Uteritt i busvädret

Ibland börjar man fundera om man är lite galen, när det är strålande sol så kan man låta hästen vila men när det spöregnar non-stop då ska man ut på uteritt! Jag och Jenny red ner förbi ÄRK och tog en vända i skogen där, riktigt trevligt.
 
Sen det som var mindre trevligt var att mina regnbyxor var tydligen ''regnbyxor'' efter ca 2 min så regnade det igenom dem. Så jag sa det till Jenny; Det känns som om man skulle ha en stor j'vla vuxenblöja på sig och ha kissat på sig!
 
Men lite regn har ingen dött utav och vi träffade på Regina och Vilma på vägen ner och tillbaks. Dem trodde att vi skulle till ridhuset typ men när vi sa att vi skulle rida ut så stog dem bara och gapade och på vägen hem så kom vi i full galopp när vi träffade på dem. Regina skulle ha träning så hon var på väg till ÄRK och då sa dem bara; Vad gör ni?! Sen fick Vilma knäppa kort på mig och Jenny som var alldeles dygnsura och hade genomblöta hästar.
 
 
Muff's tolkning av att ''le mot kameran''

Dålig team-spirit

Idag så hade vi klasskampen, våran klass kom sist mot 9A, 8A & 8B. men det bryr jag mig inte så mycket om, men värst är väl att det inte finns någon kämpar glöd. Börjar redan lessna ur sjukt mycket på vissa i klassen, fatta mycket jag längtar till gymnasiumet nu. Slippa gamla klassen och att man startar om från början, lär känna personer för vem dem är nu och inte för den dem var.
 
Men nu tänker jag inte lägga nå mer energi på det, för nu ska jag ladda upp inför markarbete för Lotta.S :) Sen direkt efter träningen ska jag gå ner till ängen och hoppa ett hinder så har jag det avklarat. Imorgon ska jag rida ut med Jenny och Muff, ganska skönt att man slipper tänka att man ska trimma på banan dagen innan tävling. Utan bara komma ut i skogen och motionera dem.
 
Här har vi i alla fall en som har gott om kämparglöd!

Starta dagen med en klassiker

Starta dagen med en klassiker för att få en grym uppladdning för dagen.
 
En ''Klassiker'' består av:
  • En kopp varm choklad
  • rostade rostmackor som är skärda diagonalt så du får trianglar som är bredda med smör
Du behöver:
  • Mjölk
  • O'Boy
  • Smör
  • Rostmackor
  • Brödrost
  • Mikrovågsugn
  • En mugg
Gör så här:
  1. Fyll en mugg med bara mjölk (inte för mycket som att du ska ha i O'Boy pulver sen) som du sen stoppar in i mikrovågsugnen, värm i 2min på full effekt.
  2. Börja rosta rostmackorna och vänta tills dem är klara. Medans du väntar på mackorna kan du ha i O'Boy pulvret så är O'boyen klar!
  3. När rostmackorna är klara så kan du dela dem diagonalt.
  4. Bre mackorna. Tips: låt dem svalna lite då smöret smälter annars!
  5. Mackorna är redo att doppas och ätas, Enjoy!
Så enkelt är det! enda anledningen till att man delar rostmackorna är för att du ska kunna doppa mackorna i chokladen. Kanske inte den nyttigaste frukosten men helt klart en av dem godaste!
 
 

Things are getting better

Idag red jag och Gunvor ut, hon på Nadja och jag på Ira. Måste ändå berömma Gunvor nå otroligt idag då hon knappt suttit på en häst på minst ÅTTA år, och idag så hoppade hon upp på Nadja och vi skrittade en enda fram till sticket och sn började vi trava, efter att vi vändt och börjat rida hemmåt så bestämmde vi oss för att gå bort till karlhygget och då tog vi en liten galopp till och med ;) 
 
Så nu har vi sagt att vi ska rida ut varje onsdag, perfekt för Ira efter hoppträningen på tisdagar. Idag red jag på min Liverpool-stång och hon verkade triva riktigt bra med det. Sen ska jag rida för Lotta.S imorgon, igentligen så skulle Felicia ridit imorgon och jag om två veckor (vi delar på en plats för Lotta, så istället för att rida varannan vecka så rider man en gång i månaden) men hon kunde inte så då frågade hon mig om jag kunde rida imorgon istället. Det blir nog ett super tillfälle att prova bettet lite mer noggrant.
 
Nu måste jag sova och tur att jag har lite sovmorgon imorgon också ^^
 
♥Det kommer alltid var du och jag♥

Allt fortsätter

Mina problem upphör inte.... Det jag trodde dem höll på vid prästgårdsvägen igår var att dem grävde ner rör till ett av huset typ, men fick veta idag att dem ska lägga färister efter prästgårdsvägen, den vägen jag går med Ira till klubben.

För er som inte vad en färist är så är det som galler rör som ligger tvärs över vägen som stoppar klöv-djur och även hundar. Det har hänt otroligt mycket olycker när dem där hemska gallren ligger tvärs över vägen, om en häst försöker gå där och fastnar (vilket dem gör) så måste man avliva dem :'(

Och jag menar vart ska man gå med hästarna när dem stänger av vägen där, ute efter långsandsvägen? NEJ TACK!
särskilt inte med Ira som inte är trafiksäker än. Jag blir bara uppgiven nu, det här måste stoppas! Det får bara inte bli av, även om dem nästan är klar nu så får dem väl gräva upp det igen. :@

(lånad bild från google)


Splittrade tankar...

Dessa eviga bett problem... och snart har jag även sadelproblem, har varit bättre. Idag på hoppträningen var Ira knäpp, gick inte att styra till höger då hon total ignorerade min högertygel emellanåt. Men förutom det så hoppade hon riktigt bra men det är ett faktum att jag måste hitta ett nytt bett till henne, och det är nog ganska fort.
 
Red från första början på ett pelham och det har alltid funkat bra och gör det även nu men vi provade att byta till Kimblewick då vi gissade på att hon skulle tycka om tungfriheten, och det gjorde hon väl till en början men efter ett tag så började hon resa sig, och då menar jag verkligen resa sig rakt upp och väldigt ofta... Då fick jag tipset om pessoa med sporr-rem som har varit perfekt för mig och Ira och det har verkligen hjälpt oss. Nu reser hon sig inte längre men då har jag istället fått problem med att hon inte bryr sig om min högertygel när jag t.ex ska svänga. Som idag när vi hoppade på en 8 så istället för att lyssna och hoppa hindret vi styrde mot så sprang hon till dem andra hästarna, precis som hon gjorde på tävlingen. 
 
Tar gärna emot tips på olika bett,tränsbett funkar inte då jag inte kan få tillbaka henne så mycket som jag behöver. Sen Lotta tror att det beror på att jag kommer åt henne på det här bettet så hon försöker komma undan, samma sak hände när jag red på kimblewick fast då reste hon sig istället.
 
Behöver ett bett som jag kan få tillbaka henne tillräckligt men samtidigt kunna svänga bra på, i nuläget tycker hon inte om att ha för mycket tryck på lanerna (tvådelade/tungfrihet) utan har hellre tryck på tungan (raka/tredelade bett). Lyssnar även bra på hackamore men har dock inte provat vid hoppning. Sen drar hon lätt upp huvudet och vill springa ifrån. Alla tips är välkommna!!
 
Nu ska jag prova pelhamet igen eller om jag kanske ska prova Liverpool-stången, men det kan kanske bara bli en kortsiktig lösning så vill fortfarande få tips ;)
 
Vad för bett funkar din häst bra på, är den kanske som Ira?
 


Att min fina underbar tjej alltid ska ha så mycket åsikter om vad vi ska göra... Kanske därför man föll för dig från början, att klara av en speciell häst som inte är som 'alla andra'...

Frostnatt

Imorse när jag gick ut för att mata kaninerna så var det frost på burtaken och gräsmattan, ganska härligt att se men samtidigt lite synd att sommaren redan är 'över'. Nu ska jag förbereda det sista innan skolan och sen åka med pappa ner.
 
Har hoppträning idag, ska bli kul och se vad vi ska göra för övning idag, sist så hade vi lite kombinationer och lite serier. Men det får ni läsa om senare ;)
 

Tillbaka till rutinerna

Känns riktigt skönt att ha börjat skolan igen, hatar när jag inte får någon rutin på någonting. Men skolan hjälper nått otroligt där. Som att det är första veckan så har vi spec. schema läs lyx, skulle slutat 13.20 men slutade typ kvart i men kunde gått ännu tidigare om jag ville, men passade på att prata lite med nya spanska läraren. Tycker det blir såå mycket lättare att få in och lära sig ett nytt språk om man har en positiv inställning till det hela, vilket jag har :)
 
Direkt efter att jag slutat så cyklade jag vidare till stallet, red både Nadja och Ira idag plus mockade åt Ira resten fixade mamma när hon kom från jobbet. Ira kändes riktigt fin i skritten och traven men i galoppen vart skit sur typ och slog bak-ut typ hela tiden, först trodde jag det kanske bara var en tillfällighet men när hon fortsatte fick vi ta och försöka jobba bort det genom många fattningar och bara galoppera kortare sträckor utan att hon kickade, och det vart bättre. Så då kände jag att jag kunde börja jobba mer med bommarna jag lagt fram och det kändes helt okej ändå när passet var slut dock fick jag aldrig den där riktigt härliga känslan, men sånna dagar finns också. 
 
Nu blir det sängen så jag får sova mina åtta timmar, går upp 06.00 varje morgon för att verkligen komma igång och slipa stressa, god natt!
 
Tricia, Trissan.

Skolstart

Sitter i skolan nu, känns ganska sjukt att man börjar nian nu... Inte länge sen man var typ minst på skolan, och nu är man äldst! Aa kanske inte jag då som att jag fyller i december.

Men mitt schema ser faktisk riktigt OK, sen ska dem börja med ridklass igen. Man får rida gratis en gång i veckan genom skolan, och den här gången passar det även mitt schema :)

Bra för mig som jag rider princip bara Ira och Nadja ;)


Måste blivit något fel...

Skrev ett blogginlägg imorse men det verkar aldrig ha blivit publicerat...
 
Men sånt händer enda tråkiga var väl att ni inte fick någon uppdatering, märkte det inte heller då jag bloggade från mobilen.
 
Men vi åkte till Tierp idag igen, och det såg inte ut att bli något race överhuvudtaget då när vi kom p.g.a regnet. Så vi gick till ''Sylis'' tält och satt där och pratade någon timme, och då hann regnet sluta så vi gick och åt en liten lättare måltid medans dem började torka banan. Trots att vädergudarna var emot oss så kom ''potthålet'' till Arenan (regnmoln runtom hela arenan men ingenting vid banan och läktarna) och alla bilar och motorcyklar satsade stenhårt. Så flera nya europa-rekord sattes, synd bara att vi inte fick se finalen i Top Feul då det började regna för någon timme sen så vi bestämmde oss för att åka hem. Även om dem skulle kommit igång med finalerna så kände vi att vi var riktigt nöjda med dagen och hela helgen för den delen!
 
Här är en av Tierps fantastiska hjälpmedel när det är dax att torka upp banan och värma upp den för att det ska vara bästa möjliga prestanda på världsklass-banan, så tillsammans med den här och disa-trucken är banan torr och i toppform 30min efter regn.
 
Men vi hann se alla elemineringar men tyvärr ingen final. Ira får vila idag, känner att jag inte har någon större lust att rida och trimma i det här vädret. Men imorgon så rider jag lite bommar och om det är samma väder tar vi och knallar ner till ridhuset ;)
 
Sen en sak som var nytt för den här tävlingen var att när det blev pauser p.g.a sanering t.ex så bjöd Swedish Drift Force på underhållning av hög nivå, Drifting!

Dragracing dag nr 2

Blir på Tierp Arena hela dagen idag med, och standarden är satt redan från igår.

Igår fick jag skåda; universums snabbaste repa på två hjul! Grymt jämna repor och såklart under racing.

Solen visar sig även idag, men tävlingarna är något försenade då det regnade i morse här men vi är snart back on track.

Egentligen så skulle jag varit i skolan nu men pratade med Johan(rektorn) igår och sa det om det är fint väder/uppehåll så kommer vara på arenan, om det är spöregn kommer jag.

Men nu sitter jag här på en av världens bästa banor, för den som inte varit på Tierp Arena säger jag bara; det går inte att föreställa sig vad det är för arena det är jag pratar om, det måste UPPLEVAS!


EM-uppladdning

Imorgon så drar EM-tävlingarna på Tierp Arena igång på riktigt, idag körde endast sportmans-klasserna men imorgon då smäller det när EM-klasserna drar igång. Det enda som kan sätta stop för det är om det blir regn, tyvärrr så har väl inte prognoserna bådat så gott men ser ut att bli hyffsat imrogon i alla fall.
 
Idag fick jag en ganska slapp morgon, Regina sov över hos mig och vi vaknade vid nio men låg kvar på övervåningen ett bra tag. Sen lyxade vi till det med en rejäl frukost bestående av stuvade mackaroner och falukorv. Vi cyklade ner till stallet vid fem tror jag, först ner till Trissan så Regina kunde rida lite. Men precis när vi skulle gå tillbaka till stallet så mötte vi Julia som sa att det var gröntkort-kurs vilket Regina totalt hade glömt bort så vi fick skynda oss tillbaka och släppa ut Trissan på en gång så Regina inte skulle bli sen...
 
Men hon hann, så direkt efter det cyklade vi till mitt stall där Nadja och Ira stog färdig borstade och redo att sadla, vilket lyx ;) Jag red på mitt kandar och repeterade lite av övningarna som jag fick av Birgitta, det känndes helt okej men hon var lite ofokuserad emellanåt men skärpte sig mot slutet, regina skrittade mest då hon hade lite ont i ryggen men det var nog alldeles lagom för Nadja.
 
Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar upp imorgon, kanske slänger in ett mobil-inlägg imorgon om det blir någon längre paus.
 
Här är två bilder från i lördags, nya tränset som invigdes på ''riktigt'' då.

Börje Sjöberg

Är namnet på hovslagaren med en ängels tålamod, Ira var en riktig tjurskalle idag. Hon brukar vara värst i bak men nu så höll hon på och tjafsade i fram också, så måste verkligen berömma Börje för att han vill ta sig an min dryga häst. Men sen ska jag poängtera att Ira inte alls är värsta sorten, men hon vill gärna ställa ner hoven då och då för att hon tycker det är jobbigt (antar jag). Det som är mest synd är att man kan tyvärr inte göra så mycket åt det då det sitter så djupt rotat innom henne... Men hon har blivit bättre i bak så det är i alla fall lite framsteg. Sen har Ira väldigt fin hovkvalité, så trots allt regn och lera så har hovarna hållt sig riktigt bra :)
 
Nadja var klar på mindre än en kvart, snacka om världens bästa! 
 
Nu ska jag vara med Regina och Saga så får väl se vad vi hittar på, fota kanske? Vem vet. ;)
 
Så här ser det ut när vi verkar i bak, v får använda en ''slunga''. Alltså ett rep som vi knyter fast i svansen som går genom en liten ring på ett läder band som fästes runt karleden och jag håller i repet. Det här är bara för att hon inte ska ställa ner hoven medans han t.ex slår i sömmarna. Sen kanske att det skulle gå utan men vi vill vara på den säkra sidan.

Blodad tand

Känner att jag fått lite blodad tand nu när Ira sköter sig så otroligt bra! Suttit uppe och kollat på ev. tävlingar i snart två timmar... Men ska vara med på P&J på Ärk 1/9, tror det blir 90 och 1m då. Sen blir nog nästa en till P&J fast på västanå 16/9 eller alternativt GRS 23/9. Men ska nog däremot till TiRK v.41 eller om jag väntar en vecka till och åker till Fältis en vecka senare. Sen kan jag inte heller tävla för ofta för Ira behöver kanske lasttränas emellan och då räcker inte bara en vecka t.ex.
 
Men sen har jag kollat på lite tävlingar till kaninerna och ska nog tvla med dem i Högbo 2/9, Klasserna passar mina kaniner perfekt. Måste bara prata med mamma och pappa eller om kanske Vilma vill åka på den tävlingen? :)
 
Men idag på hoppträningen så skötte Ira sig exemplariskt! Ingen tendens till tvekan någongång, så det är verkligen på väg åt rätt håll. vi tar det sakta men säkert fram. Vi hoppade runt 1m och hon kändes riktigt självsäker så det kändes grymt skönt.
 
Så nu ska jag och Tessie gå och lägga oss med en grym kännsla inombords!
 
P&J som är på Ärk kommer också vara nere på gräsbanan vilket  Ira gillar skarpt!

Min långa dag i stallet

Igår var jag i stallet över 8 timmar, klockan var ungefär 21:15 när vi skulle börja cykla hem men då hittade vi på jätte mycket rönnbär så var bara tvungen att plocka (när man fryser rönn-bär så blir dem inte giftiga längre, därför äter fåglarna upp dem när frosten kommer). Vi var hemma till 22.00 ganska precis, då följde jag med Regina hem och vi åt hemma hos henne, sen spelade vi en omgång ''vänd-tia'' innan jag cyklade hem.
 
Men vad gjorde vi i stallet så länge? Jo först fick vi skjuts av pappa ner med cyklarna ner till mitt stall. Vi började med att ta av Nadja täcket ute i hagen som hon hade haft inatt och tog in Ira och gjorde samma procedur på henne. Igår red jag på ett Hackamore som jag fick låna av regina (super snällt!!) och jag tyckte att hon lyssnade otroligt bra på hacket, så det är någonting jag skulle vilja fortsätta prova av lite. skulle även vara spännande att prova ett kombinerat bett någongång ;)
 
Sen fick även Regina prova rida Ira lite och det gick också bra, lärde henne lite hur man rider efter Birgitta's filosofi och vilka effekter det har. Efter att jag ridit klart så släppte vi ut henne i hagen och tog in Nadja och kollade till henne och sprayade henne.
 
Efter det cyklade vi ner till Trissans stall så Regina kunde rida henne, hon fick göra en liten bom-övning. Även jag fick prova rida Trissan och man kan säga att hon var  raka motsatsen till Ira! Men dock en väldigt trevlig häst.
Men sen när Regina hoppade upp igen dröjde det inte länge tills Trissan vart busig och började bocka med Regina så hon flög av, dock gick det bra med båda fast Regina fick lite ont på höften typ då hon landade på henne men hon kämpade på och hoppade upp på en gång och galopperade igen innan vi gick tillbaka till stallet.
 
Då hämtade vi in chirren och borstade av honom medans Trissan fick lite mat i boxen, så vi tog varsit schabrak och skrittade ut på en liten långskrittis tills vi såg att Chirren hade tappat en sko, men hovslagarn kommer på onsdag så det var inte hela världen. 
 
Sen satt vi inne i sadelkammaren och smörje sadlar, skor, chaps, träns mm.

Så såg min gårdag ut och nu är det dax för ännu en låång dag i stallet fast inte lika lång ändå. Har hopp lektion idag så åker ner till stallet med pappa idag också.
 
Sen såg jag att bilderna som Linda från Equipe hade lagt ut fotona, och kul att kunna studera bilderna lite. Måste ändå få säga att hon har fått riktigt fin teknik och hoppar riktigt stort över hindren, nu vill vi bara ta med oss det självförtroendet upp i klasserna. Sen var det lite roligt att se hur jag gjorde ''över hindren'', nöjd med det jag såg förutom att jag kom lite ur balans på ett hinder och vart inte lika följsam plus att ibland gör jag lite miner över  hindren, Haha.
 
Men nu måste jag göra mig i ordning för att åka ner.
 
Bilderna är tagna av Ina, kan inte lägga ut bilderna från equipe då jag inte köpt dem. Kanske att jag får tag på någon hoppbild av någon annan hemma fotograf ;)

Tisdag

Bloggar sen när jag vaknat, orkar inte skriva nu då jag verkligen vill sova nu.


Superdag i stallet

Jag och Regina har varit i stallet hela dagen, enda sen klockan ett! Vi ska snart ta och cykla hem, så bloggar mer när jag kommer hem.


Längtar redan

Nu längtar jag tills jag kan åka iväg och tävla med Ira, måste bara hitta en lämplig tävling för oss. Men varför jag längtar så mycket är för att det gick så bra! Visst vi var inte felfria men vilket flyt vi fick och hon bara flög över hindren. Vi slutade på 7 fel då hon smet på ett hinder som det var väldigt upptrampat innan och lite av ett titt-hinder, och dem tre tidsfelen berodde på att när vi precis hade hoppat femman och skulle till sexan så tyckte Ira att hon skulle hälsa på sina gamla hagkompisar (lektionshästarnas hage ligger precis brevid hoppängen) Men vi styrde upp det åt rätt håll så vi fick inga fel för det. Men i samband med att hon smet på 7:an så fick vi tidsfel.
 
Sen stog jag i val och kval om jag skulle starta i 1m också men som att hon inte gjorde något direkt fel, för hon hoppade 7:an direkt efter att vi tog om en gång utan att tveka så jag bestämmde mig att det får vara så här bra som det vart ändå. Kunde lika gärna gått dåligt i 1m plus att det blir väldigt lång väntan innan det blir min tur.
 
Kankse att jag kommer åka till GSR eller kanske till Ljusdal ridklubb, får prata lite med mamma också ;)
 
Men jag är jätte nöjd med Ira och för mig spelar det ingen roll att vi inte vart felfria. Utan det viktigaste är att vi kommer runt banan och att det kändes bra, vilket det gjorde då hon flög över alla hinder utan tvekan! 
 
Har ingen bra zoom på minkamera men jag ska köpa/önska mig ett nytt objektiv snart!
Ett glatt och nöjt ekipage travar ut från banan, Älskar dig min underbara lilla häst!♥

When you can't get i sharp, you get it blurry.

 
 
 
 
 
 
Vet att Ira inte går i form, utan att hon går lite bakom lod ibland och ibland framför men just nu så jobbar vi med att bygga på hennes överlinje och få henne hitta en egen bärighet. Men som ni också ser så har jag glappande tyglar för att hon ska själv få hitta det rätta ''dragläget'', Sen är det såklart jobbigt för henne att jobba rätt utan samma stöd från min sida, men med tiden så kommer hon börja orka mer och mer. Sen är sadeln jag har lite för stor i rumpan för mig så jag hamnar tyvärr lite i stols-sits men vi letar efter en ny så förhoppningsvis så dröjer det inte alls för länge ;)
 
Kände bara att jag vill förklara lite vad vi jobbar med lite mer noggrant.

Capture the moment

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som en blomma....

Man skulle kunna beskriva Ira som en blomma idag, först på morgonen så var hon ''pain in the ass'' men under dagens gång så vart hon en klippa!
 
Var väldigt osäker ett tag om vi ens skulle komma iväg imorse, då vi fick in henne först men såklart så hade mamma råkat sätta fast sidoväggen så det tog lite tid innan jag kunde sätta för bommen och då passade Ira på att kasta sig ut.... Inte kul. Men efter vi hade försökt igen flera gånger lastade vi på Nadja först så tog vi nya tag med Ira. Då gick jag och hämtade ett dressyr-spö så att jag kunde stå på sidan och uppmuntra henne till att gå in och mamma stog i fram och lockade med lite godis. Och det gick men vi fick ta om en gång bara men bara vi får in henne och fått dit bommen så står hon där, som ett ljus.
 
Som att det tog en timme att lasta sammanlagt så vart vi lite sena iväg och fick därför stå på lite på vägen ner, men vi hann utan problem. Första passet så var hon väldigt spänd och var inte riktigt med mig hela tiden, men jag fick några tips som jag kan använda när hon blir sådär.
 
Det gick super bra för mamma, Birgitta tyckte att hon var super fin sist vi red för henne men idag var hon ännu finare! Snacka om världens bästa häst! Även Ira var riktigt duktig andra passet och nu har vi fått lite övningar som vi ska hem och träna på.
 
Men sen tro det eller ej, det tog en timme att lasta när vi skulle iväg (inte så kul) men nu när vi skulle hem så tog det inte mer än TRE minuter att lasta båda hästarna och stänga igen transporten, snacka om att man vart glatt överraskad :D
 
Så fort vi kom tillbaka så började jag brodda Ira då vi ska tävla nere på hoppängen imorgon så lite brodd kan nog vara nödvändigt. Men som tur är så behöver jag inte trassla med någon transport imorgon ;) Mitt mål är att komma runt banan och om hon känns bra i 90 så kanske jag ställer upp i 1m också beror lite på hur hon känns med självförtroendet och hur det går i första klassen.
 

Sista förberedelserna

Har princip packat klart för imorgon, det sista fixar vi innan vi åker ungefär vid 8 tiden. Jag ska rida två pass för Birgitta och mamma ett, jag ska testa mitt kandar lite mer på riktigt imorgon och hoppas att det kommer funka lika bra som när vi red ut.
 
Trimmade Ira på pessoat idag som att jag ska tävla på söndag och då vill jag att hon ska vara lyhörd på mina hjälper. Hade även tre travbommar med 0,8m mellan bommarna för att hon verkligen skulle lyssna tillbaka, sen hade jag tre galoppbommar med 3,5m mellan för att hon ska kunna länga galoppen och stärka hennes självförtroende. 
 
Nadja fick något snabbare pass idag, men hon var väldigt pigg och kändes därför väldigt svår att jobba med då hon nästan vart lite stum i munnen också... Men hade inte bästa bettet för den typen av träning på henne, men viktigast var att hon fick springa ur sig lite innan imorgon.
 
Vi ska ta med oss min kamera så förhoppningsvis så kommer det bli en del kort :) Sen ska jag verkligen försöka mobilblogga imorgon då det blir några längre pauser för min del mellan passen och lunch t.ex.
 
Så nu ställer jag klockan på 06.00 och tar och kryper ner i min säng, god natt!
 
Mamma och Nadja sist hon red för Birgitta.

Over the top

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen tre på vilma från i tisdags.
 

En liten annorlunda sminkning

Jag och Saga sov ju natten som var hemma hos mig, vi vart uppe till närmare kl.02.00 på grund av att vi flätade varandras hår. Vi flätade varndras hår bara för att vi skulle ha lockigt hår tills idag då vi sminkade oss ''over the top'' och sen fotograferade en del.
 
Medans den andre flätade spelade man själv sims, riktigt bra tidsfördriv!
 
Så vi sov med dem här flätorna,  enda som var lite drygt var att håret vart inte sådär super krusigt plus att det höll sig inte så länge trots hår-sprayen.
 
Vi bakade blåbärspaj till frukost, vilket var ganska najs. Men nu över till sminkningen;
 
Blått tema med glitter stenar plus glitterlim...
 
Ying & Yang inspirerat tema med Gul och Rosa förstärkning...
 
Fler bilder kommer med däremot i ett annat inlägg, blir så långt annars. Så kolla imorgon på förmiddan så kommer ett tidsinställd med resten av bilderna.

Invigde mitt kandar

Precis kommit hem från stallet då jag och mamma red ut efter gallerå, och jag invigde mitt kandar träns som jag köpte från hööks i söndags. Det funkade riktigt bra, sen får man ju prova det lite mer ordentligt när man trimmar på banan men vi gjorde några öppnor och slutor och kände lite på formen och det kändes super bra!
 
'
Lånad bild från hööks, Finns bara ett minus i min mening och det är att man inte kan använda det som vanligt träns, men jätte plus att tyglarna följde med! Ska fixa bild när Ira har på sig det men det kommer väl på lördag antar jag.
 
Imorgon ska hon få vila,på fredag blir det markarbete med pessoat så att hon är lydig på det på söndag när vi ska tävla. På lördag åker vi iväg till dalarna med både Nadja och Ira (samma ställe som vi var på ryttardagarna) och då ska vi rida för Birgitta Järnåker, mamma rider ett pass och jag två så det ser vi fram emot. Då ska jag rida på mitt kandar men tar med mig kapsonen utifall ;)
 
Har vart med Saga idag och hon kommer sova hos mig ikväll också, vi kanske kommer börja vårt film-marathon med temat: Gamla minnen! Alltså filmer som man såg på jätte ofta när vi var små.

Nattbloggning igen...

Märker att jag börjat natt-blogga nu igen, tänkte blogga efter min utsökta frukost, Pannkakor med sylt och grädde!
Jag och Saga har tydligen börjat med att äta frukost hemma hos varnadra, igår så åt jag amerikanska pannkakor hos henne och idag vanliga svenska pannkakor. Inte helt fel alla gånger ;)
 
Men sen så hade jag pensionärerna idag så Vilma och Saga fick stanna hos mig och fotografera lite tills jag kom hem igen. Dåvart det full fart för att hinna med då jag var tvungen att cykla vid 4 och kom hem vid 3.
 
Saga följde med mig till stallet för hon skulle knäppa kort när jag hoppade idag på lektionen, men vi hann knappt komma innanför dörren innan Sagas mamma ville att hon skulle komma hem och hjälpa till med maten. Så det var bara för henne att cykla hem igen då, lite komiskt ändå haha.
 
Men istället fick min mamma knäppa kort när jag hoppade, vart väl inte jätte många kort och alla blir ju inte bra heller men bättre än inget brukar jag resonera för det mesta. Men jag trivdes i nya gruppen, även om ingen av personerna var obekanta. I förra gruppen så fick jag hoppa ganska mycket i början och väldigt lite på slutet då Ira inte kunde hoppa så mycket högre än 1.10 utan att bli osäker, men nu vart det mycket jämnare :)
 
Vart väl mest gymnastik hoppning idag men det är nog väldigt bra då vi behöver jobba lite mer med lydnaden än själva hinderhöjderna. Men hon lyssnade väldigt bra idag plus att nu finns det inte en tendens till tvekan även om hindren låg runt 1m, tidigare vart hon väldigt osäker när vi kom upp mot 1m och det är väl egentligen inte själva höjden utan mest bara att självförtroendet saknades på dem höjderna.
 
Men nog om det nu kommer två bilder från idag!
 
Börjar bli riktigt duktig min pålla!
 

Träning och PW!

Träningen gick hyffsat för Lotta S. Ira ville inte ge med sig i höger varv och var lite allmänt bråkigt ibland, men hon vart bättre under träningens gång och jag tycker Lotta gav mig ganska många bra tips och fick väl nog min första aha-upplevelse med det som Lotta ''tjatar'' lite om att man ska bromsa på ytter och ta mer i ytter för att man inte ska fastna i inner tygel som man ställer och svänger med. Så det kändes bra, en började jag blöda på mitt finger lite olägligt för att jag kommer åt sadeln och hade lite trasigt nagelband... Men mamma assisterade mig med lite papper så gick det bra sen ;)
 
Sen när jag kom hem så hade jag lovat Saga att jag skulle följa med henne på en tur med Schavo så vi tog en lång tur till Vilma och tvingade med henne på en sväng också, ganska skönt med en lång PW på kvällen.
 
I morgon så börjar lektionerna igen fast nu så rider jag 17.30-18.30 istället för 19.30-20.30, blir nog ganska skönt nu när det börjar bli så mörkt på kvällarna. Fick byta då hästarna i gruppen jag byter till är lite mer lik Ira i storlek så tror nog bara det kommer passa oss bättre. Lite synd att man inte kommer träffa dem i gamla gruppen så mkt men känner ju alla i nya gruppen (antar jag) så tror nog inte det kommer vara någon större omställning satt säga ;)
 

Fel på servern

Vart något fel på servern så mitt låånga blogg inlägg som jag skrev försvann ut i tomma intet...
 
Men bloggade inte igår då jag såg på finalen i handboll, Sverige-Frankrike då Sverige förlorade med bara ETT YNKA POÄNG! Men det svenska laget gjorde en heroisk insats. 
 
Det gick iaf bra med kaninerna igår, vart inga placeringar eller pinnar men är nöjd ändå. Chappe fick ett fel i grunden då han klev i vattnet, han gjorde samma sak i finalen plus att han rev lite efter det. I förrgår så hade dem ett hinder i samband med vattnet i grunden och då förstog han att han skulle hoppa över det även i finalen, men vi får träna lite vatten så blir det där bra! Halo rev tre i första och ett i andra men jag råkade riva ett hinder som hon klarade då jag fastnade i hindret med kopplet... Klara sprang på bra och kom i mål båda gångerna på 3+2, Örjan hoppade på 1+0 och vi kom tvåa, ingen plecering men en rosett fick vi iaf. Tycker det var lite roligt att en annan vann i Mini då det skulle vara kul om fler blir aktiva i klubben :)
 
Nu är jag med Saga och vi har knäppt kort och lite annat, nu ska vi ta och sy om gamla kläder till nya. Före och efter ska vi försöka fixa också!
 
Går inte att ladda upp bilder för mig nu så ni får dem senare!

Tävling hos TeamJumpers


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Etta och tvåa

Örjan som alltid sköter sig när hindren är på en bra nivå för honom (mini) så levererar han alltid, så han kom etta. Fast om jag ska vara helt ärlig hade vi inget motstånd heller. Chappe kom på en andra plats och fick en pinne i krok msv, men är osäker på om han klassade upp till svår nu eller om jag blandar ihop med Halo. Halo var inte riktigt sådär försiktig utan slarvade lite, plus att dem andra kaninerna gick bra. Tror hon hoppade på 2+2 eller nått sånt. Klara började brunsta i finalen så valde att utgå då hon inte ville riktigt, men det kommer fler gånger.
 
Tävlar med dem igen imorgon så nu ska jag sova, kommer gå upp samma tid som imorgon 6.30.
 
Ska kanske försöka mobil-blogga imorgon då dem verkar ha fixat blogg-appen men har inte hunnit testat den än ;)
 

Lite ringrostig...

Kände mig lite ringrostig i början av dagen men dem presterade bra trots att det var jätte länge sen dem tävlade sist. Men jag uppdaterar er om resultat senare ikväll då jag måste ner till stallet nu!
 

Tävlings dax!

Ska tävla idag! med kaninerna i Högbo, är KM fast tävlar inte själva KM-klasserna men mini, lätt och Msv. Nu var det jätte länge sen sist så vi får se hur det går men förhoppningsvis så går det bra med någon av dem iaf.
 
Igår (fredag) så hade jag och mammastallet så vi åkte ner och släppte ut dem och sen mockade och började gå igenom lite saker som vi har där nere. När vi kom hem så la jag mig och sov några timmar i soffan och när jag vaknade så sken solen. Passade då på att släppa ut Klara och Örjan i kompostgaller burarna så dem fick äta lite gräs medans jag började göra ren transportburarna. Skit drygt med alla spindlar som hade lagt ägg och byggt nät i burarna...
 
Sen följde Regina med mig ner till stallet och vi red lite på banan, jag på Ira och hon på Nadja. Nadja skulle mest bara skrittas och fick trava lite på rakt spår, Ira fick däremot en lite genom körare och sen spolade jag av hennes hovar i hopp om att jag skulle kunna dra åt hennes skor lite till om leran försvann, och det gick väl sådär. Men hon fick riktigt mycket hovslagar-träning idag :)
 
Nu blir det sängen ska upp vi halv sju så får iaf 5,5-6 timmars sömn ;)
 
Halo i våras.

Torsdag mitt i veckan

Dagen har varit bra, sov länge. Enda till 13.00 ungefär men var skönt att sova ut plus att det vart senare än jag tänkt mig igår, fast imorgon (idag) så har vi stallet på morgonen så då blir det att gå upp innan tuppen.
 
Softade ganska mycket efter jag vaknat, Regina kom över och vi såg på den spännande finalen i dressyren som vanns utav Charlotte Dujardin på Valegro med en procent på lite över 90%
 
Men vid halv sex någonting så tog vi och cyklade till konsum för att panta burkar, jag har inte pantat några burkar sen innan påsk så jag fick med mig 8st papperpåsar med tomburkar/flaskor! Så det var lätt fötjänta 158kr ;)
 
 
Sen åkte jag och mamma ner till stallet ungefär vi åtta, började med att ta in Nadja och Ira sen borsta dem båda. Vi tog även och drog åt Ira's skor som börjar låta lite lösa, sen raspade jag lite på tårna i fram då hon nästan börjar flyta ut lite. Men sen red jag också och hon var riktigt fin idag efter att jag övertalat henne om att jobba rätt. Tycker hon får riktigt fin överlinje när jag rider på bauscher-bettet, tummen upp till det :)
 
Imorgon tror jag att jag trimmar lite igen på banan och sen ska jag packa allt inför helgen då jag ska tävla med kaninerna.

Night drive

Vart att jag, mamma och Ronnie åkte till stan en sväng nu till kvällningen, mest för att Ronnie skulle få övningsköra men sen så hälsade vi på morfar en snabbis och sen stannade vi och åt på max på vägen hem.
 
Våra hästar får sova ute inatt, men dem fick kapporna på sig då det skulle bli lite halv ruggigt inatt, så dem inte går och fryser och spänner sig. Ira ska trimmas på banan imorgon då jag och mamma var ut på ännu en lång-skrittis men denna gång ner förbi ÄRK. 
 
Men nu blir det sängen så att jag inte vänder uppochner  på dygnet ;)
 
Saga kunde inte sova när vi sov över hos vilma vilket resulterade i att hon började leka papparatzi när jag och Vilma sov, haha! God natt!

KATTUNGAR! ♥

Här kommer lite bilder på Marina's kattungar :3
 
Lägg märke till att alla kattungarna är tillsalu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilma och Kavat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Vilma och Kavat! ♥

Förskjutet

Har dragit lite på att lägga upp bilder och om i förrgår, varför(?) vet jag inte inte riktigt men nu kommer det iaf.
Fick som sagt rida Kavat (vilmas ponny), han var rolig att rida då han är raka motsatsen till Ira men det är ju bra med lite variation ;) Vilma red också en liten stund på slutet. Som att både jag och Saga hade med oss våra kameror så resulterade det i över 700 kort när jag och vilma red...
 
Så har ju ganska stort urval^^
Fotograf: Saga Berglund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har nu sagt till Vilma att nu ska hon få rida Iraoch kan nog tänka mig att hon kommer tycka att det är en del skillnad...
 
Kommer ha ett tidsinställt idag och kanske två så håll ögorna på bloggen!

Övernattat

Sov hos Vilma inatt med Saga också, hade tänkt blogga igår men vi laddade aldrig upp bilderna som vi tog igår så därför kunde jag inte blogga då jag inte hade några bilder. Vilket jag inte har nu heller men ni får dem om någon timme antar jag.
 
Sen idag så är det dryssyr finalen på Kunskapskanalen från 14:45-17:55 men  sändningarna börjar redan 10:55 på play. Jaga har inte sett hoppningen från igår men spelade in det så jag ska kolla igen det idag. Men känner att jag måste kolla ikapp ganska mycket sen med tanke på att jag får flera timmar dressyr och kolla på också...
 
Bilder och mer om gårdagen kommer som sagt när jag har  laddat upp bilderna.

Klo-klippning

Har precis varit hos Vilma och klippt klorna på Vilmas kaniner och nu ska vi göra exakt samma sak med mina. Sen följer jag med Vilma till stallet, ska t.o.m få rida på hennes ponny.
 
Nadja och Ira är klara för idag, jag och mamma tog och red ut på en lång skrittis vilket nog var upskattat. Nadja var lite svälld i benet idag men kanske inte så konstigt med tanke på att dem kom in så tidigt igår, vi får iaf hoppas att det är därför och inte att hon har fått något ''återfall'' av något slag.
 
Men tar nog med kameran till stallet idag så kan vi nog få något kort på hennes pålle ;)
 
Liten sneek peek på Kavat!

J***a SVT

Nu börjar jag bli riktigt trött på SVT, jag spelade in hoppningen idag. Fine inga problem, men sen när man har suttit i två timmar och väntat och väntat på att få se hur det går för svenskarna plus hur det går för alla andra så slutar sändningen som jag spelade in för en kort paus. Då har dem någon gång under dagen lagt in en senare sändning för att man ska få möjlighet att se svenskarna på tv istället för på play, men då kan dem väl för f*n lägga in det i tv-tablån på morgonen istället för att typ mitt på dagen ; jo men du vi lägger in en till sändning med det om en timme det blir bra det, ingen vet att det kommer vara men vi sänder det ändå. 
 
Visst, jag kanske överdriver lite men det känns förjävligt när man har väntat på att få se någonting i FYRA år och så missar man det p.g.a en tv-tablå som inte stämmer :@
 
Nu ska jag iaf ner till stallet själv, Ira ska trimmas på banan. Men det svenska laget ligger på en delad andra plats i laget nu efter att Henrik och Roffe nollade igen och Lisen rev bara ett hinder med ett ben som är lite förlamat!

Fel marginaler

0.009 s från att Sverige skulle fått ett guld idag, men ett silver i triathlon. 1cm från ett brons i herrarnas längdhopp... Ibland är marginalerna till andras fördel, men vi har iaf fått tre silver så här långt!
 
Såhär nära var det idag alltså, men bättre gick det för svenskarna i hopplaget 3 felfria ekipage (Roffe, Henrik & Jens) och tyvärr så ramlade Lisen av efter att hästen gjorde en felbedömning på en trippelbarr, men hon kunde stå och gå på en gång så dem förväntas starta imrogon iaf. Men sen stämmde inte tv-tiderna som jag kollat ut så istället för att få se på 5 timmar häst hoppning så fick jag bara 50min hoppning och resten triathlon, friidrottt m.m.
 
Vågar inte lova några nya tider nu men det kan ni lätt kolla på svt.se/os och där klickar ni er fram till tablå och sen väljer ni ridsport.
 
På marknaden idag så började med att gå ponnyridning i två timmar och det var många glada barn som Albin och Tjorven lotsade runt på området. Sen så gick jag hem och hämtade lite egna pengar och räknade ihop vad vi fick in idag (är ju kassör i US nu). Köpte ingenting på ca två timmar utan gick mest runt och kollade men sista halvtimmen så köpte jag först en grön klänning med svart spets över, en tjocktröja (dock svår att förklara utseendet men ni kommer få se så småning om) och ett par pilotglasögon.
 
Haha inte den bästa bilden men ni får iaf en uppfattning om hur den ser ut ;)

Ny duschad

Har precis duschat och ska nu äta frukost sen måste jag ner till ÄRK då jag ska hjälpa till att lasta ponnysarna vi ska ha på ponnyridningen, tror det blir Tjorven och Albin eller kanske Lady annars. 
 
Sen tänkte jag presentera den svenska truppen i lag hoppningen;
Bilderna är tagna från hippson, alla ryttare fick 90 sek att visa på sina hästar banan och hoppa några hinder inne på arenan.
 
Rolf-Göran Bengtsson och Casall la silla, och dem är väl Sveriges största guld hopp som finns kvar i denna Olympiad, men som ni alla vet allt kan hända i denna sport!
-
Jens Fredricson och Lunatic
-
Henrik von Eckermann och Allerdings valde att inte hoppa då hans häst kunde vara lite tittig på annat och han ansåg att det var lite onödigt för hans del då det inte kommer vara samma hinder som idag.
-
Lisen Bratt Fredricson satt på en överhettad Matrix som fick en flygande start.
 

Och som nog många av er vet så missade Malin Bayard-Johnsson OS då hennes häst Tornesch vart skadad ca 2 veckor innan OS, hade varit kul att se vad hingsten hade kunnat leverera.

En helg då det är mycket som händer

Den här helgen är det ju Älvkarleby Marknad, verkligen värt ett besök. Jag ska gå med några ponnys från ÄRK på ponnyridningen som US anordnar.
 
Så jag ska ner till ÄRK ungefär vid 11 så ska vi lasta på och åka ner, men behöver inte följa med tillbaka sen så slipper åka en extra sväng :)
 
Men det ni bara inte får missa imrogon är kval i hoppning lag och individuellt på SVT1 från 11.25-16.35 om ni inte har möjlighet att kolla live SPELA IN!!! Såklart så håller man tummarna för den svenska truppen, och tänk om vi skulle få en till medalj inom ridsporten det här OS:et....  :O
 
Rolf-Göran Bengtsson och Casall la silla är en av svensk hoppen iår.

Svensk lagfinal

Det Svenska laget har tagit sig till lagfinal i dressyr, finalen kommer av stapeln på tisdag. Det vart en liten rysare när Scandic började titta lite men Patrik höll masken och fortsatte rida på samma fina vis vilket fastslog att sverige får rida i finalen på tisdag.
 
Tinne och Patrik ligger nu på en 13 och en 14 plats. Nu ska jag kolla på dem sista ekipagen sen ska jag nog ta och fotografera lite.

I will be back

Har tränat med kaninerna för första gången på kanske två månader, fast bara Chappe och Halo.
Chappe hoppade fint, vart lite trött/slarvig mot slutet kanske men hoppade med god mardinal. Halo skötte sig bra också, hoppar stort och snabbt går det. Hoppar tre hinder på typ 1,5sek MAX! fast även hon vart lite trött mot slutet så ska ut och gå med dem lite i koppel 2ggr innan 11-12 då det är KM på hemmaplan. 
 
Ska träna med Klara och Örjan också men det får bli antingen lite senare ikväll eller imorgon :)
 
Just nu är det OS-dressyr på SVTplay, Patrik och Scandic har inte ridit än så det är inte för sent att se någon av svenskarna. Gick inte så bra för Minna men Tinne gick det rättså bra för, tror hon ligger på en 15 plats (det eller elfte).
 

Nytt OS-silver!!!

Nu har Sverige fått sin andra medalj, Os-silver i lerduveskytte! Det var Håkan Dahlby som säkrade silvret för Sverige!
 
Det har gått riktigt bra idag, Ira hoppade fint, på slutet låg oxern på 1-1.10m, sen hoppade jag oxern en gång utan krysset innan men då var hon inte alls lika säker utan gjorde ett känguru hopp men högt över var hon iaf. Sen fick hon hoppa ner på ett räcke som låg på 90-1m. ska anmäla mig till ÄRKs lokala den 19 aug men anmäler endast till 90cm på tdb och om hon känns bra i den klassen så efteranmäler jag mig till 1m på plats.
 
Nadja är endast lite svullen på insida av skenbenet, så imorgon ska jag skrivva ut en sväng med henne :)
 
vilma knäppte lite kort men hon är inte så van vid min kamera eller fotografera överhuvudtaget men några kort vart det iaf.
 
Nu ska jag,mamma och pappa åka in till valbo och då ska jag köpa mitt bauscher-bett som jag väntat på i över två veckor!!
 
Sveriges andra OS-medaljör!

Schema för imorgon

Jag jobbar inget imorgon men jobbar istället på söndag. Men jag går väl upp vid halv nio någonting sånt, Vilma börjar cykla till mig vid halv tio så cyklar vi tillsammans upp till Ira. Böjar med att ta in henne och så får Vilma borsta så tar väl jag och mockar medans då. Sen tar vi och knallar ner till Ärk och så ska jag hoppa, tänkte göra en övning som kallas 5.5 (fem och halvan) Där jag travhoppar in på ett litet kryss sen ett galoppsprång till en oxer, sen kommer jag nog också lägga till ett räcke efter det. Sen även något enskiljt hinder kan väl vara bra att träna på ;)
 
Vilma får hjälpa mig att höja och sen får hon nog ta lite kort också. Men vi hjälps sen åt med det som är kvar när vi kommer tillbaka och sen följer jag med henne till Kavat innan hon ska ner till Ärk igen men den här gången för  att skriva provet till Grönt Kort.
 
Nadja blir bättre för varje dag som går, kanske att jag ska börja skritta lite på henne imrogon :)
 
Jag och Ira på Laxhoppet 2012! 

Aktiv morgon

Cyklar till jobbet idag, tar ca 18 min. Har precis ätit frukost och valt kläder för idag, nu återstår endast att mata kaninerna innan jag ger mig av.
 
Imorgon så ska jag vara med Vilma (om hon kan, får svar idag men borde inte vara några problem) Först så ska vi upp till Ira och jag tänkte ta och skritta till ÄRK för att hoppa lite, vet inte exakt vilken övning jag ska göra men blir någon form utav bana iaf. Så Vilma får hjälpa mig att bygga upp hinder  och sen även fotografera med min kamera ;) Sen lovade jag henne att jag följer med henne ner till Kavat efter jag är klar i vårat stall. Dessie skulle komma och ge lite lektion för Vilma och jag ska väl fota henne då ;)
 
Men mer om det får ni läsa om imorgon nu måste jag sätta lite fart satt jag slipper stressa allt för mycket. 
 
Såhär fint vart det inne hos Ira efter att jag hade skurat, spacklat och målat. Dock hade jag inte gjort klart bädden när jag tog kortet, men nu ligger det massor med granulat över torv bädden (kakan)

RSS 2.0