Ett brott har begåtts...

Brottsplatsen:
 Bevismaterial 1:
  Bevismaterial 2:
  Bevismaterial 3:
 Bevismaterial 4:
Den huvudmisstänkte....
 
 Slutsats: Trots matad katt enligt anvisningar, fortfarande hungrig och valde att ta tag i saken själv. Man brukar ju säga att katter är självgående, ibland lite väl självgående kanske...
 

Sommarvärme!

Idag har vi haft riktigt varmt, fast värmen kom inte först på eftermiddan. Så idag på ridklassen red jag i bara linne, hade Tygo och det var hoppning samt sista gången. Ganska bra för mig att hoppa Tygo då han är raka motsatsen till Ira typ, du måste verkligen rida ihop honom och han får nästan aldrig något avstamp utan ålar sig över hindren lite :p Vi sa det att det att jag kanske skulle prova hoppa Tygo på någon lektion någon gång just för att jag ska få träna på olika typer av hästar.
 
Nadja och Ira fick komma över på betet några timmar idag, mätta och nöjda tanter efteråt. Lasttränade med en duktig Ira som stod inne i transporten i över 3 minuter utan att jag satt för någon bom och jag kunde klappa på rumapan och backa ut henne när jag ville. Gick även med Nadja idag, vart lite kortare än vanligt, 20min istället för 30min men var så pass varmt och jag var ganska trött på slutet men nog inte hela världen då hon fått börja gått på bete nu :)
 
Som att jag spolade av Nadja pga värmen innan vi började gå fick hon rulla det sista vi gjorde, mysigt!
 
 
 
Regina kom förbi på kvällningen och vi spelade lite kort, kollade på AFV och hade trevligt helt enkelt, ska surfa runt ett tag till innan det blir sängen. Satsar på att kliva upp innan halv nio helst, vill hinna så mycket så möjligt och få lite sovmorgon utan att tappa dygnsrytmen helt^^
 

Betessläpp!

I dag fick äntligen brudarna komma ut på betet, fast kanske lite fel att kalla det betessläpp med tanke på att Nadja får inte springa och Ira var för feg för att springa, haha. Så efter skolan idag gick jag ut och gjorde iordning en ruta åt Nadja i beteshagen samt delade av den på hälften för att minimera risken att hon springer, that's life darling! När mamma kom så hjälptes vi åt att ta över Nadja och hon såg väldigt nöjd ut, mycket gräs = mycket nöjd häst.
 
 
Tog in Ira och skulle göra iordning för att trimma lite, upptäckte att hon hade fått en proteinknöl precis under ena bossan. Visste inte vad det var först den här förmiddagen då jag såg ett inlägg på Hästfolk i Gävleborg men verkade som en ganska vanlig grej och viktigt att ha rena schabrak bara annars var det bara att köra på som vanligt. Bytte schabrak och gick ut och trimmade, hon skötte sig bra. Lite bråkig på bettet idag till en början så funderar på att prova ett vanligt rakt tränsbett eller mitt baucher bett igen, får se vad jag hittar på.
 
Efter att jag ridit klart fick mamma hoppa upp och känna efter lite, hon spänner sig lite för mycket på tränsbetten för att man ska kunna rida akademiskt bra, tyvärr. Mamma kämpade på och Ira gav med sig lite så småning om, sen när dom var nästan klar fick jag typ värdens hjärtattack.... Nadja hade stått och hängt ett tag och sett lite trött ut men nu så låg hon ner!! Tänk om det var någonting som inte stod rätt till... Jag sprang ner till betet och möttes av en yrvaken blick, en super trött och mätt tjej la ner huvudet igen och vilade vidare. Snacka om att hon kan skrämma en! :o
Lite paltkoma med andra ord, lill-snuttan då!
 
Lastträningen med Ira idag var klockren, nu går hon raka vägen in utan att tveka. Fortsätter att stoppa henne första gången/gångerna för att markera att jag bestämmer när hon får gå in och inte gå in, satt hon inte går bara när hon vill. Står inne i transporten länge utan bommen för och jag får klappa på rumpan utan att hon reagerar, två dagar kvar tills det gäller. Hoppas att hon är lika klockren när vi ska iväg på morgonen också!
 
Efter träningen fick även hon komma ut på betet, släppet var väldigt odramatiskt då hon knallade iväg och ställde sig och betade utanför Nadjas ruta, bästa hästarna då!
 
Nu blir det sängen för min del, i vanlig ordning, blogga,sova!

Mina tråkiga rubriker

Nu har jag ingen bra rubrik på lager, stå ut med det... Mamma red Ira idag, ett lättare pass men mer än så ska det inte vara med tanke på att hon avmaskades igår och inte i förrgår. Jobbade på riktigt bra och mamma börjar hitta knapparna nu, medan hon red så tömkörde jag Nadja. Gjorde några övningar men inte så många då hon inte ska överbelasta sin sena, även hon duktig!
 
Lastträningen med Ira gick super bra, nu känns det som vi verkligen är på G inför söndag! Även detta inlägg blir ganska torftigt men har inga bilder på iPaden tyvärr, får jag tid över en snabbis imorgon så ska jag göra ett mer ordentligt med lite update, godnatt!
 
 
 

Gräset är grönare på andra sidan...

Ibland kan det vara så och om ni inte tror mig så är det väl bara att fråga den svarta grästrimmern i lillhagen på stallet, eller vad säger du Nadja?
 
 

Så himla snyggt!

Idag invigde vi vårat set som jag köpte i globen i vintras, så grymt nöjd med detta. Detta var ju sista träningen innan tävlingen på söndag och sen är det ju Lax-hoppet på torsdagen efter, blir perfekt tills då!
 
Inte nog med att vi hade lite extra fin utrustning så skötte Ira sig riktigt bra, lite het bara men det är så hon är. Hoppade en bana idag och faktiskt första gången någonsin jag och Ira hoppade muren, inga större konstigheter. Nu har vi en bra feeling inför tävlingen och fortsätter med lastningen som för den delen gick super bra idag :)))))
Min snälla mor filmade en massa idag och här är en bild ur ett litet klipp^^

Det sägs att skratt förlänger livet!

Om det nu stämmer så lär jag bli flera år äldre efter denna dag, så jag har skrattat med min underbara klasskamrater! Men verkligen all creed till Markus som verkligen vågade klä ut sig och vågade gå in för det! Vårt tema eller slogan var '' Alla är vi olika!'' och vi skulle klä ut oss till olika kända figurer, typ Disney och så, själv var man Tingeling. Men istället för att skriva om vad alla var kan ni väl istället få njuta av lite bilder!
 
 Så jävla grym, keep it up!
 Giraffen som man känner igen från Polen
 Avatarfigur och Snövit
 Ingen mindre än Sherlock Holmes
 
Härlig duo!
Mimmi och Musse Pigg såklart
  
Emil i Lönneberga
En liten ful bild på mig, en sneakpeak av min klädsel iaf ;)
Han fick en blond peruk tillslut^^
Sista minuten fix!
 
Hoppas att riktiga fotot kommer snart, ska bli kul att se slutresultatet! :D
 

En liten sneak-peak!

Här får ni ett litet smakprov på en av dagens utstyrslar ifrån spexfotot, mer får ni ikväll i ett välgjort inlägg ;)


Så får det bli!

Har nyss slagit ner lite nya stolp i sommarhagen och ska mocka lite innan det blir dax att rida. Haft lite svårt att bestämma mig vad jag ska göra dom komma de dagarna men nu har jag precis pysslat ihop ett litet schema och hoppas att jag kan följa det hyfsat i alla fall ;)

Detta inlägg skulle ha kommit i torsdags förra veckan... Min mobil publicerade det aldrig :(....


Packat inför imorgon

Imorgon har vi spex-foto med klassen, temat håller jag lite hemligt men ni lär väl få reda på det imorgon. Lagt iordning det jag ska ha med mig och nu blir det sängen.
 
Lite irriterad på mig själv så här i sista stund, gått och längtat efter att gå och lägga sig tidigt och sova mina 8 timmar minst men så drar tiden iväg på skit saker och wips så är klockan halv elva... Men för att det inte ska bli ännu senare säger jag godnatt nu!

Sommar speed!

Idag har allting gått väldigt smidigt, gjorde klart stallet på 40 min men stannade kvar och pysslade lite samt lasttränade, vilket gick riktigt bra idag. Hon gick in helt och lite till och kunde stanna kvar där en stund, dutti flicka! Fortsätter att träna varje dag fram tills på söndag då det gäller, dock vet dom när det är på riktigt men räknar jag med 1 timme till lastning så ska det nog gå bra.
 
Åkte hem och åt lite mat och blängde lite på tvn innan jag tog beslutet att gå ut och sola lite då det ändå har varit lite sol idag, gick väl inte mer än tio minuter innan solen gick i moln så gav väl upp där, nu sitter jag i min pyjamas och fixas med lite små pyssel och väntar lite smått på att få gå och lägga sig... Fackuppsatsen ska kanske få lite uppmärksamhet först :)
 
Träk-provet hade visat att Nadja var så gott som fri medan Ira hade lite så det var frivilligt att avmaska men då det var lite mer än förra året så kör vi på en avmaskning. Mamma är just nu nere i stallet för att just maska av Ira, gå med Nadja och linda hennes ben, sommarbete om några dagar det vill säga! :D
 
Saknar din rygg, måtte detta bli bra!<3

Lite mer om gårdagen

Efter att jag klippt gräset så åt jag lite mat och planerade lite med familjen hur vi skulle lägga upp dagen, som att det var morsdag så skulle vi till farmor och vi valde att ta det till kvällningen så jag och mamma åkte ner direkt till stallet. Jag skulle rida och då vart det ett dressyrpass, Ira var grymt fin, använde mig utav tipsen jag fick från Lotta och tyckte att hon slappnade av bättre än vanligtvis, driva fram till en mjuk hand. Dock så märks det att hon är lite spänd i nacken så ska börja massera henne där. Men övrigt var hon super fin, verkligen satte sig in i galoppen istället för att fatta galopp, underbar feeling. Bästa Ira!
Se så fin hon blivit!
Fixade en hel del annat i stallet dessutom som att fylla på strö och flytta på Nadjas hage lite, härligt att vara ute när det är fin väder!
 
Sen hos farmor så fikade vi lite och hade riktigt trevligt, jag och mamma gjorde en liten avstickare på en kvart för att ta in hästarna då  det började regna, dock hann det sluta lika fort som det började. Det var min gårdag lite kort och gott, nu ska jag skriva om denna dag men det läser ni om i nästa inlägg^^
 

Utearbete väntar

Har nu suttit i ungefär en timme och gått igenom det jag hittils har skrivit på fackuppsatsen och fortsatt med att skriva lite nytt, känner mig väldigt nöjd så här långt men det gäller att ligga i om jag ska hinna bli klar, har dock betat av dom största punkterna snart.
 
Nu blir det ett litet break för att gå ut och klippa gräsmattan, det lär väl ta ett tag men vad gör det när det är så fint väder ute?!
LÄNGTAR TILL EN PHOTOSHOOT I SÅNT HÄR FINT VÄDER!!!!!

Den som påstår att kaninhoppning är en mesig sport har FEL!

Chappes verk...
Halos verk...
Halos verk...
Chappes verk...
Chappes verk...
Så kan det gå när man har sprättiga kaniner och glömmer handskarna hemma... Var lite dåligt packad inför då jag också glömde klädnypor men det löste sig utan. 
 
Hade väl inge dunder resultat, ganska ''dåliga'' faktiskt... Chappe kom precis utanför placering i båda svår starterna, riktigt surt faktiskt men han har inge problem med svår höjden bara marginalerna på fel sida ibland:p
 
Halo var lite stressad i första och rev 3 hinder och gick inte vidare till final. I andra klassen gick alla kaninerna jätte dåligt, Halo var en av dom som hade bäst i grunden och det på 2 fel, såklart råkade hon riva näst sista och sista plus ett tidigare och fick i och med det ett fel för mycket för en pinne...
 
Örjan hoppade på 0+0 i mini och vann (4st startande) medan Klara tuffade in på en andra plats med sina 2+0. Dom vi tävlade mot var Fia med hennes utställnings-hermeliner som aldrig sett ett hinder i hela sitt liv förut men dom tog sig runt båda två och förstod faktiskt lite vad som gällde på slutet, det väcker minnen från förr det där!
 
Även om dom hoppade bra och ett resultat jag vanligtvis inte skulle vara så ''missnöjd'' över men med tanke på att man känner som som en uppsprättad liten docka drar det ner på feelingen.Skönt att ha Klara och Örjan som det inte är så på blodigt allvar hela tiden utan mest bara hoppa med dom för att det är kul utan att tänka på pinnar och placeringar hit och dit, Örjan kammade hem en ny sele idag, funderar på att byta ut Chappes^^ Men bara ta nya tag till nästa tävling även om jag inte vet riktigt när den är men att då verkligen se till att ha vantarna med mig! :o
 
Kom nyss upp ur badet då jag legat där i i en timme, riktigt skönt då det var så pass länge sen men framför allt få ren såren lite. Nu ska jag försöka sova då vi har stallet imorgon bitti igen, det gäller att ligga i!

Snabb inlägg

Har hunnit med mycket detta dygn, skola, tanka, ridit två hästar, gjort stallet, lasttränat men även SOLAT! För första gången på snart en vecka kom äntligen solen, varit grymt kallt med gråvädret här hemma.
 
Har packat klart det mesta inför imorgon, tävling med kaninerna då. Har dock stallet först på morgonen men det hinner vi, nu vill jagbsova och vet att detta inlägg blev ganska torftigt nu men tyvärr har jag ingen mer ork i nuläget, glad attjag ens lyckades skriva detta då ögonen håller på att trilla i kors på mig....

Nu har jag dragit mitt strå till stacken!

Har dom senaste tre timmarna städat rummet, dammsugit hela nedervåningen, sorterat att ren tvätt, tagit in och fotograferat saker som ska säljas och lite till! Ska under morgondagen försöka få upp en bloppis, har det mesta i hästväg och nu känner vi att man kanske inte behöver ha dubbelt utav allt och lite till, passa på att fynda!
 
Nu blir det sängen, upp klockan 6 som vanligt och direkt in i duschen då, god natt!
 
Längtar till sommarkvällarna nu!!!

Vi gjorde det!

Idag klarade jag och Ira av det jag trott varit så långt långt borta.... ATT RIDA UT SJÄLVA! Men helt lätt var det inte. Gick med henne i början och tänkte hoppa upp på vägen hem men kunde faktiskt hoppa upp strax efter torpet, dock stod vi typ 10min innan vi kom förbi Lottas hus. Hon krånglade lite också innan vi kom in på lastbilsvägen men då backade bi bara förbi det ''farliga'' och fortsatte i hennes takt efter det. Väl inne på lastbilsvägen knallade hon på som vilket häst som helst, travade lite också, underbar känsla! :)))) En runda som vanligtvis tar ca 25 när man skrittar och travar tog idag 1 timme, men det gick!
 
Lasttränade en snabbis, inte lika bra som igår kanske men mycket mer rörlse runt omkring också, vi fortsätter att nöta på lite varje dag. När jag kom hem så åt jag lite mat och väntade på att Saga skulle komma över, vi fotade lite men hade väl ingen större inspiration av den fantastiska gråskalan himelen bjuder på. Snart måste vi fixa en riktig photoshoot med bra väder, awsome make-up och fabulous kläder! 
 
Tre från idag!
 
 
 
 
Nu ska jag ta tag i mitt rum! :o

Dax att vila ut!

Imorgon har jag studiedag vilket jag nästan glömt bort men så är det. Var ganska trist väder idag, regnade lite till och med :/ Lastträningen gick bra ändå, bäst i början sen vart hon lite tjurig mot slutet även fast jag inte höll på länge. Alla har vi våra sämre dagar, allt handlar om att höja sin lägsta nivå för högsta nivån kan vara varierande!

Hoppas på lite bättre väder imorgon och åker väl ner till stallet någon gång under dagen, ska även försöka låta kaninerna få komma ut och äta lite mer gräs :)

Tidig kväll (läs normal) och lite sovmorgon på det så kommer jag nog känna mig lite mer utvilad^^

Ira och jag på väg hem från träningen, upptäcka nya vägar i lill-skogen har blivit spännande!


Hon fortsätter att imponera!

Igår var hon nästan lite bättre på lastträningen än hoppträningen, haha. Höll på i mindre än en kvart med Ira igår och hon gick in flera gånger så pass att man kunde få dit bommen men jag försökte endast en gång då hon gärna kan få gå in ordentligt så att jag inte måste chansa för att få dit den, idag kanske? Hon skötte sig riktigt bra på hoppningen också, kämpade på rejält men blev väldigt stark och hade svårt att få någon vidare känsla, beror nog på att hon hade lite träningsvärk ifrån igår och orkade därför inte ha lika bärig galopp som vanligt. Trots att galoppen var lite mer ytlig än vanligt så nådde hon fram på avstånden lätt, bättre när hon får vila dagen innan^^
 
Kom hem sent, halv nio då jag hade båda hästarna igår som att mamma var borta med jobbet över dom här dagarna. Efter träningen tog jag in Nadja och ryktade lite på henne innan jag gick med henne.  Somnade i soffan väl hemma därför bloggar jag nu och skriver på iPaden därför inga bilder.... nu blir det att fortsätta med min fackuppsats om Nelson Mandela!

Nytt liv skapas

Nu är det slutklampen på våren och allt som varit dött och förfruset väcks till liv med en rasande fart nu, ska försöka fixa nu header och även fixa lite med designen här på bloggen, måste bara läsa på lite först. Det kommer bli bra med Nadja, enda frågan man kan ställa sig är om senan kommer hålla för att hon ska kunna leva ett friskt och glädje fyllt liv. Min nuvarande header gjorde jag ju när vi precis fått beskedet, nya tag!
 

Bästa hästen!

Min fina skötte sig riktigt bra idag, både med lastträningen och på lektionen. Höll inte på mer än en kvart idag med lastningen och hon gick in så gott som helt och var lugn hela tiden, körde med att hon inte fick gå in först jag sa till. Två ben på rampen, tre ben, fyra ben, stanna och backa sen, gjorde om det proceduren några gånger sen ville hon verkligen in och då får även hon motivation till att gå in.
Bjuder på den här fina bilden på min älskade, hoppas ni somnar med ett leende på läpparna ikväll, det kommer jag göra i alla fall :)
Red dressyrlektion för Lotta idag, hon skötte sig super bra, lite spänd i början när hon träffade på gamla hagkompisarna men slappnade av och jobbade på ganska fort. Vi jobbade lite med den förvända galoppen idag, precis vad Ira behöver. Lärde henne att byta galopp automatiskt till rätt galopp för ca 2 år sen då hon väldigt ofta fick korsgalopp och då när jag lärde henne byten så började det försvinna mer och mer och nu är det väldigt sällsynt att hon tar korsgalopp, då var hon inge stark i sina byten utan dom skedde mest på fart. Mitt nya problem är nu istället att hon byter galopp även när jag ber henne vänta kvar i den förvända galoppen så nu blir det istället att jobba mycket med att hon ska byta när jag ber om det, många övningar som den idag men även galoppserier då  hon måste lyssna :)
 
Förövrigt varit en riktigt bra dag idag, skulle meckat med epan nu ikväll med pappa vilket vi gjorde men dröjer någon vecka innan vi kan starta upp den. Tydligen hade tändspolen gått sönder så vi lånade den från shelbyn bara för att prov starta och den gick väldigt rent och fint i motorn och dog inte alls på samma sätt som förut. I vintras när jag tog en premiärtur så tyckte jag att den drog inget och helt plötsligt röck den till så var nog tändspolen som spökade, men den har nog varit ett mer eller mindre problem under en längre tid. Pappa skulle inte in till stan först mot nästa vecka så vi får vänta tills dess ;)
 
Imorgon är det hoppträning! :)))))))

Varken bu eller bä

Lasttränade idag med Ira igen bara för att nu ska vi verkligen ta tag i detta. Gick varken bu eller bä skulle jag väl vilja säga, helt ok lastning utan nå dumheter men hon gick aldrig in helt. Hade inge krav på det idag heller men imorgon skulle väl vara bra om hon gick in helt även om jag inte får dit någon bom. Har anmält mig till Frösåker Ryttare som har tävling den 2/6, 95cm och 1m blir det då. Har därmed exakt två veckor att lastträna på, fortsätter det som det gör nu så lär det nog gå bra.
 
Veckan efter blir det tävling på hemmaplan, 90cm och 1m även där, funderade på att starta i 1m klassen på fredagen också men dels är det en regional så den är dyrare plus en vetrinär besiktning på det... Då är jag nog hellre där hela dagen och kollar på tävlingarna istället. Sen lurar jag lite på tävlingen som Gestrike Sportryttare håller, 90cm 1m, enda nackdelen med den tävlingen är att 90cm är första klassen vilket innebär tidig morgon, men har inte anmält än, sista anmälningsdag är den 4 och är man anmäld kan man dra tillbaka anmälan fram till den 7 så hinner tävla hemma först :) v.26 åker jag nog till Storvik och tävlar samma klasser sen veckan efter är det ju Akademiska ryttardagarna :D
 
På lördag så åker jag till Bergby för att tävla med kaninerna, dubbla klasser för Chappe och Halo samt en start var åt Klara och Örjan. Många helger uppbokade nu, får kompensera mamma med att ta många helger fram över^^
 
Förövrigt så fixade jag och mamma staketet till sommarhagen, drog åt tråden och lossade på alla öglor, bara tre nya stolpar att slå ner sen är det klart, blir nog klart ganska lagom tills vi gjort träkprov som vi skickar in i morgon. Idag fick även Nadja gå i 25 min men dock inte tömköras utan bara promeneras. Tog lång tid i stallet idag så mer än så har jag inte hunnit idag typ, hängt tre tvättmaskiner dock, nu blir det sängen!
Vill sova lika gott som denna brud här!

Film från 1m

 
 
Här är filmen från 1m klassen, säger det än en gång, så sjukt nöjd med gårdagen!

När morgondagen håller en uppe...

Inte för att jag kan förstå hur man skulle kunna vara uppe en hel natt men filmen kommer imorgon istället då uppladdningen av 1m klassen avbröts när min bror stängde av min dator :/.... Nya försök i morgon när jag vaknar för nu kommer jag sova som en klubbad säl.
 
Glömde berätta lite om resten av dagen så en kort sammanfattning följer. För den som vill kan ni läsa om lastförloppet här, annars bläddrar ni ner... Gick ganska okej att lasta Ira på vägen hem, dock stängde hon av lite och fic aldrig till något bra lastförsök. Slutade med att mamma gick in med henne medan jag hade koll på hennes vä.bog och fick hjälpa till att driva på frammåt när hon bara backade. Sa det till mamma det är nu man skulle ha en dresyrpisk för att själv kunna passa bogen men kunna driva på rumpan lite lätt utan att flytta på sig, men gå ut och bryt en pinne i skogen då fick jag till svar. Behövde bara vinka lite lätt då man får passa för att använda pisken för mycket men sen vid ett tillfälle stod hon lugnt halvvägs in och började bara backa för ingenting provade då att tucha henne på rumpen och då tänkte hon faktiskt fram igen, gick in långt men började backa, var på med pinnen en gång till och vips var hon inne!
Även om det gick ganska fort på slutet så upplevde jag det inte som om hon kände sig nå forscherad utan tvärtom nästan lite skönt att vi tog beslutet åt henne att nu går du in så får du komma hem. När vi åkte hemifrån vart hon lite lurad av sig själv då mamma tänkte gå därifrån och börja mocka och då undrade Ira vart hon skulle ta vägen och råkade gå in det där lilla sista och shop så var bommen där, bara att åka ingen återvändo!
 
HIT
Nog om det nu, Nadja tömkördes i 17 min idag, märks redan att hon börjar dra upp rygg och bli starkare i halsen igen, världens bästa! Idag var det även premiär med grillen, egenmarinernad fläskytterfilé med ugnsbakad potatis i olja och lök med en hemmagjord sås och sallad samt lite annat gott! Som jag längtat efter grillsommar.
 
Nu blir det tack och godnatt, har tyvärr kvicknat till lite då jag somnade till hos Saga, hade inte räknat med något annat heller, super trött!

Så satans härligt!

Vi kom iväg som sagt, hon var lugn väl framme. Känndes super på framridning och framhoppning och skötte sig super inne på banan bortsett från några saker, men som att det är första borta tävlingen på över 1,5 år får jag nog vara nöjd med det. Sen sa jag även till mig själv att jag är nöjd bara jag kommer iväg!
 
90cm
1,2,3:an kom lite nära på hindren men hon hoppade bra.
4:an halvnitade lite men jag var där direkt och ville få henne mot hindret för att hon inte skulle få smita iväg men då vart det protest! hon stod rakt upp och kändes verkligen som vi skulle slå över, usch!
Kom igen och då hoppade hon utan problem.
5:an bra
6,7,8:an Super fin, hoppade genom kroppen och vågade hoppa lite stort!
9:an Råkade peta ner bommen, har för mig att hon kom lite nära men när jag kollar på filmen ser det ut som vi istället kom stort men det tror jag inte... Jag som är lite feg i och ta tag och bromsa upp efter att hon som stannat en gång tidigare, bakläxa!
 
 
 
 Ingen super kvalité på filmen men det får ni leva med! ;)
1m
1,2,3:an kom bra in och hoppade fint
4:an samma hinder som i klassen innan fast åt andra hållet så antar att hon helt enkelt inte tyckte om det hindret för hon försökte smita på det. Visade på henne en extra gång och kom igen, inga problem då heller.
5a-b kom lite nära till b men hon räddade upp det.
6:an jag höll på att glömma bort vägen nästan lite men vi kom bra på trots att det vart lite stor sväng^^
7:an skulle ha gått på det avstånd jag tänkt men gick lite för fort för att hon skulle våga hoppa av lite större, ett litet pet efter att hon trampade om.
8:an avslutade super på åttan, slutet gott allting gott!
 
 Filmen från 1m klassen kommer upp ikväll, vet dock inte när då jag till Saga och se på finalen av Eurovision songcontest!

Vi kom iväg

Efter många om och men gick vi in Ira, 1 tim och 20 min höll vi på... Många störningamoment på morgonen när alla hästarna ska ut men vi kommer fortsätta att lastträna så gott som varje dag efter detta.

Vi kommer komma dit ganska precis men startar sist i 90 och var väl en 25 starter innan ;)


Grym dag på två sätt...

Allt började super bra i skolan, en föreläsning av Narit Piodkrajt om Svarta hål och fallskärmshoppning. Riktigt intressant i min mening då han förklarade på ett sätt så att man förstod men lärde sig fysik ändå, svårt att förklara men helt klart uppskattat. Efter föreläsningen var det lunch och efter det gick resten av skoldagen utför, all på grund av att en person enbart vill jävlas med mig och han är för feg för att säga saker till mig så därför går han på mina saker när jag inte är där... Detta rör även det som hände förra veckan eller om det till och med var veckan innan det, orkar inte skriva mer om det nu kommer när jag orkar förklara mer vad som har hänt.

Bestämde mig för att resten av min dag inte skulle få förstöras utan göra någonting bra utav det hela ändå. Mockade och packade lite inför imorgon innan jag åkte ner till klubben för att ha ridklass, hade Mimoosa idag. Vi red nere i hagen och i början var hon stum i vänster sida men fick lite tips av Lotta hur jag skulle få henne att mjukna, driva med vänster skänkel fram till högertygel och hålla ett mjukt stöd på vä.hand. Efter att ha hittat knapparna på henne gick det mycket bättre :)

Åkte tillbaka och fixade med Nadja lite innan jag red Ira, grymt fin men efter en liten stund kunde hon hålla sig längre, super busig! Hon fick galoppa ur sig lite men hade dock lite svårt att slappna av efter det men kändes super innan det^^

Nu är allt så gott som packat, blir bara att lasta in i bilen och göra ibordning Ira inför transporteringen. Hon får klara sig utan transportskydd även om jag helst vill ha dom på men ska nog vara nöjd bara vi kommer iväg utan allt för stora problem.

Flätade manen idag, 14 st smala långa flätor som jag knoppar imorgon :) Nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon, godnatt!


Solat idag!

Hade matte nationella på morgonen vilket kändes bra, vet att jag hade fel på enklaste frågan, haha men hoppas på att resten är rätt. Måste ju försvara mitt A! :o

På engelskan efter lunchen passade jag på att sitta ute och jobba med Malin och Amanda, sommar nu! Solade faktiskt lite nu på kvällen när jag kom hem också, inge länge men mysigt ändå. Sen hade jag sällskap utav min lilla älskling, helt sjukt vad mycket hon betyder för mig ändå! <3


Första jobbet på över 6 månader!

Idag fick Nadja tömköras i skritt, första jobbet för henne sen i december... I början gick jag med med ett grimmskaft medan mamma höll i tömmarna utifall hon skulle vara lite taggad så hon inte sprätter, behövde bara gå med ett varv då hon var väldigt lugn.

Märks att hon tappat lite men ändå förvånad att hon hållit hull och muskler så pass som hon gjort. Hon fick gå tio minuter idag då vi vill vara på den säkra sidan när det gäller hältan hon hade för några dagar sedan. Världens bästa häst, kan inte säga något annat!


Riktigt bra dag

Ira har skött sig riktigt bra idag, först kom Börje och skodde henne och den här gången kunde han ta framhovarna helt själv och vi kunde ta av ena skon i bak utan slungan, framsteg! Började dryga lite ett tag i bak så vi bromsade en kort stund och efter det skärpte hon sig och det räckte med att mamma masserade och kliade lite på slutet.
 
Fick komma ut i hagen en liten stund innan jag tog in henne för att tömköra lite, började värma upp henne på volt och hon slappnade av hyffsat. Använde gummisnodden idag och hon sökte stöd mycket bättre än sist och jag kunde jobba henne mer den här gången också. Efter passet så körde vi på lite lastträning, hon gick in bra och var lugn. Mamma kom och kollade lite i fram och då stannade Ira kvar så pass att jag fick dit bommen, hon var super duktig och stod bra, lite jobbigt efter en stund men vi fortsatte att mata henne med det som fanns i krubban och berömde. Imorgon så blir mitt mål att hon ska gå in nästan helt, går hon in helt är dt bonus i så fall. Lastade faktiskt henne i vanliga grimman idag dessutom och hon var inne på tio minuter :)
 
Gick med Nadja i em fem minuter idag, jätte svårt att se när hästar är halt men tycker att hon varken ser eller låter oren men hon nickar lite med huvudet men tror nog hon ska börja få gå lite succesivt igen.
 
Åkte direkt från stallet till Saga, tänkte fira henne lite i efterskott. Vi fikade lite smått och väntade på Vilma som tog aplång på sig... Åt sammanlagt 3st Cakepops, 3 Cukcakes, en bulle, en kaka och en tårtbit^^

Träningen

Nu har jag tid över till detta blogginlägg. Ira var grymt fin på träningen igår, vågade hoppa av stort och hoppade verkligen super fint. Hade lite svårt att hitta rätt in på linjerna men sista rundan hittade vi bra in på alla hindren och fick en grym känsla över hindren, dock kollade hon till på räcket inför sista linjen och tänkte stanna till men kämpade sig över, min duktiga. Skulle sen bara ta om den linjen för att ha en bra avslutande känsla, fick ta om typ fem gånger innan vi hittade bra in och då var hon super fin. samtidigt bra för mig och Ira att vi får träna på att känna in avstånden, så kommer jag nära på första ska jag hålla henne lite mer men fortsätta ge stöd med skänkeln. Nu taggar vi tills på lördag!
 
Lasttränade även igår vilket gick bra höll bara på en kvart och hade ett rimligt mål. Hon gick in fullt men stannar inte kvar så länge, nästa steg blir att kunna stänga till bommen så att hon får stå där inne en stund ;)
 
Världens bästa mamma har köpt en sadelbock till mig, en sån där man har i billen när man åker iväg. 100kr begagnad, så mycket bättre blir det inte ^^
 
 
 
 Det här blogginlägget skulle ha kommit när jag var i skolan men mitt internet la av totalt och kom inte hem först för en timme sen och var tvungen att göra mig iordning inför kvällen, men nu så i alla fall!
 

Lunch snart

Nu ska jag alldeles strax äta lunch, den här dagen har börjat betydligt mycket bättre. Ikväll är det hoppträning och hoppas väl det blir hyffsat väder, regnat lite nu på fm men känns som det finns lite hopp i alla fall ;)


Inte min dag idag riktigt...

Så kan jag nog sammanfatta dagen, men även om allt inte varit så bra har jag även haft några highlight under dygnet. Lasttränade med Ira vilke gick bra till en början men höll kanske på lite för länge och var lite för snäll i början men bara ta nya tag till nästa tillfälle vilket jag antar blir på onsdag och ändra målen lite :)

Sen är det tur att man har en vän gjord av guld! Världens bästa Saga som alltid får en på bra humör och finns där vid alla tillfällen! Vad skulle jag göra utan dig?😘

Får trösta mig med denna tjej inatt, även du förstår en ❤


Bästa djuren!

Varit en riktig kanondag för mig idag, Chappe vann första Msv och kom precis utanför i andra. Halo debbade på 3+3 men var ungefär så dom flesta gick i första Msv(förutom chappe då^^) men slog till med en andra placering på 0+1! Örjan pinnade på i mini och vann på 0+0 medan Klara hoppade på 0+1 och kom på en tredje plats utav fyra. Sen debbade Chappe i längd och kom på en tredje plats och klarade 160cm, han hade nog klarat längre men vart trött på slutet och inte så konstigt efter en helg som denna!
 
Är sjukt nöjd med den här helgen, första tävlingen på länge och alla kaninerna har presterat på topp. Nästa tävling blir den 25 maj i Bergby samtidigt som det är en kaninutställning där, för tre år sedan var jag då med där och ställde ut Klara och Örjan och såg på kaninhoppningen och fann stor inspiration och när deras poäng inte skulle bli högre gick jag över på hoppningen :)
 
Fick totalt en 6 placeringar av 11 starter då jag stod över andra lätten efter att Halo pinnade upp sig, 55% av starterna var då placeringar! :D
 
När jag kom hem släppte jag ut kaninerna och städade ur transportburarna och fixade med lite annat som skulle packas upp. Efter lite mat åkte jag och mamma ner till stallet för att jag skulle rida och hon kyla Nadjas ben för att hon var oren i skritten, troligtvis p.g.a att hon stått och essat mot en annan häst :/... Hoppas det blir bra om några dagar bara, ingen svullnad eller speciell värme iaf! 
 
Idag skulle Ira mest få ett lite mer buspass, red på Olas äng med pelhamet. Jobbade lite i början men avslutade med att hon fick galoppera två varv runt ängen, svansen rätt upp i vädret och en vägvinnande galopp, helt underbart! Kunde inte låta bli att ta ett litet skutt över hindret som stod där, kände att vi skulle komma stort men min häst klarar av det nu, älskvärd kännsla att kunna segla över hindren. Skrittade av minst lika länge och hade en rejält svettig tjej efter passet så lite spontat sådär fick hon en dusch, började med att bara skälja av henne men som att hon skötte sig så bra tog vi och schampoonerade samtidigt, så nu är hon ren och fin!
 
Jag själv får ta och duscha imorgon bitti istället för nu vill jag bara äta lite snabbt och SOVA!

Första tävlings dagen slut

Har nu ätit och tänkte ta och bara slappa kanske se på nått avsnitt av Ponnyakuten, vi får väl se. Alla kaninerna skötte sig riktigt bra idag, Halo hoppade på 0+0 och kom på en andra plats och klassade upp till Msv i första klassen, Chappe debuterade i Svår på 2+3 och det var bara små rivningar så det känns lovande. Klara sprang på bra idag på 2+2 och Örjan flöt runt i ett härligt tempo på 0+1. Halo får nog ändå min ros idag om jag måste välja men det är hon väl värd! 💖
 
Imorgon blir det sju starter för mig, hoppas på att Chappe och Halo får någon pinne men imorgon tävlar dom ju emot varandra :O Pappa kommer inte hit först till kvällningen då han och mamma är på Tierp Arena och sen ska dom in till gävlecruisingen, hade också önskat att jag hade kunnat åka till Tierp men ville inte missa tävlingen idag så får väl åka dit till nästa gång istället :p
På återseende!

Installation färdigställd

Har packat upp allt som behövs och bonat in mig, nu ska jag sova efter detta inlägg. Kaninerna får sova i ett tält under natten vilket blir bästa miljön för dom, svalt utan drag. Kommer gå upp kl.7 typ imorgon då tävlingarna börjar nio och jag vill hinna pyssla och dona innan :)
 
Fin bilen och husvagnen.
 
Min älsklingar får vara med på många äventyr dom^^
Har börjat små regna lite nu men hoppas på att det inte blir några mängder! :O 

Det rullar på!

Nu är jag och pappa på väg till Högbo där jag kommer tillbringa resten av helgen i en husvagn med mina kaniner, pappa kommer dock sova i husvagnen också men bara trevligt med sällskap.

Åkte ner till stallet på fm och gjorde klart allt förutom blötmaten och vattnet som jag överlät åt mamma, sen var det dax för ett trimmpass till. Lite mer protester än vanligt idag kanske men kan nog vara lite träningsvärk som slått till också, men bara hon släppte efter vart hon lika galet fin som igår! Jobbade först lösgörande sen jobbade vi med galoppen, på slutet fick vi till en superfin galoppserie med tre byten utan att hon studsar upp :)

När jag kom hem så släppte jag ut Klara och Örjan i två kompostgallerburar så dom fick äta lite grönt och bara njuta av det underbara vädret. 21 grader i skuggan hemma medan det inte var mer än 10 grader i skutskär idag, man bor helt enkelt på rätt sida om älven!

Har packat och pysslat, handlat och laga mat och nu känner jag väl att jag fått med allt, hoppas på fint väder och några placeringar nu bara!


Sabina Forsmark & Victoria W

Trodde jag hade fler bilder men tydligen inte, men 5 st i alla fall ;)
 
 
 
 
 
Grattis till eran stora insats med dubbelnolla på eran första utomhustävling!
 
Om du vill ha bilderna utan min bloggdomän kostar dom 10kr/st^^

3/3 pass avklarade!

Hade inte tid efter andra, jag och mamma hade fullt upp med att fixa staket. Mitt upplägg över som tre passen var att första skulle jag jobba mycket sidvärtes och böja igenom ordentligt för att få henne mjuk och smidig i sidorna, andra passet skulle vi jobba med galoppen och i sista passet jobbade vi med samling och ökningar samt lite skolor. Det var ett upplägg som passade henne då alla passen var KANONBRA!
 
Andra passet var nog bäst, jätte lugn fin galopp som jag kunde jobba i. Gick även in på lite förvänd galopp idag, jätte viktigt att börja träna det med Ira nu då hon gärna byter till rätt galopp automatiskt vilket jag har uppskattat men nu när jag vill ha henne i förvänd galopp så blir det lite problem. Samma lätta kännsla som i första och hon slappnade av mycket fortare än vanligt och behövde inte hålla på länge alls, inte mer än 35 min!
 
Tredje passet slappnade hon också av fort i och jobbade på riktigt bra, mamma hjälpte mig lite att kolla hur hon längde sitt steg i traven och vi ska även där fortsätta jobba med den ökade traven. Gjorde en del öppnor och slutor, digonalsluta med piruettvändning och lite andra övningar, så sjukt imponerad över min häst att hon aldrig ger upp utan kämpar och kämpar och försöker verkligen allt hon orkar för att göra en nöjd. Sen kan hon streta emot ibland men får du henne bara att släppa efter så är det som att rida en grandprix häst!
 
Har alltså ridit tre kanonpass på tränsbettet på min häst idag, ryktat henne 6ggr, sett henne rullat efter varje pass och berömt henne nå enormt. Sen en till  sak som vi gjorde idag var att bygga en stampstolps hage till Nadja, gissa om det var någon som vart nöjd?! 
 
Det är livet på en pinne att få gå och beta enligt Nadja, en lite sjukruta är inte så mycket för henne inte! Men måste ändå få säga att hon tagit detta otroligt bra, trodde inte det i början då hon alltid har varit den som kunnat dragit igång nå bus när hon tyckt det varit tråkigt och sprungit runt och härjat emellanåt, Snacka om världens BÄSTA!

1/3 pass avklarat!

Har ridit ett pass nu, bara hon slappnade av så vart hon grymt fin! Var ett tag sen sist att jag kunde rida med lillfingrarna när jag var klar, hoppas på två till lika bra pass men får nog ta att hon kommer vara väldigt trött efteråt. Imorgon ska jag ut och gå med henne sen får hon vila i helgen när jag är borta ;)

Ska bara mocka klar här nere så ska jag och mamma hem och luncha, åker med henne hem tror jag. Sen ska vi komma ihåg att ta med oss stampstolp för att kunna göra en hage i Iras hage så Nadja får komma ut och beta lite medan vi är där :)

Mer uppdatering efter nästa pass!


Långledigt nu!

Nu blir det fyra dagar ledigt, ska försöka sova ut lite. Imorgon ska jag gå upp senast halv nio typ, tänkte att jag skulle vara nere på stallet till halv tio och rida vid tio. Ska försöka med det Karri tipsade mig om, rida tre hårda pass på en dag på tränsbett då hon går emot det i början oavsett men blir super fin så fort hon släppt efter, hon har inte accepterat bettet riktigt än med andra ord.
 
Ska även packa med allt jag vill ha i husvagnen i helgen, vet inte om jag berättat det här än men ska tävla med kaninerna nu i helgen och för att mamma och pappa ska slippa skjutsa och hämta plus att det är dragracingtävlingar i Tierp dessutom så ställer vi dit husvagnen så sover jag kvar där. Hade jätte gärna vart och kollat i Tierp men satsar på kaninerna nu den här helgen, 12 starter blir det sammanlagt därutöver en läng ej elit för Chappe.
 
Ira longerades idag, först fick hon värma upp lite utan nå större krav sen provade jag att använda en gummisnodd på henne vilket jag tror kan vara ett bra komplement ibland för att få henne att jobba på lite mer, även om jag är emot inspänningstyglar lite så skadar dom inte så länge man använder dom på rätt sätt. Tömkörde henne lite i slutet också, gick ganska bra bortsett från att styrningen inte är på topp alla gånger, hehe...
 
hittade denna dam när jag var hemma, det enda som saknades var solen!
Gonatt, nu ska vi sova!

Svettigt värre!

Idag kan man verkligen snacka om sommarvärme, undra hur det kommer bli i sommar om det här bara är försommar! :o
 
Underbart väder ändå, nästan lite väl varmt men ska inte klaga. Gjorde klart stallet fort för att hinna duscha henne innan min träning, snacka om skitig häst... Fick skölja henne först två gånger på vardera sida innan jag började schamponera, jätte mycket smuts och fett i pälsen som lossnade så fick skölja av henne i fyra omgångar efter för att garantera mig om att smutsen och schampot var borta. Släppte ut henne i hagen och då fick man bekräftat hur uppskattat detta var, eller INTE!...

  
 
Men inte helt förgäves då pälsen inte är lika fet längre och mycket lättare att få ren, snuttan då!
Hon var ren en liten stund i alla fall! ^^
 
Ira var lugn på gången idag, inge att hon stressade upp sig själv. När jag sen red fram henne så känndes hon väldigt fin, en harmonisk vägvinnande galopp. Hade uppvärmning på en mini kombination, tillslut satte vi ihop alla hinder till en lydnadsbana med bara högersvängar. Första rundan var inge vidare då jag inte kunde hålla om henne med skänkeln och styra med säte och ben. Tog tyglarna lite extra tidigt innan nästa runda och såg till att flyttade henne för skänkeln medan jag väntade på min tur, efter det kunde jag verkligen komma åt henne på ett helt annat sätt. Resten av träningen skötte hon sig super förutom att hon var lite svårstannad efter vi hoppat klart, slutade med att jag fick rycka tag ordentligt en gång men inge mer efter det. Nästa vecka skulle vi hoppa lite högre titthinnder som lite extra träning inför tävlingen i Österfärnebo, fler som skulle dit än jag :)
 
När jag kom tillbaka till stallet och började klä av Ira så var hennes magplatta löddrig och schabraket genom svettigt, blää! Hon ska få en dusch hon också vid tillfälle^^
 
Lagade mat när jag kom hem och fick hjälp av pappa att betala kanintävlingen och tdb, efter det började jag med att göra en egen flugspray. Blandar vatten, vitlök, ättika, citron och lime, luktar inge vidare men det tycker inte ohyran heller! Tar med den ner imorgonbitti innan jag far vidare till skolan ;)

Jag försvarar mitt A!

Vart precis klar med mitt nationella i matte, kändes bra bara en uppgift jag kände mig osäker på men ingenting som kommer kunna dra ner. Nu blir det att sitta och göra ingenting i 50 min men tror jag kommer fortsätta med lite svenska istället. Ikväll är det hoppträning med min fina, hoppas på någon rolig övning, kanske lite lydnad skulle sitta bra. Har även anmält mig till Österfärnebo 18/5 90 & 1m, väldigt få anmälda men verkar som det brukar kunna vara det där. Ska även prata med Lotta lite ikväll om det, finns ju en lagklass också så får se hur det blir^^
 
Min fina och jag förr förra året!
en super rolig sak som hände igår var att ÄRK tillåta på deras ansökan om bidrag till att bygga om stora utebanan!  Något konstigt med underlaget där då det är som i olika skikt och finns en risk att man går om kull då underlaget är som det är... Men efter vecka 23, efter lax-hoppet så skulle dom dra igång med "bygget"!

Johanna Wachsmann & Marezzo

 
 
 
 
 
 
 
 Dom tre sista bilderna här är på Johanna och en annan ponny vid namn Wiskers från förra året på ÄRKs vårtävling
 
 

Prestationsångest?

Detta är någonting jag upplevt vid flertalet gånger, man vill visa att det man gör är bra, få ett resultat. När jag köpte Ira kännde jag ganska stor press på att jag skulle få henne att jobba rätt och lyssna på mig istället för att motarbeta mina hjälper. Det hjälpte inte ett dugg att jag kände på detta vis då jag fick ett sämre tålamod och 'hade inte tid' att vänta ut henne, tror inte heller att det har underlättat att ha en ridbana precis efter vägen... Alldeles för många personer som tar saker ur sitt sammanhang, för att man ska kunna göra en bedömning om hur någon rider och sköter sin häst ska man åtminstonde vara med dom en hel dag i stallet. Genom att åka förbi någons ridbana och se hästen springa med huvudet i vädret och ryttaren bara åker häst kan man inte säga att det är så, ryttare kanske bara ville att hästen skulle få springa ur sig innan man börjar jobba med den.
 
Visste ni att egentligen ska lod vara när du kan dra en lodrätlinje genom öga och mungipa som på denna bild, att nosryggen ska vara i lod stämmer inte riktigt... 
 
Lita på din egen ridning, låt hästen fara upp med huvudet om den inte orkar men fortsätt att vara konsekvent. Bry dig inte om att andra tittar, våga lita på att din ridning kommer löna sig med tiden. Önskar jag själv skulle ha lika bra självförtroende för ett år sedan som nu, finns fortfarande en del prestationsångest kvar hos mig men ju bättre allt börjar gå för mig och Ira desto mer litar jag på min ridning. Dock kan jag kräva ganska mycket av henne men jag vet också att hon har den mesta styrkan som krävs för rätt arbete men sitter kvar en hel del gamla rutiner från ridskolan, någonting jag får ta tills hon släppt det. Dock finns bara detta problem när jag rider på tränsbett då hon inte riktigt accepterat den typ bett än.
 
Fick faktiskt ett bra tips från Karri, att rida tre hårdare pass på en och samma dag för att verkligen garantera mig om att budskapet gått fram. Ska prova det någon ledig dag här framöver, kanske nu i veckan när jag får lång ledigt.

Första sommarvärmen!

Idag skulle jag nästan vilja påstå att det faktiskt är sommar, i alla fall idag sen om det fortsätter vara ''sommar'' återstår att se. Firade detta med ett linne och solbrillor idag, hade dock en kofta också, helt underbart!
Vill ha en bättre sommar än förra året, lite för mycket regn för min del... Men det börjar bra! ;)
Tog det ganska lugnt i stallet idag men kände mig effektiv. När mamma kom tog vi ut brudarna på en liten promenad, först var det tänkt att vi skulle gå efter gallerå men stod en grävmaskin där så det fick bli prästgårdsvägen istället. Vet inte om det var så mycket bättre såhär i efterhand då det var hemskt mycket aktivitet efter vägen men dom skötte sig bra förutom nått sprätt här och där.
 
Mockade ur fyra kärror ifrån Iras hage innan jag åkte hem, väl hemma började jag laga lite mat, korvtralltingar och bröd krutonger. Nu ska jag fixa lite bilder till en tjej som jag nästan glömt bort :o men nu ska jag fixa det!
 
Funderar på ett åsiktsinlägg som ligger mig ganska varmt om hjärtat, eller finns jätte många jag vill skriva om men inser väl att jag kommer bli tvungen att begränsa mig :p

Lång dag idag!

Vart uppe sen kl. 6 imorse, hunnit med det mesta. Packade väskan och åkte ner och släppte ut hästarna, vi mockade och allt annat och var klar med det halv nio ungefär, skönt. Sen tog jag och mamma in Ira och gjorde iordning henne för ett pass, akademiskt vart det idag. Mamma började rida och det märks att hon börjar lita mer på Ira och slappna av, dom jobbade på bra men hon trängde innerskänklarna igen och främst i vänster varv. Nu blir det mycket att flytta för skänkeln framöver och ställa igenom hela hästen för att få henne lite mer avslappnad. Jag hoppade upp en stund på slutet och kände lite på henne, tog lite galopp som hon var stark i idag (inte stark och springer iväg utan stark och orkar hålla en lugn galopp där hon jobbar igenom rörelserna).
 
Bytte om till lite mer vardagliga kläder och åt lite nudlar innan det var dax att åka, Ikke och Felix debuterade 1.20 idag. Dom drog till med en felfriritt trots två språng som vart väldigt stora men det var ingen match för Ikke. Fotade en hel del på övriga ekipage, dock endast i 1.20.
Fler bilder kommer senare! :)
 
Väl tillbaka på stallet bytte jag Iras badkar, gav Nadja lite mer mat i nätet och vart faktiskt tvungen att ta fram flugsprayen och duscha på dom lite, nu börjas det :/....
 
När jag kom hem så åt jag lite först och gick faktiskt upp til övervåningen och vilade en tjugo minuter på maten, efter det gick jag ut och kollade om pappa behövde nå hjälp ute. Fick rensa på flaket på epan och rostskyddsbehandla den, tvättade lite bilmattor och sen tog jag och fångade in Chappe och Halo för att springa lite med dom. Tror Chappes kondition behöver förbättras lite, han orkar lätt hoppa en bana men vill underlätta det så mycket som möjligt för honom. Halo fick vara i en kompostgallerbur en liten stund efteråt också, i början var hon ganska osäker och rörde sig inte så mycket men efter ett tag vart hon lite modigare, bra träning för henne.
 
Hjälpte mamma tvätta lite täcken innan vi åkte ner för att ta in hästarna och ÄNTLIGEN kunde vi såga bort den där förbaskade brodden som inte gick att få ur! Usch inge kul när dom sitter som berget :@
 
Har nyss ätit och nu blir det att plocka iordning lite på alla kläder inne på mitt rum, mata kaninerna och sen SOVA!

Är du verkligen min?!

 
 
 
 
 
 
Känns helt overkligt att se dig såhär fin, nog för att det fortfarande finns en underhals men överlinjen är minst lika kraftig nu, bogen och bringan till och med rumpan börjar komma på dig nu också! All tid, energi och hjärta jag lagt ner på dig ger äntligen ett resultat. Vi skulle kunna köpt en tävlingshäst som levererar på banorna och som klättrar i klasserna men jag valde dig, det valet var direkt ur hjärtat! För sex år sedan kom du in i mitt liv och har kämpat från första stund att det skulle bli du och jag, idag kan jag med handen över bröstet säga att det är DU och JAG mot världen!
 

En bra dag!

Denna dag är betydligt bättre än igår om man säger så, efter tävlingen så pysslade jag en del i stallet innan jag åkte hem. Var ensam hemma då resten av familjen var på bilutställning i Sandviken, fixade yttligare lite bilder till två personer och åt även lite. Mamma ringe och berättade att dom skulle stanna till hos farmor och ta en fika och Ronnie skulle klippa sig, men tror inte att han gjorde det... eller...  ingen aning faktiskt då han hade sin keps på^^ Som ni kanske förstod nyss så åkte jag då alltså ner dit, vi hade det trevligt, var också en stund sedan jag var där nu också.
 
När vi kom hem så började pappa med maten och jag och mamma bytte mest om innan vi åkte ner för att ta in hästarna. Kom sedan hem ganska lagom tills maten var klar, kött och pommes med champinjon/kantarell sås! Nu ska jag bara hoppa in i duschen och sen sova, om lite mindre än en timme kommer ett tidsinställt inlägg till er, ENJOY!
Imorgon följer jag med Lotta och Felix till Tierp och kollar lite på tävlingarna, Ikke debuterar i 120 imorgon! :)
 

50.00% -Godkänd procent!

Jag och Ira vart precis godkända idag! Nöjd även om det inte kanske är någon procent att hurra öven men med tanke på att sist fick jag 49.65% vilket var lagom surt och gången innan det 42 någonting tror jag, var även då hon stod på bakbenen... Nog om det, känndes hyffsat bra, spännde sig lite för lätt tyvärr men det är någonting vi jobbar med. Galoppen drog ner idag som den brukar kunna göra, men faktisk inte så farligt i andra, första var däremot värre... det kommer om vi tränar på som vi gör!
 
 
Världens bästa hästskötare som alltid ställer upp för mig!♥
''Bitvis ser hon rätt trevlig ut i formen. Problemet sitter i att hon inte är eftergiven i sidorna och går då emot handen och tränger mot skänkeln på alla böjda spår. Blir ofta för stark för dig i övergångarna och kommer ofta över tygeln.'' Ett jätte bra kvitto på vad vi behöver jobba med, sen är det så att Ira är lite speciell på tränsbett men problemet kommer inte försvinna om man inte tar tag i det och det är stor skillnad mot för ett år sedan. Hon var väldigt spänd om man jämför mot vanligtvis men hon har inte så mycket rutin på tävlingsbanorna så det får jag ta nu i början. Ännu mer lösgörnande arbete samt bygga upp hennes styrka så att hon orkar jobba genom övergångarna, sen ut och tävla. Har sagt att först en hopptävling borta sen blir det en dressyr vid tillfälle :)
 
Men håll med om att min brud passar som dressyrhäst hon med! ;)
 

Emma Johansson & Ultra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grattis till segern, hoppas du hittar en ny toppenponny efter henne!

Tilde Jansson & Mercedes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tycker det här ekipaget var grymt häftig, en ponny med en alldeles egen stil samt en ryttare som passar sin ponny!

Jag lever!

Hade en pissig dag i skolan därav ingen update därifrån, dock har väl resten av dagen varit bra. Vi hade uteritt på ridklass och jag red Rambo, ska bli kul nästa vecka när jag kan jobba han lite mer igen. Ira var även fin idag, inge blyg för bettet men dock dröjde det lite innan hon gav med sig. Tänk göra ett längre inlägg vid tillfälle om vad som hände idag i skolan och hur det faktiskt är att vara mig, att alltid bli tagen för den man var och inte är...
 
Notera att på denna bild har hon inte fått så mycket muskler på rumpa och ben ännu, 1 månad efter att vi köpt henne. Idag ett år senare är det en helt annan häst, en häst jag älskar ännu mer! 
Imorgon är det dressyrtävlning, klubbtävling endast men med dressyrstaket på utebanan. Startar som nummer 10 och man skulle räkna med en 8 min per ekipage så startar väl runt kl.11 strax efter. Mitt mål för denna tävling är att komma runt banan bra och helst godkända, sist jag tävlade dressyr så stod hon på bakbenen men kan nästan säga till 100% att det kommer gå bättre imorgon ;)
 
 

Alva Hellgren & Emilia

 
 
 
 
 
 
 
 
Grymt snygg ponny du har!

Stallet klart!

Lite stolt att jag hann med stallet på två timmar utan att stressa, hann till och med mysa med dom :)
 
Egentligen har denna dag varit ganska händelselös men har i alla fall bestämmt mig för att jag ska skriva om Nelson Mandela i min fackuppsats, fick idéen efter att vi såg på filmen ''Goodbye Bafana''. Har ni inte sett den filmen så gör det!
 
Nu ska jag forsätta fixa kort efter önskemål samt Ronnie kredit kort, bloggar väl mer senare. Hoppas även på att jag ska hinna kolla ikapp lite av Ponnyakuten, har inte kollat på över en månad! :o

Ina Bergström & Flying Buster


 
 

Fanny Back & Haversteins Golden Lady II

Härlig ponny du har! ;)
 
 

En fri dag!

Kännt mig fri, självgående hela dagen. Hunnit med det jag velat och lite till och bara en sak återstår, att städa rummet. Mest kläder så inte så farligt faktiskt^^
 
Gjorde klart allt i stallet så mamma behövde bara åka ner sen för att gå med Nadja, red Ira också. Trimmade idag då Mia inte kunde komma ut idag. Hon skötte sig bra men lite som sist jag trimmade att hon inte riktigt söker sig till bettet, kräver mer att hon jobbar nu och hon viker inte in huvudet bara utan hon jobbar verkligen igenom kroppen men spänner sig väldigt lätt och får inte någon super kontakt med bettet så får på så sätt jobba henne mer mellan skänkel och hand. Hon var även stark i galoppen idag också :) Tror hon ska få vila i morgon så trimmar vi på fredag igen med lite mer bus tror jag, tävlning  på lördag och ska försöka hitta nå sällskap på söndag så att hon får komma ut lite igen ;)
 
På vägen hem träffade jag på Saga och Vilma som hade varit i Vilmas(Nannas) stall och hämtade Allan för att sedan tvätta honom hos Saga. Vi bestämme att jag bara skulle äta sen komma till henne och hjälpa till, höll på väldigt länge men slutresultatet vart bra!
 
Sen får jag inte glömma berätta att jag möttes av denna syn när jag kom ner till stallet!
Gick in till henne  och vi myste i 5 min innan jag skulle dra igån med dagliga arbetet^^
 
Men Ira var inte den enda som var trött och passade på att vila ut idag...
En liten stund senare så låg åsnorna ner också, bästa årstiden det här. Varmt och ingen ohyra!

Bra start på dagen!

Vaknade först av mitt larm som jag glömt stänga av vid 6 men ställde om det till kvart i åtta typ, drog mig sen en kvart tillsammans med bebisen min, mys! Kände mig extremt sugen på att träna med kaninerna idag, som att dom fick sova i sina transportburar inne i garaget p.g.a fyrverkerierna var det lätt att ta ut dom och träna. Byggde upp fyra hinder med lite olika svårigheter, satte höjden på lite lagom så att dom fick komma igång lite innan vi höjer upp till riktig höjd. Började med Chappe, flög lätt över första höjden, fick en mini promenad innan också. Höjde upp, fortfarande lätt för honom men han hade lite jobbigt över dom två sista som är väldigt tekniskt krävande, slutade med att jag sänkte ner dom lite då han började bli lite trött på slutet. Trots att dom har jätte stora burar så behöver han kankse lite mer promenader, plus att det är mysigt att ta ut dom :)
 
Halo stod på tur, sprang runt lite med henne så att hon fick sträcka på benen lite och komma igång, hoppade hur fint som helst. Vet inte om jag hoppade hindren 1 eller 2 ggr men kände att det behövdes verkligen inte mer så tog och myste lite med henne istället innan hon fick springa ut i sin bur. Sen tänkte jag ta Klara och Örjan men kände ingen ork till det riktigt, sen som att dom bara tävlar mini så är det inget nytt jag behöver träna på, tror dom tyckte det var lite skönt att bara få komma ut i stora burarna igen^^
 
I helgen ska jag försöka ta och gå lite med dom, iaf en av dagarna. Nu ska jag äta min frukost sen åka ner till stallet och idag ska jag troligtvist rida ut med Mia och Zeus, Ciao!

Hur mysigt som helst!

Jag, Jenny, Saga, Vilma och Regina hade riktigt mysigt nere vid lill-ån småpratade mest hela tiden. Hände en liten rolig grej med, kom en bil som körde upp mot oss ganska nära medan vi tände elden. Jenny fick smått panik och ville ringa 112, haha. Visade sig sedan bara vara några typ nattvandrare som kollade läget lite. Åt upp mina korvar och drack upp min mjölk, perfekt nattmål.

Vi måste göra om detta någongång men då mer på sommaren nör det är lite ljusare på nätterna ;)


Träningen!

Har ju haft hoppträning också, kunde inte gått så mycket bättre. Ira var hur fin som helst, hade en lugn vägvinnande galopp som jag kunde reglera lätt. En bra övning där vi dels tränade avstånd, enkel hinder samt kombination, hindren låg väl på 110/115 på slutet. Hon var väldigt klockren med andra ord, avslutade med att komma på diagonalen på "kombinationen" tills det satt. Fick verkligen lära mig känna hur jag ska göra, inte rida för hårt medan jag inte heller får slappna av, mjukt med stöd och lagom tryck, inte det lättaste.

Som en helt ny häst när vi kommit ut igen, längtar tills täclingarna på ängen drar igång :) Mamma filmade lite på slutet så får se om jag lyckas fixa något klipp åt er ;)


RSS 2.0