Slappaste dagen i mitt liv!

Idag har jag typ inte gjort någonting, var ju ner till stallet morgon och kväll förvisso men annars... NADA! Somnade när vi kom hem men kanske inte så konstigt när jag bara sovit typ 4 timmar inatt, vaknade till och det var dax för lunch. Sen gick jag tillbaka och sov men bara en timme typ, efter det satt jag i massagestolen och kollade på en film tills vi skulle ner till hästarna.
 
Ja ni fattar min dag har vart riktigt händelselös... Jo, åt hämtmat från Capri men Ronnie då mamma och pappa sover på hotell inatt så bjöd som oss på det ;)
 
Har ingen speciell bild till ett sånt här inlägg så ni får en random bara^^
Haha vart på min sömntuta, passar ganska bra ändårå :P

Galet bra dag!

Hela den här dagen har varit galet bra asså, gick upp halv sju för att åka ner och ta ut hästarna då. Ganska skönt att kliva upp tidigt på morgonen för man får så mycket mer gjort då. Sen när vi släppt ut dom och små pysslat lite så åkte vi hem och jag slumprade någon timme, fått in lite dålig rutin nu att jag är uppe så sent på nätterna men lär väl vända det lagom till skolan ska ni se ;) Jag och mamma skulle in och handla lite på mellandags-rean, men vart väl mest jag som shoppade men vi fixade några mindre ärenden också. Är riktigt nöjd över mina köp, tre stycken långärmade stickade tröjor och två behåar. Tröjorna var bäl behövdliga då jag inte har så många långärmade tröjor kvar, eller aa jag har väl men jag känner att vissa plagg skulle jag kunna släppa ifrån mig satt säga... Kanske därför man köper nytt också ;)
 
 
Denna härliga dag fortsatte när jag gick ner med Ira till ridhuset, böhövde inte upp på stora vägen överhuvudtaget idag. Hur det gick till kanske ni kan gissa er till ;)
 
Hade nog världens mest härliga och underbara häst, hon kämpade på så otroligt bra! Red på mitt tredelade tränsbett och provade att ha achem nosgrimma, tyckte dock inte att det var så stor skillnad jämfört med vanlig engelsk nosgrimma, men tyckter det kan vara riktigt snyggt med aachen^^
 
Till en början måste jag ändå få säga att hon var riktigt dryg och seg, ville inte ge med sig alls nästan... Men det dröjde inte så länge ändå tills hon började slappna av och jobba lite.  Efter det vart hon en dröm! helt sjukt vilken skillnad det blir på henne. Ett problem som jag har lite är också att om jag släpper ut tyglarna eller låter henne sträcka på halsen en snabbis så får jag börja om precis som från början.... Idag så lät jag henne sträcka på halsen men fortfarande med kontakt till handen, det hjälpte inte så mycket jämfört med om jag släpper efter helt men valde att fortsätta jobba henne lite till, inte varje dag jag går till ridhuset ju. Först tänkte jag att jag gjorde bort mig som inte gav mig när hon var så himla bra, men om jag gör det varje gång så kommer vårat ''lilla problem'' kvarstå :/
 
Hon stretade emot som vanligt till en början men insåg att det är mycket bekvämare att jobba rätt, för bådas del. Min älskade lilla plupp, så himla underbar! Önskar att man skulle kunna dela med sig av den här kännslan till hela världen! ♥
 
Jobbade lite med samlingarna idag och även kunna behålla formen i upp och ner gångar samt att bara se till att hon fick en rejäl genomkörare, hon har ju varit lite stirrig på gången bara för att hon inte fått ta ut sig riktigt ordentligt på ett litet tag utan mest bara trimma lite lätt. Linimentade även när jag kom hem så att hon inte får sådan träningsvärk imorgon ;) 

Laddat batterierna!!

Nu så kan jag skriva klart det jag påbörjade igår när mina batterier i tangentbordet tog slut :P
 
Idag ( läs igår) började våran stalltjänst, alltså insläpp på kvällarna och utsläpp på morgonen, inte så farligt ändå ;) Förutom det så var jag ut på en liten promenix med Ira idag, inte så lång men vi kollade in lite ''läskiga'' saker vilket nog kommer ge resultat så småning om. Sen klicker-tränade vi efter det, vi utökade våran targeting träning och hon är verkligen klockren! Kunde till och med be henne ta några steg för att nå target :)
 
Förövrigt hände väl inte så mycket idag, var ut och fotade lite också faktiskt.
 
Tessie följde med ut men var inge vidare intresserad av att posera...
Men dagen bjöd på helt underbart väder, om man bortser från igår (läs i förrgår) så var det länge sen man såg solen.
 
OJJJ, höll just på att glömma att skriva att min älskade mamma faktiskt fyller år idag!!!
Älskar er, världens bästa föräldrar!! ♥♥

Måste ladda batterierna...

Hade ett inlägg på G men.... Mitt tangentbord fick slut på batterier så nu måste jag ladda på nya :/

Ni får vänta på ett blogg-inlägg, men kan lite kort meddela att Ira gör stora framsteg när det gäller klicker-träningen. Nu kan hon gå några steg till target, men kan försöka fixa lite bilder bara jag får möjlighet till det ;)

Nu bloggar jag från mobilen...


Duktig häst!

Ira skötte sig riktigt bra idag när jag red, började värma henne lite lätt sen fick hon en lite vilopaus innan det var dax att börja jobba på rikitigt, vilken samlad häst! Man verkligen kände all energi bubbla i henne, nästan lite som piaff steg fast inte på stället. Men om man ska hård dra det finns det ingenstans där det står att en piaff ska vara på stället, dock när hästen är färdig utbildad ska den helst var på stället<lite fram. Men inte så viktigt utan vitsen med det hela var kännslan och att hon skötte sig :)
 
Imorgon ska jag nog ta och gå ner till ridhuset så jag verkligen kan jobba igenom henne, men beror på lite också mamma fyller ju faktisk år imorgon med. Hela familjen förutom Ronnie fyller år i december, jag den 14, pappa den 24 och mamma den 28 då :p
 
Klicker tränade lite också med min plupp, vi repeterade det vi gjort tidigare: kolla bort/ visa att dem kan ''behärska sig'' =klick-godis, sen även lyfta hovarna på komando och hålla upp tills jag säger till/ är klar. Nu börjar hon kunna dom riktigt bra så valde att introducera targeting, mitt target är en limegrön flugsmälla. Som att Ira är så nyfiken av sig så det första hon gör är att nosa med mulen på target, 'klick' - rätt. Tanken med det hela är att man sen ska kunna göra övningar med det där som att t.ex man sätter upp vårt target i transporten och då ska hon då gå in i transporten och hålla mulen mot target till hon hör klicket.
 
Det är ett mål vi har, att kunna föra in klicker träningen med själva transporteringen och få henne att vilja gå in för att det leder till någonting positivt. Vårt problem är ju inte att hon är rädd eller osäker på nå vis utan vill helt enkelt inte bara, envis donna jag har...
 
Märks också väldigt mycket nu på Ira att hon är lite mer stressad och orolig nu när Nadja står i en sjukhage, men vi har ringt och fått en tid på Ulltuna nu. Så onsdagen den 2 januari åker vi in med lill-tufflan, nu får vi bara hoppas på det bästa, även Nadja påverkas då hon är uttråkad och är lite allmänt understimulera p.g.a vilan :(
 
Hoppas hoppas det vänder snart i alla fall! ♥

Nu kör vi!

Har haft sånt himla tävlings-sug dom senaste dagarna, både med kaninerna och hästarna. Men nu har jag riktat in mig på första tävlingarna, kaninerna får debutera för nästa år redan 19 Januari bara allt går som det ska och första tävlingen med Ira blir nog v.14 borta vid fältis, 90 &1m. Tills dess borde jag ha hunnit komma igång med träningen ordentligt och även lastträna, iår var vi inte iväg på en endaste tävling :(
 
Det som känns lite extra jobbigt med Ira är bara det att hon ska krångla så när det gäller det mesta som  hon inte vill, blir inte lika kul att åka iväg då... Men nu ska jag ta djävulen vid horna och få bollen i rullning, jag SKA tävla BORTA 2013!!!
 
29 april 2012- Vår första tävling iår som dessvärre inte gick så bra, hennes självförtroende var lågt...
1 maj 2012-Vi gav inte upp för det utan kämpade på men den här gången i dressyr, gick faktisk riktigt bra. Ingen toppen poäng då hon vart lite spänd men det lär ge med sig med tiden och när vi får lite mer rutin.
17 maj 2012- Sen vart det dax för Lax-hoppet, vi ställde upp i 80 och 90. I första klassen stannade hon på ett och rev ett om jag inte minns helt galet men jag kännde ändå att hon var på G... Mycket riktigt i andra klassen stormade hon över alla hindren som ingenting, helt UNDERBAR!
Tävlade dagen efter men det gick inte lika bra... utesluten. Även på lördagen (19/4) hade jag en klass men den fick det däremot bättre i, en smitning och tre tidsfel men förövrigt var hon helt ok den rundan.
27 maj 2012- En vecka senare var det dax för dressyr, men den dagen var hon mer än mindre odräglig. ville inte lyssna på hjälperna och reste sig flera gånger... bl.a inne på banan. Det var även efter den här tävlingen som våra problem började med att hon reste sig riktigt ordentligt, men det gav sig efter några månader.
6 juni 2012- En liten klubbtävling hemma, minns inte hur det gick riktigt men vi fick i alla fall en rosett^^
 
Nu vill inte bloggen att jag laddar upp mer bilder så verkar som om detta inlägg får bli uppdelat i två :p

Resten får ni imorgon (idag)....

Ponny-tolk!

Då var det gjort, jag och Vilma har tolkat efter Kavat! Han skötte sig super bra och vi tolkade hela tegelbruket fram och tillbaka, jag på vägen bort och Vilma på vägen hem. Riktigt skojj men måste faktisk erkänna att det nästan vart lite långtråkigt... Men nästa gång man gör om det kan man kanske ösa på lite mer och kanske ställa fram några konor till och med så man kan rida slalom^^
 
Vi åkte inte omkull någonting heller men Vilma var riktigt nära att slå på öronen :o
Ombytta roller, faktiskt var det bara andra gången jag red på Kavat men det gick ju bra ;)

Tolka med häst!!!!

Imorgon(idag...) sker det äntligen, jag och Vilma ska tolka efter Kavat! Var ju tänkt att vi skulle ut med Nadja då hon är perfekt tolk häst och galleråvägen är riktigt bra för det endamålet men nu har ju saker och ting blivit lite tokigt så Kavaten får bli våran stand-in.
 
Har letat fram en brösta (sele) och dubbla draglinor så man inte riskerar att bli sparkad, till min stora förvåning hade vi två par miniskidor, nu behöver vi endast ett par ju men ändå! 
 
Frågan är om det kommer se ut som på den övre bilder eller den nedre...
 
Sååå jag har läntat, önskar bara att det var med Nadja vi kunde göra det med! ♥

Läskiga postlådor! :o

Det skulle i alla fall Ira, Nadja med för den delen. Anledningen varför jag bara rider en snutt mellan två stall är för att längre bort finns några postlådor som är som under tak vilket är väldigt läskigt då tydligen, men idag när jag red så passade jag på att visa dem innan vi gick hem. Var kanske inte så farliga ändå :P
 
Ni vet, typ en sån här...
Men idag skötte hon sig riktigt bra, trodde hon skulle vara värre då hon vilat i två dagar nu... Men hon dog inte utav det, helt ok att stå i hagen och mumsa hö ;)
 
Efter att jag ridit klart så valde jag att klickerträna, tror hon börjar fatta lite mera nu i alla fall då hon vände bort huvudet och backade av lite när jag visade klickern och godiset. Förstått att det inte lönar sig att stå och mula på en trots att man vill ha godis, väldigt bra att göra på hästar som Ira som lätt blir ''tiggiga''. Men innan du ger dig in på klickerträning, do your homework! Läs på och om du är osäker ta gärna hjälp av någon som kan ;) Efter att jag kollat om hon kom ihåg spelreglerna så började på vårt första trick, lyfta respective hov när jag står brevid den och säger hov. Gjorde dock bara i fram idag, det har vi ju tränat på tidigare lite men då utan klicker.
 
Sen var det ett tag sen jag skrev någonting om Nadja men läget är oförändrat, kanske lite mer svullen dock inte helt ren men inte jätte halt utan hon går och står utan problem på benet nu iaf. Men vi har tagit beslutet att åka in till antingen ATG eller Ulltuna nu och göra ett ultraljud för att se vad det är för sorts senskada troligtvis, vi har ju henne försäkrad så finns ingen anledning att dra ut på det, varken vi eller hon tycker det är roligt som det är nu... Kasnke vissa som nu undrar vad det är som har hänt? Jo troligtvis har hon inte hunnit undan med högerfram när hon gått i djupsnön så hon slagit på sig själv helt enkelt, men en sak som var lite konstigt var att hon tidigare visade på vä.bak men det gör hon inte längre däremot är hon istället lite tjock i hö.bak nu... Men förhoppningsvis får vi lite svar på vad man ska göra åt det snart.

Julafton på vårt sätt!

Kan ju ta och beskriva hur en helt vanlig julafton ser ut i min familj, men den 24/12 är inte endast jul i min familj utan även min pappas födelsedag!
 
Jag och mamma kliver upp tidigt på morgonen och åker ner till stallet och julfirar lite där, fikar med glögg och pepparkaka sen fixar vi hästarna innan det är dax att åka hem. Väl hemma är det ganska lugnt en stund, pappa brukar ha vaknat så då grattar vi han lite smått. Vid lunchtid brukar farmor och farfar komma, iår kom bara farfar då farmor är på ålandskryssning.
 
Kalle Anka börjar vid tre men iår så valde vi att spela in det och kolla efter maten, såklart så strulade det till sig med det så vart inge kalle anka :((( Ungefär då när det gick vart maten klar och vi brukar inte ha något speciellt julbord hemma, men köttbullar, prinskorv, potatis, janssons till mamma, sylta till pappa och svampsås till potatisen för min del.
 
Vi har även en tradition för katterna i vårt hus, i detta fall endast Tessie då, och det är att dom får ett jul-bad! Min lilla prinsessa skötte sig riktigt bra och nu är hon näst intill helt torr och luktar lavendel :D♥ vi badar dom alltid innan lunchen så som lite plåster på såren får dom sitta med och äta julskicka m.m.
 
 
Efter lunchen är det såklart paketdax! Ronnie fick agera ''Tomte'' iår, dock hade vi faktisk ingen julgran inne den här gången :o Men vi sa så att det får bli lite mer som pappas födelsedag idag än jul^^
 
Ungefär så utspelar sig dagen enligt våra traditioner, Hur firar ni jul där hemma? ;)
 

Men vad fick jag i julklapp då? Jo, några tavlor av mamma, mobilplånbok och ett par jeans från min kära broder, och sen från pappa fick jag inget speciellt men sen är  det ju så att jag fick ett superfint objektiv när jag fyllde år och förra året fick jag jätte fina klappar bl.a min iMac och kamera.
 
Vi hade även några klappar som var till hela familjen som t.ex en massagestol från pappa och en sodastreamer från mamma :)))
 
 
Perfekt för min axel som krånglar lite ibland :)
 
 
 

God jul!

Nu är det jul! Ska nu ta och sova då vi ska julfika i stallet imorgon bitti, dock kommer vi inte ha julklappsbyte men har en liten present till mina älsklingar ändå! <3


Dålig uppkoppling= dålig uppdatering...

Har nu inte bloggat sen i torsdags vilket är riktigt länge sen! Men jag fick jullov i torsdags och resten av dagen efter gick åt till stallet och sen var jag med Vilma, skulle bloggat då men hade inget internet hemma hos henne så det vart inget.

Igår så skyndade jag mig till stallet och red Ira bara då jag och Saga skulle in till stan för att julshoppa, dock köpte vi inte så mycket men hittade lite till mamma pappa och ronnie. Sen handlade jag även lite kläder till mig ;)

Sov över hos Vilma från torsdag till fredag då och hos Saga igår till idag, så nu har vi precis sett klart på Grown Ups och ska alldeles strax ut och fota Sagas hundar i vintervädret!


Så värdelöst

Varför ska man gå i skolan om man ändå bara kollar på film och gör ingenting? Så har det varit nu dem senaste två dagarna, vissa kanske gillar att det är lite chill men inte JAG!

Tänk vad mycket annat man kan göra istället, det är ju ljust nu inte sen när vi slutar. Man kan rida, pyssla i stallet eller rent utav pyssla med kaninerna, istället måste man vara här och sitta av tiden... Men vi slutar ju imorgon så inte långt kvar nu men ändå. Enda lektionen som gör det värt att stanna kvar är slöjden, men det är sista lektionen så bara att bita ihop, måste ju bli klar med pappas present! :o

Vår sociala klass första dagen med iPads... Älskar Lisas min!


Det gick lite för fort där va?....

Sista gången på hoppträningen igår, vi hade pakethoppning som lite avslutning. Vi skulle hoppa en bana på valfri höjd och sen räknade man ut en ideal tid efter att alla hoppat och klockas. Men grunden räknades inte då vi hade omhoppning också, var man felfri fick man hoppa om.

Jag och Ira var felfria och då vart det omhoppning, hon var snabb som en iller och FELFRI! Men även i omhoppningen var det ju en ideal tid som gällde, vi var då två sekunder för snabba... Men vad spelar det för roll när hästen presterar på topp?! ;)

Jag valde att hopp bara 90 med Ira då hon var riktigt bitchig när jag värmde och hoppade fram, annars hade vi nog hoppat 1m utan tvekan. Dock hade vi kunnat hoppa det då hon vart mycket bättre bara hindren fick lite höjd och galoppen kom igång utan att hon 'sprang iväg'.

Vi kom på en tredje plats då vi var endast tre felfria i grunden, dom som inte vart felfria fick även dom hoppa om för att avgöra om dom övriga platserna. Idealtiden var på 24,41sek men jag och Ira hade någonting på 22 sek^^

Jag valde ett blått paket som hade bra storlek enligt mig för att vara godis ask, när jag sen öppnade det så visade det sig vara rätt... Trodde jag ja, LURAD! Det var inte godis till mig utan inuti en paradis ask låg det ännu ett paket och i det var det häst godis. Så där satt jag och kände hur chokladbegäret vaknade lite inne i en men så var det häst godis, hehe. Men det vart helt rätt ändå enligt mig, utan min underbara häst så skulle vi inte fått priset <3 Inte varje dag man är för snabb på en omhoppning^^


Vilket flyt!

Bara tre dagar efter att jag fyllde 15 har jag fått mitt körkort, mitt i vintern. Fick även ta en premiär tur för min del, inte det lättaste om jag ska vara ärlig men övning ger färdighet så nu gäller det bara att nöta på tills det sitter. Sen har jag och pappa en del att fixa till på epan också så den blir lite mer körvänlig.

Den är ganska svår körd på vintern dessutom och vi hade lite problem att hjulen tar i skärmarna lite i fram när man svänger skarpt, så vi får nog tänka om där...

Har även funderat på att börja klicker-träna med Ira, vill bl.a lära henne att lyfta hovarna på kommando så vi kan underlätta åt Börje lite sen även targeting (dem ska gå till ett speciellt target, när man kommit en bit på vägen så kan man till och med sätta target i transporten och hästen ska då gå in och lägga mulen på målet) men det kommer kräva lite träning från både min och hennes sida innan våra mål är uppnådda.


Söndags jobb

Idag har hela dagen gått åt till att göra sånt som måste göras, bl.a att mecka med epan, fixa stallet och rida Ira m.m
 
Vi gjorde epan körklar så om jag klarar provet (vilket jag måste... typ.) kan jag börja övningsköra lite innan jag ger mig ut på riktiga stora vägarna. Kvar är lite el, inredning och ljud men det ska vi fixa lite allt eftersom vi får tid, den går i alla fall att köra nu ;)
 
Ira skötte sig bra mot slutet då hon faktiskt var riktigt fin men var dryg i början plus att hon hade en del överskottsenergi och var lite tankspridd.
 
Nu orkar jag inte blogga mer måste sova lite inatt också, kommer nog inte gå så bra att skriva annars...

Som jag sa

så skulle jag lägga upp ett litet mer utförligt inlägg senare idag och nu kommer det!
 
Är jätte nöjd med mitt objektiv, det är sådan stor skillnad jämfört med förra. Det bästa är också att jag aldrig kommer behöva byta objektiv utan jag har allt ifrån vidvinkel till supe zoom!♥ Men fick som sagt lite pengar också, vart nog i alla fall en 1300:- plus ett present kort på 1000:- på BILTEMA, det bästa med att fylla år bara tio dagar innan jul är att det man inte får i present får man möjlighet att önska sig/få i julklapp.
 
Idag gick jag ut på en promenad med både Nadja och Ira, inte så långt men Nadja ska vi ju sätta igång väldigt sakta och skritta väldigt länge på tills hon är bra. Imorgon ska jag se till och rida Ira lite, troligtvis på banan men vill inte behöva pulsa varje dag men inte så mycket att göra när det driver igen så fort på banorna...
 
Hade 1-årsdag med min iMac och kamera igår också^^
 
Men nu ska ni få lite bilder från kvällen och invigningen av objektivet ;)
Lite ljus för stämmningens skull.
Lussebulla och lussekatter serverades tillsammans med...
chokladflan,
''fingers'',
After Eight och såklart...
TÅRTA!!!
 
Provade zoomen lite och den sköter sig riktigt bra!
 
 
Ska kanske också passa på att berätta att jag slängde ut Tessie idag då jag tyckte att hon behövde komma ut lite, det första hon gjorde var att rusa/simma (simma i snö) ut till ladan och slutade med att jag fick gräva fram henne då hon vägrade komma ut igen. Alltså gräva bort all snö framför portarna och sen leta reda på henne och bära in henne, hon kommer ju in genom en lite glipa under porten men den vart ju för snöad så lika bra att hämta henne så hon inte blir fast där! :o

15 år och en dag

Igår fyllde jag 15 och det bevisar kanske att man börjar bli stor nu? På måndag ska jag skriva upp för moppe/EPA så nu gäller det att plugga på ordentligt så att det sitter som hugget i stucket!

Vart firad av farfar, farmor och Sten-Olov och familjen såklart. Kusinerna kunde inte komma men jag vet ju själv att det brukar kunna vara fullt upp^^

Men jag fick mitt efterlängtade teleobjektiv, det som går från 18-200 :D Nu ska jag så fort jag skrivit klart här ut och inviga objektivet på riktigt! Sen fick jag för övrigt mest bara pengar men det är aldrig fel det heller ;)

Efter att jag har fotat lite så ska jag hjälpa pappa att skotta av taken, det skulle bli tö-väder lite senare och har man inte fått bort snön innan det så lär man nog inte rå på det.

Jag kommer sätta mig vid datorn senare och göra ett lite mer utvecklat inlägg, det här får bli ett litet snabb inlägg bara ;)


i-Me!

Nu känner jag att jag är en trogen Apple kund som har iPod, iPhone, iMac och nu även en iPad! Alltså vi fick våra iPads i skolan idag (för studier), ska bara leta rätt på något skydd till den så kan jag börja använda den på riktigt.
 
Känns skönt att vi får ett hjälpmedel som verkligen funkar nu, inte som datorerna som pajjar hela tiden... Men måste även erkänna att det känndes ganska nördigt när man satt med både dator, iPad och iPhone SAMTIDIGT!
 
skulle vara en bild här om inte blogg.se vägrar ladda upp bilden... Men ska inte skylla på det nu, ni får bilden så fort som möjligt. Bara jag kommer ihåg det...
 

Nu är det sängen som gäller, skulle egentligen sovit för länge sen men ni vet ju hur det är... man fastnar lätt vid datorn O.o
 

Lucia firande, check!

Nu har jag lussat klart för i år, sista gången med skolan för den delen också men kommer väl bli några med stallet sen. Känns lite overkligt att jag fick vara Lucia och att allting har gått så bra förutom lite små saker, t.ex att vi inte kunde alla låtar första uppträdandet och att Freppa glömde bort att jag skulle läsa min vers på uppträdandet för klass 6-9 :(
 
Men det var än dock inte hela världen, allt annat gick väl bra.
 
Suddig mobilbild på mig precis efter uppträdandet på Tallmon.
 
Snacka om att julstämmningen är på topp just nu, sen fyller jag ju år imorgon också^^ Behöver i alla fall inte önska mig snö i år...

Lucia drar igång!

Ikväll hade vi första Lucia-uppträdandet, den här gången var det för släkt och familj och även lite genrep för oss i kören. Dem flesta låtarna satt bra, vissa är lite svåra att komma ihåg texterna på men får sitta och nöta in dom lite ikväll nu innan jag går och lägger mig ;)
 
Kunde aldrig gissat på att det skulle kännas så här bra att vara Lucia, måste också träna på min vers lite mer har ju bara läst den typ tre gånger, haha! Fick inget stearin i håret så är väl ett tecken på att man stod stadigt i alla fall. Har inga kort som vart super duper då det är så pass mörkt och jag har inget ljus som lyser upp ansiktet som tärnorna men vart något som vart helt ok.
 
Ingen super kvalité men ni får en liten sneak-peak än dock, kanske får tag på bättre bilder sen men nu måste jag sova :)

Det blir bättre

Har ganska mycket skolarbeten som ska in nu, betygen ska ju vara satta på söndag! :o Men har fått in en hel del arbeten men skulle önskat att man kanske hade lite mer tid över men det får man ta att det är så här nu, kommer inte bli lättare på våren eller i gymnasiumet heller så bara att bita i det sura äpplet och vänja sig. Imorgon går mesta dels av dagen åt till Lucia, först två uppträdanden i kyrkan och sen ett på Tallmon men måste hinna med en No-presentation och skriva klart engelska redovisningen.
 
Skriver om P!NK på engelskan, lite rolig uppgift ändå att skriva om artister.
 
Nadja var något bättre i benet men vi fortsätter med att linda och ge smärtis, om några dagar bör hon vara så pass satt vi kan sluta med smärtisen.
 
Måste även att verkligen läsa på inför mit körkortsprov som jag ska skriva på måndag, men borde inte vara några problem att klara det men man ska alltid förbereda sig väl, särskilt inför ett så pass betydelsefullt prov. Sen på tisdag nästa vecka har jag en remiss till tandläkaren i Uppsala för att få lite information om en behandling mot mitt överbett, om jag tycker att det är värdt det kommer jag göra det men om jag inte vill ta riskerna så struntar jag i det då jag inte lider av det, mina läppar är välanpassade så det ända som kommer bli annorlunda är typ att min haka kommer lite längre fram. Visst lite mer än så blir det men mer om det får jag veta då ^^

Hoppehäst!

Ira var super fin idag på hoppträningen, lite osäker bara när vi började komma upp mot 1.10 men vi har inte varit på den nivån så länge heller så det är väl inte konstigt egentligen. Det var näst sista gången denna vecka så nästa blir det lite paket hoppning :) Sen sa vi även att till nästa termin så fortsätter vi att jobba med Ira lite som vi gör redan, att få henne säker på hinder och våga ta för sig. Men det ska utvecklas lite mer då, känns riktigt bra med min underbart fina häst!
 
Nadja är verkligen på bättringsvägen däremot är hon lite smått ''förkyld'' så vi ska köpa någonting som heter Coff-Less i förebyggande syfte endast, sen åker mamma och hämtar Nadjas vintertäcke som hon beställt på Biltema, hon behöver ett med hals nu då hon är rakad och det kan blåsa på ganska rejält hos oss ibland.
 
Nu måste jag sova satt jag får min skönhetssömn, ska ju vara Lucia imorgon och på torsdag!! :D
 
Men först måste jag släppa in min desperata katt som jag slängde/tvingade ut i snön och kylan för en liten stund sedan...

Stackars!

Tycker så synd om min mamma just nu, hon ramlade i stallet medan hon stod och packade hö och har stukat foten rejält och kanske brutit, men svårt att säga då foten var så pass svullen. Nu är det bara jag som är frisk i familjen ju... Pappa har ont i en axel, Ronnie i svanskotan och mamma i foten/vristen då, inte nog med det heller så är Nadja dålig också. Men hon är på bättringsvägen, tyckte att hon var lite mindre svälld idag än igår och hon går bättre och bättre tycker jag också, men vi ska fortsätta med Metacamen tills hon är bra eller åtminstonde inte är så svälld och har ont.
 
Förövrigt så har det inte hänt sådär jätte mycket mer idag, skulle ha bloggat tidigare idag också men min blogg-app och även blogg.se funkade inte så jag kom inte in helt enkelt men nu ska det vara åtgärdat i alla fall. Näst sista Lucia träningen var faktisk också idag, märks att vi måste träna på att sjunga låtarna utan text... annars  kommer vi inte höras när det väl gäller! :o
 
Bytte profilbild igår på fb, hade haft min gamla jääätte länge... ^^

Inte långt kvar nu!!!

Nu är det bara en vecka kvar tills jag får ta körkort, jag ska INTE kugga och så är det bara! Sen är det även bara 4 DAGAR kvar tills jag fyller år^^ Som i sin tur betyder att det då bara är 14 dagar kvar tills jul. 
 
Har inte önskat mig särskilt mycket ändå men lite saker i alla fall:
 
  • Ett Teleobjektiv till min systemkamera:
        
Antingen den här från elgiganten som har från 18-200 ZOOM, eller den här från Mediamarkt med 55-200 ZOOM.
 
Lutar mer åt den från elgiganten som att den går från väldigt lågt till väldigt högt, hade däremot önskat att det skulle finnas något med lite mer zoom än 200 till min. Men har just nu bara 18-55 så det lär bli ett rejält lyft ändå!
 
Tävlingskavaj- CRW Competition Exclusive
Riktigt snygg och till ett bra pris! Var in och provade ut storlek igår och kan ha 34 men ska jag ha lite mer kläder under och sen kanske jag växer lite till så kommer en 36 bli bättre, fast inte alls satt det vart nå oversize utan perfekt. Synd bara att alla svarta i strl. 36 var slut och kommer inte in först i Januari :(
 
  • 4st nya garderobslådor + en shoppingrunda för att fylla upp nya lådorna med
Har just nu en byxhängare i ena garderobsdelen men tycker det bara känns onödigt då den tar upp så mycket plats så vill ha som i andra 4st stora lådor. Sen känner jag att jag har en hel del kläder som jag växt ifrån, inte storleksmässigt utan ''mognads-mässigt'', alltid lite roligare när man får lite nya plagg som ger flera nya kombinations möjligheter :)
 
Det var några saker som jag önskade som jag vet helt klart att jag vill ha, men finns massor med saker som jag också vill ha, ett kaninhinder skulle inte sitta helt fel och inte heller lite hästhinder från Safety System! Men man får väl begränsa sina önskningar lite då det blir några kronor när man slår ihop allt!

Fredag- Tandläkerbesök!

I fredags var det inte min tur utan hästarnas tur att träffa tandläkaren, både Nadja och Iras tänder såg bra ut, någon vass kant men inte mycket alls. Så det känndes skönt plus att båda skötte sig super när vi raspade, visst dom vart ju lite drogade men dom kan ju bete sig bara dom vill :P
 
Kolltrollerar att allt ser bra ut
Så nu blir det att bara ta det lite lugnt kanske skritta på sin höjd i några dagar då dom även blev vaccinerade, vi fick även lite hjälp och kolla på Nadjas hälta och spola ur tårkanalerna som vi misstänkte att dom var igensatta, det var dom nog också lite.
 
Ira skötte sig super bra och höll upp huvudet själv, medan Nadja dök ner till golvet med huvudet om du inte löft det, haha.
Roland (veterinären) tyckte att vi skulle köra på med lite metacam (smärtstillande) några dagar och se om hon blir bättre, troligtvis har hon slagit på sig med bakhoven då hon inte hunnit undan med frambenet i djupsnön. Hoppas bara på att det inte är någon senskada utan mest lite ömt för att hon slagit i eller om det är en rejäl sträckning...
 
Har fler bilder men går inte att ladda upp dom helt enkelt.

Äntligen...

Har inte kunnat kommit in på bloggen först nu, så ni kommer få en sammanfattning av tidigare dagar senare idag för nu måste jag ner och ta ut hästarna. Men jag lever i alla fall!

En jobbig dag

Idag har inte varit den mest lättsamma dagen i mitt liv, började rättså bra men runt 10 tiden ringde Jesse och berättade att Nadja inte velat gått ut i morse så hon och Ira stod inne, Ira var bara inne som sällskap. Jag hade en låång NO-lektion idag men min lärare var borta så vi hade vikarie och vi skulle bara kolla på film så jag frågade om jag fick cykla ner till stallet för att kolla till mina älsklingar, det fick jag också.
 
Hon var inge särskilt svälld i benen jämfört med igår, däremot litem mer på övriga tre ben men inte så konstigt med tanke på hur länge hon stått på box. Hältan var inge bättre, men lindade av och tog tempen det första jag gjorde när jag kom ner. Sen fick hon stå utan lindor medan jag mockade och gjorde iordning hö och lite allmänt pyssel, när jag sen skulle linda så märkte jag att det hade kommit lite vätska från höger fram så istället för att linimenta det benet tog jag och la ett jod-omslag för att dra ur lite. 
 
Cyklade tillbaka till skolan och åt lunch, lektionerna efter var bara onödiga då det vart lite olika strul hit och dit.... Så fort jag fick cyklade jag tillbaka igen och lindade av högerbenet för att kolla om det var lika, det var det också. Dröjde några timmar innan mamma kom hem och då kollade hon också på benen sen la vi ett alsol-förband istället då det är bättre för läkningen om det skulle vara ett sår än jod.
 
Trots att hon har ont så ser hon hela tiden pigg och glad, livsnjutare trots att livet inte är en dans på rosa små moln alltid. Red även Ira så att hon skulle bli av med lite överskotsenergi då hon stått inne hela dagen, hon skötte sig riktigt bra. Svettig blev hon men det är ju jobbigt och pulsa i snön!
 
Kanske inte så roligt inlägg men har inte varit någon direkt rolig dag heller, och några bilder har jag inte riktigt heller så blir torr-bloggning nu...

Snöyra!

Här så snöar och blåser det som bara den, bussarna är inställda, vägrna snöar igen på grund av alla drivor som bildas men plogbilarna är ute för full veva. Var inte det roligaste att cykla till stallet idag kan man ju säga... Men det är överkommligt, nästan lite mysigt ändå då man kan bara gå in och gosa ner sig i soffan när man kommer hem och känna att allt är bra.
 
Däremot finns det en sak som inte är fullt lika roligt, Nadja var halt när vi tog in henne och vill inte stå riktigt på båda bak och höger fram, hon verkar dock inte ha så ont satt hon inte orkar stå men hon flyttar runt belastningen lite. Men inge brutet eller så verkar det som utan mest bara en överansträngning/sträckning vilket kanske inte vore så konstigt med tanke på all snö dom måste pulsa genom och på vissa ställen kan det vara lite halt också. Men har lindat benen och linimentat med Arnica-liniment så får vi se, ingen feber heller så hon har inte vrål ont. Skulle hon ha jätte ont nu när jag snart ska tillbaka och kolla till henne (är på pappas affär och han ska bara göra lite små jobb så åker vi ner och kollar till älsklingen och sen hem då) kommer jag ge henne smärtis då vi har lite kvar från när hon sist var dålig i sommras, men det hoppas jag verkligen inte på då det är både och med smärtlindrande, dem slipper det onda men kan istället belasta för mycket och då kan det bli värre i vissa fall.
 
Nog om det nu, Ira var det inga fel på i alla fall och inte igår heller. Hon skötte sig super på träningen, inte perfekt kanske men det var en jobbig övning för henne också så jag kan inte vara annat än nöjd. Invigde faktiskt hopp-plattan igå också, var nästan en tendens att hon hade varit i med hoven (brodden) dock var nästan gjorden lite trång för henne... hon har ju i vanliga fall 130 men 135 blir för långt och 125 är i kortaste laget, men resåren lär ju ge med sig också så småning om ;)
 
Har inga bilder här på affärn så ni får denna i repris.
 
Skulle ha bloggat igår om inte min mobil fått slut på batteri :/...

Schabrak för hela slanten!

Eller nästan i alla fall, en hoppgjord och ett par gummityglar slank med hem också ;)
Schabrak m. brodyr- 350:-  Matchar även till en av våra flugluvor vi har hemma ;)
 
Hoppgjord 125cm- 600:-  Kan vara något liten till en början men resåren brukar ju ge med sig också, bruden har ju vanligtvis 130 men 135 lär bli för långt :o
 
Jacson schabrak- 200:-  Riktigt snyggt och billigt! Lär bli fint på min älskling ♥
 
BR Rock JL- 350+150=500:- Detta set är nog det set som jag är nöjdast över att jag verkligen köpte!
 
En lite annorlunda flugluva som jag gillar skarpt, bara den passar nu då!
 
Schabrak och luva- 200:- Nog det mest prisvärda settet, man kunde även välja 2st schabrak för 200:-
 
Svarta gummityglar- 200:- Mina första gummityglar någonsin, kändes mjuka och smidiga och kvalitéen verkar bra, fanns däremot ett par som var ännu skönare men dem gick på 500:-... Visst har jag pengar till det men tycker det känns som lite mycket pengar för ett par tyglar, plus att jag har ju x antal andra tyglar redan :p
 
Innåt-vända spännen dessutom ;)
 
Det var det jag inhandlade igår på mässan, känner mig nöjd med allting och känner mig ännu mer nöjd att jag hade så mycket pengar kvar. Nu kommer jag nog inte behöva köpa ett enda schabrak på hur länge som helst, men ångrar inget som sagt.
 
Nu är det sängen för min del, ska åka extra extra tidigt imorgon då jag dels står skolpolis den här veckan och ska även försöka hinna ner och lämna alla saker som jag köpt på stallet innan skolan också, vill ju ha lite saker imorgon på hoppträningen ;) God natt!

Stockholm International horse show firar 20år!

En underbar kväll kunde blivit den värsta i mitt liv men Ann-Kristin räddade min kväll. När vi åkt i kanske en timme hade jag lite tråkigt så jag tänkte kolla hur mycket kontanter jag hade med mig och upptäckte då att jag glömt min plånbok hemma! :o

Jag fick panik, jag som hade längtat i flera månader att få gå på mässan med Vilma och Jenny och hitta massor med fina saker till mina brudar....

Bara för att jag skulle lägga i några kronor så glömde jag lägga tillbaka plånboken. Men när jag hade tagit mig samman lite så gick jag och frågade om någon kunde låna ut lite pengar, då erbjöd sig Ann-Kristin att låna ut. Hon kunde ta ut från hennes konto så jag fick mina 3500:- som jag annars skulle haft med mig :)

Men gjorde långt ifrån slut på pengarna, hade över 1300:- kvar ;) köpte mest schabrak och även ett par tyglar och en hopp-platta^^

Kan fixa bilder på allt ikväll när jag kommer hem, kunde inte ladda upp från mobilen nu heller :(


Somliga älskar det, somliga hatar det!

Bland dem första sakerna jag tänker på när någon säger så är just det här med vintern och snö, själv älskar jag det dåman kan ha så mycket roligt med snö. Men en som inte gillar det är Tessie, hon klagar på att det är kallt om tassarna och i förrgår när hon fick vara ute en stund så hade hon gått i in i ladan så när jag skulle ropa in henne fick hon först gräva sig ut då det snöat igen och sen såg det ut som hon simmade in för att det var så mycket snö... 
 
Igår satte hon inte en tass utan för dörren förutom när jag matade kaninerna och tvingade ut henne en liten stund, men det hjälpte inte så mycket då hon hoppade direkt upp på bron och satt där som en liten jordekorre och pep om att det var kallt och hon ville in. När det är så här hemsk ute i hennes mening duger det inte att göra sina behov ute så då har hon också börjat ''gått på lådan''...
 
Tessie som ligger och stångas i lådan ♥ (ej ''behovs-lådan'')
 
 
Men förra vintern var det inte lika mycket klagomål, men åt andra sidan var det inte lika mycket snö heller, hehe.

Märkes-nojja!

Om det finns en sak som jag tycker är grymt överskattat så är det märken,visst oftast har det väldigt bra kvalité på sina produkter men om man ska vara helt ärlig betalar man för ett litet märke. Inom ridsporten är det extremt mycket märkes-nojja, visst jag själv har vissa märken som är lite mer välkända men jag köper lika gärna någonting utan märke om funktionen är densamma.
 
T.ex Kingsland kan jag tycka är lite väl överskattat, visst dem har vissa sjukt snygga produkter men skulle aldrig falla mig in i att köpa en väst för över 1500:- Jag tyckte till och med att jag gav mycket för min MonteCarlo-väst som kostade 349:-! Men det är ju såklart upp till var och en, är det satt man trivs med sina märkeskläder och vill lägga dem pengarna på någonting man verkligen tycker om är okej för mig men jag skulle aldrig klanka ner på någon som handlar på ''billiga-börjes'' eller Hööks.
 
Men är det någonting jag inte tål är det när folk går runt och skryter om att dem fått någon märkespryl som kostade si och så mycket, okej om man vill berätta om att man  fått en sak som verkligen längtat efter eller liknande. Men när man går runt och berättar om och om igen och vad man köpt bara för att hävda sin plats är i min mening inte okej, det finns dom som inte har råd med det märket och som kan känna sig mindre värd eller liknande. Så istället för att man går runt och skryter kan man väl försöka glädjas åt varandras saker, iår på globen så kommer jag satsa på att köpa något billigare saker men fortfarande med kvalité och lite mer än några få och dyra.
 
Säger absolut inte att Kingsland är ett dåligt märke, tvärtom säkert jätte bra produkter men jag tycker att priserna kan vara lite väl överdrivet dyra.
 
Min ungefärliga lista ser ut som följande:
  • Ridbyxor- helst röda
  • Stalltäcke- 145cm
  • Schabrak & flugluvor. bl.a ett m. brodyr- Nina & Ira
  • Kavaj- max 599:- (får en från Hööks som är riktigt snygg för 599:-)
  • Träns & förbygel m. martingal- bara om det är bra pris!
  • Vintertäcke m. hals- 145cm
  • Hopp-platta- max 759:- (finns på Hööks för det priset)
  • Gummityglar- mjuka/smidiga annars blir det inga
  • Stigbyglar- bara billiga då jag har flera redan
  • Benskydd- bara billiga då jag har redan ett par
  • Boots- billiga 
  • Bett- kanske något i mässing/guld? 
  • Galon sadelöverdrag- finns på börjes för endast 65:-!
Som att jag redan har det mesta så kommer jag inte köpa någonting som jag inte tycker är prisvärt, funktionen är det viktigaste för mig. Visst ett märke här eller där sitter aldrig heller fel men vägrar ge så mycket för någonting som jag redan har eller om det finns minst lika bra produkter till en mindre peng ;)
 
 

Vinterns första snögalopper!

Jag och mamma red lite på Ola's äng idag och pulsade i snön, jag barbacka och mamma med sadel. Till en början så var Ira lite små feg och skulle bara gå i rumpan på Nadja men efter ett liten stund vågade hon gå ut på eget spår, efter att vi travat några steg var hon självgående. Men mamma ville inte trava så mycket då Nadja har sånt himla stort steg när det är djupsnö, enda upp till knäna på båda två! :o så jag tog och travade och galopperade på Ira tills jag kände mig klar, skitt vad hon tyckte det var kul och laddade järnet, galoppombyten i djupsnön och sprint sträckor^^ 
 
När jag var nöjd bytte jag häst med mamma och tog och travade och galoppade lite med Nadja också. Måste bara få säga med att Nadja är snabbare än bilarna som kör 50 km/h när hon gasar lite i galoppen, Sjukt snabb alltså, ändå håller man in henne för annars skulle hon stupa...
 
Mer än så gjorde jag inte i mitt stall idag då vi hade genrep inför Lucia-showen som är 8 december 2012! Vill uppmana alla ÄRKare och även nära o' kära att komma, showen börjar kl.15.00 men lotterierna och ponnyridningen börjar redan kl. 13.30.
 
Bild från förra årets luciashow, endast sju dagar kvar nu!

Never give up!

Igår var det super snöoväder här hos oss, härligt men samtidigt lite jobbigt för mig som måste cykla vart jag än ska... Så från skolan till Rotskär för att ha idrott och sen tillbaka, då hade jag ändå sällskap av Ebba men vägarna var uselt plogade. Efter idrotten cyklade jag ju då till mitt stall, på grund av vädret tog det jätte lång tid att cykla så för min del var det bara att packa dem saker jag skulle ha till ridklass och sen cykla vidare, dock var vägen mellan mitt och ÄRKs stall mycket bättre plogad.
 
Det värkade även som jag var den enda med tillräckligt mycket jävlar-annama för att cykla i detta väder, Jenny, Thea och Malin tog sig inte ner då dom inte hade någon skjuts och Regina stackarn hade stukat fingrarna så hon kunde inte komma. så jag fick privatlektion för Lotta på Silver-pojken, både han och jag fick en ordentlig genom körare så kan gissa att han har nästan lite träningsvärk idag. Jag fick lite hjälp med det som ofta blir för mig, att jag blir ''utputtad'' när jag rider på böjt spår och att jag blir alldeles slut i min vänsterarm.
 
Att jag blir ''utputtad'' beror mesta dels att jag har en tendens att dra upp min skänkel när jag ska skänkla för jag vill komma åt dem lite bättre, tycker det inte blir någon större skillnad även om jag har sporrar så föredrar utan, men på Silver har jag då jag vill att han ska lyssna lite bättre men på Ira behöver jag aldrig ha då hon är så känslig för skänkeln ändå. Så det gäller att jag trampar ner i inner stigbygel så att jag verkligen sitter kvar ordentligt i sadeln och vänjer mig vid att skänkla mer med vaderna än hälarna när jag har längre läder, men på slutet vart det mycket bättre så det är därför det är så bra att ha någon som kan kolla på när man rider och ser små-fel man gör.
 
Sen varför jag blir så trött i min vänster arm är för att jag håller den i en konstig vinkel innan jag fått hästen att ge efter så att jag kan rida med små små hjälper, fick även där lite tips hur jag ska göra för att inte hålla handen/armen 'fel' och på slutet gick han super fint och jag kunde ha en avslappnad men fast hand och bara rida på fingertoppskänsla. 
 
Trött men nöjd Silver efter gårdagens genomkörare.
 
Ira och Nadja fick vila men vi tog in och borstade samt myste lite med dem, vart ju ännu mer storm mot kvällen, har man inget ridhus har man int' :P

I torsdags

Dom vilade på onsdagen så då kände jag att jag var tvungen att hitta på något vettigt plus att jag hade inte så mkt tid då jag hade luciaträning på kvällen sen, så jag slände på några reflexer och lampor ovanpå täckerna och begav mig ut på en tur i snöovädret. Det var ju på onsdagen det började på kvällen lite smått har jag för mig och på torsdagen snöade det för fullt, men dem måste ju röra på sig ändå, right? 
 
Så jag red på Nadja barbacka och hade Ira på släp i en longeringslina^^ Funkade super bra då Ira går bara den framför henne går och Nadja såg riktigt nöjd ut trots att hon hade en JÄTTE bebis hack i häl. Skrittade mesta dels men travade faktisk lite också, red efter gallerå fram och tillbaka mellan Ola och Lotta (bara den biten som är upplyst).
 
Som sagt väldigt ledsen över att jag inte tagit mig tiden och skrivit detta tidigare, tar bara längre tid i efterhand plus att det känns ganska jobbigt när jag vet hela tiden i bakhuvudet att jag måste skriva det där senare....
 
Om ni undrar satt jag fast Iras reflextäcke med ett grimmskaft bakom rumpen, och Nadjas låg som vanligt men satte ett grimmskaft framför bogen satt det inte skulle åka bakåt ;)
 
Ira fick även inviga sitt nya vintertäcke som jag köpte i sommras till ett super pris! 

RSS 2.0