Helt underbar samtidigt som "pain in the ass"!

Det är min häst det, både i går och i dag (tis,ons). På hoppträningen så fick hon syn på en bandspelare uppe på sargen som var totalt livsfarlig.... Efter att ha agerat som balettdansös ett tag hoppade jag av och gick förbi samtidigt som hela jag kunde agera innerskänkel. När hon blir "rädd" för någonting ska jag ställa henne ifrån det farliga, men problemet med Ira är att hon ignorerar min innerskänkel som då ska hålla henne på plats samtidigt som huvudet ställs bort från faran. Vi har lite att jobba på där men hon är tusen gånger bättre nu jämfört med bara för ett halvår sedan, har jobbat stenhårt på att hon verkligen ska ut i hörnen och inte springa på "ridskolespåret" för då måste hon lyssna på innerskänkel och innertygel som ställer och formar. Kommer fortsätta jobba på detta enda tills det sitter så hoppas hon släpper det snart :p

Men på hinder var hon klockren! Öppnade upp fint i bak och sög på hindren, spände sig på ett räcke men sista rundan tänkte jag verkligen att komma på mitten och då släppte spänningarna! :D Roligast av allt var väl ändå att vi faktisk 1.10m UTAN att hon spände sig eller stissade upp sig vilket är ett av mina mål för iår, dock bör det upprepas för att vara giltigt^^

idag skulle jag även ner och rida akademiskt, började inge bra då hon tjaffsa med tränset eller rättare sagt bettet så jag fick ta av det och min häst sticker då hon mötte flocken strax innan vi gick in i ridhuset... Tränset hänger runt halsen men hålls upp av tyglarna (som tur var) och min totto springer runt tills jag fick stop på henne. Tränset hade klarat sig oskadat så satte på det och fick ställa om det då det var aningen för långt ner, dock hade hon tappat kindkedjan men hittade den också. Samma sak som igår, bandspelaren var jätte farlig men nu stod det en pall i mitten av volten som någon inte orkat tagit reda på efter sig som också livsfarlig typ, alltså lite knepigare att ta sig förbi... Hade även en häst som tränade baken idag då hon stod på två ben mer än 30ggr, lite fina levade där ibland också, får se det på det positiva hållet att hon tränar baken rejält, haha! MEN inte kul att hon börjat resa sig igen en massa hoppas verkligen hon slutar med det!.

Hon var faktisk riktigt fin idag också emellanåt, vill fokusera på det istället men kände att jag även ville nämna hennes lilla bravader ovan. Riktigt fina diagonalslutor och piruettvändningar, gjorde bara dom i skritt idag med tanke på omstänigheterna. Sen riktigt fina galopper där hon orkade böra sig själv i lugn fin galopp flera varv på volt.

En bild på min plupp efter passet, svettig men inte berodde det på ursprungliga övningarna eller, TOKA!


I don't get better than this!

Min förkylning vägrar typ ge sig, får se imorgon hur jag känner mig om det blir någon skola. Nu tänker nog flera av er: Men det är ju LOV!!!! Men ikke då, som att vi åker till polen/tyskland här i vår med skolan får vi gå tre dagar nu på sportlovet sen åker vi på torsdag kväll på påsklovet.

Har vart på årsmöte för både US och hela klubben nu i helgen, gått bra allting trots förkylning. I lördags var jag ner med Ira till ridhuset för att tömköra, var helt själv i ridhuset vilket var extremt skönt. Började med att jobba henne lite sen avslutade jag med att släppa lös henne och busa lite^^

Provade tränset på Ira idag och det var helt okej, ska se till och inviga det bara jag känner mig bättre.

Liten häst med dålig fokus, ville hellre vara ute i hagen m. kompisarna än stå inne på gången och prova något träns :p


Jag kämpar på!

Känner att jag är på väg att åka på en riktig dunderförkylning men hoppas jag slipper! :o Idag fick jag hästledigt så jag åkte hem direkt efter skolan och har mest bara legat i tv soffan bortsett från när jag gick ner för att göra min No-inlämningsuppgift, antar att det är det vettigaste när man mår som jag gör. Imorgon har jag en hel del inplanerat, US-årsmöte kl.12 sen måste jag även ner till ridhuset med Ira men kommer nog inte orka rida så funderar på att tömköra istället. Sen till kvällningen så ska jag och mamma åka in till stan för att hämta upp ett träns samt åka ut till mormors grav, hittade ett jätte fint akademisk träns för bara 350:- och då ingår tyglar också, begagnat men endast provat aldrig riktigt användt.
 
Fast utan nosgrimma, men brukar ändå bara plocka bort den vid akademiskt^^

Look at my horse, my horse is amazing!

Varför jag inte bloggade direkt i tisdags var för att jag kom hem sent och nu känner jag en förkylning som kommer smygande som har tagit en hel del energi.

Men sak samma Ira var lika gudomlig för det, vi hittade bra in på alla hinder och vi hoppade på slutet en bana på 1.00-1.05m. Det enda man kunde anmärka var att hon spände sig lite över oxern på 1.05m men där behöver hon egentligen bara få lite mer språng och slappna av lite ;) Galoppen var riktigt fin och vi räckte fram bra överallt samtidigt som vi kunde reglera den en del. Så sjukt stolt och nöjd med min fina Ira!

Nadja och Ira stod inne hela tisdagen (Ira fick komma ut en timme innan träningen och sen när det var dax att hämta in bruden hade hon hästjaga med mig, hade snö upp till magen och sprang fram och tillbaka tio gånger!) sen fick dom även stå inne halva onsdagen men då fick jag hjälp av Jesse att skotta ur hagen, ca 24 kubikmeter snö som skulle bort! Hon kämpade på och hann bli klar innan jobbet och mina brudar fick komma ut, verkligen guld värt så kommer hjälpa henne med mockningen så fort jag får tillfälle och förkylningen ger med sig!

Ser du bra ut älskling?


Det tar sig!

Har haft hästledigt idag andra gången nu på treveckor :o Men ganska skönt att faktiskt bara kunna åka hem med bussen efter skolan och göra vad fan man vill!
 
 
Direkt när jag kom hem så följde jag med Ronnie ut och fotade lite smått när han provade av sitt hopp på baksidan, perfekt att kunna träna lite hopp hemma på bakgården istället för att åka till kungsberget eller hemlingby varje gång. Har två bra bilder från idag men bloggen vill inte ladda upp dom för mig så inte idag tyvärr.
 
Har även påbörjat No-uppgiften har bara sista delen kvar men den får jag ta någon annan dag. Annars har jag mest surfat omkring och slappat resten av dagen, man lär väl passa på när man har tid ;)
 
I morgon har jag hoppträning med Ira och nu hoppas jag att det blir en kanonträning igen, skulle behöva det just nu! Go´natt! 

tänk vad mycket som händer på en vecka!

Snacka om dålig uppdatering! Men nu kommer jag inte gå in på detalj vad jag gjort varje dag men tar väl och kör en liten resumé.
 
På tisdagen hade jag hoppträning, det gick väl bra men hade inte den där superkänslan när det väl var klart ändå. När hindren låg på 1.10 så kom jag lite tokigt in på första vilket gjorde Ira väldigt osäker så vi fick sänka ner två gånger sen kunde vi höja upp till samma höjd igen, så Lotta sa att jag ändå skulle vara nöjd men vi har en liten minisvacka just nu men det är på väg uppåt och nästa lektion så ska jag verkligen se till och stötta henne så mycket jag kan samtidigt som jag inte precis ska hoppa åt henne men att jag fokuserar på att ta snabba bra beslut.
 
Hon fick vila onsdag och torsdag sen på fredagen så gick jag ner till ridhuset och trimmade lite igen, lika duktig som vanligt nu för tiden^^ Sen på lördagen vart det ganska tidig morgon då det var alla ♥-dag hoppning som US anordnade, jag och Vilma stod i cafeterian och hade hant om sekreteriatet, det vart en lyckad tävling som drog ihop en hel del pengar till US-kassan :)
 
Sen efter tävlingen så fick jag skjuts med Vilma till mitt stall när hon skulle hem, mamma väntade i stallet och hade mockat och gjort klart det mesta så jag tog in Ira på en gång och började göra iordning henne. Skulle ner till klubben och köra igenom birgittaövningarna och igår var även en stor dag då mamma red även Ira! Hon som inte suttit på en häst på flera månader fick hoppa upp på min duktiga tjej, det gick bra för dom, mamma var lite spänd i handen men det vart bättre mot slutet. 
 
Efter stallet så bytte vi om och åkte in till Valbo för att hämta ut lite metacam på apoteket och vi var även in en sväng på Hööks och köpte gummiboots, då Ira inte alltid vill ha transportskydden på sig när hon ska åka tänkte jag att om jag har ett par boots så skyddar jag åtminstånde ballarna och kronranden om jag inte får på skydden. Sen åkte vi vidare till medskogssjön där vi har husvagnen står och nu helgen har Ronnie och Pappa varit där och åkt skoter, vi åt på resurangen där och sen fikade vi inne i vagnen.
 
Idag så var jag ner till ridhuset och trimmade på tränsbettet, ville inte ge med sig lite fort idag och tror det berodde på att mamma spände aachennosremmen ett hål hårdare än mig (så som den ska sitta om den ska ge någon effekt, jag brukar bara ha den för prydnad) så jag tog bort den och sen släppte hon ganska fort efter det :) Honvar super stark idag i piruettvändningarna och även diagonalslutorna börjar sitta lite mer nu dock lite vingligt men hon tänker och försöker hela tiden. På vägen hem mötte vi två skotrar precis innan vi skulle ut på stora vägen så hade en häst som taktade hela vägen hem efter det...
 
Sen fick Nadja och Ira en rejäl genomgång idag då Nadja fick fotbad och jag drog åt skorna på Ira sen pedikyr och rykt, hela kittet!

Det tar aldrig slut ju! :o

Nu har det snart snöat i princip oavbrutet i fyra dagar, jag som tyckte det började kännas lite som vår :p

Hästarna fick komma in vid sex istället för åtta idag med tanke på vädret, tror ingen av dom klagade heller.

Pussade mest på Ira idag, Nadja fick lite borst och pyssel med benet såklart. Tycker faktiskt att hon känns bättre över senan och hon trampar inte igenom lika mycket i kotan nu heller, får verkligen hoppas på att det är så också! Hon är så jäkla mycket mer än en häst för oss, en del av oss, en sann familjemedlem! <3

Inga bilder på min iPad!


Min underbara häst!

Nu kommer en liten uppdatering och den här gången är rubriken lite i underdrift, hon är mer än underbar just nu, OVÄRDERLIG!
 
I fredags var jag ner till klubben och hon var super duktig men man märkte att hon vart lite trött bara efter ett litet tag så vi har mycket styrka att bygga upp fortfarande men vi har ju inte haft henne hemma ens ett år så det kommer mer och mer för varje dag.
 
Sen igår var vårat riktiga eldprov, vi trotsade vädret här hemma och begav oss ner till dalarna (kollade på en karta och vad jag inte visste var att lövåsen låg söder ut, trodde först det var fel på google maps men inte då, haha!) Det enda jag inte är nöjd med igår var lastningen när vi skulle dit, vi hade verkligen vädret emot oss.... fick leta som en tok innan vi hittade ett bra ställe att lasta på och sen bara en liten stund senare kom Helena som hade morgonen och berättade att hon hade kört fast(!), en traktor hjälpte oss loss så det löste sig. Men då var det bara lastningen kvar då liksom.... efter en timme fick vi in henne med hjälp från Helena, var inte så glad på min häst då kan jag säga med tanke på hur hon betedde sig, men så fort brodden ryker blir det hårdlastträning!
 
Resan dit gick bra och som att det var lite förseningar behövde vi inte byta tid heller, hade dock glömt borstar så vi fick ta vindruteskrapan och borsta med bortsidan då såklart, man tager vad man haver^^
 
Ira var super duktig båda passen särskiljt sista, vi fick flera nya övningar med oss hem och Birgitta sa att det har hänt otroligt mycket och det har det verkligen också! Men som sagt så ska vi bygga upp mycket mer styrka men trots att hon inte riktigt orkar så kämpar hon till 1000, mamma filmade också en massa men måste ladda upp på en annan dator först och sen maila över till mig om jag ska ha åtkomst till filmerna sen ska dom även klippas ihop lite då dom är väldigt långa i sig, får se när jag får tid över ganska mycket nu ;)
 
Här ser man ganska tydligt att hon inte riktigt orkar hålla formen själv ännu då med Birgittas filosofi säger lite att handen ska visa den här formen men bär dig själv, så man ska inte själv sitta och lyfta upp hästarna i deras form utan dom ska orka bära sig själv. 
 
 
När det var dax att åka hem gick det riktigt bra att lasta, höll väl på ungefär lika länge men hon var lugn och jag med och tillslut gick hon in helt och jag kunde lugnt och fint sätta dit bommen i bak och hon försökte inte backa ut någonting heller, ett härligt avslut på en helt amazing dag!
 
Som lite 'belöning' fick hon vila idag, mest berodde väl det på att jag bara inte orkade ta mig ner till ridhuset :p Tror nog att hon inte hade så mycket emot det om jag ska vara ärlig^^ Godnatt!!!!! :DDDD

Första nationella avklarat

I dag hade vi första nationella och jag har haft fullt upp hela kvällen men ska göra en riktig uppdatering så fort jag får tid och ork imorgon (i dag), hoppträningen slutade bra lite sämre start då jag inte hade någon kontakt med henne alls typ det var nästan stumt och hon tog inte mina förhållningar, efter att först få kontakt över huvudtaget så kunde jag sen rida med känsligare hjälper. Dock red jag dåligt i början och Ira är som en spegel, presterar inte jag så gör inte hon. Men vi kom igen mot slutet av lektionen, det var mest under lydnaden som det gick dåligt för när dom höjde sen tyckte hon det vart mycket roligare men samtidigt är det så otroligt viktigt med lydnaden, sen kan det nog vara lite vårkännslor som spelar in, flera ston brunstar och pälsfällning börjar men huvudsaken för min del är ändå att vi inte fastnar i det dåliga utan verkligen löser problemen, men ändå lite missnöjd över min insats i början men antar att det bara är att släppa det nu och fokusera på det bra efteråt!


Det var inte igår...

Idag var en väldigt sällsynt dag... Jag hade HÄSTLEDIGT! :O Kan inte ens minnas sist jag hade det men det är bra länge sedan iaf^^
 
Åkte då alltså buss hem idag efter skolan, hade sällskap av Nickan och Diddi så det var inte nå supertråkigt. Direkt när jag kom hem så tog jag och fixade lite med mina skolsaker innan jag startade datorn, då kan man ju undra varför detta blogginlägg inte kom tidigare men det var först och främst för att jag satt och kikade runt på både Zalando.se och Nelly.com efter någon klänning till balen vi har med skolan.
 
   
Har väl bestämt mig för den här klänningen och dom här skorna, enda nackdelen var att dom var från Nelly så det blir till att betala frakt men det är typ 40:- vi snackar om så det var sak samma :p Dock kan jag inte beställa dom ikväll då pappa såklart glömde plånboken, han som alltid har med sig plånkan, haha!
 
Efter att jag suttit ett bra tag så tog jag fram snabeldraken och dammsög hela huset sen stora dagen till ära så har jag moppat hela huset med ;) Nu luktar det vår blommor i hela huset :3
 
 

Idag!!!!

Äntligen är jag ikapp med bloggandet, känner att jag vill verkligen inte ligga efter såhär mycket som jag gjort nu.... Inte kul!
 
Men idag så kilade jag också ner till ridhuset och idag red jag på tränsbettet igen, till en början var hon super stum i munnen men jag fortsatte bara att ställa om och byta varv ofta, det ville inte släppa fullt lika lät som tidigare dagar så jag tog ett dressyrspö från sarjen och *wips* så vart hon super fin, räckte bara att jag höll det i handen, knäpphäst.... kunde lägga ifrån mig spöt ganska fort igen och efter fortsatte hon vara lika fin, idag så jobbade jag en del med lösgjordheten och fokuserade på att få lugn fin galopp där hon orkar bära sig själv.
 
Känns helt sjukt vad bra hon har blivit, det var jätte längesen jag kände att det gick dåligt på ett pass nu, klockren varje dag! ♥ Glömde även att skriva i fredagens inlägg men Lotta var nere i ridhuset då medan jag red då hon haft lite privat lektion för Jenny tidigare och då sa hon det: Jäklar vad fin hon har blivit! och jag kan inte annat än att hålla med! ♥
 
Längtar lite tills mars för då har jag riktigt bra exteriörsbilder på Ira, ska bli kul att jämföra!
 

Lördag

Igår då alltså, gjorde inte så mycket igår förutom att vara i stallet och sen på kvällen gick vi över till Nickan och Diddi då vi var bjudna på middag hemma hos dom.
 
I stallet så började jag med att ta in Ira direkt och gjorde iordning henne för att gå ner till ridhuset, igår skulle jag även prova en av mammas akademiska stänger då jag på lördag som kommer ska upp till dalarna på kurs för Birgitta Järnåker. Hon funkade riktigt bra på stången, dock var hon lite springig i början men det la sig efter en liten stund och sen kunde jag rida med lättare kontakt på tyglarna. Hade lite sällskap i början bara sen hade jag ridhuset för mig själv så jag gjorde så att jag blundade när jag red för att känna mer vad jag gör och med jämna mellanrum tjuvkika för att se om jag gör rätt, lite lustigt när man tror man rider skänkelvikning men när man öppnar ögonen har hästen istället gått över till snett igenom, haha! Men fick en riktigt bra kännsla efter ett litet tag och kändes som om man kunde fokusera mer på ens egna hjälper och hur dom påverkar hästens rörelser, får ni möjligheten så prova någongång!
 
Just den här stången är ju princip samma sak som ett pelham, mest bara lite akademiskt stuk på den ;)
 
Sen hemma hos Nickan och Diddi så fick vi vänta först lite på maten men lite pladdrade på så det märktes inte, vi tre fick sitta själva i värdagsrummet och när melodifestivalen började så kollade vi på det. Var väl inga bidrag som jag tyckte var sådär WOW men kan inte fatta hur t.ex Porslin och Paris ens skulle vara med, tyckte inte heller om ''Vi kan aldrig förlora'' och ''Burning flags'' som båda två gick till andra chansen. Att Yohio och David gick till final var rätt ändå men tyckte att ''we´re still kids'' och ''gosa'' skulle gått till 2chansen.
 
 
Efter melodifestivalen så gick vi upp och vi började kolla på en massa kort, skrattade så vi fick kramp i magen men ska även erkänna att jag var jävligt trött så jag och Nickan sov dom sista två timmarna medan vi var där... Diddi fick underhålla sig själv^^
 

Fredag!

Är ju såklart tänkt att detta inlägg skulle ha kommit ut i fredags men så vart det inte riktigt då...
 
Dagen började men att vi på hemkunskapen bakade pannkakstårta, första gången i mitt liv som jag gjorde just pannkakstårta. Jag sammarbetade med Malin och måste väl ändå få säga att den blev hyffsat god, dock inget som jag tokälskade men i mindre mängder helt OK.
 
Sista lektionen var idrott och då var vi på IP och hade skridskor, först hade vi lite övningar men inget som jag kände att man lärde sig utav men det är ju lite svårt att anordna en skridskolektion som passar alla då dom flesta ligger på helt olika nivåer :p
 
Nog om skolan nu, cyklade så fort jag slutat ner till stallet och började med det vanliga, kyla Nadjas ben, ge henne mer hö och skålla linfrön. Allt för våran ögonsten! ♥ Sen skyndade jag mig in med Ira och gjorde iordning henne, skulle ner till ridhuset. Hon var riktigt fin, lite stum i början men efter 5 min så släpper det och hon känns hur bra som helst, dock släpper hon inte helt efter kanske en 15 min men hon går iaf att jobba så fort hon börjar släppa efter. Körde ett något  kortare pass då jag till kvällningen skulle hem till Amanda som hade lite tjejmiddag och vi firade hennes födelsedag lite smått i efterskott, 16 år!!!
 
En bild på Amanda och Lillebror då när hon red fortfarande^^
 
Det var en riktigt trevlig kväll, vi började med att göra iordning maten(tacos) sen åt vi och snackade, sånt himla härligt gäng ändå! Vi kan verkligen prata om allting, som Linnéa sa: Vi är typ som en sån här disskussionsgrupp! Det stämmer faktiskt också^^ 

Uppdaterar senare idag!

Jag har haft fullspäckade dagar men ikväll har jag tid över så gör en rejäl uppdatering ikväll!


RSS 2.0