Tävlingar

Idag har jag varit precis hela dagen i stallet, först som funktionär på ÄRK lokala ponnytävling och sen ner till Ira och trimma henne inför imorgon. Medans jag var funktionär så fotade jag en hel del så jag har kort på nästan alla som startat under dagen så om ni vill ha bilder från dagen så är det bara att höra av er!
-
Nu ska jag hoppa i sängen och vila upp mig inför morgondagen, jag har nr 13 vilket är lycko-tal i Italien och jag har lite Italienskt påbrå så hoppas det stämmer, Men jag blir bara nöjd om jag kommer runt banan ;)

Snabba svängar

Dagen började super bra men tog en ganska snabb vändning och nu mår man skit.... På grund av det bestämde jag mig för att åka hem, jag ska jobba lite nu och sen får pappa skjutsa ner mig till stallet. Känns bara så j*vla onödigt att folk ska behöva trycka ner andra för att själva känna sig bra.


Underbart

Känslan när man vaknar och ser solen stråla och gräset kommer till liv!

Ira skötte sig bra tillslut, i början så gick hon emot hela tiden och kickade i galoppen. Antog att det var svanskappan så jag tog bort den, sen tog det ett litet tag innan hon slappnade av men mot slutet vart hon super fin!

Idag ska hon få vila och så ska jag ner och bygga bana inför helgen.
-
Har även skaffat Instagram så glöm inte att följa mig; Ungdomsdrommar


Längtan

Jag ser fram emot på söndag då jag och Ira gör våran första lokala start för i år, det blir på hemma plan och 90 & 1 m. Igår bloggade jag inte för att jag hade inte så mkt att skriva om.....
Ira skötte sig super bra i tisdags på lektionen och kämpar för att nå fram med sina korta ben, jag älskar hennes inställning!!
Igår tömkörde jag henne och jag provade svanslappan då vår bomlösa sadel åkt fram ibland och vi visste inte hur hon skulle reagera så det var ett ypperligt tillfälle att testa.
Nu tror jag att jag ska börja blogga oftare satt ni slipper mina små 'mini-romaner'


Inget intressant :(

Har inte så intressanta saker att skriva om därför uppdaterar jag lite dåligt...
Men idag är det mycket som vanligt då det är tisdag, slöjd Nadja och hoppträning med Ira. Får se om jag uppdaterar ikväll efter lektinonen.
Hoppas ni förstår.....


Födelsedagsfirande

Idag firar vi min bror som fyllde 17 i torsdags. Jag och mamma åkte ber till stallet på förmiddagen och jag longerade Ira lite och det gick bra tycker jag :)
Nu ska jag och mamma till affären och hämta ut ett paket^^


Glöm inte!

Den här helgen är det flera sändningar från världscup finalerna som sänds på både SVT1 och SVT2!
Igår hade jag 'komp-ledigt' från skolan och då så åkte jag ner till Teo och skulle träffa en journalist från arbeterbladet som intervjuade mig om mitt jobb som jag fått :)
Sen vart det ner till stallet och tänkte att jag skulle ner till ridhuset för att hoppa men precis när jag hade värmt upp henne så började visst Uffe träningen, trodde inte att det var några lektioner som att det var teori vecka... Men hon kändes riktigt riktigt fin och sen det som gjorde mig mest glad var att jag kunde rida hela vägen hem!!!


Guuuld!!!!

Har aldrig varit intresserad av hockey men när hemma laget tar SM-guld är det dags att glädjas!!
--
Ang. Teknik åttan, vi kom på tredje plats i regionsfinalen och var endast tre poäng från att vinna!
Riktigt stolt över våran insats idag!


Dålig uppdatering....

Förlåt för att jag inte har bloggar så mycket men har verkligen haft fullt upp..
Men igår red jag Ira och longerade Nadja. Idag tömkörde jag Ira och Nadja fick vila. Sen vart jag även klar med banan till teknik åttan som är IMORGON!!!! Så det blir tidig rebell som gäller!


Speckat schema

Första dagen i skolan idag, kändes grymt kul att få träffa alla kompisar igen. Sen som att vi ska tävla med klassen på torsdag i Teknik8:an fick jag bygga på banan på vissa lektioner så Nadja och Ira fick vila idag. Men jag tog in och borstade på dem i alla fall :)
-
Sen idag fixade jag min anmälning till lokala på ÄRK 29 april idag :D


Tidig väckning

Jag och mamma har haft stallet den här helgen, och vi släppte ihop dem igår istället och det var inga problem alls, så nu går alla tre i stora hagen. Igår red jag Ira på ett rakt tränsbett med en pullar-nosgrimma, det gick riktigt bra, lite jobbigt i början men sen lossnade hon super bra!
Plus att Nadja tog två högergalopp jätte lätt.
Snart blir det nog en liten dressyrtävling för båda :D
-
Verkar som att Jolanta kommer bra överens med Ira, och sen Nadja och Ira har blivit bästa kompisar nu! <3


Rundkorrallen snart

Haft en slapp dag i dag, nu är jag i stallet och ska alldeles strax släppa Ira i rundkorallen.
Sen ska vi troligtvis släppa ihop märrarna idag istället då bi har lite mer tid att passa dem.


Ledig, skulle inte tro det va....

Ja dem flesta har lov nu och tar det lugnt och är med kompisar. Själv har jag vart med en kompis och sen har det bara varit stallet.
Ira var duktig igår red på tränsbett och det funkade bra. Nadja fick vila men Gunvor(en tjej som hjälper oss med Nadja på onsdagar) borstade på henne:)


Sötnosarna då!

En snabb sammanfattning av går dagen. Kl.10 åkte jag för att jobba och sen åkte jag med pappa ner till stallet där jag fixade allt åt båda hästarna. Sen tog jag in Nadja och gjorde i ordning henne och red på Olas bana ca 40 min. Sen var det Ira's tur, hade hoppträning och det gick riktigt bra. Äntligen börjar hon öppna upp i bak och hennes språng är underbara!!!



Idag så släppte vi ihop Ira och Nadja, och på lördag släpper vi ihop jolanta med dem för nu får hon gå på ridbanan tills på lördag satt Ira hinner se hagen ordentligt . Så fick nyss det här mms:et från jesse :D

 


NH bara ändå!

Idag så kände jag hur en förkylning börjar komma smygande :@
Men var ner till Ira och fixade allt innan jag tog in henne och borstade och raspade lite på hovarna.
Sen longerade jag henne kanske i 30 min o h det gick riktigt bra hon var lugn och lyssnade fint. Sen så provade jag att släppa henne lite lös och då så istället för att springa iväg så började hon longera sig själv runt mig och när jag kallade på henne kom hon direkt!♥

Ojdå!

Kom just på att jag glömde blogga igår....
Men hur som så igår så var jag med Regina och hon red Nadja medan jag red Ira. Hon skötte sig riktigt bra och jag red på tränsbett och travade lite bommar och gymnastik hoppa över ett cavaletti. Nu ska jag ner till stallet på US möte och sen ner och borsta på Ira.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3320448/images/2012/pic_197446763.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3320448/images/2012/pic_197446763.jpg" class="image">


Bästa häst!

Idag har jag tävlat med Ira, bara en liten klubbtävling då.
Hoppade 90 och 1m, i 90:ian så rev hon två hinder och stannade på ett men hon var lite spänd och oftas behöver hon en runda i kroppen innan hon kan slappna av lite mer. Hon bjöd ändå fint till många hinder.
I 1m klassen så hade hon mycket bättre flyt och även om vi kom tokigt på något hinder så var hon snabb upp men det vart ett litet pet på oxern hon tidigare stannade på, riktigt nöjd med min fina häst!!
Sen så kände jag att bara jag kommer runt banan och det känndes bra så är jag nöjd för hon har inte tävlat sen i höstas och detta vart lite uppvärmning för den lokala tävlingen på ÄRK i slutet av månaden:)
Kan knappt fatta att du verkligen är MIN nu, bara min!!♥

Älskade djur

Riktigt nöjd med gårdagen, red Ira på tränsbett. I början var hon stel och ville inte släppa efter, så efter några åttvolter i trav började hon skäppa lite och efter att ha galopperat på volt och gjort lite g.byten och fortsatt med lite åttor i galopp så vart hon super mjuk! Vanligtvis brukar hon ha ett tre-delat men nu har jag ett två-delat och lite tjockare bett och det funkade faktisk bra.


iPhone 4S

Mitt liv leker just nu! Igår så red jag Nadja först och hon var super fin, lätt att ställa och tog höger galopp hur lätt som helst. Lite senare så tog jag in Ira för att förbereda henne inför lektionen, och det gick super att gå till ÄRK. Utöver det var hon en dröm igår!! Allt känns så j*vla perfekt!!!! Sen när jag kom hem så fick jag min iPhone :3 så nu kan jag blogga från mobilen, precis som nu ;) kan lägga upp lite bilder sen när jag har några på mobilen.


A dream came true

Ira var en dröm igår, började med att ta in henne från hagen och borstade lite och provade att göra en inbakad fläta i manen men den är lite för kort för att den ska hålla sig. Sen ska jag rida mycket i bomlösa-sadeln för då har hon större chans att bygga mer ryggmuskler, och sen tog jag pelhamet för om hon var lite rädd eller så kunde jag ha mer kontroll. Men hon var en dröm, super lugn hela tiden. Började med att gå till Olas bana (vill inte riva upp paddocken hemma, gräs bana) och hon kollade lite vid bron men gick hela tiden, sen longerade jag henne några varv för att hon ska få se omgivningen. sen hoppade jag upp och då gick hon i form, lugnt men stort steg precis som det ska vara! Kunde rida hem utan problem.
Så lugn och nöjd som du är nu har jag nog nästan aldrig sett dig förr! Tack för att du förgyller min dag;*♥
Mamma kom ner strax efter det att jag kom tillbaka. Istället för en fläta gjorde jag bara som stroppar i manen för då håller den sig på rätt sida ;)
-
Bloggar nog inte ikväll för jag kommer hem så pass sent men vi får se.
Hej dooo!!

Välkommen hem älskade vän!!

äntligen är min, älskade häst och vän!!♥♥
Ja, idag var dagen då Ira fick flytta hem, och detta är INGET april-skämt.
Innan vi flyttade henne så började vi flytta in lite saker och göra ordning lite åt henne. Sen åkte vi ner för att hinna rida i ridhuset innan lektionerna börjar och det gick riktigt bra, mamma fotade lite när jag red och måste säga att jag verkligen är nöjd med min kamera!
Även om hon inte riktigt går 'rätt' på bilden tycker jag att hon är så söt!♥
Sen gick jag med henne till hennes nya hem, det är ju bara en 20 minuters skritt tur.
Borstade lite på henne och hon fick se sig lite om, sen fick hon kolla ut i hagen.
Såklart skulle det blir snöstorm idag så dem fick komma in tidigt för enda nackdelen med hagen hon står i nu är att det inte finns något skydd.
Vi provade ut vilka täcken som passar och sen hade vi insläpp utav hästarna så vi har sagt god natt ordentligt.
Hon var otrtoligt lugn trots att det är nytt stall, nya hästar och en helt ny miljö. Sen mycket av det beror nog på att hon känner igen Nadja och att hon varit i stallet en gång tidigare då hon fick behandling, sen har hon varit utanför stallet några gånger också.
Allting har gått så bra, och det här är en dag jag aldrig kommer glömma!!♥♥♥

Keep on fighting

Hade riktigt duktiga kaniner igår. I Krok lätt hoppade Klara på 5 fel tror jag(8hinder) hon var inte så uppmärksam men både hon och Örjan brukar tävla i Mini då dem är så små. Örjan rev 6 hinder tror jag men han var väldigt slavig sen är han så liten så det är inget att riktigt haka upp sig på. Sen Halo var lite här och där, antingen sprang hon i 190km/h eller låg helt platt men hon är inte omöjlig att få fram så det vart två fel ändå men det räckte till final och då var hon super lite lugnare men fortfarande snabb och då hinner hon med att fokusera på hindren och då nollade hon hur lätt som helst :D
Fina tjejen i sommras! Äskar dig Klara♥♥
Chappe skulle debutera i Msv idag och det gjorde han sjukt bra, det är sån stor skillnad mellan Lätt och Msv men det var inget han hade problem med. Han rev två hinder i grunden men båda riktigt långa så det var riktigt bra och han klarade dem längsta och största med bravur! Vi klarade oss till Final och då hade han ställt in sig på den 'nya' höjden och flög över alla hinder och nollade är riktigt riktigt stolt över min lilla prins!!
Puss på dig Chappe-boy! ♥♥
Klara började brunsta i Lätt rak och vi fick utgå men det är så ibland när man har honor och det är inget man kan göra. Örjan visade upp att trots att man är liten så kan man hoppa lätt och rev endast ett hinder!! och Halo var också riktigt fin men snubblade till innan ett hinder och rev då. och i den klassen gick bara dem med noll fel till final men ändå nöjd över prestationerna.

Förlåt för ett långt inlägg och dålig uppdatering men när man kliver upp 05:45 och kommer hem 20:00 är man ganska trött så ni fick ett inlägg nu istället!

RSS 2.0