Glad valborg!

Firar sista april med att stå vid kasen, kolla på fyrverkerierna innan vi sticker till lill-ån och grillar! ;)


Jobbigt att vara hästledig!

Har suttit i ungefär 4 timmar och lagt till min bloggdomän på bilderna och namngett alla med respektive namn för att lättast kunna hitta på dom sen, nu tänker jag göra kväller även om jag har några önksningar kvar men det får bli ett fall för morgondagen!
 
Har hoppträning i morgon så kommer väl hem lite halv sent men några timmar innan klockan slår 22, med andra ord har jag dragit över idag vilket kanske kommer straffa sig i morgon, vi får väl se :P Men är ju ledig på onsdag så får väl sova ut lite då, kom på att jag kanske inte hinner fixa så många bilder i morgon som att det är sista april men man hinner det man hinner, God natt!!! :)
 
Bjuder på min fina bebis!

Ina Bergström & Ballyhogan Silver

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trulsa Ansgariusson & A Million Dollar

 
 
Grattis till tredje platsen och måste även få säga att ni är ett väldigt stiligt ekipage! ;)

Hemma tidigt

Fick halvt hästledigt idag, åkte ner och mockade inne och i Nadjas hage, lindade av henne och fyllde på nytt vatten åt båda. Sen filmade jag Helena när hon red på Niño, lillpojken börjar bli stor och vinter pälsen ser man inte så mycket av längre, samma sak med Nadja hon börjar bli svart nu också :)
 
Hade nationella i engelska i morse, känndes bra, nu är det bara muntliga och hela matten kvar. På bilden skulle vi göra en stum-film, hann nästan klar. Kanske kan lägga upp den här om den blir hyffsad bara för att roa er^^
 
Har nyss letat reda på bilder till en tjej, ska alldeles strax att börja sortera upp bilderna och lägga ut här!
 

Markänning!

Japp, kände på underlaget i sjunde hindret i 1m klassen. Landade dock på fötter samtidigt som jag höll i båda tyglarna, precis som första gången jag flög av henne^^
 
Återkommer till det senare men vi tar väl allt från början. I 90cm så vart det lite stressigt för mig då jag missade när jag fick komma in på framhoppningen så hann endast hoppa fram på räcket två ggr inget mer innan jag skulle in på banan.
Visade runt henne lite på dom olika hindren bl.a vattenmattan, han däremot inte visa på hindren på den nedre delen av banan. Hon stannade på ettan då den stod ganska tokigt ur sväng och kanske inte det schysstaste hindret att börja med, kom igen och då var det inga problem. Resten av banan susade hon över!
Vågade hoppa stort på femman och vi kom sedan på en perfekt båge till 6:an, bryr mig inte ett dugg om det stoppet utan anledningen till att jag hoppar två klasser är just för att hon ska få känna på banan lite och reda ut lite frågetecken.
 
Vart ganska lång stund innan 1m började men Ira fick gå runt lite, äta något gräs strå här och där. Hon var sjukt på på framhoppningen så jag valde att bara ta några skutt på vardera hinder sen fick hon skritta runt utanför och varva ner lite.Väl inne på banan så hade jag gott om tid att visa på henne dom olika hindren, hon tittade inte speciellt på något utan kändes att hon var på hugget.
 
Började jätte bra på ettan sen kom vi väl kanske lite nära på tvåan men hon petade ner en bom där i alla fall, allt flöt på tills vi kom till sjuan då... Det var först 6a,6b 4-5 galoppsprång på rakt spår till 7:an, jag skulle komma på 5 galoppsprång då Ira inte har så jätte stor galopp. Tog inte tillbaka ordentligt så var väl på väg på 4,5 så Ira stannade och jag flög av men landade då som sagt på fötter i oxern, tar på mig det helt ändå, en ryttarmiss helt enkelt! Visste att det skulle bli lite mitt emellan avstånd för oss men ville inte ta tillbaka henne för mycket för då hade hon kanske stannat ändå, vem vet men jag tänker inte grubbla mer på det utan vi satsar på nästa tävling som jag iofs inte bestämmt när den blir men kommer hålla ögonen öppna efter någon lämplig ;)
 
Fick sen gå in på framhoppningen och hoppa oxern en gång mest bara för Ira skull, tur var nog det för först när jag kom stannade hon och reste sig lite men var bestämmd att hon skulle kolla på hindret igen och så tog vi ny ansats, vi kom perfekt och hon hoppade som en Gud! kunde inte fått bättre avslut på dagen ändå!
 
Nästa lördag blir det en klubbdressyr på hemmaplan, LB:1 blir det så ska väl trimma lite inför det, mest galoppen vi behöver jobba med :)
 
Har fler bilder från 1m klassen men dem ville inte laddas upp nu så ni får väl dom imorgon. Sen vill jag också upplysa alla om att jag fotade alla ekipage på lördagens ponnytävlingar, med min bloggdomän på bilderna är dom gratis motsatt att ni inte klipper bort domänen, annars kan ni köpa bilden utan stämpel för 10kr/st ;)

Sömnbrist!

Kommer det bli inatt, ska bara skriva detta inlägg  sen ska jag slumra sött. Går nog upp kl.6 imorgon bitti då jag ska åka ungefär halv åtta och först hjälper jag Vilma släppa ut hästrna i hennes stall och sen vidare till mitt, då åker vi med hennes mamma eller pappa.
 
Kom hem vid TIO, först var det ju tävlingar fram tills ungefär 3 tiden och efter det hade vi städdag på stallet, krattade hela gården och ridbanan m.m. Efter många timmars arbete på fastande mage bjöd Jesse oss på lite fin middag, kött och potatissallad! Väldigt trevlig, så även om det blev sent var det helt klart värt det.
 
Ira skötte sig prima idag ändå när jag kände igenom henne, lättare pass på ängen :) Sen skulle jag brodda ur henne vilket inte var det lättaste... Sitter fortfarande en brodd kvar i vä.fram :@ har försökt med det mesta men imorgon ska vi ta med låsolja för att smörja upp och sen en rörtång så hoppas jag väl på att vi ska få ur den, så länge hon går på mjukt underlag skadar det ju inte men vill ändå få ur den!
 
Fotade hela dagen på tävlingarna idag, dock dog min kamera lite in på sista klassen, lånade Inas kamera och tog lite bilder en liten stund ;)
 
Alla ni som tävlat, hojta till så ska ni få bilderna utav mig, en beskrivning av er kan underlätta då det varit många starter^^

Späckat schema!

Igår hade jag fullt upp, kom inte hem först kl. 20.15 någonting och då hade pappa precis kommit hem med en kebabtallrik så det vart film med familjen förutom Ronnie som inte var hemma ikväll. Vi såg på en film som hette Försvunnen och den var väl inge super bra, sett den en gång förut när jag tänker efter. 
 
Igår provred jag nya sadeln också, även om det inte är den snyggaste sadeln direkt så låg den väldigt bra på Ira och jag satt hur bra som helst i den! Dock har jag ett normalt koppjärn i nu och det är något för smalt men ska köpa ett till medium-wide precis som jag har i hoppsadeln. Ira var faktiskt väldigt fin igår när jag trimmade, dock lite kort i steget och vågade inte suga mot bettet, tror det kan vara ganska mycket spring som hon håller tillbaka så idag blir det mest att kolla av gångarterna och trimma lite efter tävlingarna.
 
Var även ner till klubben igår för att bygga bana men vart istället att jag, Hannah och Julia fixade med Ostkupan, sen fick vi även hjälp av Jossan och Jacquelin :) Det vart riktigt bra där inne, kommer nog bli lite svårt att få plats men det tycker jag bara är kul att vi fått så mycket fina saker att sälja. Sen blir det en liten slant till US kassan också ;)
 
Nu ska jag äta frukost och sen åker jag väl typ vid åtta hemmifrån då och Vilma åker med mig också. Då blir det väl att göra ett schema över dagen och gå igenom försäljnings processen, sen när tävlingarna börjar kommer jag stå och fota, hoppas jag hinner se Jenny och Muff!
 
En bild jag tog förra året på tävlingarna, har aldrig lagt ut dom då det rann ut i sanden men för den som vill är det bara att höra av sig då jag lätt kan leta igenom bilderna, tror jag tog på alla ekipage ;)

En bra dag

Tänker inte klaga på denna dag, hittade på min iPad som jag trodde jag tappat bort men hade bara förlagt den lite... Hehe men det kommer inte hända igen!

Riktig sommarvärme idag, 20 grader! Stod i bara t-shirt och önskade att jag hade haft kortbyxor och linne när jag krattade i hagen. Jag och mamma åkte in till sätra sen för att kolla på sadeln, den såg riktigt fin ut så imorgon ska jag prova den och hoppas på att den ligger bra med rätt koppjärn i, kommer troligtvis få skriva ur järnet ur hoppsadeln då jag tror det svarta järnet blir för smalt :/

En sväng ut till Hööks och provade lite olika ridstövlar då mina börjar bli lite slitna men får hänga i ett tag till, vart en flugluva till Nadja i alla fall. Sen vidare till Biltema där vi köpte två regntäcken, deras täcken är riktigt bra, lite tråkiga färger bara kanske men stilrena istället ;)


Late update!

Drog till med en engelsk rebrik då vi hade nationella i Engelska idag, gick ganska bra ändå. Förövrigt har dagen varit helt okej, åkte moppe idag vilket gav en lite extra go ändå. Ira fick vila idag medan Nadja fick gå sin kvart idag, inge märkvärdigt med andra ord.
 
Igår var det invigning av utomhussäsongen, alltså första träning UTOMHUS! På söndag tävlar vi också det utomhus. Ira var jäkligt pigg och dundrade fram, i början gick det mest bara fort inge längd i steget men efter ett tag varvade hon ner lite och skötte sig riktigt bra. Sista rundan ville jag ha henne lite för lydig inför första hindret och Ira missförstog mig lite och stannade, vi kommer igen, stopp. Jag tar på mig det helt då jag skulle mött upp med skänkeln lite mer, nu var det bara ett litet pyttehinder men man ska över ändå, så tredje gången kom vi bra och hon gjorde resten av banan bra också. Hoppade runt 90-1m och det var inga problem, tror Ira hade velat hoppa lite högre ändå^^
 
Imorgon så ska jag och mamma åka och kolla på en Wintec cair dressyrsadel, som att min hoppsadel ligger så bra på henne kan jag tänka mig att denna sadel gör det också, älskar att det är utbytbartkoppjärn dessutom. Helt perfekt för en häst som Ira som utvecklas så, dock har hon väl utvecklas klart det mesta nu men lite till kommer hon nog bredda. Har räknat ut att Ira gått från smal-vid bom! :o
 
Får se om detta blir något för mig och min brud, hoppas iaf men har svårt att se att det inte skulle funka ;)

I'm pleased!

 
Nöjd med den här dagen, kanske inte så speciell men det har kännts bra. Åkte moppe idag, så härligt att känna sig oberoende. Hade även väldigt lätt för att plugga idag, gjorde allt med stort flyt och ingenting var tungt, efterlängtat :) hände även en liten rolig/lustig grej idag, utbytesstudenterna från Belgien är på skolan igen och en av dom Thomas höll en lektion för oss där vi skulle lyssna på låtar, leta reda på fakta från pappret. Ungefär så och efter varje frågepapper ifyllt fick man en lapp med ett land, jag han med 5/6 papper och innan vi slutade så skulle man kolla hur många utav länderna som var med i EU. Turen var på min sida på alla fem var med i EU vilket vanvård ensam om att ha, jag vann en Belgisk tidning, haha! Fattar inte så mycket i tidningen men själva grejen var lite rolig^^
 
Efter att fått igång en liten frussen moppe så åkte jag till stallet och började med mockningen, Ira fortsätter att sköta sig i boxen. Sen tog jag in Ira och gjorde iordning henne för lite longering, gick till Olas bana som torkat helt och hållet nu, eller dvälbevarade väl fuktig nu när det har regnat :p Hade med mig en halsförlängare men hon jobbade på bättre utan så använde den knappt, i början kunde hon inte skritta på stor volt utan små travade men efter mot slutet lyssnade hon bra till min röst och kommandon :)
 
Var hemma strax efter sex, skönt att komma hem tidigt även om jag inte har hunnit med så mycket så kan det vara skönt att göra ingenting. Får se hur länge jag blir vaken, igår vart jag uppe till 00.15 vilket är på tok för sent och absolut inte värt det!
 
 

Våran resa tillsammans!

Enda sedan Ira kom till Ärk har jag varit fäst vid henne, en olycklig start på klubben då hon bröt hovbenet två veckor efter ankomsten. Hon fick en chans och fick stå på box i 6 månader, då stod hon faktiskt i boxen brevid Nadja. Lotta ville att jag skulle rida ponny och vara med och tävla i laget men jag var fast bestämmd att det var Ira jag skulle rida, efter ett år som skötare gick min önskan i uppfyllelse. Inte först i efterhand som jag insett hur liten jag var när jag började rida min fina! Första gången vi hoppade tillsammans så var det en bana på 20cm, var så stolt och kämpade på trots att jag inte var mer än en flugskit för dig på ryggen.
 
2009-02-14 Här värmde vi upp inför våran första hopptävling, kommer inte ihåg hur det gick men tror vi hoppade 40cm. Lite mer än ett halvår efter att jag började rida henne.
 
Trots att jag varit så liten så har alltid Ira tagit hant om mig, även om hon varit rädd, osäker, busig så har hon aldrig försökt ha av en, under dessa 5 år har jag endast ramlat av 2 ggr! För er som följt oss IRL vet att det är extremt lite med tanke på hur Ira har varit emellanåt.
 
2009-06-07 Nu har jag vuxit lite som ni ser, här var våran andra dressyrtävling. Hade inte kunskaperna/färdigheterna att skola Ira vid det här laget men vi kämpade på och brydde oss inte om att vi inte skulle bli godkända eller liknande, jag tävlade för att det är det jag vill!
 
2010-02-27 Redan efter 1,5år var jag och Ira uppe på 80 & 90cm dock då inte lika skickliga och detta var innan hennes självförstroende sjönk i botten.
2010-02-27
2010-02-27
2010-02-27 En lyckad tävling som resulterade i två fina rosetter! :)
 
2010-07-09 Första året jag fick släppa Ira på sommarbete, riktigt stolt då! Växte jätte mycket den sommaren ser jag nu^^
 
2011-02-18 Ira fick in en pinne i benet som gjorde att vi missade en träning med titt-hinder, såret läkte fort däremot och var tillbaka i verksamheten redan efter en vecka.
 
2011-05-13 Här ser ni bild precis innan jag ramlar av Ira för andra gången, första gången var på KM 1m när jag landade på fötterna i en bred oxer efter att Ira nitat. Hoppade lite studs efter att jag hämtat mig lite och då var allt bra igen.
 
2011-05-21 Maskeradhoppning som US anordnade, jag var utklädd till clown som ni ser, jag och Ira vart felfria i både 80 & 90.
 
2011-07-05 Vi lånade med oss Ira till Ryttardagarna, det var väl också efter ryttardagarna det året som tanken på att köpa min fina väcktes. Lite mindre än ett år senare var hon min! ♥ På bilden spanar Ira på snygga grabbarna på andra sidan sjön ;)
2011-07-09 En avslappnad tjej som njöt av att vara privathäst för en vecka ♥
 
2012-01-06 vår första träning för Lotta Sjöberg (fd. Schultz), vid det här laget var Ira fortfarande lektionshäst men vi var halvfodervärd på henne sen 1 december 2011.
 
2012-01-14 Nu började allt falla på plats, såklart en del protester från hennes sida. Tror det tog oss 40min innan hon kom till arbete på tränsbett då och sen orkade hon bara jobba i kanske 15-20min, nu tar det 5-10min innan hon ger med sig och hon orkar jobba i 30-45min :D
 
2012-02-25 Då var senaste gången jag klippte Iras man, har klippt några solblekta toppar i sommras däremot men det räknas knappt^^
 
2012-03-18 Här är den här exteriör bilden jag snackat om en del tidigare, lägg märke till den där underhalsen! Har ingen super exteriörbild från iår men man ser oerhörd skillnad på hela hästen. Måste ändå få dissa min häst lite här och säga att hon var faktiskt ganska ''ful'' kroppsmässigt då... Love you babie!
 
2013-04-01 Här ser ni på våran 1årsdag, nu kan man se hennes strupe och hon har byggt en hyffsat fin överlinje, vill ha lite mer på nacken ändå. Däremot har hon tappat lite fett på rumpan och blivit lite tunn trots att hon har nästintill fri tillgång på hö, svårt hö år resulterar i att det kan vara svårt att hålla hullet på vissa ;/ Så fort det blir sommar kommer hullet tillbaka ;)
2013-04-16 Här är hon lite spänd i halsen då hon kollar på det som händer utanför men man ser kroppen lite mer, kanske något missvisande men bättre blir det inte i nu läget :p
 
Nu kanske vissa undrar varför jag typ hoppat över hela 2012 men jag har skrivit om det tidigare och fokuserade nu lite mer på det 'förflutna', hoppas det är någon som uppskattar detta inlägg, en del jobb bakom men nu ska nyduschade jag gå och sova så hörs vi imorgon! ;*

Fullt upp

Idag har jag haft ännu mer fullt upp, mycket mer arbete än socialt dessutom. Vaknade självmant vid kl.7 så kollade mobilen lite innan jag steg up för att äta lite frulle, vid 9 var jag nere på stallet. Muff var bättre idag så vi kunde rida ut idag istället, möttes av en lerig Ira när jag skulle ta in henne men ser det som friskhetstecken och ett bevis på att pälsen kliar och hon vill bli av med den ;)
 
Jag och Jenny var ute på en ganska lång tur efter Gallerå och avslutade med lite galopp på Olas äng, vart även ett litet skutt över ett 60cm hinder :p Ira skötte sig bra för att inte kommit ut i skogen på över en månad :o Skärpning från min sida där! Mamma kom ner en liten stund efter att jag kommit tillbaka och vi hade lite påfyllningsdag i foderrummet sen lite annat fix hit och dit innan vi tog Nadja och Ira och borstade på dom utomhus i den underbara vårsolen! :D
 
Först tog vi med skrapan och furminatorn, borsta av dom det värsta och slutligen välförtjänt rykt. Ira ska jag se till och rykta Ira nu inför varje pass för att hjälpa till med pälsfällningen och blodcirkulationen, även Nadja kommer få rykt men kanske inte varje dag då hon har en tendens till att rulla en del i boxen.
 
När jag kom hem tog jag faktisk det lugnt i någon timme innan jag gjorde ett ryck ute hos kaninerna, börja skotta ur skiten i utegårdarna. En skottkärra per kanin, den som säger att kaniner är lättskötta djur har FEL. Haha nädå men efter att jag tagit bort bajset fyllde jag på med lite ny fräsch jord och dom även en varsin grävhög så får dom lite mer sysselsättning, gick också och klippte av lite grenar till dom så att dom har någonting att gnaga på ;)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det nog sängen eller kanske tv-soffan och kolla på lite TV, skola imorgon igen så får inte bli allt för sent :)

Effektiv dag

Idag har jag varit väldigt effektiv ändå, har hunnit med det jag ska och lite till. Vaknade vid halv åtta och åt frukost samtidigt som jag kollade på x-factor USA, vart klar för att åka ner till stallet vid kl.9 typ. Skulle ha ridit ut med Jenny men Muff hade varit lite hängig och runnit i ögonen så det vart ingenting, vi får ta det en annan dag istället. Gjorde därefter klart allt i stallet, tog endast en kvart att mocka båda boxarna idag då Ira har blivit renlig, senaste tre dagarna har hon skitit i bakkant och inte trampat ut dom :)
 
Åkte hem igen och åt lite mat och vilade lite innan det var dax att åka ner igen för att göra iordning Ostkupan inför nästa helgs tävlningar. Tog bara 40 min och sen åkte jag och Vilma tillbaka till mitt stall för att gå med Nadja och Ira, ville inte gå ensam med Nadja igen med tanke på hur hon betedde sig igår -.-... Men idag var det inga reaktioner alls när hon hade lite sällskap med sig, måste ändå få säga att Nadja och Ira är verkligen en perfekt kombination. Inte bästa polare kanske men verkligen gulliga med varandra! ♥
 
Skjutsade hem Vilma och forsatte hem för att fira Ronnie med släkten, vart en halvtimme sen men gjorde inte så mycket^^ Nu ska jag bara ut till kaninerna sen sova, i morgon ska jag försöka blogga mer än en gång om dagen. Går ju betydligt mycket fortare om man delar upp det än att spara ihop allt till ett enda inlägg plus att det blir jobbigare för er att läsa :p
 

Grattis!

Idag är dagen då min bror fyller hela 18år! Jag må tjaffsa en del med dig och vi är inte alltid överrens men du ska veta att du betyder sjukt mycket för mig. Under hela min uppväxt har du varit min idol, alltid sett upp till dig och önskat att jag var lika bra som dig på allting, bättre förebild finns inte!
 
Jag vet att du inte brukar läsa min blogg men vill ändå skriva detta här, till dig och ingen annan. Har alltid brytt mig om dig och aldrig kunnat slappna av när jag vet att det hänt dig någonting, så du ska veta det att jag verkligen bryr mig om dig, på både gott och ont kanske.
 
USA resan 2007 finns det många goda minnen ifrån, bl.a här när vi åker på våra nyinköpta heeleys. Skulle kunna rabbla minnen som detta hur länge som helst men antar att det skulle bli lite för mycket :p
 
Nu får jag önska dig en underbar kväll och hoppas att du njuter av livet, så får vi fira dig lite mer på riktigt imorgon! ;)♥

Galna djur!

Idag var kanske inte min bästa dag, haha! När jag red Ira idag så hade fick hon lite damp på mig ett tag, antar att det är för att hon inte gjort så mycket annat än att trimma i ridhuset... Men antingen i morgon eller på söndag ska jag rida ut med Jenny och ska väl damen få sträcka ut lite och bara känna att hon lever livet. Sen är det så pass att man kan rida på Ola's bana och äng nu, vill däremot vänta ut helgen och hoppas på lite sol då banorna hinner torka upp lite mer. Men när jag tänker efter har jag inte haft ett enda dåligt pass med Ira på över en månad om inte lite till, snacka om att vi har gått från kvantitét till kvalité!
 
Sen fortsatte jag med alla vardagssysslor och inget mer med det. Princip det sista jag gjorde för dagen var att gå ut och gå med Nadja, idag skulle vi gå i hela 15min! Började gå på uppfarten men efter att ha kommit till andra enden så tyckte jag att det skulle kännas lite tradigt att gå på uppfarten fram och tillbaka ca 7-8 ggr så vi fortsatte mot gallerå och gick enda fram till postlådorna efter Wahlströms innan vi vände. Hon skötte sig riktigt bra, kunde stanna till och kolla lite men helt ok, precis gått förbi ett ställe Nadja tycker är lite läskigt och hon får nå fnatt... Benen går som trummpinnar, reser sig, taktar, travar, helt tokig! Dock inte värre än att man kan kontrollera henne i bara grimma då hon är så snäll men vart ju livrädd att hon skulle överanstränga senan! :O Inte först vi kom in på uppfarten igen så lugnade hon ner sig och kunde skritta normalt igen, inge tecken på någon hälta eller likande och kände även på benet och kunde inte känna något speciellt. För säkerhets skull kylde jag direkt när jag kom in.
 
Pysslade och tog det lugnt i stalletmedan Nadja stod på kylning tills pappa ringde, Ronnie skulle få en present idag på 18 årsdagen så då var det bara att rappa på det sista och skynda hem. Pappa åkte upp till husvagnen idag och kommer hem imorgon med den då säsongen är över nu på campingen och vi ska ha husvagnen hemma under sommaren. Min kära broder fick även min present till honom, ett par in-ear hörlurar. Däremot firar vi med släkten i morgon istället :)
 
Hade lite bilder jag tänkt dela med mig av men blogg.se ville inte att jag skulle det så tyvärr ;(

Två dagar

Gjorde världens tabbe igår, gick upp till tv-soffan... Kunde inte motstå att somna där uppe och den här gången ångrade jag det faktiskt. Det brukar vara skönt att somna där och sen gå ner till sängen under natten, men i te den här gången! Sängen är tio ggr bättre nu efter att man varit borta.

Igår fick Ira vila, krattade i hagen istället och pysslade med Nadja. Åkte moppe till skolan, tänk att det kan vara roligt att åka till skolan? Inte för att jag ogillar skolan men brukar kunna bli lite stressigt på mornarna ibland :p

Idag däremot trimmade jag på tränsbettet, provade mitt nya mässing tredelade med lösa ringar som jag köpt från Johanna Ö.P :) ingen skillnad jämtemot mitt vanliga med fasta ringar men det är mässing i alla fall ;) Ira skötte sig bra som vanligt och idag var hon även riktigt stark i galoppen.

Nu ska jag försöka gå och lägga mig, ingen idé att sitta uppe utan bättre att få lite extra sömn, God Natt!!!


Euforisk!

Ira var en dröm idag att rida, kan verkligen inte klaga på henne! Red på tränsbettet och kunde till och med lätta på tygeln och hon höll kvar den formen jag bett om tidigare, precis som på stången och som när jag rider akademiskt.

Vart ett alldeles lagom pass på 45min där vi även på slutet fick in två lugna fina galopper. Jag rider hemskt lite i galopp när jag trimmar då hon inte är jätte stark i galoppen än och vill därför bara galoppa en kort men bra sträcka än en lång och slarvig galopp.

Jag och mamma rullade ut en ny rundbal till Ira också, blir sista vi rullar ut då det snart kommer börja komma grönt, men en rundbal räcker i alla fall 3-4 veckor ;)

Här är en bild jag tog idag efter ett gudomligt pass, min fina plupp har utvecklas så enorm mycket! ❤💚💙💛💜


Clinic för Anders Eriksson

Suttit hela eftermiddagen nere på ÄRK och lyssnat på en clinic för Anders Eriksson om "Hästens förutsättningar för arbete", riktigt intressant och lärorikt. Han är en väldigt duktig pratare och man ser att han hela tiden strävar efter att lära sig mera och öppna andras ögon och tankegång,  ridsporten är tyvärr väldigt trångsynd emellan åt.
 
För övrigt så åkte jag ner till stallet på fm och mockade, fixade vatten m.m sen hade jag en lektion idag som enbart vart förberedande inför nationella i SO i morgon, var hos farmor en timme ungefär innan jag började. Härligt och komma dit en sväng då jag varit borta 10 dagar, fick även köttbullar och stuvade mackaroner vilket gjorde mycket då det dröjde innan nästa mål.
 
Red Ira idag också, hon som hade stått i 7 dagar. Red på akademiska stången och hon var ovanligt lugn och jobbade på fint men när det var dax för galoppen så hade hon så mycket spring i benen så hon visste inte vad hon skulle göra riktigt så då fick hon galoppa av sig åt båda hållen innan vi kunde ta någon lite lugnare fattning. Hon hade ganska jobbigt i vänster varv att fatta en lugn galopp men efter många om och men så fick vi en balanserad lugn galopp en kortare sträcka och valde att nöja mig efter det :)
 
Anmält mig till tävlingen på ÄRK som är den 28/4, 90 & 1m blir det om allt går som det ska, ska höra lite med Lotta bara men tror det blir bra, annars blir det 80 & 90 men känns som det inte ska behövas ;) TAGGA!!
 

Snart hemma i SVERIGE IGEN!

Anländer till hamnen i Trelleborg inom mindre än en kvart, sovit i vilfåtölj inatt och bättre har man upplevt… domnade i armar och ben om vartannat och ingen stans att göra av benen :/…

Faktiskt längtat hem, saknat alla där hemma men Tessie lite extra. Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar den katten! Började nästan gråta när jag fick ett sms av pappa att min bebis längtar :')


Så mycket att skriva om, så lite tid och energi...

Sitter just nu på färjan på väg HEM! Gratis wifi på båten och vi är framme vid trelleborg vid sex tiden imorgon, lite byten mellan tåg och buss innan jag kommer hem vid fem tiden :)

Funnits riser och roser under resan, en tragisk och läskig händelse som ändå slutade bra... Mer om hela resan med massor av bilder kommer så fort jag får tid över, tagit över 1300 bilder ;)


Bästa dagen hittils!

Denna dag har varit lätt bästa ändå, hur skönt som helst att slippa resväskorna då vi är framme på hotellet nu.

Dagen började med att vi åt frukost och åkte till saltgruvan i wielizcka(stav…), riktigt coolt ändå att se hur den är uppbyggd, dock lite mycket information för att man ska kunna komma ihåg allt men tog väl en si sådär 400 bilder nere i gruvan och vart riktigt imponerad av min älskade kamera!

På vägen tillbaka hoppade vi av vid centrum/gamla stan, jag, Malin, Ebba & Amanda gick och åt på Hard Rock Café, I'm in LOVE! 😍 maten var gudomlig och en läsk för 11 zloty(ca 22kr) och du fick gratis påfyllning^^ Jag köpte en t-shirt där, 115 zloty så lite dyr men det är ju ändå en Hard Rock Café tröja 😱

Efter det gick vi till gallerian som är typ 3x så stort som nian i gävle(!), hittade en skinnjacka och ett linne som egentligen inte stod på min lista, hehe. Ska köpa en present åt min kära broder samt fortsätta min jakt på ett par gångvänliga skor :p

Imorgon har vi fridag och ska fortsätta spana in butikerna i gallerian och kolla in slottet i Kraków, nu ska jag snart sova men just nu sitter jag i Amanda och Ebbas rum ;)

Lovar att fixa bilder sen men varit lite tjall men wifi här, ni får den här så länge ;)


Snart åker vi bortom Sveriges gränser!

Väntar just nu på att få gå ombord på färjan, Trelleborg-Sassnitz. Efter det väntar en rad byten som jag just nu bara tänker ta som dom kommer :p

Vart väl inge mega mycket sömn inatt, 3,5tim, mer än dom flesta i alla fall... Sov i en 6 bäddarshytt med Lisa, Linnéa, Malin, Ebba och Amanda, lite halv trångt men helt ok ;)

Här ser ni en bild tagen i hytten med lite för mycket folk inuti :)


A lovely dance!

Ira bara flöt fram inne i ridhuset idag, bara hon släppte efter så var hon sådär ruskigt stark och snygg! Red igenom LB:1an bara för träningens skull, idag var hon fin hela programmet igenom även i galoppen som hon oftast inte rikitigt orkar i. Om hon bara hade kunna blivit lite fetare, hon har typ fri tillgång på hö utan slowfeeding nät eller annat... Fettet bygger fina muskler men får väl nöja mig om hon bara håller hullet hyfsat tills grässäsongen börjar ;)
 
Avslappnad tjej innan gårdagens hoppträning^^
Allt är i princip packat inför resan har lite små fix innan jag känner mig 110% nöjd, önskat att jag hunnit med lite mer än vad jag gjort men det är som det är. Hade en tanke att jag skulle hinna dammsuga, moppa, vädra och bädda nytt i sängen, dammsugningen bör jag väl hinna med och även att bädda nytt förhoppningsvis. Ska även se till och göra några tidsinställda så ni vet lite vart vi är och vad vi gör :)

Min fina Ira!

Ira skötte sig riktigt bra idag på hoppträningen, lite missar här och där ibland men jag tar på mig dom mesta. Avslutade klockrent på 1.10, idag var dom stora hindren nemas problemas men lite jobbigare på lydnadshindren, mer lydnads övningar så fixar det till sig ;)

Idag har jag och Vilma haft en härlig dag, vi vaknade hos mig typ vid halv elva, Vilma sov hos mig för den som undrar. Åt frukost och klädde på oss inför stallet sen gick vi ut och startade moppen, Vilma fick låna en hjälm och ett par riktiga vantar. Åkte upp till Stella och Vilma borstade medan jag mockade, sen red hon och jag gick med. Stella vart lite osäker när hon inte hade något sällskap så jag gick och höll i henne tills hon lugnat ner sig lite, men hon är ju en dock bara sju år och hon flyttade till Vilma i mitten på förra veckan. Har lite bilder på när dom red sen också men har inte laddat upp dom än :p

Vi åkte hem till mig igen och gjorde lite mat, köttbullar och potatismos. Vilade en kvart innan vi åkte vidare upp till mitt stall, hann göra klart allt förutom hö innan vi tog in Ira. Gick med Nadja 5min innan också, hon börjar bli riktigt bra i benet nu :)

Vilma gick med oss ner till träningen och sen efter på vägen hem fick faktisk hon sitta upp. Tog några bilder på min brud utanför stallet innan vi gick också, ska ladda upp bilderna imorgon bara jag får tid ;)

Sitter just nu i soffan med min lilla bebis men ska väl dra mig till kojs ;)


365 dagar tillsammans!

Idag är det exakt ett år sen vi gick hem med Ira, det har varit en lång väg att gå men vi har kämpat oss igenom den och för varje dag som går kommer vi ett steg närmare våra mål. Upp och ner, precis som en berg och dalbana men huvudsaken är att man alltid tar två kliv fram ett tillbaks och att man ibland bara släpper alla bekymmer och roar sig en stund.
 
En liten snabb gemförelse:
Tid innan hon jobbar rätt på tränsbett
Då: 40 min
Nu: 5-10 min
 
Sprayflaskor
Då: totalt livsfarligt
Nu: kan spraya i pannluggen utan reaktion
 
Duscha
Då: Extremt sällsynt
Nu: Inga större problem
 
Hinderhöjd som hon är säker på
Då: upp till 90 sen lite vingligt
Nu: upp till 1.05 sen lite vingligt
 
Det finns tusentals saker som jag kan rabbla upp som min häst har gått igenom men skulle troligtvis bli ganska långtråkigt att läsa^^ Det är fritt fram och fråga om det är någonting som ni undrar över om oss ;)
 
Dagen till ära så skulle jag ner till ridhuset och trimma, hon var stum och ville inte ge med sig men efter att böja igenom henne ordentligt åt båda håll och många 8-volter så började hon ge efter. Var ensam i ridhuset och valde därför att rida igenom LB:1an, super duktig fram tills galoppen. Får verkligen se till och jobba på den biten här framöver. Avbröt programmet och gjorde om galoppbiten och då gick det bättre, anledningen till varför galoppen brister är för att hon blir trött inget att klandra henne för, nuttan min. ♥
 
Sen gjorde vi en liten oplanerad sak, någon hade lämnat ett hinder framme vilket i sig inte är så ovanligt(...), det låg väl på 95 typ så tänkte väl att jag tar och skuttar över det bara för skojjs skull. Lätt som en plätt så varför inte höja upp till 110 som är våran mål höjd för detta år, eller ja hoppa 110 utan att hon spänner sig eller liknande. Hur bra som helst så varför inte lite till?.... 120 på ena sidan och 115 på andra då underlaget lutar lite, alltså ungefär 117 på mitten! Första gången rev hon och fick med sig bommen lite så efter att ha byggt upp det igen så satt det i lite vilket fick henne att ''balla ur'', men vi kom en gång till och en liten liten rivning så klarar hon inte på nästa sänker jag ner så får hon avsluta på säker höjd. Shit vad hon hoppade sen, på våran 1 årsdag hoppade vi ca 117cm på tränsbett i en dressyrsadel! Min häst ÄR bara bäst ♥, ibland då....
 
 
Sen bjöd min tjej på två mindre uppskattade presenter idag, ett nyp i armen innan ridningen och ett tramp på min hand efter ridningen....
 
   
Nypet gick väl över hyffsat fort men trampet var inte det skönaste jag varit med om :/ Men men olyckor händer, det är stora djur som vi handskas med men i slutändan är det bra ändå, full rörlighet i handen men lite öm såklart. Tror det även var bra att jag körde moppe hem då jag höll igång handen lagom då :p

Tänk vad fort tiden går!

Skulle ha bloggat igår, eller rättare sagt för någon timme sen bara. Tiden går fort när man.... ska gå in på fb och kolla en snabb liten grej. Vi säger att det fortfarande är söndag för enkelhetens skull i detta inlägg.
 
Idag fick Ira en välförtjänt vila efter ett undebart akademiskt pass i går, hon känndes väldigt lätt och bara dansade fram. Tränade lite på galoppbyten och provade på några serier också,  lite mera styrka från hennes sida så sitter det där som en smäck inom en snar framtid ;) Nadja är bättre i benet, svullnaden har gått ner efter en liten metacam-kur. Snön smälter med rasande fart nu, vi skottar/öser ut minst 80L vatten VARJE dag ur Nadjas hage! :o
 
Imorgon ska jag ner till klubben och trimma på tränsbettet igen, dock såg jag nu ikväll att det är klubbtävling på ÄRK så får vänta tills tävlingarna är slut... Mamma tyckte att jag kunde vara med men ska jag vara helt ärlig har jag ingen större lust att tävla klubbtävling nu, kanske i dressyr men inte i hoppning... Satsar på lokala som är 28/4 istället ;) Blir även moppekörning ner tror jag, sån j*vla underbar känsla i lördags när jag tog min premiärtur på moppen. Har haft körkort enda sen 17 december men har inte kunnat kört pga all snö och is, epan är så gott som klar nu, ganska mycket småfix med inredningen men annars är det inte så mycket mer än fjädringen.
 
Innan jag åker ska jag se till och fixa några tidsinställda inlägg så ni har lite koll på vad vi gör där borta, sen i Krakow är det gratis Wifi på hotellet så hppas kunna göra något inlägg därifrån med ;)
 
Hotellet i Krakow i sin stora ära! Go'natt^^

RSS 2.0