också medan jag höll på även om jag har en rejäl lampa där ute (läs en gatulampa som pappa monterat dit) så kan det ha påverkat lite men hon gjorde det bra. Chappe måste träna på att kunna hoppa vattengrav trots att det inte står nå hinder i anknytning, han blir lite bråkig och små stressad när man korrigerar han en del men tillslut hoppade han vattengraven ensamstående utan problem, dutkig pojk! :)
 
Nu ska jag gå och lägga mig, upp vanlig tid i morgon och ny skoldag väntar :)

Hannah Klasson & Poco Miss Jolanta

 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas du har det så bra nere i Skåne och att vi ses någongång! 
Slänger med denna bild också, en något lurvigare Jolanta än sist jag såg henne! ;)

Vad är det som händer här

Bloggen har fått en lite kortare ton utan bilder nu, mycket beroende på att jag inte har så mycket bilder och att sitta och leta på en passande bild platsar inte riktigt in just nu i vardagen. Men en blogg ska igentligen besökas för innehållet inte bara bilder, men bilder är en del av innehållet, right.
 
Jag blev bara tre minuter sen till tandläkaren och sa till pappa att han skulle försöka ringa och meddela att jag kunde bli lite sen. Dom röntgade och kände med svag elström så att jag hade känsel och inga rötter till den tand som blev öm efter sparken var skadade. Besöket var gjort på 10 min så hann med den vanliga bussen hem sen ;)
 
Väl hemma åt jag väl lite mat och sen tog jag tag i och började läsa min bok på engelska som jag senare under provveckan ska göra en muntlig bokredovisning på. 
Lisa tyckte jag skulle ta den här och tror jag kommer gilla den när jag väl kommit in i den.
 
Åkte upp till stallet med mamma, hjälptes åt och tog sen in Ira och pysslade med henne. Hon markerar knappt nu när hon går men vi ska fortfarande kolla upp det nu då det har kommit och gått under en längre tid nu. Att hon var ridskolehäst i sju år har väl satt sina spår och hon är ändå 16 år nu.
tycker hon har lite bättre inställning och verkar lite gladare nu, nu ska vi lösa detta!♥♥
 
Stod över hoppträningen idag med, hade kunnat tagit lektionshäst men med tanke på min förkylning så var det bättre att hoppa över det. Halsont och slemhosta, börjar bättra mig i alla fall. Ska även försöka ge er ett inlägg med inken utveckling, snart helt borta!

PANIK!!!!

Bussjäveln var 20 min sen och just idag har jag verkligen inte tid för det!!!! Ska vara hos tandläkaren om mindre än 20min, kommer aldrig gå!!.... Hatar UL just nu.

Något utvilad i alla fall

Kaninerna skötte sig bra igår, framför allt Chappe. I andra Eliten seglade han stort över hindren men petade en bom på en av dom svårare hindren och petade det efter då han inte gillar att riva, haha. Sen ett till hinder som också var svårt, mycket lovande med bara 3 fel i andra elitstarten :D

Halo var trött, fem hinder rev hon i andra klassen men det var dom stora och långa hon inte orkade över. Nu får hon vila några dagar innan vi går ut och tränar upp motionen lite. 

Bara jag som tävlade i mini och Örjan vann på 0+0 medqn Klara hoppade på 2+2, bra kämpat av båda. 

Sen blir det inomhus på matta i dalarna på söndag som kommer nu Krok Elit, Svår, Mini samt Höld Elit. 

Nu är det skolan som gäller, fått sovit åtta timmar i alla fall inatt, mer än i helgen...

Halva dagen avklarad

Har hoppat Chappe och Halo en första sväng och snart dax för Klara och Örjan. Chappe gjorde en fin debut på 4 fel, blir bra med lite rutin och vana på elithöjd. Halo var inte särkiljt på hugget och gick på 4+3 om jag inte minns fel, får hoppas på bättre sug i nästa klass.

Små regnat lite till och från och det känns enda in i märgen...

Lång bra dag

Gick upp vid sex, packade och åt frukost innan jag och mamma åkte ner till stallet för att ta ut hästarna. Gjorde klart allting på en timme, sen hem och packa kaniner och det sista innan vi åkte dit där man åker upp på E4:an vid hyttön. Fick samåka med Sofia och Cattis därifrån.
 
Kaninerna har skött sig fin fint ändå, Klara hoppade på 0+2 och en nionde plats, jätte fin i grunden men slarvade i finalen, nöjd med henne så länge hon tuffar på frammåt. Örjan strapserade med sina 0+0 och hamnade på en andra plats av 16 startande, bra jobbat! Halo mitt lilla hjärta hoppade på 2+1 i första klassen vilket räckte till en 4:e plats och pinne blev det. I andra klassen var hon så fin! 1+0 och petet var på ett maxat hinder vilket inte är någonting att hänga i gran, vet inte om det räckte till en pinne då vi åkte innan prisutdelning pga tid och väder :p Får kolla sen när resultaten kommer ut, hoppas att det gick vägen för i så fall är hon klar inför Kistamässan som går av stapeln 3-6 Januari :)
 
Verkligen jätte nöjd med dagen, känns så bra med mina kaniner nu, allting faller på plats :)
 
Fick hämtning av Ronnie efter tävlingen och sedan skjuts ner till stallet när det var dax att ta in hästarna, hade lyxigt med privat chaffis idag alltså. Sen var det bara tre hästar att ta in vilket också inte var helt fel. Ira var halt i morse efter att ha stått stilla en hel natt men när jag släppte in märktes det inte mycket. Så länge det inte blir värre får hon hålla ut tills vi får tid hos veterinären, inte akut i nuläget.
 
I morgon sätter jag klockan på 05.00 och åker hemifrån 05.40. Då ska jag till Gysinge där jag sen ska få åka med Magda vidare till Eskilstuna, Godnatt! :)

Det blir bättre

Ira var inte alls lika halt igår, mindre varm osv. Det kan varit så att hon inte visat någon hälta eller känt efter i benet då hon haft så utav inken och därför belastat det mer än hon ska. Men någonting är inte riktigt schysst med det där benet då hon varit lite från och till under sommaren här. Just nu ska vi istället försöka ta edmundsson då vi inte få komma till Thorslunda först om två veckor och det känns lite länge att vänta även om hon är bättre.


Vi får se, orkar inte spekulera i det så in i bomben men vi ska kolla upp vad som är tokigt.  Idag när jag slutar så måste jag packa inför helgens tävlingar, kommer bli lååånga dagar kan jag säga bara ;)

Sovmorgon ala Nina

Börjar inte först kl.10 idag då morgonens kemi lektion utgår. Bussen går inte först 08.58 så alltså innebär det att jag har tre timmar på mig om jag går upp vid sex, vilket jag gjorde. Tre timmar är lång tid men är fortfarande lite stressad över att missa bussen, lätt att glömma bort tiden... Men åå andra sidanhar jag hunnit motionerat Chappe och Halo, är ju bara mörkt när jag kommer hem från skolan. 
 
Nu ska jag snart göra iordning det sista och sen kanske röja lite på golvet men ska gå ut i tid då bussarna kan vara lite tidiga när det inte är så många som tar just den bussen ;)

Lite jobbigt att förklara

Min underbara Ira var halt idag, så fin igår och markerade ingenting. Idag var hon halt... Vet inte riktigt hur jag ska skriva eller göra. Vi ska försöka ringa till Thorslunda i morgon och boka en tid, känns lika bra att göra en rejäl hältutredning på henne nu. Allt är så difust, vet varken in eller ut snart. Men samtidigt sa vi efter att ha behandlat henne med laser och så att vi skulle sätta igång henne fullt ut och håller hon inte nu då åker vi in. Vi har en bra veterinärförsäkring så det är inte det de hänger på. Hon fick en chans att läka med tiden men om hon fortfarande inte håller som hon ska så måste vi göra någonting mer. Nu går Ira inge stenhårt heller, galopperar så gott som aldrig mer än 5 min. Hoppar inte mer än en gång i veckan och nu jobbar hon rätt och trampar på bra under sig med bakbenen och avlastar framkärran på så vis. Fattar inte helt enkelt, livet rullar på, vi ska lösa det.
 
Detta inlägg kan ha varit lite rörigt men orkar inte skriva bra, skriver sanningen. Blir lite ledsen av hela situationen men ska inte heller göra en höna av en fjäder. Hon är inte block halt, markerar mest bara så det är ingen panik men lite bråttom är det väl allt...

Blondering pågår!

fick hjälp av mamma så nu blev det en lite makeover gällande mitt hår idag ;)

Hemma till fem

Känns lite segt men får troligtvis hjälp i stallet av mamma idag. I morgon blir det också sent till stallet då jag troligtvis ska på kurs inför att få börja övningsköra. 

Jag har då klippt mig idag, kortare och lite tunnare, uppklippt. Räknade ut att det var fem år sist jag gick till frisör... Dock har farmor toppat det och gjort lugg men nu ville jag ha lite frisyr :)



Vilken dag!

Helt underbar, allt har gått väldigt smidigt och bra! Fick reda på flera av provresultaten idag och måste väl få säga att jag är nöjd ändå. A i matte(!), "mitt sommarprat" på svenskan och kemin plus ett B på novellanalysen på svenskan, skriftmässigt A-nivå men lite för mycket återkopplingar. Får putsa lite på det så borde jag kanske kunna höja mig där också :D
matten:
kemin: varav 42 var max.
 
Åkte direkt ner till stallet efter ha ätit lite, ville hinna på ljuset. Valde att mocka först så det var klart, så himlans skönt att göra det först. Går fortare också för annars blir jag lite seg. Tog in Ira och lasttränade sen, hon var super. Gick in helt två gånger på raken och stod där en liten stund sen blev det lite segare så avslutade när hon gick in så långt jag bestämmde mig för, en snabb och bra träning.
 
Skulle sen rida lite på banan, hann bli mörkt medan jag sadlade och så men inte becksvart i alla fall. Tog novabettet och tänkte prova att rida på en graman, gick bra första 7 minutrarna sen peka jag och Ira fingret mot den. Red på som vanligt i två minuter och fick ta tag lite en gång bara sen lyssnade hon riktigt fint för hjälperna. I galoppen bestämmde jag mig  för att försöka rulla på lite och se om hon kunde komma till arbete efter en stund, fick ta det hyffsat lugnt då det kan vara halt i gräset och red lite innanför spåret. Höll handen stadig och satte lite tryck i henne när hon mest bara studsade och efter kanske fyra varv kom en riktigt fin och behaglig galopp. Ett riktigt bra pass, nästa blir nog lite mer åt det akademiska och sen ska jag försöka ta och hoppa lite också ;)
 
Hade min teori idag, vi kollade och analyserade lite det vi filmade förra tisdagens hoppträning. Kul att få se Ira lite som från backen, vilken härlig teknik hon fått in och jag tycker min ridning ser bra ut också. Finns alltid saker att jobba med men det gör vi ju också. Ska ta med mig ett USB och ladda över filmerna på oss så kan man analysera b
 
Förstår ni vilket bra dag jag har haft ändå, känner mig sjukt nöjd och ska bara koppla av nu innan jag hoppar i säng! Hur har eran tisdag varit? 

Kickstart på veckan

Idag drog skolan igång igen, skönt att få rutiner igen. Presenterade "Mitt sommarprat" inför klassen idag också, känns bra att ha det klart och bra gick det väl också. Fick reda på engelskan lite från provet och ligger på stadigt C-B än så länge vilket jag är nöjd med.
 
Blev en snabb runda i stallet, på mindre än en timme gjorde jag klart sysslorna och tömkörde Ira. Hon gick väl helt ok, fick ingen wow-feeling men är nöjd. Hade lite tidspress och var becksvart ute så gick bra utefter förutsättningarna.
 
Sen var jag ner till ÄRK och var med på teorin som idag handlade om Working Equitation, någonting som jag tror skulle passa mig och Ira. Inte så stort i Sverige än men skulle vara super kul att träna lite som kompletterande :)
 
Men helt ärligt nu, detta är helt klart ett av dom dåligaste inläggen jag gjort. Känner mig lite besvärad, vill ha lite mer tid och ljus efter skolan. Dela upp blogg inläggen, skriva lite om mycket suger. Vill ta tag i saker nu och bara ha lite kul. För min och Iras del väntar nu att skojja till vardagen lite, allt går bara man vill OCH jag vill verkligen nu!

Home, sweet, home!...

Så skönt att vara hemma nu. Har haft riktigt trevliga och roliga dagar tillsammans med Saga, kul att se lite av Tallin även om vädret inte var det bästa. Men allt har gått bra och skönt ändå att få komma hemifrån några dagar, man uppskattar allt här hemma lite extra efteråt.
 
När jag kom hem var det fullspeckat schema, ingen vila då det var Halloween-övernattning som US anordnade. Tycker vi lyckades bra i år, 18 eller 19 tappra ungar deltog utöver vi i styrelsen. Det var roligt även det men nu önskar jag inget mer än att bara få sova hemma.
 
Igår red jag Ira på ängen, lät henne få springa ur sig lite överskottsenergi. Hon skötte sig super, försökte sticka iväg någon gång åt vänster men höll då enbart i högern och hon vände efter en stund åt rätt håll och handen mjuknade igen. På slutet drog hon inte iväg nå mer och vi nöjde oss där, skrittade av ett och halvt varv och hade en lite svettig tjej efteråt :)
Stella fick komma ut på stora hagen igår, hade varit helt odramatiskt. Ira hade kollat så hon kunde flytta lite på Stella sen var det bra, skönt.
 
Idag blev det lastträning för hennes skull och hon gick in helt direkt men efter att ha stått där i nån minut backade vi ut och då gick det lite trögare. Vet inte om hon kom på sig att hon var i transporten, transporten i sig är nog inte problemet utan mer hennes självförtroende och självkänsla. Vi avlsutade efter en stund när hon stog halvvägs inne, kunde inte komma så mycket längre med det idag. 
 
Kaninerna ska troligtvis få tävla nästa helg, Halo och småttingarna tävlar på lördagen i Uppsala och på söndagen tävlar eventuellt alla eller bara Chappe och Halo om det löser sig med samåkning till Eskilstuna. Har även stallet nästa helg. 
 
Sweet drems everybody!

RSS 2.0