On my way

To färjan!


Dagen har gått smidigt, gjorde ordning i stallet så Vilma får det lite enklare och blir rätt :) 

Både igår och idag red jag Ira på nova bettet jag köpte på börjes och en remontnosgrimma. Hon funkar helt okej på det, söker fint och tar ett mjukt jämt stöd. Tror det kan vara ett alternativt bett och växla lite med :)

Liten överraskning!...

Idag ska jag vara hemma hos Saga halv två för att sedan åka iväg på kryssning i tre dagar, vi ska till Tallin fram och tillbaka! Ska bli riktigt kul att åka iväg med Saga och göra någonting med henne, inte blivit så mycket på slutet så var väl på tiden nu :)
 
Så ska äta frukost nu och sen ganska direkt ner till stallet, måste hinna duscha och packa det sista innan det är dax att åka!
 
Ett stort stort GRATTIS till min kära farfar som fyller 76år idag!! Hoppas du får en härlig dag!

Varför.

Jag har inte orkat tagit tag i inläggen sen i lördags och ni ska veta att era besök betyder! 
 
Det var nämligen så att vi stod först en timme hemma och lastade, orkade inte blogga om det då. Första passet för Birgitta var  riktigt bra, sån power hästen levererade med! Hon gav verkligen allt och det tog ut sin rätt till andra passet sen då hon var mör i kroppen. Vi jobbade mest i skritt då men fick många övningar som vi kan ta med oss hem och bygga vidare på i både skritt, trav och så småning om galopp. Vi stod sen i tre timmar och lastsade igen på vägen hem. Det tar enormt mycket energi därav ingen blogging. Vi har en teori om varför hon krånglar så på vägen hem, att stå två timmar på transport och parera när man är slut i kroppen är nog inte så skönt. Vi ska börja med att bara lasta till hoppträningarna och sen gå hem och tvärtom. Hoppningen tycker hon är kul och blir inte trött på samma vis, måste börja någonstans och skiter det ihop sig eller att vädret är piss så går jag bara, tar 20 min inte mer.
 
Söndagen var däremot BARA bra! Var till stockholm och tävlade med kaninerna, bara Chappe och Halo dock. Tävlade i Krok svår*2 och Höjd ej Elit, perfekta klasserna för mig. Mina kaniner var såå sjukt duktiga!! 
Här ser ni resultaten:
Som ni ser var Chappe kung denna dag, pinne och placering i varje start, tydligen var han snabbast också :D
Halo var grymt duktig även hon, hade 3+2 i första klassen varav ett fel i grunden var nog mitt då kopplet trasslade lite. Sen fick hon då pinne i andra svåren då Chappe bara startade för cupen, en riktig suprice!
Chappe var riktigt nära på 80 cm också, 75cm hade han nog klarat. En fin andra plats och ELIT. Halo var nära på 70cm hon också, tre riktigt fina försök, träna lite mer hemma så sitter nog det också, men även hon ELIT!
Chappe vann även cupen med sina två segrar, en rosett fick vi och en massa priser från prisbordet :D
 
Detta betyder då alltså att den 7-8 december är jag uppe i Boden med mina guldklimptar och tävlar mitt första SM! Chappe startar i både krok och höjd, medan Halo startar i höjd enbart då hon har tre pinnar kvar till elit, känns lite långsökt att hon skulle få dom tre pinnarna innan :p Vi satsar nog istället på rak & längd SM som går av stapeln den 8-9 mars i Gävle! A dream come true!...
 
Måndagen var den en bra dag också, busade lite med Ira i hagen, behandlade inken osv. Hon var nöjd över att få springa och bara ha det gött!
 
ARAB IRA!!
System kameran var med och detta är bara några av många, dom bästa bilderna spar jag lite till på ;)
 
Jag och mamma var ut på en liten roadtrip till Börjes i Bro. Vi hittade en del saker som vi ville ha, kollade på sakerna dom hade och hittade ett täcke vi ska köpa men såklart var det slut i just 145... Var tyvärr lite utplockat och dom hade inte allt, lite synd när man åker så pass långt, men men. får göra en kompletterande inhandling via nätet istället.
 
Hade hoppträning igår, så fin så! Vi fick ett stopp, inget dramatiskt ett utan bara en ryttare som inte tog beslut så hon stannade lugnt och sa till piloten. Den här gången så filmade dom när vi hoppade också så ska vi granska filmerna nästa vecka på teorin, ska bli kul och spännande :) Bluppen på inken hade sprängts i går också, nu är det som en krater, mysigt värre.
 
Hoppas ni njöt av ett väldigt långt inlägg som tog mig bajs lång tid att skriva! ;*

Dagens roadtrip




Härlig morgon

Har sovmorgon på fredagar och då bror min tar bilen idag så kunde jag åka med honom, på väg in nu med andra ord. Fint väder ute så idag blir det lastträning och lättare pass på ängen efter skolan. Packa för helgen ska också göras! :)

Känts som måndag idag

Antar att det är för att lektionerna började som vanligt, varit bortskämt med och sluta tidigt under provveckan. Fick springa till bussen, trodde jag skulle få vänta på nästa men tydligen var den andra försenad plus att den gick något senare än vanligt. Tur för mig med andra ord. Måste ha sträckt lårmuskeln idag på idrotten, kännde hur det som knäppte till och har lite ont nu när jag anstränger benet, linda med liniment ikväll så känns det nog bättre i morgon.
 
Ira vilade men lasttränade iaf, gick helt ok då hon gick in med alla fyra och var lugn. Började skymma lite också så blir ju lite mörkt inne i låddan då så får ta det för vad det var, nöjd i alla fall. Behandlade inken dessutom och lilla bluppen sprack upp lite, snart så kanske den trillar bort ;)
 
Morfar kom förbi och fikade och pratade vilket var trevligt. Har inte hänt så mycket mer idag känns det som, mycket som känns nu... Kanske bästa att bara gå och lägga sig, invänta morgondagen med nya upplevelser och saker att notera.
Lilla Tessie får pryda dagens inlägg!

Boost yourself with a...

SMOOTHIE!!!! :))))


Tjohopp

Hoppträningen igår gick riktigt bra, taggad brud hade jag också! Vi hoppade lite olika övningar som vi sedan satte ihop till en bana, cavaletti 5 språng till oxer snett igenom tre studs byter varv och hoppar två kombination. Var så härligt att få vara med på henne igen även om galoppen var ganska speedad och förhållningarna gick inte igenom som dom skulle så måste vi börja någonstans. Trillade bort en bit från inken när hon sprang lite i hagen innan träningen men hon var inge bekymmrad över det så vi körde på, hoppade av några gånger och kollade så det inte spruckit upp en massa eller så. Lill-inken på halsen trillade bort medan jag red dessutom så nu är det bara att vänta ut den och sen om det behövs behandlas nå mer sen. Men hindermässigt har vi inte tappat ett dyft, oxern ut ur kombinationen låg på 1.10m när vi var färdiga, no problems! :D
Bus-bruden i måndags!
Idag var sista dagen på provveckan och det känns grymt skönt att vara klar med allting! Dock börjar det om på nytt i morgon igen, haha! Men är nöjd med min insats och hoppas nu bara på att jag blir nöjd med resultaten :9
Red Ira idag på banan, körde lite akademiskt och hon trampade på grymt fint och jag fick en lätt och fin känsla i handen. I morgon får det bli vila för hennes del och troligtvis lastträna lite om det inte är för mörkt. Mamma kom förbi i stallet och hjälpte till med att packa upp lite hö medan jag red och pysslade lite med Ira, lyxigt för mig och Ira!
 
Nu ska jag surfa runt lite innan jag hoppar på sömntåget, tut tut!

Näst sista dagen avklarad

Sitter redan på bussen på väg hem! Idrottsprovet var ganska enkelt men sen blir det ju bara så svårt som man gör det. Tycker jag svarade utförligt och hyfsat korrekt i alla fall men helt säkert vet man ju aldrig :p

Kommer nog ut och motionera kaninerna nu när jag har så mycket tid innan träningen. Kanske ska klura på en ny design snart också, har en del nya bilder och lite inspo nu ;)

Delar med mig av mysigaste bäbun som gjorde mig sällskap hela kvällen och natten igår, mammas lilla kelgris!





Så himla trött, tar på krafterna att vara ute i kylan!...

Sååå duktig!

Ira gjorde min dag, såå duktig såå!
Började med ett kanonpass, grymt starka och kraftfulla galopper! Sökte fint fram till handen bara hon släppte lite spänningar, mycket krut i donnan nu.
 
Ville ha lite roligt idag med henne då det var fint väder och jag slutade tidigt så systemkameran följde med upp och tog lite pics samtidigt som vi busade och hade det lite skojj ;)
Älskar att min häst har så korta ben!!
 
Men ögon to die for....
Titta här hur min brud står på bron, första gången någonsin vi kollar på den och hon övervann sin rädsla och insåg att det var inge farligt, nästan lite roligt kanske ;)
 
Avslutade dagen med en bra lastträning, inte allt samma taskiga inställning som igår. Tror det blir hoppträning för vår del i morgon, tror inte inken ska vara någon fara. Vi får se.

Hallå i stugan

Var ett tag sen men har pluggat, varit social hemma och haft lite me-time utöver det vanliga. Kaninerna skötte sig bra men blev inga pinnar dock... Då Chappe bara har en pinne kvar att ta innan han blir elit är jag lite desperat efter att få den innan SM som är i december åker jag till Stockholm nästa helg och hoppas på pinne där.

Iras ink har torkat ur jätte bra, däremot sprack den upp igår när jag behandlade lite så hon blödde lite, ingen fara men ändå. Idag hade jag Kemiprov, kändes som jag kunde allt i princip. Satt i 1,5 timme och är på bussen nu så är hemma om en kvart :)

Just nu

Ridsport i SVT1!!! Sammandrag från Helsingfors, Finland. Lite försenat pga en tennismatch däremot :/..
För er som föredrar att kolla på datorn eller till och med i mobilen klickar här istället och kan även se hela sändningen då!

På plats

Burrrr!!





Solen är på väg upp i alla fall ☺

På väg till gysinge

Åkte runt sex och är på väg till gysinge där jag ska möta upp Magda och samåka vidare med henne till Västerås. Krok*2 svår för Chappe och Halo, Krok Mini för Klara och Örjan :)

Pricken ska föreställa en super stark fullmåne, måste till och med fälla ner visiren i bilen, månvisir haha!

Uppdaterar senare hur det har gått ;)

Kul att man går upp tidigare på helgen än i veckorna...

Godnatt



Lite kort om igår

Provet gick ut på att vi skulle göra en novellanalys och det kändes väl bra ändå. Väl nere vid stallet sen så släppte jag över Ira på bete och gjorde efter det klart allting annat, så nöjd över att få komma över och mumsa lite extra. Sen tog jag in och borstade, ganska nöjd, lite bekymmrad kanske men hon har jobbigt med sig själv nu, lill puppan min ♥
 
Jag och Diddi hade riktigt trevligt igår, synd bara att Nickan inte kunde vara med :(... Handlade lite på HM, köpte godis(...) och pommes på donken. Mina pengar höll på ta slut på kortet också, har bara 70 kr typ :(  Har däremot betalat startavgiften till tävlingen från det kontot och tankat m.m så inte så konstigt men nu åker snållädret på, punkt slut. Bion var däremot AWESOME!!! Helt i min smak och älskade handlingen som dessutom är verklighetsbaserad! ;)
 
Nu ska jag föna håret, göra mig iordning och sen ta bussen in, tagga matteprov idag då!!!

Gråväder

Inge toppen väder men poppon vill ha kärlek ändå, bara att lyda. Åt lunch på skolan och tog den senare bussen, skiljer bara 20 min när jag väl är hemma och den andra är det ett byte dessutom så gjorde mig inte så mycket. Nu ska jag brumma iväg själv i alla fall så kag hinner hem och förbereda inför bion och åker väl in lite tidigare med Diddi sen ;)
Vi på arenan i sommras! ❤


Provveckan börjar

Nu väntar fem dagar med 6 prov, känns bra ändå. Sov däremot lite oroligt i natt, drömde en del. Att jag skulle typ bli anklagad för att ha fuskat och fick typ värsta provet istället, ingen hit i mina ögon... Men tror det kommer gå bra, svenska prov idag och vi ska typ göra en novellanalys.

Gick och la mig i tid igår, skönt och få sova ut lite. Red Ira på ängen och lät henne få springa av sig lite, mest i trav då hon inte ska sträcka ut för mycket i ljumsken. Men hon skötte sig bra, lite sprättig och harig men det var fler hästar som var det igår så det skrattar jag mest bara åt nu :) 

Inken behandlades igår också, den har torkat ur riktigt mycket nu, dröjer nog inte många dagar innan den är borta nu ;)

Ikväll blir det bio med Diddi!! :)))



Väntar i högsta grad

Bussen ska vara här nu, så är det alltid. Men bör skymta den om en liiiten stund i alla fall ;)



Cafeteriavakt

Har varit här nu någon timme och ska gå ner och börja med Mimoosa. Ira skötte sig super när jag lasttränade och inken fortsätter att torka ut. Hon var lite gladare idag i alla fall, värmer mamma hjärtat❤ 

Hon fick komma över på betet en stund också, mer intresserad av att äta gräs och nosa på kameran än att posa. Det är väl som det ska vara med andra ord. Tusen tack till Vilma som släppte över min brud när hon var klar!!! :)

Dax att ladda upp nu

Sitter på bussen, fick sluta tidigare vilket börjar bli mer standard än undantag nu, haha.

 Är hemma om tjugo minuter typ och då ska jag bara äta och byta om innan jag måste vidare. Ska ha cafeterian tillsammans med Ina idag så gör klart stallet fort innan jag ska ner dit och sälja fika.

Lasttränar nog lite med Ira också :)



I väntan på mattelektion


Mumms! :)))

Inte min dag

Ni vet en sån där dag när man bara känner att allt vänder sig emot en, inga kläder sitter bra, håret är alldeles fel och man vill bara att det ska bli bra, sån dag har jag haft idag. Bryter ihop och kommer igen, känns bättre redan och gäller att bara släppa dagen som varit och fokusera på det som var bra.
 
Ira var lite ofokuserad men kanske inte konstigt med en ryttare som ville sväva på rosa moln men kunde inte prestera själv, men hon sköter sig bra ändå. Piloten som felar. Inken är riktigt liten nu och dröjer nog inte så länge innan det trillar bort, hoppas jag i alla fall. Hon får vila från hoppningen i morgon och förhoppningsvis är vi med nästa vecka.
 
Nu ska jag bara ägna td till mig själv och inte göra så mycket mer, vill bara koppla av och försvinna in i en annan värld. Alltså in i datorn eller TVn ^^
 

Min helg

Den har varit bra, super fint väder och allting. Med Ira har jag ridit tillsammans på ängen med vilma, mest skritt och lite trav för min del. Hon sköter sig bra och inken ser bara äckligare och äckligare ut, med andra ord det går åt rätt håll, haha ;)

Gick på HH både fredag och lördag, var värre andra dagen då dom hade ändrat så man visste vad som skulle komma men inte när och hur... Men roligt var det i alla fall. 

Igår så påbörjade jag att tvätta Gästrike släpet, det behövs. Ska alltså ha GKHTs(Gästike Kanin Hoppar Team) klubbsläp hemma på vår gård i vinter och tänkte att jag då skulle kunna tvätta av den lite.
Innan



Mycket som inte går bort men ett litet lyft blir det allt ;)

Bloggar på bussen i morgon!

Trött nu och måste sova men bara jag får sittplats borde jag kunna blogga ;) bra dag för övrigt och så får ni en bild på min älskade!!❤❤



Kunde inte ha gått bättre!!!

Är så sjukt nöjd, dom är helt otroliga mina kaniner! :D

Halo som gjorde sin Svår debut chockar mig med att hoppa på 0+1, kan knappt fatta det riktigt och var alldeles skakis efteråt. Inte en enda korr för den delen heller och hindret hon rev var sista i finalen, sista bommen. Inte besviken för det, ärligt :))))

Chappe var inte mycket sämre han med, rev andra hindret i grunden men utförde resten av grunden och finalen med bravur. 1+0 för honom istället ;)

Vad resulterade det här i då? Jo en första plats för Halo som var snäppet snabbare än Chappe som kom tvåa!! Enbart två placeringar i klassen dessutom, euphorisk!! 

Tog en skål, höboll och en gratis-start :))

På väg


Har turen att ha en bror med körkort och fick en privatchaffis till dagens tävling :))))

Haunted Halloween

En höjd punkt i lilla skutskär...



Fyra i rad

Skulle ha slutat tjugo i tre men sista lektionen utgår för mig så slutade kl. 13 :)))) 

En rask promenad till Söders Zoo för att köpa fiskmat, haha. Stressade onödigt mycket för nu får jag stå och vänta på bussen en kvart istället ^^

känns bra med extra tid då jag måste packa inför i morgon, tävlar med kaninerna då

Denna dam debuterar i Svår Krok!!! 

Det klarnar upp

Återigen bjuder denna höst på finväder, dock kallt nu, varit under nollan i natt. Men jag är bara glad för det, inga flugor som kan gå på Iras ink :p

Kommer direkt äta och åka ner till stallet efter skolan, ska skritta ut en sväng på Ira tänkte jag :) så fort stallet är klart kommer jag brumma vidare till Lisa och vara där tills vi ska till Sandbankarna på HH ;)



Höstrusk

Kan väl inte skryta med att ha varit ute i regnet och ridit men åkte i alla fall moppe till stallet, alltid någonting. Ryktade och pyssla med Ira idag istället, mysigt värre. Inken har spruckit upp ännu mer men det är bara bra, går åt rätt håll. Kommer göra ett enskilt inlägg senare med Iras inkar och BILDER, men med tanke på att det ser inte så fresch ut väljer jag att samla ihop alla till ett inlägg ;)

Fredag i morgon och har skola som vanligt sen till kvällen ska jag gå på Haunted Halloween med Lisa, Alice och kanske någon till, vet inte riktigt vilka som skulle gå 😜

Sängen nu, har sovmorgon i morgon men går upp vanlig tid och duschar och känner att jag har tid :)



You not necessary need to look like that defeated






Just for you!! Have a nice day everybody!! ;))))

Prommis och rykt

Följde med Vilma på en promenad på 20 min typ, ett varv på ängen med andra ord. Sen borstade, använde furminatorn och ryktade m.m på bruden min, mysigt ändå :)

Ira var  inte lika inspirerad som mig när vi skulle knäppa ett kort...

Inken har spruckit upp ordentligt nu, bläää. Men blir bra efteråt. Hemma sen har jag mest bara tagit det lugnt. Pluggade inget även om jag hade kunnat men valde att inte göra det idag, one day off ;)

Sängen nu med bebibu!!!



På väg hem nu

Fick sluta tidigare idag med, klagar inte på det i alla fall. Ondare med läppen, svullnaden har gått ner bra men nu ser det nästan ut som jag injicerat botox och typ knäckt till näsan... Blå på båda men känns bättre, inte lika ont i tanden heller. Värst är bara att läppen har spruckit på insidan och när ler eller pratat spricker det upp :/ får uthärda några dagar till men har haft tur och det känns bra mellan mig och Ira igen, idag ska jag pyssla med henne och kanske göra något lättare på ridbanan, typ klicker :)

Kommer redovisa tekniken om en vecka, kände mig klar att göra det idag men läppen håller inte riktigt för det. Men blir bra nästa onsdag också ;)

I november åker jag och Vilma sen kanske mamma till Globen Horse Show med ÄRK, ganska pepp ändå^^



Duktiga tjejer!

Hade hand om två duktiga ston i går, Ira och Mimoosa. Gjorde inget speciellt med Ira förutom att behandla inken, men hon skötte sig bra. Lite jobbigt men så får det vara. Den hade börjat spruckit upp, inte så fresch men börjar ändå se bättre ut.


Hopptränade därför på Mimoosa, vilken skillnad på hästen. Allting känndes så lätt och hon hoppade verkligen till. Fick mycket beröm för min ridning och det känndes riktigt bra själv också! :)

Ligger i

Har pluggat väldigt mycket nu, satt 1,5 timme med tekniken igår kväll och gör klart den idag. Ska nämligen lämnas in i morgon bitti kl.08.00.... Men det blir bra.

Ska prata med lotta hur jag gör med träningen ikväll, kan inte ha Ira då vi behandlar inken men ridskolehäst då kanske. Får se, tar det lite som det kommer. Känns som en bra dag i övrigt :)

En vecka har gått igen, fort går det i alla fall ^^

Natt nu

Varit en lång dag, ganska jobbig också. Har gått an med fläskläppen ändå, lite ont sista två lektionerna. Åkte bussen och hoppade av vid stallet, Karri var där idag och behandlade. Jag fick lite övningar för att bygga upp kroppen lite och så. Ira hade ganska dålig självkänsla nu igen men fanns lite saker vi kunde ge för att hjälpa upp det, hon har haft det jobbigare än man skulle kunna tro med Nadjas bortgång. Men övertygad om att det blir bra. Behandlade näst sista gången med Xxterra, eventuellt att vi får fortsätta en stund till men i så fall bara var 4:e dag. Glömde fota inken idag vilket känns lite drygt men det var inte hela världen heller.

Åkte med mamma till folktandvården och vi röntgade tänderna för att kolla så inga tänder var skadade, är lite öm i ena framtanden men bör ge sig om några dagar :p 

Mer än såhär blir det inte nu, vill sova och mobilen har varit passiv idag, godnatt!!

Guldfisken kämpar vidare

Kan inte kalla mig annat, läppen svällde lite till under natten men är jämnare nu. Om det inte hade varit för lektionerna så hade jag varit hemma, inte så kul att se ut så här. Läst på internet att den borde gå ner på några dagar om det nu är någon tröst :/... Men jag är tacksam ändå men liite måste jag få klaga allt ^^



Sparkad i ansiktet

Jag har haft tur, kunde ha gått så mycket värre än det gjorde. Tar allt från början.
Vilma och jag åkte ner tillsammans och vi gjorde klart stallet innan vi började med hästarna. Var tänkt att jag skulle följa med Vilma på en promenad i 20 min men när jag såg att klockan drog iväg fick vi styra om lite då jag har en del plugg. Vi skulle ha på Xxterra på Ira, lättare sagt en gjort. Fick inte ens knäppa kort på inken i ljumsken till en början, efter en stund lugnade hon sig och jag fick fota den lite snabbt. 

Sen var det dax att behandla. Lilla inken är ju inga problem men värre med stora kan man ju säga, hon var tokig. Sprang fram och tillbaka, stod på bakbenen och härjade omkring. Hon är inte dum på det viset utan det är nog att hon har ont, hon vet att det började göra ont när man petade på den. 

Lyckades ändå på nå vänsters vis smörja in den men sista dutten som skulle dit slutade inge vidare. Fick en smäll rakt i ansiktet.

Skrek till och frågade Vilma om jag blödde, vilket jag senare gjorde. Men jag hade lite änglavakt ändå, bröt varken näsan eller skadade mig nå allvarligare men det hade kunnat gått riktigt illa. Har däremot en fläskläpp som går till världshistorien, ser seriöst ut som en guldfisk.

Ganska direkt efter.


Nu.
Ira och jag är vänner ändå och hon menar det inte, inte hennes fel. Jag var lite för envis och hon hade ont och kännde sig stressad. Man ska vara medveten om att det är farliga djur vi håller på med ändå, ingen liten katt, hund eller kanin utan 550kg råstyrka!

Vilma var en underbar hjälp och styrde upp det bra, all creed till dig vännen! Mamma kom och hämtade mig och har spenderar kvällen efter det i tv soffan med en kebab, men nu måste jag sova. Skola i morgon.

Vackert väder

Firas med att sitta inne på rummet och plugga, woop woop!... Måste man så måste man.

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att plugga, slappa och lagt ut saker till försäljning. Än ska tilläggas. Ska ner till stallet till kvällningen, kommer behöva hjälp med Xxterran antar jag.

Här får ni en bild ifrån hur det blev i skjulet.

Jag är nöjd med det i alla fall :))

Full rulle!

Idag har jag enda sedan morgonen kört på, hade US möte då direkt som jag sa och vi pratade en massa om Halloweenövernattningen som vi ska ha den 2/11, peppad! Gjorde sen stallet efter jag varit där, Ira fick gå över på betet en tjugo minuter någonting. Brummade hem med Vilma sen.
 
Lagade mat till hela familjen när jag kom hem, gräddstuvad pytt och stekt ägg. Sen drog jag och mamma igång med att bygga ett till hyllplan i kaninskjulet, velat gjort det länge men aldrig tagit mig tid till det men nu så ;) Blev riktigt bra och nu kommer jag få in transportburarna där också.
 
Pluggade lite SAM någon timme innan pappa skjutsade ner mig till stallet, dax att behandla inken. Pappa skulle iväg på ett litet ärende innan han kom tillbaka vilket var tur då jag behövde verkligen hjälp idag. Den i ljumksen har svällt upp mer nu och Ira har nog lite ont av den... Pappa fick stå med respiratoryn och efter ett tag lugnade hon ner sig då jag kunde smörja in hela den, men det har börjat blivit lite läderaktig och skorpliknande yta så om jag får tro någonting kommer säkert en krater öppna sig lite och det bli värre innan det blir bra. Men hon är tapper Ira, älskar den hästen jag! 
Så satans underbar!!


Idag

Precis vaknat och nu är jag utvilad, länge sedan sist. Om en timme ska jag vara på US möte så ska väl gå upp äta frulle och göra mig iordning. Hinner jag ska jag svänga förbi Ira och kolla till henne och pussa lite på na :)


See ya!

Behandlingsdag nr 2

Har hänt lite med inkarna nu, den lilla inte så mycket men lite. Den stora hade som svullnat upp lite vilket dom kan göra men Ira ser ut att må bra :)

Stog och solade när jag kom, mycket mysig heeest!!❤
Hon fick komma över på betet och mamma kom och gullade samt assisterade lite. Har nyss nu kollat på den svenska komedin Cockpit, mycket rolig film som jag kan rekomendera. Tessie slappnade av ganska bra kan man säga...



Lamia är i farten igen

Lamia har utlyst en ny bloggtävling och publicerar den här idag till hennes ära, hon fyller nämligen 24 IDAG!! om jag nu inte fattat det helt galet 😚

Tror ni inte Ira skulle bli tjusig i ett sånt här då? ;)

Väntar på bussen


Behöver jag tillägga så mycket mer? ;)

Behandling påbörjad

Möttes gladeligen av ett paket från veterinären innehållande två burkar Xxterra när jag kom hem igår. Dyra saker som går på 500kr/st och innehåller då 28,5g, men det ska hjälpa min brud och då är det värt det.

Efter att ha käkat och pluggat åkte jag och Vilma ner tillsammans, moppebrudar!!! Red tillsammans på ängen sen också, sista ridningen för mig på en vecka eller så nu. Ira var fin, vi pumpade lite men sträckte även ut steget lite. Vi bytte hästar en snabbis och vilken skillnad det är på Stella, bra jobbat Vilma!

Sen var det dax att inleda behandlingen med Xxterra. Vilma hjälpte till med och lysa samt stå med Ira, var väldigt enkelt att applicera. Kommer dokumentera noggrant nu vad som händer.

Glad tjej efteråt :)

Such a wonderful word we live in!








Alla dansar ZUMBA!!

Hahah ja jag har dansat Zumba, i en hel timme. Slut i höften nu däremot.... 


Sitter på en fullsmockad buss och när jag kommer hem blir det till att äta och plugga innan jag ska till stallet.

Blev klar med kemiuppgiften som skulle in i dag och nu blir det typ full fokus på sam, teknik men har även en massa i svenskan men nu måste jag bara fokusera och se till och disponera min tid rätt.

Vi gör framsteg

Ira och jag har fått börjat om vår relation lite sedan lastningen i lördags, back to basic... Men det känns som hon är förlåtande, om inte hon hade stressat upp sig så hade vi inte behövt bli osams heller.

 Lasttränade i går och då skötte hon sig bra, gick in med alla fyra men skulle inte gått och fått dit bommen, sinnesstämningen var rätt i alla fall. Vi busade lite på ridbanan efteråt, klickertränade och har en bra join-up på henne nu :) 

Lägg märke till örat som är klistrat mot mig och hur hon söker sig fint neråt, vi har kommit långt :')

Kvällens projekt

Har varit flitig enda sedan jag kom hem från stallet vid sju, dammsugit, tvättat, plockat in kläderna i garderoben och traschat mina jeans. Har ett par jeans som jag gillar men dom börjar bli lite urtvättade och sitter inte hundra längre så varför inte trascha dom då?

Inte klar med dom men en början i alla fall, har inte traschat mina ben allt för mycket heller, nått pet men inge mer ;)



Luktar illa

Sitter på bussen på väg hem nu och det luktar seriöst bajs.... Är en barnvagn ombord så förvånar mig inte.

Varit lite halvseg idag men blir bra när jag får komma igång lite, ska plugga en del idag också. Fint väder är det i alla fall. Tar moppen upp till stallet sen men slipper regnjackan :)



Happy girl

Man kan väl inte vara annat med denna dam i närheten?

Eller? 
You could make me crazy girl but I still love you!! Sen blir man väl lite extra glad av en riktigt bra träning med Ira och få moppe sällskap av Vilma hem ;)

Känns grymt skönt att vi inte tappat ett dugg, nu hoppar vi 1.10 utan tvek, snarare jag som fegade i början. Ira vill fightas igen och gosch vad jag saknat det ändå, svävar på rosa moln efter att Ira hoppade upp mig dit!! Sweet dreams everybody! 



Lättad

Veterinären har varit ut och det känns bra nu. Hon sa också att det var en ink och som att hon har haft den så länge utan att det hänt så mycket trodde hon än mindre på cancer, skönt. Hon skulle beställa Xxterra så ska vi behandla med det sen, vi har en handlingsplan. Bästa var att vi inte behövde ta något biopsi vilket innebär att vi inte startat igång någonting och därför inte super bråttom. Kommer även kunna vara med på dagens hoppträning, wiie! 


Nu går brudarna någon timme på betet, lyxigt värre!

Slutar mycket tidigt

Ska jag vara glad eller oroad? Nice att sluta tidigt men blir inge lugnare för det, veterinären kommer ut till kl.13 kan bli förseningar men svårt att veta. Bussen var lite sen men hoppas den hinner köra ikapp, kommer då hem kl.12 och vill hinna tömköra Ira innan dom kommer. Blir precis så att jag hinner.

Ersatte lunchen med 2 chokladbollar då jag bara hade 13 minuter på mig till bussen och hann inte äta därför, har riktig mat hemma och nudlar nere på stallet så det får duga så länge :9 

RSS 2.0