Bästa kaninerna!

Chappe och Halo skötte sig super idag, fyra starter och fyra pinnar! Chappe och Halo vann båda sina banklasser sen tog båda pinne i höjden dessutom. 0+1 hoppade Chappe i mål på och var hans första nolla i svår. Sen klarade han 60cm i höjden men var jätte nära på 70cm, var ju höjd debut för honom så super nöjd med det. Halo vann även hon sin klass men det på 1+1, väldigt nöjd med henne då hon höll sig lite lugnare än vanligt idag.  Även hon klarade 60cm i höjden men tvekade lite mer än Chappe men tror det blir bra när hon får lite mer rutin, en andra plats för henne.
Min normala kanin... Hon blir som paralyserad när man lägger henne på rygg^^
Är alltså verkligen super nöjd, nästa tävling blir 10-11 aug då vi har KM. Blir många starter för mina då, dubbla banklasser plus höjd och längd. Ska försöka ut och gå i koppel lite med dom fram tills dess så dom får upp konditionen och orkar hela helgen :)
 
 

Roliga nyheter!

Det blir tävling med kaniner idag! Vi sitter i bilen nu med Chappe och Halo i bak, krok medel för Halo och krok svår för Chappman. Sen debuterar båda i Höjd Ej Elit! :)))

Bloggar mer ikväll när jag kommit hem!


Avslutar den här dagen här

Har monterat tre nya lådor i min garderob, har en fjärde men behövs nog inte så den lämnar vi nog tillbaka. Har gjort en planering över hur jag ska sortera kläderna , fortsätter dock med det i morgon. Jag som tar ut hästarna i morgon så nu ska jag sova då jag måste upp sex för att hinna, måste tanka på vägen också :p
 
Blir sol i morgon så ska verkligen försöka byta i Chappe och Halos burar, hann tyvärr inte idag innan regnet. Sen skickade jag tillbaka De Niro stövlarna idag och hoppas på att kanske mina Supreme kommer i slutet av veckan eller i alla fall början av nästa :)
 
God natt!

Monteringsdax!

Nu ska jag montera lite nya garderobslådor! Tidigare idag har jag umgåtts med Saga och Vilma, kollat på gamla kort och pysslat lite med saker på datorn, avslöjar senare! Fotade lite till headern och nu är den verkligen på G, letar lite fler bra bilder innan jag känner mig nöjd. Ni kan få en av bilderna från idag i alla fall ;)
 

Frulle på betet

Ira är lyckligt lottad som får frukost trots att man sover ute om natten, plus att hon får vara på go-betet!


A Day of

Tog som sagt ledigt från jobbet idag, perfekt jobb för mig så. Är anställd fram till 31/8 och får jobba hur mycket jag vill fram tills dess, börjar dock skolan den 21 så kommer väl jobba till ungefär den 15 antar jag, vi får se.
 
Ska nu äta frukost och sen ner till stallet tänkte jag, Vilma är redan där så antar att vi gör något tillsammans.
 
Men ser ni någon skillnad här på bloggen? Inget världsrevolutionerande än men någonting i alla fall!

En helt okej kväll

Var ganska länge i stallet idag, pysslade en del och stressade ingenting. Sen var det lite ''små knackigt'' med hästarna. Stella hade ett litet sår som hon hade blivit lite tjock i benet av, vi avvaktar tills i morgon innan vi gör något drastiskt åt det då hon gick ner i svullnaden efter Vilma hade skrittat henne. Ira har slagit på sig lite och fått en oberoende svullnad på insidan av senan, kommer väl gå över på någon dag men ändå. Sen löft hon lite på vänster fram, men inge halt.
 
Tömkörde henne på sidepull, sökte fint fram och jag kunde göra lite öppnor och slutor i både skritt och trav. Hon fick galoppera några steg idag bara, ville kolla av den men inte mer än så. Nöjd med passet och hon har blivit en helt annan häst nu senaste veckorna, mycket lugnare och mjukare i handen.
Sen spökade jag ut min häst ännu en gång genom att ge min brud vita strumpor i form av kyllera. 
Alltid lika vacker min vän! ;*
 
Hästarna får sova ute inatt och jag kommer vara ledig från jobbet i morgon då det skulle regna lite, kanske inte kommer bli mega mycket regn men kommer ta en välföttjänt ''vilodag''. Satsar på att hinna med lite inne här hemma och pyssla med det ena och det andra ;)

Nyduschad och ska ner till stallet

Känns lite onödigt då man skitar ner sig en del i stallet men så må vara för skönt var det. Varit varmt att jobba idag och rensade ju stenplattorna utanför Depken och när solen väl kom så finns det ingen skugga där... Men jobbade i alla fall 6,5 timme idag, 487,5 kr extra!
 
Idag kommer jag även skicka tillbaka De Niro stövlarna jag beställde hem då dom var helt enkelt för korta. Blir istället ett par Supreme high rider, dock en special utgåva UTAN resår. Som att dom vanligtvis inte säljer den modellen på Horsemeup så rear dom ut den för endast 1575:- Den är 33,5cm runt vaden så lite lite glapp kommer den vara där men bara bra med tanke på att det inte finns någon resår så kan jag växa ite till runt vaden plus att jag kan ha en tjockare strumpa eller fillingar på vintern ;)
 
Den här vet jag passar, och att den kommer vara 0,5cm för stor i vaden. Sen gör det inte så mycket om jag växer ur stöveln om kanske 1,5år heller till det priset jag får den för.
 

Dagens jobb

Det här håller jag på med idag, antar att jag inte hinner "mer" idag. Hållt på i 1,5 timme och gjort 1x1m utav 2x20m... Tro mig jag sölar inte!


Sova snart då

eller rättare sagt direkt efter detta inlägg. Gick bra att rensa ur hos kaninerna och fått ihop en skottkärra full per bur med brännässlor, hua. Är långt ifrån helt klar där ute men hann ha in lite mer sand i Örjans bur så han får lite mer att gräva i. Får försöka ta en bur om dan då kanske. Städade även ur Klara och Örjans hus, såg då att där vattenskålarna stått hade lacken nötts bort och vatten börjat trängt in i OSB:n. Tvättade rent och torkade torrt innan jag lackade på, tog även deras dörrar som jag tänkt på länge att jag ska göra något åt. Hade inge spån hemma heller så fick ta med hem från stallet idag så nu har dom två super fint, två burar till en kan samvetet vara på topp.
 
I stallet så red jag ut med Vilma, vart hela gallerå i skritt trav och galopp. Provade grodbettet idag då jag inte ville ha kapsonen när jag red ut och gud vad fint hon söker till handen nu. Hade ingen nosgrimma och munnen var stängd hela tiden och jag kunde ha en lätt fin kontakt och hon jobbade på fint trots det högre tempot. På vägen hem fick hon ta täten och hon är ju extremt tittig, siktar rakt men far sick sack över hela vägen. Men hon går i alla fall och hon gjorde väldigt snygga byten i vartannat, inge fel på dom eller! Skrittade av dom länge, välförtjänt. Hon var lite svettig när vi kom tillbaka sen avlastsde hon sitt vänster fram så det är någonting som inte är helt ok med det, måste få en behandling snarast nu är jag trött på allt ska skita ihop sig och dra ut på tiden. Nu vart jag lite putt men i morgon ska vi ha en behandling inbokad och helst denna vecka.
Så här spökade jag ut min häst idag, ville prova vårat ridflugtäcke, funkade bra. Bytte dock huvudlag innan vi gav oss iväg då det var lite litet det där... Luvan ville hon inte ha efter mindre än halv vägen men verkade klara sig utan.
Vart aningen ont om plats för benen på vägen hem när både spån och hö skulle med, men det gick ;)

Kaninernas dag idag

Kommer lägga all tid här hemma ute hos kaninerna, har rensat bort alla brännässlor inne hos Chappe och Halo så nu återstår endast samma sak inne hos Klara och Örjan. Ska även fylla på mer jord/sand som dom kan få gräva i. Byta ut ströt inne i burarna och göra fint, nu ska jag hålla efter lite bättre också!

Såhär såg det ut inne hos Halo innan jag började så det kommer fler före och efter bilder ikväll ;)


Vad händer inom hästvärlden nu egentligen?

Är du känslig avråder jag dig från att läsa vidare utan scrolla ner till nästa inlägg.

Varit två mer eller mindre skandaler inom hästvärlden under en kortare tid, händer väl hela tiden men nu börjar folk inse allvaret i det hela...

 

”Ala drunknade i sitt eget blod”

Saras 19-åriga sto plågades till döds av veterinären

VILLE GE HÄSTEN ETT VÄRDIGT SLUT Sara Vänman, 28, ville att hennes sto skulle få ett värdigt slut, istället fick hon se hästen drunkna i sitt eget blod.Foto: Björn Wanhatalo

Sara Vänman, 28, skulle ge sin häst en värdig död - i stället plågades djuret ihjäl.

Veterinären sköt och skar i stoet i 30 minuter medan hästen levde.

– Hon drunknade i sitt eget blod, säger hon.

Sara Vänman hade planerat en behaglig pension för sitt 19-åriga sto Ala. Men på morgonen den 11 mars fick stoet missfall och fostret fastnade på väg ut. Sara ringde den lokala veteri­nären som kom ut till häst­gården i Bodbyn, Umeå.

Tillsammans med veterinären bestämde Sara att det bästa för Ala var att avliva henne.

Men det gick inte som planerat. Giftinjektionen fungerade inte i det kalla vädret. Veterinären rekommenderade då att avliva med bultpistol.

– Vi är vana vid att använda det på de hästar vi tagit bort tidigare. Hon sa att hon inte var så van, men rekommenderade metoden, säger Sara.

Sprang i luften

Sedan plågades stoet i 30 minuter.

Det första skottet fick stoet att falla till marken - springande med benen i luften och blödande ur näsborrarna. Veterinären sköt en andra gång med bult­pistolen.

– Då såg vi att hon sprang ännu mer, hon var vid medvetande, säger Sara.

”Andas i väsningar”

Jordbruksverkets regler säger att när ett djur avlivas med bultpistol ska det också tappas på blod för att ­garantera att det inte bara slagits medvetslöst. Vanligtvis sker det med ett stick i halsen.

Men på stallbacken i Bod­byn skar veterinären ett nästan 30 centimeter långt hål längs Alas hals innan hon använde bult­pistolen en tredje gång.

– Det slutar med att Ala ligger och springer sam­tidigt som hon skär henne och hästen andas i väsningar genom hålet i bogen, ­säger Sara.

Hade inte kompetens

Till slut förblödde stoet på gårdsplanen utanför stallet.

Dagen efter bestämde sig Sara Vänman för att an­mäla händelsen till VAN, ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

– Så här snett får det inte gå. Man blir upprörd, säger Lars Lannek, erfaren veterinär och ledamot i VAN.

Nu har nämnden kommit fram till att veterinären varken hade kompetens för bultpistol eller förblödning. Hon skulle ha låtit bli.

– Vi var synnerligen eniga om utfallet. Samtidigt ska det sägas att det här är det värsta som kan hända en ­veterinär. Det är en väldigt stressig situation, man gör det inte utan hjärtklappning, säger Lars Lannek.

 

Häst hittad svårt skuren i hage

VARBERG. Ett ardennersto har hittats illa skuren i buk och underliv i en hage i Rolfstorp, utanför Varberg.

Stoet vårdas nu på djursjukhus. Ägaren är säker på att någon medvetet har skadat hästen, någon gång mellan tisdag kväll och onsdag förmiddag.

Händelsen är polisanmäld som djurplågeri, uppger lokala medier.

Tidigare i juli har tre hästar hittats skurna i Boråstrakten. Men i nuläget tror polisen att det inte är samma gärningsman.

 

Båda artiklarna kommer från Arbetarbladet.se


Nu så

Vaknade för ett tag sen men legat och dragit mig i sängen. Måste börja med att korrigera det jag skrev i förrgår, 26 grader i skuggan och minst 30 i solen. Skrev det vid kanske sju tiden och när jag kollade på termometern vid halv tio så var det 28 grader i skuggan.... Så var väl kanske 30 i skuggan och 35 i solen!
 
Var ännu varmare igår, 30 grader i skuggan redan klockan 10 och steg nog upp mot närmare 35 när det var som varmast, innan regnet det vill säga. Lite kul info var att dom hade mätt upp till 45 grader på fredagen ( var varmare igår :O ) nere på strippen inne på Tierp och han som ber bilarna stage:a in hade fått en brännblåsa på näsan! Är det Sverige vi pratar om?!
 
Var härligt och få sitta på arenan igen, sist var vid EM som var ett tag sen nu. Ganska kul att se lite mer dörrskramlare då det är lite mer flyt. Om nästan en månad är det EM igen på Tierp, 22-25 Augusti för att vara mer exakt. Ni vet väl att barn under 16 går in gratis i vuxet sällskap och för dig som kör finbil får även du gratis Entré!
 
Mamma red Ira igår, dom skötte sig bra dock på slutet när mamma travade tyckte jag det såg ut som hon haltade... Bad henne trava på lite och kunde inte se något direkt men har svårt att se när man letar fel. Jag hoppade upp och kunde känna lite bättre själv som känner hästen mer och vågar trava på lite mer. Då var hon helt symetrisk i traven. Kan ha varit för det var sjukt mycket flugor och mamma inte vågar trava på lika mycket så nickar/''haltar'' dom till för att slippa flugorna kring ögorna. Har inte Hockman en tid till oss snart så ringer vi Stefan så får vi se vad dom säger. Behövs det göras en hältutredning skulle vi inte tveka att göra det då vi faktiskt har den bra veterinärförsäkringen, har hört mycket gott om VetTeam i Tierp. Men nu hoppas jag inte på att det ska behövas utan en laserbehandling eller kanske någon annan lättare behandling räcker. 
 

Snabbinlägg

Dagen har varit bra, ser på film nu och är dödstrött. Börjat kollat och vill kolla klart. Tänker därför göra ett ordentligt inlägg i morgon när jag vaknar. Bättre läsning för er och mindre rörigt.

Säger därför godnatt även om det dröjer ytterligare 30min innan filmen slutar :p


30 grader i skuggan och vi är på väg till Tierp Arena!

Värmerekord idag antar jag, lätt varmaste dagen på året. Hade egentligen inte tänkt att åka till Tierp idag men kunde inte låta bli med tanke på vädret. Bara SM tävlingar denna helg så inga top fuel men det var sak samma.

Hästarna fick sova ute i natt och komma in på dagarna, jag tar ut dom ikväll. Sammarbetar med Jesse och Hannah så slipper alla åka ner samtidigt, lite mer sovmorgon för allas del ;) dock får dom komma in söndag till måndag då det kommer regna då :P

Pappa är redan där så jag och mamma tar mussen ner nu!


Svensk sommar när den är som bäst!

Minst 30 grader i solen, 26 i skuggan! Hos vilma för att bada och vara social ;)


Dagen med nya planer, ännu en gång...

Ira skulle ju fått behandling idag men så blev det då inte. Hockman kunde inte då det kom något emellan, vi fick ingen ny tid då hon hade hört av sig till Lotta som hörde av sig till mig. Mamma ska försöka få tag på henne i morgon och bestämma tid och kan hon inte snart så ringer vi stefaan istället. Sen med tanke på den värmen som vart idag så gjorde vi så att Ira och Stella fick komma in några timmar på dagen för att sova ute i natt. Lite sovmorgon för min del i alla fall :)
 
Fick även mitt paket från Horsemeup idag, var fett glad men samtidigt lite ''nervös''. Provade stövlarna och dom var som jag förfarade för korta... Inte så att dom stasade mendet såg inge snyggt ut. Lite glapp i vaden också men har man långfillingar på vintern eller en tjockaare strumpa så skulle inte det bli något problem. skulle ha haft en LO/S :S Men ska ringa till dom i morgon och höra vad man kan göra, vill skicka tillbaka dom och få pengarna tillbaka. Får se hur jag löser det. Men förövrigt älskade jag stövlarna!
 
Stack istället till Vilma och badade hos henne efter jag öppnat paketet. Bestämmde mig då för att inte åka ner till stallet nå mer utan Ira får vila och Vilma mockar eventuellt ur om hon hade skitit något. Hemma kväll istället men ska nog försöka sova redan nu, kanske gå upp och sätta mig i massagefåtöljen. Säger godnatt här i alla fall ;)

Improviserar

Varmt och soligt, kan bara inte låta bli att kanske bli lite brun. Blir ju några timmar i solen när man jobbar ;)


Ingenting vart som det var tänkt idag tror jag

Var ju tänkt att mamma skulle ner och göra stallet och så fort jag slutade skulle hon rida medan jag var där och kunde kolla så inte Ira försökte med någonting. Sen hem packa ihop kaninerna och åka till Högbo för att tävla och ta in hästarna väl hemma igen.
 
Men började med att jag fick ett sms från Sofia att det inte blir någon tävling idag då det var några som strukit sig och vi skulle bli för få startande så vi ställde in. Jätte tråkigt i min mening då jag var riktigt pepp på att tävla :/ Men vi kanske skulle åka in till Ikea för att handla lite saker åndå, sen kom jag ju på att det är ju tävling igen om en vecka och att vi kunde vänta med attt åka in. Jobbade full tid och sen när jag kom hem vart det ändå att vi skulle åka in. Jag skulle ha fyra lådor till min garderob och passade även på att köpa ett par stövelsträckade inne på Hööks.
 
Vi åt fin middag när vi kom hem, grillat kött, pommes och kantarellsås. Mycket gott och mysigt att sitta ute en sommarkväll. Klockan vart då tjugo över åtta innan vi kom ner till stallet, jag började med Ira direkt då det blev jag som fick rida. Mamma hjälpte mig kolla lite och vi bollade lite sätt och tankar och min pålla jobbade på fint. Sista passet på några dagar då Hockman kommer i morgon och behandlar vilket betyder tre dagars vila efteråt.
 
Mest ett inlägg där jag rabblade upp dagen, orkar inte göra det mer läsvärt. Måste sova, sent i säng i vanlig ordning... I morgon då kanske??

Sleepy

Nu ska jag sova alldeles strax, sova för lite. Igen. Allt gick bra här på kvällen, roligt att vara med på ett US-möte igen. Ira vilade men känndes förövrig jätte bra i benen, back on trackar ändå i natt då det har hjälpt. I morgon är det fullspeckat schema, ner ta ut hästarna och sedan iväg till jobbet. Mamma kommer mocka och göra klart stallet så ska hon få rida sen när jag har slutat så jag kan vara med och kolla om Ira skulle försöka dumma sig. Efter det blir det fort hem för att packa ihop kaninerna då vi tävlar i Högbo. Bara Chappe och Halo som ska med och hoppas väl det går bra, dom känndes super när jag tränade i lördags tror jag det var om jag inte minns helt galet. 
 
Nighty, nighty!

Kvällens aktiviteter

Nu ska jag åka först till Vilma och mata hennes kaniner innan jag bränner ner till US möte på klubben där jag förövrigt kommer lämna Idas pannband. Sen har jag stallet kvar efter det,  jag tar hant om båda hästarna idag och i morgon.
 
Här har ni pannbandet men mer än såhär hinner jag inte skriva till er!
 

Börjat reda ut lite saker

Skrev igår att allt slog emot mig på kvällen och en av sakerna var då att jag såg att jag hade fått ett mail från Horsemeup.se där det stod att 37 LO/S var slut men det fanns 37 SH/S. Men har redan nämt detta men ringde i alla fall till dom alldeles nyss och frågade lite och passar dom inte så kan jag få byta till ett par Pioneer stövlar och prova dom. Dom är något billigare men skulle få tillbaka mellanskillnaden i så fall, det löser sig på ett eller annat vis med andra ord. Men måste få säga att dom är hemskt bra att ha och göra med! Lätta att få tag på och trevliga, trots att jag var lite rörig igår känndes det som :S
 
Men främst vill jag ju att De Niro stövlarna ska passa och dom får gärna vara lite långa^^ Sen paketet skickas från dom i morgon och det betyder att jag får det på torsdag eller fredag :)

Nu kastar jag in handduken för idag

Varit en lång dag, fått mycket gjort däremot men lång. Mycket som slog emot mig nu på kvällen, nog för att jag är så trött. Saknaden av Nadja, Maja, Smulan och alla andra underbara individer som inte finns här med mig idag. Ta vara och uppskatta den tid ni har med era älskade, ångrar inte en minut med mina änglar.
Bjuder på denna bild av mig och Maja ♥
Blir lite för lite sömn i natt igen men någon gång lär jag väl komma i tid och ta igen, eller så kanske man ska börja sova middag igen :p Nu tänker jag lägga min sinnesstämmning på en lagom nivå istället för att vara uppe på mount Everest och sjunka ner i Marianegraven... Nöjer mig att vara på jorden, här och nu. Godnatt säger jag och tar nya tag i morgon!

Det ska då aldrig få gå så lätt

Vart lite chockad igår när vi beställde hem De Niro stövlarna, jätte glad samtidigt. Tyckte allting gick väldigt lätt men det var nog lite för bra för att vara sant... Fick ett mail idag om att dom var slut i just 37 LO/S, fanns däremot i 37 SH/S så gjorde lite research om hur dom mäter skaft höjden på De Niro. Visade sig att dom inte mäter med hälen som mountain horse gör så i så fall blir en SH/S perfekt, men frågan är om dom veckar sig. Veckar dom sig mer än 2cm så kommer det inte gå :(
 
Har skickat ett mail till dom nu då jag skulle vilja ha öppet köp med tanke på att dom kanske inte passar, trots att dom är på rean. Ändå deras dator som inte hängde med på en gång att regristrera att LO/S... Vi får se vad det blir utav det hela, vill inte hoppas på för mycket men vill verkligen kunna lämna tillbaka om dom inte passar :o Är ändå nästan 2,500:- ur egen plånbok och så kul är det inte att kasta pengar i sjön... Dom bör bli bra bara dom inte veckar sig totalt men mjuka brukar inte vecka sig särskiljt mycket vad jag fattat det som :/
 
Nu måste jag åka ner till stallet, det löser sig på ett eller annat sätt och ska även ringa och prata med dom i morgon och förklara läget. Only time will tell....

Svar på kommentar!

 Börjar med att tacka för denna gulliga kommentar och det är Malin en gammal klasskamrat som bloggar(de...) HÄR som gjort stilmallen sen själva headern gör jag själv. Dock så är det en ny på väg med tanke på att mitt liv fick en ganska jobbig vändning... Nadja kommer alltid vara nr 1 för mig oavsett. Hon kommer alltid finnas bland oss, bättre än henne finns inte! ♥
 
Vila i frid älskade vän! ♥ 

Det brinner till

Så skulle jag nog kunna sammanfatta två saker som hänt sedan förra inlägget. Åkte ner till stallet och kände igenom Ira som kändes väldigt bra i benen, inge mer än lite fodergallor och ingen direkt temperatur skillnad. Valde då att rida och hon var lätt och fin i handen, fortfarande i galoppen att hon hänger sig på inner bog i höger varvet. Ska träna mer fattningar och se till så att traven sitter 100% innan så borde det lösa sig. Riktigt nöjd med passet, inte mycket att klaga på men däremot avskrittningen kan man väl kommentera mera... Skulle bara skritta av henne några varv när det slår slint i skallen på henne totalt, försöker dra iväg, studsar på stället och steppar omkring. Ligger lite byggmaterial en bit ifrån ridbanan som inte varit där förut då och trots att vi gick förbi det i början av passet så vart hon helt crazy vid avskrittningen. Fick henne gå fram tillräckligt och hoppade sen av för  att leda förbi henne men då sprang och över mig och jag ramlade faktiskt också. Höll i tyglarna hela tiden men absolut inte okej att hon springeer ner mig för att hon blir stressad över situationen. Efter en stunds tjaffsande så hade hon kommit ner lite på jorden och kunde avsluta med att hon fick följa efter utan att jag höll i henne.
Kommer och gullar och pussar på dig i morgon bitti också!♥♥♥♥♥♥♥
Vart lite smått irriterad då vi skulle skritta av lite bara också vart det sådär men så kan det vara. Linimentade med Blue lotion och satte på Back on Tracken. Myste och gullade lite med henne lite extra. Älskar ju verkligen min häst men det är bara inte okej att hon beter sig som hon gör ibland, även om det inte är hennes fel från början så är det inte okej. Men nu släpper vi det och blickar frammåt, hoppas vi får en ny chans i morgon och avlsuta liite tidigare och gå med henne enbart när jag skrittar av, ÄLSKAR dig min GULLE!
 
Sen brann det även till i kortet en gång till idag, ett super erbjudande på Nelly där du fick ett helt bikiniset för endast 98kr!!! Kunde inte låta bli och klickade hem två st set, ena i X-small och den andra i Small. Skulle egentligen tagit båda i xs men började blir lite utplockat på storlekar nu då erbjudandet upphör i morgon kl.10. Så inte försent om ni är intresserade!
 
Så det har brunnit i både kort och hästhuvud, natti natti!

Nu är det bar till att vänta...

Bara bubblar inom mig då jag nyss klickat hem ett par De Niro ridstövlar med snörning får Horsemeup.se! Long och smal i skaften och en 37 i foten så får jag hoppas på att dom passar och sitter bra. Som att dom var på rean så kunde man inte lämna tillbaka dom men man kunde byta så annars provar jag någon till modell och i ''värsta'' fall så får det bli en pikeer stövel^^ Går nästan på 4000:- nypris men får dom för 2235:- :D
 
Här har ni godingarna!
 
Passade även på att köpa med den här
 
Pico klippmaskin för 150kr som är avsedd till att klippa runt mule, ögon och öron men även till nervösa hästar för att vänja dom vid klippern. 75mm i bredd så man kan även göra en helklippning med den om det skulle behövas och nästan bäst av allt den drivs på vanliga AA-batterier oh väger endast 98g!
 
Som att jag handlade över 500 kr så fick man med en mountaian horse T-shirt, valde den ljusblåa i XS
Dock killmodell på den men perfekt och ha under någon tjocktröja eller en svalare sommardag ;)

Fixardag

Idag satsar jag på att göra alla dom där sakerna man bara vill göra eller måste göra. t.ex städa rummet, diska och pyssla med lite saker till bloggen^^
 
Har än så länge bara hunnit städat undan allt på mitt rumsgolv och damsugit lite snabbt men har en giganstisk hög på skrivbordet nu att plocka undan. Men tror jag ska ta och diska innan för känns lite tröstlöst just nu :p Tvättade mina Converse igår så ska slänga ihop lite före och efter bilder på dom. Åker ner till stallet vi kanske 6/7-tiden då det är jag som tar in i kväll, får se hur Ira känns men tror inte jag rider idag. Men nu mste jag sätta fart!
 
Bjuder på en liten random bild på min underbara katt! ;*
 

Del 4- Fail bilderna!!!

Du har aldrig tagit med kameran utan dom här korten!
 
 
 
Stella var inge sugen på att komma när Vilma skulle hämta henne för att prova en sadel, roligare att vara ute i hagen nu :p
 
Jolanta försökte flytta på betongklumpen men den var mer eller mindre fast gjuten...
 
Trött Ira efter dagens bus, motioneringen skötte hon själv idag alltså ;)
 
Sen lovade jag även att ladda upp dom här bilderna åt Jesse på Pachen och Zeus^^
 
 
Det var allt för idag, Enjoy!

Del 3- Härliga bilder

 
 
 
Om ni tycker det är mycket gräs här så vänta tills dom får komma på betet bara!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Del 2- Glada hästar med sura miner

 
 
 
 
Som ni ser, inge mer än så. Tack och lov...
Stella vart lite sur när Ira schasade bort henne från saltet :p

Del 1- Race-hästar!

 Pachen får med sig alla, förutom Zeus det vill säga^^
 
 Tävling mellan Ira och Pachen!
 
 
 
 
 
Zeus flyttar sig inte, bara att runda för att komma förbi...
Se sån glad ponny vi fick i stallet! :)))
 
 

Det dramatiska ihopsläppet

*Ironi* Var hur lugnt som helst i början, Stella stod längst bort i hagen då hon fick se sig omkring innan vi släppte ihop dom. Ira började gå mot henne direkt, halvvägs slängde Stella upp en blick och Ira vänder direkt tillbaka.... Efter ett tag så vart väl gubbarna och Jolanta lite intresserade av den nya hästen i hagen brevid vilket fick Stella och Ira att då hälsa på varandra, Ira gjorde väl någon sur min och sitt typiska halv utafall men Stella svarade med en riktigt höjdare till kospark. Dock träffade hon inte som tur var då men Ira lärde sig en liten läxa samtidigt. Dom gjorde väl likadant någon gång till men inge värre än så.
 
Sen drog Apache(''Pachen'') och Stella igång lite race på var sida, alla deltog förutom Zeus som stod som en stopkloss på deras sida^^
 
Vart ganska många bilder så kommer upp en del tidsinställda under dagen :)

Som en klubbad säl

Hur trött som helst, funderar på om jag ska upp på övervåningen och se på ridsporten jag spelade in. Kommer väl somna där i så fall men det var väl kanske sak samma. Vilma hade fått svar på kolla masken och hon var så gott som ren, <30g blodmask tror jag det var men inget man maskar. Vi kommer därför försöka satsa på ett ihopsläpp i morgon vid 11, jag hinner sova ut och då har man gott om tid till att kolla på dom sen. Jesse kunde vara med vilket känns bra utifall det blir stökigt. Nu har vi inte ryckt några bakskor på varken Ira eller Stella så hoppas inte att det blir några sura miner, tror väl inte det heller då det bara är två hästar och båda ganska låga i rang men man vet aldrig.
 
Har just nu sällskap av min lilla bebis så säger god natt till alla där ute nu!!
 

Ser ni någon skillnad?

 
 
 
 
 

Nu er´e helg

En hel arbets vecka har gått och i morgon väntar en välförtjänt sovmorgon, efter att ha gått upp kl.6 varje morgon börjar det kännas lite^^ Vilma och jag har den dealen att hon tar in på  Red på min älskade idag igen ochidag var fokusen mycket bättre, 40 minuters pass med mycket skritt men jobbade lite i traven på slutet också. Red på Olas bana då Stella går på ridbanan i nuläget :P Sökningen fungerade fint och jag kunde förflytta hennes tyngdpunkt bra, har en tendens att hänga sig lite på inner bog, tappa inner höft och falla in i volten samtidigt som hon puttar ut mig. Men bättre idag som sagt :) Linimentat lite med Blue Lotion och så blir det back on tracken inatt.
 
Har varit lite med Regina nu på kvällningen, kollade lite på hur hennes Supreme High Rider såg ut som hon köpt begagnade, mycket research ska göras innan jag bestämmer mig. Lädret var väldigt fint dock lite uttänjda i resåren men det är ju individuellt hur det blir :P Har kollat runt på massvis med olika stövlar och ska fortsätta leta och skriva upp för och nackdelar och sen försöka prova dom stövlar som blir aktuella. Sen vart jag även bjuden på lite mat på Capri, Spagetti Carbonara! :)
 

I tid för en gång skull

Kom hem vid nio och har nu hunnit äta, matat kaninerna och surfat runt lite, då återstår enbart bloggandet. Jag fick inte bara sitta upp i dag på Ira utan jag kunde rida! Red ungefär en timme men 40 minuter skritt först sen lite trav och någon enstaka galopp innan jag skrittade av henne, lite dålig fokus emellan åt men tillslut var hon riktigt fin. sökte ganska bra till handen började dock hänga sig lite på kapsonen så lättar hon inte ur så byter jag tillbaka till bettet på bridong tygeln, hon får något pass till innan. Hon får ha back on tracken på sig ikväll så hoppas jag på en fräcsh häst i morgon också. Men måste få säga ändå att det känndes grymt skönt att fått komma upp på hästryggen igen, saknade den lite så tack Ira! :)
 
Kanske kommer tömköra i morgon bara för att variera och inte fresta på så mycket, hon berättar nog för mig vad hon tycker vi gör. Åker ner och släpper ut på morgonen och sen direkt till jobbet så får jag ihop lite extra tid och slipper jojjo-körningen. God natt!

Halva dagen har gått

Är lite trött just nu men får väl hålla igång några timmar till i alla fall. Jobbade hela sju timmar idag vilket jag är nöjd med. Åkte hem direkt och maten var klar, time:at! Sa hejdå till mamma och pappa som åker iväg på en liten minisemester. Funderade på om jag skulle följa med men är nog bäst om jag stannar hemma och tar hant om djuren ;)

Ska byta om nu för att åka ner till stallet, Vilma var redan på väg ner men jag tar moppen upp idag, vill hem lite tidigare och ska satsa på en tidigare kväll. Har även lite planer för bloggen och väntar bara in lite tid och material, håll ut liiite till!

För den som är intresserad, SPELA IN!!!


Two sides of my life

Idag har varit en riktigt bra men ändå lite ut av en skitdag. Kände av någon anledning lite pist-off när jag var på jobbet, no reason men så var det. Tror kanske det var för att jag tyckte mig känna en större temperatur skillnad än i går kväll på kotorna. Pratade med mamma på telefon och lite som hon sa så sist när hon var  lite överansträngd så skulle vi bara på med ett par sulor och köra jodomslag var tredje vecka och rida som vanligt, även hoppa. Får inte heller bli så att man tänker att dom är en porslinshäst, man ska vara uppmärksam om hon blir sämre helt klart men inte hänga upp sig på allt för små saker. 

 

Tömkörde henne på kapsonen idag och hon sökte super fint fram till den, nästan lite väl mycket…. Piggare och alertare i steget idag än igår. Vi körde lite i alla gångarterna och avslutade med en promenad efter gallerå med Vilma och Stella. Riktigt nöjd med henne, får se om jag kanske hoppar upp i morgon, är hon lika fin som idag så gör jag det :D Blir 11 dagar i morgon sen jag satt på hästryggen, hoppas inte det ska behöva bli fler nu ^^

Sen hade vi även lite bus med Stella innan jag tömkörde, i början sprang hon mest bara för att vi busade på henne men efter ett tag gick ponnyn igång, full rulle runt runt! Så kul att se att hon vaknade till och tyckte det var riktigt kul då hon ibland har en tendens till att stänga av lite. Hon vart faktiskt svettig efter vi busat ^^

 
 

Hoppade även med Chappe och Halo idag, dom bara flög över hindren så matte var nöjd. Vi tävlar i högbo den 24 juli, kvällstävling och rakbana då :)


Somnade ifrån er lite...

Hade tänkt att blogga igår från mobilen på kvällen också men det kom en svartsjuk katt som tvingade mig att mysa med henne utan att fippla med mobilen. Tog inte många minuter innan jag somnade, med lyse på och inget larm ställt... Vad gör man då om man inte skulle haft en mamma, av någon anledning hade hon vaknat och märkte att jag inte kommit upp så hon väckte mig. Drog på mig kläderna och åkte ner, möttes av en glad Ira i morse :) Lite beroende på om jag ska bort i slutet av veckan och vad Stellas maskprov visar så får vi se när det blir ihopsläpp av dom. Kanske på söndag annars får det bli när Vilma kommit hem då hon åker bort måndag-torsdag.
 
Gick bra att jobba, hade ingen musik alls idag utan bara lyssnade på lugnet och lät tankarna flöda. Gjorde klart stallet ganksa fort och tog sen fram klicker och kapsonen. Dock hade jag ingen klickerglad häst idag, tror det beror på att jag måste vara i hagen och hon ser inte det som en arbetsplats på samma vis, men det är bara bra! Tog kapsonen istället, flyttade rumpan in/ut, flyttade tyngpunkten och avslutade att longera lite smått. Såg ingenting i traven och bad henne trava på lite bara för att verkligen så att hon var ren och vågade till och med på en lite galopp i vardera hållet och inget där heller. Vart riktigt glad över detta men tyckte det var liten temperatur skillnad över kotorna, inget markabert men lite lite ''varmare'' över kotorna. Får se hur hon ser ut i morgon bitti,håller hon sig fräcsh ska jag försöka tömköra lite i skritt mest på rakt spår då dessutom.
Vill träna på allt vi lärt oss ju! Älskar dig min bebis!!!
Har förövrigt stått och lagat mat i dag från 18-21 och gjorde både raggmunkar samt fläskkotlett med råstekt potatis. Har nu matlåda för två dagar minst. Men nu ska jag försöka sova, är väldigt trött faktiskt men kanske inte så konstigt :P

Såg jag rätt?

Jobbade Ira för hand idag efter klickerträningen och kunde inte låta bli och ta ut henne på en liten volt och kolla traven. Kunde inte se någonting i båda varven så nu hoppas jag att det är så också. Men hon får vila någon dag till och fortsätter arbeta för hand innan jag sitter upp ;)

Nu jag bara stallet kvar sen ska jag troligtvis på kattungejakt med Saga då Marinas katt Molly har fått ungar som hon gömmer.

See you later guys!

Försökt slänga upp detta inlägg i en timmes tid nu men får väl inse att det inte går att bjuda på någon bild nu :(....


Det blir bättre

Provade att springa med Ira lite nu när Vilma kunde hjälpa mig kolla och nu är hon inte direkt halt utan mest lite halv knackig kanske, inte helt ren i alla fall. Inte alls lika agressiv och osäker mot Stella nu heller, får hoppas att det blir helt lugnt om någon dag satt man kan släppa ihop dom till helgen kanske. Vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig, sen vill väl jag att hon helst ska vara helt frisk Ira så hon inte går och blir sämre...
 
Det gick även bra när Vilma red Stella idag, vi höll till på Olas ridbana och var där samtidigt som Jenny när hon red Max. Stella var väl lite stissad emellan åt men kunde även jobba på riktigt fint, blir väl bättre när hon har landat lite mer ;)
Vad vi ska ha kul så fort vi får ordning på Iras kotor, men det går mot det bättre! ;*
Men känns sjukt kul med en riktig kompis i stallet, kunna snacka om precis vad som helst. Aldrig känna att man packar hö eller mockar boxen åt henne för att det går fortare att komma till mitt stall sen utan för att vara schysst och hjälpa till, allt man gör får man igen. Synd bara att jag inte kan rida nu men snart borde det väl gå, men ganska kul med klickerträningen också. Ira fick apportera lite idag, körde med target och kastade sedan iväg den 7-10m och så fick hon gå dit och sätta mulen mot target. En gång tog hon upp target och tog med sig tillbaka, så söt!
 
Jobbar i morgon, tror det även är i morgon som jag får lön. Nästan känat in 4.000:- nu, storm trivs med jobbet dessutom! Sen gör både jag och Vilma stallet i morgon, hon kommer till mig kvart i sju så tar vi moppen ner och släpper ut så får vi försöka knåpa ihop ett schema när vi får lite tid över ;)

Har tänkt på er

Tro mig, tänkte blogga på förmiddagen men vart att jag åkte ner till stallet efter att ha letat runt på lite forum om vad man kan göra mot eventuella överansträngningar och fått lite dåligt samvete. Läste på väldigt många ställen att en häst som har överansträngt sig kommer förbli känslig... Mamma sa att hon hade tyckt att hon såg lite halt ut i morse i skritten redan. Det berodde nog bara på stelheten har vi kunnat konstatera efter det....
 
Men när jag kom ner så mötte Ira upp mig i hagen och såg inge halt ut alls, gallorna var så gott som borta och ingen speciell temperatur skillnad. Men nu ska vi köra på med lite speedway, två gånger om dan i två till tre dagar. Hjälper inte det fortsätter jag med Emins racingliniment och Back on Track, sen har vi bestämmt tid med Susanna Hockman så hon får komma och lasra samt släppa på lite andra spänningar. Den  25 kommer hon men då får jag verkligen hoppas att Ira är bra. Sen kanske man backade lite med tankte på att det var en ganska orolig natt men verkade som hon repade på sig bara stelheten släppte.
 
Har inte hunnit med så super mycket hemma tyvärr, gjort hemmagjort flugspray. Ska ner till stallet med Vilma nu snart, vi cyklar ner och tar in dom innan vi far hem igen. Hon skulle rida lite och jag ska väl träna med kapsonen och lite klicker.
 
Min fina fina Ira!♥

Livet är mer än ok nu

Har varit en helt underbar dag i Norrtälje, gick med ungdommarna och vi hade riktigt trevligt. Hur varmt som helst men klarade mig tack vare lite solskyddsfaktor, fick lite färg istället. Vi åkte hem lite tidigare då V8-båtarna aldrig dök upp. Köpte ett par solbrillor, värsta Ray-Ban kopiorna.... Men jag ser inte någon vits med att köpa ett par brillor som kostar över 2000:- när dom kan gå sönder lika lätt om du tapar eller sätter dig på dom än mina som kostade 79:-
Shelbyn och Mustangen, Ronnie fick även övningsköra på vägen in. Inte alla som får göra det i en Shelby GT 500 -67!
Väl hemma så lagade vi lite mat och åt som satt ganska bra i magen då kan jag säga, Spagetti och köttfärssås. Lyssnade lite på P3 dokumentär i hammocken men lyckades somna till. Pappa berättade att man dock kan ladda ner dokumentärerna så ska nog göra det för att ha och lyssna på när man vilar i tex hammocken :)
 
Åkte ner till stallet och gjorde klart allt på mindre än 30 min sen skulle jag och mamma ta in i kväll. Första natten som Stella sover i nya stallet. Var väl inte särskiljt lugnt till en början, Ira stod och gjorde utfall då hon är så osäker medan Ikke stod och slickade på henne och vart nog lite pilsk. Stella var varken eller mer eller mindre, var nog bra med tanke på att det höll på bli lite turbulänt... Var dock nästan lite rädd att Ira skulle slå ut tänderna då hon dunkade i dom rejält i kanten. Slutade med att vi tog ut henne på gången, gav henne räddningsdroppar som verkar lite lugnande och masserade lite för att få en del spänningar att släppa. Hon sansade sig och gjorde ett nytt försök att släppa in henne och då gick det mycket bättre, fortfarande osäker och såg ut som värsta draken men inte lika agressiv.
 
Blir väl bra när dom lärt känna varandra lite bättre, ska ju så småning om bli hagkompisar ju ;) Vilma släpper ut i morgon så jag får sovmorgon, sen tar nog båda in i morgon och så gör vi upp ett schema över in och utsläpp. Under Juli-Augusti sköter vi hästarna själva men det funkar ganska bra, blir lite fler svängar ner till stallet men det får man ta.

Nu drar vi

En hel kaskad på 6 bilar på väg till Norrtälje. Jag åker med mamma i mustangen medan Ronnie och pappa har Shelbyn.

Bra väder, bra kompisar och en massa finbilar, vad mer kan önskas?!


Så det kan bli

Trodde jag skulle få en lugn kväll hemma men strax efter att jag bloggat ringde Saga och frågade om jag ville följa med till Rullsand. Var först lite skeptiskt till det men hon lyckas alltid övertala mig, precis som en äkta vän ska göra om det är rätt. Hennes mamma skjutsade och vi badade kanske en timme, inte så farligt kallt men inge direkt varmt heller :P
 
Nu har jag äntligen lyckats övertala Tessie att sova inne med mig inatt, länge sen sist.
 
Blir Norrtälje i morgon!!! :D

Bra dag

En bra dag som började lite tokigt, somnade om efter att klockan ringde. Vaknade i lite panik men fick hjälp av Lotta att ta ut henne men var ändå tvungen att åka ner för att linda av henne. Klockan var 07.25 när jag åkte hemifrån, var tvungen att åka och tanka innan också. Trodde typ jag skulle bli tjugo minuter sen men vart inte mer än 5 min till jobbet, ganska bra jobbat!
 
Jobbade till klockan två och åkte sen ner till stallet på en gång faktiskt då när jag pratade med mamma sa vi det att vi måste försöka klickerträna så hon inte känner sig värdelös av att bara gå i hagen. Det hon inte har i kroppen får hon ha i knoppen! Höll på nästan en timme och hon skötte sig riktigt bra, sprang även en liten bit med henne och tyckte inte att jag kunde se någon hälta. Men hon får vila några dagar till innan vi checkar av en sista gång, fortsätter väl med klicker och kapsonen fram tills dess :)
 
Hemma så har jag mest slappat och solat, inga större ansvar utan bara njuta av ledigheten. Mamma tar in Ira ikväll, så hon är där nere nu för att plocka i sakerna lite innan. Jag tänkte ta och pyssla ute hos kaninerna lite snart ochsurfa runt lite antar jag.
 
Sen står jag i val och kval om jag ska vara hemma i morgon och vara med när Vilma kommer och umgås lite med henne eller om jag följer med till Norrtälje på bilutställning, Nickan och Diddi skulle dit. Får se, vi märker ;)
 
Letar även efter nya ridstövlar, Mountain Horse´s Supreme High rider är dom som passat bäst som jag provat dock nästan lite dyra enligt mig 4000:- Finns ju betydligt dyrare och billigare men ska väl åka och prova några till stövlar innan jag bestämmer mig.
 

Det går mot det bättre

Denna dag började väl något bättre, grubblade ganska mycket idaag medan jag jobbade och kändes som tiden stod stilla. Valde att sluta efter 4,5 timme, åt ingen lunch där heller. Kunde kanske varit kvar yttligare två timmar men kände mig ganska nöjd, enda anledningen jag hade att fortsätta var om jag vill tjäna lite mer pengar men tror dom där två timmarna hade blivit lite för mycket för mig.
 
Väl hemma tog jag först en vilopaus på 5 min innan jag började städa lite. Följde med mamma ner till stallet och vi skulle egentligen bara vara där en lite kortare stund då jag skulle måla svart på Iras boxdörr. Kanske ska säga föredetta då hon nu har fått flyttat in i Nadjas box istället, bara bra för henne att få lite lugnare runt om kring sig. Mamma plockade med sakerna och slutade med att jag också stod där, timmarna rullade iväg men man får någonting gjort samtidigt som det känns skit jobbigt.
 
Kom hem igen vid halv sju, kollade lite på internet innan jag åt lite mat och sen iväg ner igen. Vilma och hennes föräldrar var och kollade lite i stallet, Vilma vet ju redan hur det ser ut men med lite vart hon kommer få ha sina saker och så. Tog in och lindade Iras ben innan hon fick komma in för natten, sista dagen med jodomslagen och tycker väl att hon är något bättre nu. Pratade lite med Susanna Hockman som var där och behandlade Lottas och hon tyckte det lät som en överansträngning i kotan. Då hon inte har särskiljt ont av det så avvaktar vi i nuläget och låter henne vila, finaste pluppen min! Märks även att hon har det riktigt jobbigt nu när Nadja är borta, hon går in i sig själv lite och söker mycket tröst samtidigt som hon försvinner iväg lite... Får hoppas det blir bättre sen nu när Stella kommer.
 
I morgon ska jag försöka satsa på att jobba full dag och lite till, lika bra att köra på nu när jag har fått in lite teknik och lyckas hålla efter lite. Nu ska jag nästan få sova 8 timmar, 7,5 timme i alla fall! :)

Jag har blivit min värsta fiende

Nu kommer jag skriva precis det som jag hatar när alla skriver i sina bloggar, det har hänt en gansla personlig sak som jag inte vill dela med bloggen. So lame! Pallar inte låta bli att blogga och sen skriva efteråt att det hände en sak...
 
Bloggar mig igenom detta men hur jag känner mig just nu ska jag låta vara osagt men jag kommer fortfarande samma tjej som vanligt till andra medan nära och kära kommer märka. Men så är det väl, dom man älskar mest får ta del av allt som inte är bra. sad but true.

Några timmars sömn och flera jobbiga timmar väntar men det blir bra snart, käpar på och tar lite nya tag. Hoppas detta kommer märkas på bloggen snart och inte påverkar den negativt. Det härr med tid är bara problem tror jag, vore det inte enklare utan tid? Leva här och nu med framtidstänk och minnas den tid som varit, jag tror det.

Inte som jag tänkt mig riktigt

Vaknade vid 6 i morse för att äta frukost först och sen åka ner till stallet för att släppa ut Ira. Har inte hunnit berättat det men Ira var halt på vänster fram i traven igår, troligtvis bara en liten överbelstning i kotorna antar jag då hon gått ganska hårt nu under ryttardagarna och sen måste hon sprungit och ''stallvandrat en del i hagen när hon kännde sig ensam. Skulle bara köra igenom med tyngdpunktsförflyttningen på kapsonen men hon var ofokucerad och mest irriterad på flygfäna så tänkte att då springer vi väl lite och då märkte vi att hon var oren/halt.
 
Back on Trackade henne i nattt sm varm en tyckte väl det inte var någon större skillnad på morgonen men just nu har vi gjort jodomslag och hoppas på att hon är bättre i morgon. Inge värme direkt i benen men lite gallig och aningen mer på vänster. Vi väntar ut detta någon dag och kör på med jodomslagen och blir det inte bättre måste vi försöka höra oss för vad vi kan göra men det bör ge med sig gansla fort, hon stödjer fullt ut på det emellanåt och bekymmrar sig inte direkt men lite ont har hon ibland.
 
Jobbade 20 min extra idag, gick av bara farten men känndes skönt att få så mycket gjort, tre skottkärror med ogräs och skott från träden^^
 
Efter jobbet åkte jag direkt ner till stallet där mamma var i full gåg med att måla boxarna, hjälpte henne och när vi var klar med det började vi gå igenom alla saker. Huuur mycket som helst men nu är det väl lite bättre ordning men kommer väl få gå igenom i flera gånger innan det är färdigt. Ska även försöka få till en liten bloppis så småning om!
 
Nu kommer frågestundsvaren alldeles strax!!!!

Svar på frågestunden!

 Här har ni mitt utlovade videosvar, vart kanske lite långt men orkade helt enkelt inte dela upp det i flera omgångar.... För trött för det nu :O
 
 

Här händer det inte så mycket

Har haft ganska fullt upp idag och inte haft riktigt tid för bloggen. Tror även jag blivit lite lat når det gäller internet då jag vant mig utan och det var riktigt skönt.

Upp i morgon bitti igen och ner och ta ut Ira innan jag börjar jobba. Frågestunden är väl avslutad och jag ska fixa med det i morgon, har ni någon fråga så passa på att skriva den nu i så fall!

God natt!!!!


Dom bästa dagarna på hela året!

Måste innan jag fortsätter med inlägger sända ut en tankte till alla gulliga kommentarer jag fått. Det är skit jobbigt utan Nadja men på ett sätt har man fått ro i själen, hur konstigt det än känns så går livet vidare... Kommer alltid minnas dig som världens bästa och finaste häst, vi hade flaggan i topp vid våran avsked ♥
 
Anledningen till att jag inte kunnat uppdatera under veckan är ganska simpel, super dålig täckning och inge tid över. På ett sätt super skönt att det inte är någon täckning då man stänger av sociala medier och kan leva i nuet och bara ha det gött. Sen tänker man alltid att man ska ha så mycket tid över när man är där men inte då, räcker ganska bra ändå med att man är uppe  halva nätterna och går upp vid sju varje morgon.
 
Första passet var väl ganska hyfsat, jag förstog inte riktigt och fick ingen respond från hästen heller. andra passet bröt jag ihop lite efter, även om det var bättre än första och jag började komma underfund med hur jag skulle rida henne men det var även då uppenbarelsen kom... hon är förstörd i munnen. Har alltid vetat att Ira vart så gott som sönderdragen i munnen på ridskolan vilket resulterar i en häst som idag inte litar på ett bett och går emot handen.
 
Christoffer har hjälpt mig så sjukt mycket, han tyckte även att jag skulle börja jobba henne för hand och på kapson. Har lite det problemet att hon lägger mycket av sin vikt på inner bog, tappar inner höft och på så vis faller in i volten samtidigt som hon är lite som ett S i kroppen. Vi gjorde så då att vi kunde flytta hennes tyngdpunkt i halt och hitta sökningen fram till handen, gjorde sedan detta uppsuttet och även i skritt då. han är väldigt noga med grunderna vilket är bra för mig och Ira särskiljt med tanke på att hon gärna vill springa ifrån annars. Han tog även den lilla extra tiden vi behövde för att bli klara.
 
Med sökningen fram till bettet så skulle jag lösgöra henne på innertygel och gärna få bort henne ifrån inner bog. Satte även på henne en kapson istället för att ha en bridong tygel i bettet, hon vågar ta mycker mer stöd i kapsonen men man dår passa så hon inte blir hängande i den. Vårt mål är att om jag vill samla upp henne från framåt neråt så ska hon inte reagera med att spänna sig i underkäken och hugga tag i bettet utan mjukt följa med. Min ridning vart så mycket bättre och jobbade med att få väldigt lätt mjuk hand som hon kan söka sig till. Sen ska man understryka att framdelen är en reflektion av vad bakdelen gör därför kan ska man aldrig dra handen bakåt för att få hästen att släppa på bettet utan först kan man lösgöra henne på inner tygel satt hon söker sig till handen och sedan jobba med en avslappnad häst och hand.
 
Med enkla ord har vi jobbat med avslappning på henne och hitta sökningen fram till handen för att hon ska kunna jobba rätt i bak. Så sjukt nöjd över all hjälp vi fått, nu kommer vi kunna ta steget vidare! Kommer fortsätta jobba på det vi gjort under dom här dagarna och alltid sträva efter att hon är eftergiven i allt vi gör, inte lika lätt som det låter :p
 
Har en del bilder men främst videofilmer men kommer inte kunna ladda dom nu, lovar att ta tag i bloggen så fort jag landat lite. Jobbar i morgon vilket innebär sjukt lite sömn, får ta en stödvila sen mitt på dan ;)

Första dagen avklarad

Nu har första riktiga lägerdagen nått sitt slut, kom ju däremot hit redan igår. Ira har skött sig riktigt bra, mamma som rider för Ulrika i år fick jobba på sin sits och slappna av i händerna. Ulrika är riktigt duktig på att hjälpa till med sitsen och perfekt för mamma och Ira nu när dom håller på att svetsa ihop sig. Jag red för Christoffer vilket också gick bra, allt han säger stämmer och det funkar. Helt annorlunda tänk jämfört med alla mina andra tränare, kanske en lite längre väg till våran slutdestination men en helt klart trevligare och bättre väg tillslut. Vi jobbade med att hitta bjudningen framåt neråt och kunna samla upp henne därifrån utan att hon spänner sig. Sen puttar Ira ut ryttaren på ytter sittben särskiljt i högervarv och där ska vi jobba med att hon ska släppa ner en på ryggen och börja jobba korrekt. Första passet nu var väldigt basic just för att Christoffer skulle kunna se vad som behövs tränas på, men han är väldigt duktig på att förklara varför saker händer och hur man korrigerar rätt och hur det ska kännas då. Ser fram emot morgondagen! :)

Har även tagit tag i flätandet igen, håller på med ett pannband till Ida nu och har eventuellt en del beställningar här ;) har lite bilder men är så sjukt dålig teckning här uppe så går inte att ladda upp... Enjoy the reading!


Frågestunden förlängs!

Som att allt inte blir som man tänkt sig och måndagen vart en dag som rubbade det mesta fanns det ingen tid till att svara på era frågor. Sen som att jag inte har någon dator kan jag inte göra det nu under Akademiska.

Men låt säga att den 8/7 avslutar vi istället, en hel vecka längre tid. Hoppas väl på någon till fråga :)


Sista förberedelserna

Nu dröjer det inte så länge tills Akademiska Ryttardagarna 2013 drar igång, ska packa mina saker och städa rummet innan vi åker ner till stallet. Har ju redan varit ner för att släppa ut henne, dock hade Lotta varit där tidigare så hon var ute redan, annars skulle hon blivit ensam inne i stallet och det går ju inte. Släppte däremot ut henne på betet, några timmar hinner hon gå där i alla fall. Vi satsar på att vara i dalarna typ kl.12, ska helst inte bli för varmt när man ska transportera. 
 
Ska sen även till Norells Hästsport sen i Borlänge för att kolla på några nya ridstövlar och lite annat men mer om det senare!
 
Tänker på dig min älskade vän! ♥

At ta farväl av en livskamrat♥

Den 1 Juni 2013 fick Nadja somna in och avsluta livet här på jorden och förtsätta sina dagar i Nangijala tillsammans med mormor. Var hemskt ledsen i morse och några timmar efter men ju längre tiden gick desto mer rätt kändes det ändå, lite som en lättnad trots att det låter jätte hemskt när man säger det men att ständigt gå och oroa sig om det hänt någonting som förvärrat det hela tär på själen tillslut... Kommer alltid sakna henne men känns bra att man kunde erbjuda henne ett värdigt liv enda in i det sista. Skulle man ''dragit'' ut på det längre skulle man bara sakta men säkert tagit bort det som var Nadja, hästen som drog igång resten av hästarna när det hände för lite. Springa och busa i en hage jämsides med tjänstvilligt arbete.
 
Vi lät en äldre karl som heter Vidar komma på morgonen och ta bort henne sen skulle en kadaver-bil hämta upp kroppen senare. Vidar är duktig, luktar inte lik om honom, inge bråttom, lugnt och fridfullt. Var inte själv med just då när dom tog bort henne utan mamma och Viidar gjorde det. Hon anade ingenting, bara ramlat ihop utan nå dödsryckningar. Allt har gått bra ändå, vi har sparat man och svans, knäppt många fina kort och skämt bort henne med godsaker. 25 år blev hon men hur fin som helst i kropp och knopp! ♥
 
 Då det tog lång tid innan dom kunde komma och hämta upp henne tog jag och började skura ur boxarna, hann faktiskt klart med båda boxarna så det är bara att spackla och måla som återstår. Vi gjorde extra fint inne hos Nadja med ett hjärta, rosor samt morotsknippe ♥
Finns inga ord till hur mycket vi älskar dig, du kommer alltid var nummer 1 för mig, OAVSETT! ♥

Film från tävlingen

Här ser ni hur hon faktiskt hoppar när jag egentigen skulle bara visa på henne en sista gång innan jag tog om. Men bäst är nog speakern som precis tänkte säg '' och du får gärna hoppa ett hinder innan du lämnar banan'' men hann inte riktigt så långt^^
 
 
Så galet fin hela banan men som kom det farliga hindret, flög inte av i alla fall. Men är så sjukt nöjd med den här klassen trots någon miss här och där men det var faktiskt vårat bästa resultat hitills på en borta tävling, 7 fel :)))

RSS 2.0