Varierande

Varnar redan nu för lite äcklig bild...
Idag gick det inte alls att lasta, dock var det ganska mörkt så tror det spelade stor roll ändå. Idag gick hon enbart in med frambenen i själva transporten och hela hon var mer stressad, hoppas det inte är så i morgon. Bara hon är lugn så är det positivt, även om hon inte skulle gå in särskiljt långt men fortfarande är lugn så är det en bra grund. Tar nya tag tills i morgon.

Distriktarna kommer ut och kollar på inken i morgon också, slutar 11.10 och går en buss tjugo över så kommer hem till tolv, åker ner till stallet direkt och rider då på en gång. Kan eventuellt behöva ställa av henne under behandling, tar det lite som det kommer,  Godnatt!!!

Bara det är en ink nu ändå och inget värre :s....

Tutaa och kööör!!!!

Ett stort stort grattis till bästa vän som tagit körkort, woop woop!

Brum brum pysen!

Du kan driva mig till vansinne älskade häst

Min blogglust rann ur mig lite efter att stått i tre timmar och lasta Ira när vi skulle hem, var inge glad på min häst ett tag kan jag ju lätt säga... Det positiva var väl ändå att vi fick väldigt fina ord från Birgitta och några nya övningar att jobba med, klockren i ridningen men värre med lastningen på väg hem med andra ord. Åkte från dalarna kl.20 och var vid stallet kl.21.45 så var väl inte hemma först halv elva.
 
Tog tag i det på en gång dagen efter,gjorde klart stallet och red. Hoppade faktiskt ett räcke och hon bjöd fint, så duktig nu! Men sen så, ringde pappa och han kom ner med släpet. Planen var om hon hade bra attityd och inställning fick pappa vänta kvar och när hon gått in så åker vi en sväng för att ska vänja sig lite mer vid själva åkandet, skulle det inte gå så skulle jag börja om från början och träna om allting. Inställningen var rätt och hon gick in bra, hon hade bara ett halvt steg till så var hon helt inne. Efter ett tag bestämmde jag mig att ge mig där, hon gick in så gott som helt och var lugn med det hela, bara hon gör likadant en gång till. Wiips... så var hon inne! Stängde för och vi åkte fram och tillbaka till rullsand bara, mest bara för åkandes skull. Det gick bra allting, lite bråttom ut sen och det tog bara 30 min att lasta faktiskt. Jag är nöjd.
 
Slutat nu och ska snart åka hem, bloggar om lite roligare stuffs ikväll ;)
Sneakpeak på en av bilderna Linda tog!
 

Halvvägs och lite till

Är på rull och kommit lite mer än halvvägs, Ira skötte sig bra vid lastningen. Tog kanske fem minuter att lasta så det får jag vara nöjd med :)

Blev lite tokigt sen när vi skulle ut på E4:an, vi körde åt fel håll!! Nästa avfart var inte först i Älvkarleby, vi skulle tappa typ 45min på det... Frågade mamma om man inte kunde åka över på en ambulansövergång, så vi höll ögonen öppna efter första bästa och så fick det bli. Tappade kanske en kvart på det men nu har vi provat på det också, haha!

Sen var det strömavbrott i morse när jag vaknade, tända ljus och mysfaktor vid frukost bordet :) 

Vart tog jag vägen?

I sängen efter att ha ätit wiernerbröd med hela familjen fanns det inte så mycket blogging på hjärnan, sova! Men har faktiskt gått och lagt mig tidigt dom senaste dagarna, halv tio i går ;)

Ira vilade igår men lasttränade i alla fall, stod där inne i fem minuter och hon gick in på direkten, bara hon gör likadant på lördag :)

Har lite sovmorgon idag, inte för att jag sover nå längre men har mer tid på morgonen. Me like! 👍 mindre like till att jag typ frös ihjäl när jag väntade på bussen... Varmare idag men glömde jackan :(...

Ska sälja lite fika



Sitter nu inne på kommunhuset och ska sälja lite fika för att hjälpa klubben, lite synd att ingen kunde hjälpa till, ingen kunde...

För övrigt så glömde jag min mobil i bilen då jag åkte med Ronnie i morse, mindre lyckat. Fick ett grattis från bror min.

Gick fort i stallet, var lättmockat och för en gång skull hade Ira druckit ur hinken en aning(!). Sen slog vi nog tidsrekord i att rida och last träna! 30 min att rida ett trimmpass + lastträna, räknar då in att sadla och tränsa av samt göra i ordning transporten. Red i 20 minuter och hon var klockren, körde igenom alla skolorna och jobbade med lite samling idag. Sen in, av med utrustningen sen ut och fälla ner transporten. Hade världens bästa att lasta idag, hon gick in helt på första försöket, upprepade tre gånger och lät henne stå en stund där inne, tillbringade då alltså fem minuter där inne utan bommen för och jag kunde klappa på rumpan. Roligaste är att det är en halv meter till där bakbommen är minst när hon kliver in, dutti flicka!

Mammas fina flicka i måndags ❤

Första gången vi hoppar sedan 30 juni...

Så länge sedan sist men idag gjorde vi det, så duktig hon var dessutom! Visst hade ingen wow känsla då hon studsade, krängde och sprang på så kan jag inte göra annat än att berömma och skratta åt henne, hon är ju lycklig! Även fast hon var het så hade vi hyfsad kontroll, skillnad mot förr. Då kunde hon lägga in halv språng då hon inte tog min förhållning riktigt men idag så lyssnade hon tillbaka och tog ett sista kort galoppsprång istället, blir bra sen när hon kommit in i det lite :)
Trotsade busvädret och pallrade oss dit^^

Nästa vecka kan vi nog däremot inte vara med, mamma ska försöka boka en tid hos distriktorna tills nästa tisdag och börja behandla inken. Jag slutar tidigare och kan ta emot den som kommer ut. Sen när vi börjat behandla kommer hon få stå några dagar tills det är bra eller bättre, vet inte exakt hur det blir men det visar sig :)

Nu ska jag sova, bra i tid är jag också! :D


Känns bättre nu

Mamma ringde direkt i morse och dom sa att det inte är super akut och att vi ska ringa på måndag igen, bestämma en tid och ha en plan. Kommer nu hoppträna i kväll och på lördag har vi träning för Birgitta Järnåker i dalarna, längtar lite nu :)

Kom däremot på att lastningen måste sitta perfekt tills då, tränar på så gott vi kan och bjuder på extra gott i transporten på lördag ;)
Blir väl bra min brud? ❤


Vad händer?

Dålig frekvens här på bloggen, är lite oroad. Ira har en ink i typ ljumsken, den har börjat växa och nu är det bråttom att få bort den. Vi ska ringa runt idag och se när och vart vi kan få hjälp, ett problem är att jag går i skolan och mamma jobbar borta. Får se hur det utvecklar sig men inken måste bort och gärna så fort som möjligt.

Mycket nytt för mig nu, har inte riktiga rutiner med gymnasiet ännu, det lär bli bättre men inte just nu, idag.

Hälsade på min gamla skola igår, trevligt att träffa lite lärare och andra bekanta. Åt äntligen en riktig skollunch, restaurangmat med andra ord. Snacka om att man var bortskämd där jämfört med sodexo.... Efter besöket åkte jag över till farmor där hon för övrigt klippte mig. Så skönt att kunna klippa av en bit och fortfarande ha långt hår ;)

Quick update

Har varit borta här ett tag, gjort mycket hemma med det som ska säljas och sen faktiskt bara ägnat tid till mig själv och slappna av lite. Igår kväll träffade jag mina kompisar från förra skolan, så himla trevligt! Sov även kvar hon Lisa så blev att jag väckte alla som sov över när jag skulle til stallet och ta ut dom i morse, hehe...
 
Nu har jag och Vilma bestämmt med en fotograf som ska komma ut och ha en liten photoshoot. Ska bli spännande men nu måste jag sätta fart om jag ska hinna med allt innan, see you!
 
 

My heart belongs to you!

Tanken har slagit mig många gånger, är jag verkligen lycklig med min Ira. Hon är långt ifrån perfekt, kan reta gallfeber på mig samtidigt som hon gör mig sjuk av oro. Men om det skulle vara så jämt så skulle jag inte klamra mig fast vid henne och fortsätta älska henne no matter what.
 
Den lycka som uppstår när vi klarar av någonting nytt är oslagbart, t.ex första gångerna jag lyckades lasta henne på 1 minut helt själv utan stress. Komma iväg på en lokal tävling borta och dessutom komma runt banan. Eller bara en sån enkel sak som att kunna använda sprayflaska på en häst som tidigare dansat omkring och nästan sprungit över en så fort man visade flaskan till att nu stå helt lös på stallgången med dörrarna öppna och jag kan spraya på henne. Den utvecklingen vi gjort tillsammans är enorm! Hon och jag, perfect match.
 
Jag var lite rädd att jag skulle föredra att rida Mimoosa eller någon annan häst istället för Ira, men nu vet jag vad skillnaden är.Visst när jag hade Mimoosa på första hoppträningen så blev jag glatt överraskad och beundrade den stora fina galoppen och hon var så välskolad, inge tjafs med formen. Det var en härlig kännsla men någonting fattades. Red Ira efter träningen och även om jag bara skrittade och travade, kanske tog fem steg galopp så var jag så mycket mer hel efter det passet. En halv timme akademisk och jag svävade på rosa moln med Ira.
 
Samma sak i tisdags, hade ett super pass på Mimoosa. För första gången kände jag hur hon verkligen sökte sig till hindren och hoppade. Hoppade nästan lite för stort då lilla jag hade svårt att räcka till över hindren, haha. Det var häftigt att kunna sitta på en häst man inte ridit mycket och få den kännslan men lovar er, uteritten med Vilma efteråt slår den upplevelsen. Alltid lika roligt att sitta på en uppblåst Ira när vi rider ut, vi siktar rakt men svänger mer än en orm, farliga stenar!! Men hon gör framsteg för nu klarar hon av att gå först på vägen hem, är stolt över henne då jag vet att hon vill göra rätt för sig men vågar inte alltid. Det är inte hennes fel.
 
Enda sedan hjälpen jag fick av Christoffer i sommras så har min häst blivit gudomlig, skrittar fram, plockar upp tyglarna och hon följer lätt med och man känner hur hon pumpar under mig. Snacka om att hästen har satt muskler, nu snackar vi inte heller dom stora muskel grupperna utan finliret. Hennes knän är väldigt musklade och hon börjar få riktig "hingstnacke", underhalsen finns där men istället för att hålla upp huvudet på henne så finns den där som stöd nu när hon jobbar rätt. 
 
 
Men nu börjar vi få nog av att bara trimma, nu vill ut och fightas och ha kul!
TOKA!!!

Månskensryttare

Red i ljuset från månen, gick bra det också :)


Jag som har helgen i stallet så åkte ner sent, då får man rida i mörker helt enkelt. La även jodomslag nu under natten så kör jag på med det tre nätter i rad nu. Har studiedag på måndag, kommer åka ner på förmiddan i alla fall så hon kanske får gå ut med lindorna ett tag då. 

Nu ska jag sova då jag måste upp vid sex. Har ett läsvärt inlägg på G, lite bilder som ska till bara. Sen ska jag få upp en planering för dom kommande dagarna, många projekt nu ^^

Haha Ira

Snacka om att det är någon som älskar livet nu! La ut två bommar på marken igår och hon kunde knappt trava över dom utan att rycka till, super kul!!! Sen när det var dax för galoppen så studsa hon iväg med bock och sparka bakut, små skaligt då hon bara vill visa vad kul det är. Sen i svängen blev det så jag kollade bakåt lite och då ser jag svasen stå rakt upp, äntligen får jag galoppa lite!
 
 
 
Har egentligen sovmorgon idag men efter gårdagens morgon ritual så utnyttjar jag den INTE! Har inte hunnit berättat det än men igår var värsta morgonen ever. Har fyra larm på morgonen så att jag kan vara helt säker på att jag kommer upp, snoozar oftast lite då jag blir irriterad på larmen annars. Stängde av larmen men trodde jag hade ett som fortfarande var igång, då kom även världens gosigaste katt och så var det kört. Pappa som hade tagit lite sovmorgon vilket han aldrig brukar göra typ kommer in på mitt rum och frågar: Har du sovmorgon?
Jag: Näe
Han: Klockan är tjugo över sju ju...
Jag Men vad säger du?!!!!!
 
Total panik, kastar mig upp hoppar i nå kläder, for runt i hela huset efter saker. Klockan var 07.14 när jag gick upp så hade 9 minuter innan bussen kommer(!). Hade ju idrott i hemlingby också så var tvungen att packa gympa väskan dessutom... Men jag HANN, tro det eller ej men jag glömde ingenting heller, lite stolt faktiskt! Men vaknade inte först på matten riktigt, går alltid upp tidigt för att känna att jag har tid och hinner vakna till ordentligt. The show must go on. Kompenserade detta med att gå upp vanlig tid trots att jag  inte börjar först kl.9 ;)

I didn't succeed

Försökte mig på en A-bana på oriebteringen idag, gick åt helvete. Hittade ettan bra men när jag skulle till tvåan sket det sig. Hittade inte den stig jag skulle och hade inte planerat min väg riktigt, fick korsa ett karlhygge på ca 500m. Vrickade foten... Twice. 

Letade reda på tvåan och började bege mig mot trean men insåg att om det tagit mig 30 min att hitta två skulle jag inte hinna runt hela banan på sju kontroller på en timme.Försökte mig på en A-bana på oriebteringen idag, gick åt helvete. Hittade ettan bra men när jag skulle till tvåan sket det sig. Hittade inte den stig jag skulle och hade inte planerat min väg riktigt, fick korsa ett karlhygge på ca 500m. Vrickade foten... Twice. 

Letade reda på tvåan och började bege mig mot trean men insåg att om det tagit mig 30 min att hitta två skulle jag inte hinna runt hela banan på sju kontroller på en timme. Gick tillbaka och förklarade så som det var och han förstod. Vår idrotts lärare är ritkigt bra, lugn och förklarar allt bra då han är tydlig och förstår idrottsskador bra. 

Känner av lite i vristerna nu men får stödja upp och ta det lugnt, passar bra att äta lite nu då ;)

Inte riktigt som ni tror

Bloggade till er i morse men såg nu att det aldrig har publicierats som det skulle, that´s life. Hade den turen i morse att få åka med min bror till skolan, privat chaffis! Haha närå men det var skönt, slippa åka buss :)
 
Vi slutade typ samtidigt så åkte med han hem sen också, ännu mer bekvämt då jag annars hade fått vänta på ett byte... Hade för övrigt skolfotografering idag, bara vänta och se och inge mer med det^^
 
Gårdagen var riktigt bra, hade en kanonträning med Mimoosa i spöregnet. För första gången fick jag en bra kännsla och ett sug fram till hindren med henne, däremot har jag nog min stjärna nästa vecka! :)))) Stämmer av henne nu i veckan och beslutar lite närmare, håll tummarna nu! Red i alla fall ut med Vilma sen efter, regnade fortfarande så fatsuits åkte på, haha. Vi skrittade nästan i en timme efter gallerå, blev ritkigt mörkt medan vi red så märks hur fort det går nu. Brudarna skötte sig bra och var nöjda över att få komma in i värmen sen efteråt, finns det nå bättre än höra hästarna mumsa på kvällsmaten? Ibland tror jag inte det :)
 
Nu ska jag i alla fall ut till kaninerna och mata på dom innan jag borstar tänderna och går och lägger mig, godnatt!

Bockar av arbete för arbete

Känns skönt och bli klar, få lämna in uppgifter som ska göras innan ett visst datum en viss tid. Blev klar igår kväll med svenskan som ska in på onsdag senast kl.18. Har kvar en del i SAM men börjar göra det idag när jag kommer hem och får fortsätta senare.

Träning idag, har ridskolehäst idag och pratar med Lotta om nör jag tar med Ira sen igen. Igår red jag ett ganska normalt>hårt pass och sen får vi välja sprången, lite färre men lite bättre :)




Pressad nu

Har haft väldigt mycket nu och inte som förut utan nu är det verkligen mycket. Stressar inte upp mig över det som förr men känner av det. Vill hinna hjälpa till hemma och göra rätt för mig. Hjälpa till med saker jag lovat att göra utan tidsgräns men så fort som möjligt.

Jag har en plan nu, tvungen att prioritera och ändra om fort, fokus finns inte alltid där.

Nog med inre tankar och faktum. Kände mig ritkigt trött igår, kunde inte fokusera när jag kom hem så åt bara lite mat och åkte ner till stallet. Behövde åka ner och träffa min fina, få göra dagliga sysslorna, blir rastlös annars.

Red på ängen med henne, hade regnat så släppte inte på fullt men lät henne rulla på så länge vi red rakt spår. Hon blev lite ivrig i mitten av passet så fick säga ifrån några gånger. Tänkte även på min blick och handen, blir så mycket lättare när man inte är på en bana.

Väl tillbaka inne på stallgången stod hon och lyfte på vänster fram.... Inge halt eller ojämn, konstigt är det. Stefan sa att det var bra nu. Sätter igång henne helt nu och börjar med hoppningen snart också, håller hon inte nu då åker vi in på klinik och gör en ordentlig hältutredning och sätter punkt på det hela. Just nu är allting ett enda stort "?"...

Sitter på bussen nu, första lektionen utgick och därför sovmorgon. Gick upp halv sju ändå, gillar rutiner och känslan av att ha tid. Två lektioner idag då bara, slutar 13.40 :)



On my way home....

Blev en låååång dag i dag, upp kvart i sex i morse och kommer komma hel typ klockan tio... Känner mig trött.

Kaninerna kämpade på bra, inga topp placeringar men bra insatser. Örjan vann däremot andra mini och Chappe och Halo tog varsin pinne på 160cm men ingen placering. Chappe är nu Elitklassad i längd och gjorde ett bra försök på 180cm :)

Halo kom precis utanför i andra medeln och skötte sig fint, gick på rakt utan en. massa korrar. Är nöjd med kaninerna men kommer vara som ett slakt när jag kommer hem, säger godnatt till folket nu!

Spänd och överladdad totto idag

Haha ja ni, hade en fiolsträng inne på banan och en gud på framridningen. Sista tio minuterna inne på framridningen tog hon hjälperna super bra och jobbade på sjukt bra, kändes riktigt härligt. Sen när jag fick komma in på banan spände hon till, tittade på det mesta. Energin bara sprutade och blev ingen stilig ritt direkt men hon höll sig på alla fyra i alla fall ;) 

Fin till utseéndet var du i alla fall❤
Vi fick procenten 44,31% men jag bryr mig inte så jätte mycket om det, helt ok under omständigheterna. Ska försöka gå till Olas äng och låta henne sträcka ut lite, länge sen sist... Tog en galopp på fel ställe och sen under själva galoppen var det verkligen duracell-Ira!

Sa även det till mamma efter framridningen att hon var super fin och det får gå som det går inne på banan. Men visst måste jag ändå få känna mig liiite liite besviken på sätt och vis, inte super nöjd med ritten men vad ska man göra åt det, skratta och se glad ut :) Mamma filmade men inte så mycket att se plus att det går inte att föra över på min dator, kanske får upp någon bild senare, nu ska jag ladda batterierna inför morgondagen kaninhoppning i Iggesund, tidig morgon! :)



Banbygge nu då

Nu ska jag till ärk och bygga dressyrbana. Har hunnit mockat och kom på för fem minuter sen att det kanske skulle vara bra att ha kollat igenom programmet jag ska rida idag, haha.

Motionerade kaninerna innan jag åkte hemifrån, Tessie fick hälsa på både Chappe och Halo. Säger det bara, kaninerna bestämmer över katten, tuffingar!


Godnatt

Gick sådär med Ira idag, mitt fel då jag väntade lite för länge innan vi kom igång med galoppen och övriga jobbet. Nya tag till i morgon, startar som nr 20 och tävlingen börjar inte först 14.30 så blir typ halv fem jag startar :p

Bloggar riktigt i morrn, för trött nu... Godnatt!

Eller hem för den delen!

Bra dag i skolan avslutas med att byta ut dom gula bussarna mot en gul mustang :) Stanna till vid pappas affär och sen fortsätter vi hem


Inte alla som får åka Mustang till skolan

Jag klagar inte i alla fall ;)


Lång dag som når sitt slut

Varit igång sen sex i morse vilket känns nu, men en bra dag. Lite fysiskt jobbig men annars inte mycket att klaga på. Räknat ut att mina väskor som jag haft nu i två dagar på grund av idrotten väger sammanlagt typ 11 kilo, tycke dom var lite tunga...

Hoppade av bussen direkt vid stallet idag, klockan var redan ganska mycket så skulle gå fortast så. Red ett riktigt fint pass på Ira idag, hon tog ett mycket finare stöd på bettet och ställningen samt böjningen var mycket bättre. Det enda som var att hon ångade iväg på raktspår så sa till en gång på skarpen efter ha gett henne flertalet chanser att lyssna på en snäll hand, stor skillnad efter så var mest bara för att komma ifrån lite. Vilma var i stallet och vi hade kul tillsammans som vanligt. Vi åkte buss hem sen och fick springa sista biten, busschaffören skrattade lite när hon såg oss och vi klev på sen ^^

Vilma skulle ner på kvällen och linda Stella så följde med och back on trackar Ira i kväll, skadar inte i alla fall ;)

Sängen med bästa katten nu, hon har blivit så mysiig!!



Sova sova sova

Passet på Ira gick bra idag, lite stum i början men var mest bara fasoner. Väntade ut henne och visade vad jag ville, fick säga till lite extra någon gång men annars bra. När hon släppte efter var hon riktigt fin, tog ett lätt stöd på bettet och var hyfsat följsam. Tränar på med tränsbettet nu dom få dagar som är kvar, föredrar ändp den lätta känslan på stången :p

När jag kom hem så var jag lite duktig och lagade mat, krämiga pastasnäckor och köttbullar. Husmansdelikatéss!

Just nu ligger jag i sängen och myser med världens bästa katt, sovmorgon i morgon då våran kemi lektion utgår. Trivs på gymnasiumet jag :)

Nöjt ekipage efteråt!

Iras plastade hov, hon gick ju sönder lite nör hon trampade av sig "gamla" skon så vi fick plasta så hon inte kliver av sig lika lätt.

Bloggar från mobilen nu och måste säga att jag tycker om nya bloggappen men vet inte hur inläggen ser ut för er, får kolla i morgon eller nått ^^

Träna lite nu då

Har anmält mig och Ira till lördagens pay&ride på ärk, kanske kan vara bra att rida på tränsbettet en gång innan i alla fall ;)


Tokig dag

Fick veta från Jesse i morse att Ira har tappat en sko, suck... Danne skulle dock till stallet idag så ringde till honom så det fixade vi. Men det var ju fortfarande en sula som var borta. Så fort jag hade kommit ner så gick jag ut och letade först till fots en timme sen 45min från Iras rygg, att försöka hitta en sko plus en sula på ett område som är större än 1 hektar känns efter ett tag lite tröstlöst. Men gjorde i alla fall ett helhjärtat försök men hade inge vidare tur denna gång :p

Träningen på Mimoosa gick bra, jag lär mig saker på henne men blir inte så emotionellt brydd. Får ingen direkt wowkänsla då bjudningen inte är 100% vilket får mig lite små stressad antar jag.

Blev en lång dag i stallet, men nu har hon en sko och ny sula på plats, bara den sitter kvar nu då :o



Stått och gått i över en timme

Inviger nya bloggappen genom att klaga på UL lite... Första gävle bussen bar fullsatt redan i Älvkarleby så den åkte bara förbi, nästa buss var en sjukresebuss=bajslite sittplatser på grund av någon toalett och mega space till alla rollatorer. Jag fick stå. 


Stått och gått i en timme

Inviger nya bloggappen genom att klaga på UL lite... Första gävle bussen bar fullsatt redan i Älvkarleby så den åkte bara förbi, nästa buss var en sjukresebuss=bajslite sittplatser på grund av någon toalett och mega space till alla rollatorer. Jag fick stå. 

So beautyful!

Här är en bilderna som jag tog i går, ångrade att jag inte hade systemkameran med men mobilen kan den också ;)
 

Men fy skam på mig och mega hiss till pållen

Varför har jag inte bloggat än?! Slog mig inte först nu, hade ett inlägg på G men det sket sig, dåligt internet i skolan. Har förövrigt haft en bra skoldag. förkylningen håller sig i schakt och jag är inte den som snorar mst om jag säger så ;)
 
Fick sluta lite tidigare och hann med en tidig buss och var hemma redan vid 15, gjorde skolarbete ungefär en timme samtidigt som jag kollade på tv och tog ett glas O´boy. Åkte ner till stallet och möttes av Vilma som redan var där, allting tar sjukt mycket längre tid i stallet när man har en kompis men å andra sidan är det lite trevligare också^^
 
Lasttränade och pysslade med Ira ''bara'', hon skötte sig galnt medan vi lastade, skickade in henne och hon gick in så pass att jag hade en meter till bakbommen. Tar ju ner frambommen så hon kan gå fram lite längre och inte känner sig hindrad, hingstgallret förhindrar att hon kan ta sig ut. Älskar våran transport på det viset. Hon verkade förövrigt tillfreds med dagen, nöjd och lugn :)
Jag: Åhh Gud vad fin du var nu, vitar ett kort!
Ira: Lägg undan mobilen och hämta mig någongång då...
Jag: Kolla där! någon som går ute på vägen *blink blink*
Ira: Inte den här gången mamma :p
Jag: Jahapp, älskar dig i alla fall <3

Natt nu

Fick ett lättnde svar från Stefan idag, ingenting i varken kotor eller hovleder, SÅ SKÖNT ATT HÖRA!! Han trodde att det berodde på att hon helt enkelt varit så öm i sulorna så hon inte tagit för sig som hon ska osv. Tok fin när jag red också, nu ska vi bara lastträna lite mer så sitter det också :)
 
Var iväg och grillade korv med familjen och vänner borta på ett stället vid marma, trevligt och mysigt. Var super fint väder och riktigt varmt för att vara september. Har inga bilder på skoldatorn men kanske lyckas få upp någon från mobilen istället. Nu ska jag försöka sova i alla fall, ny dag och vecka i morgon.
 
Juste tränade med kaninerna idag också, Chappe och Halo hoppade fint, så ska under veckans gång ut och gå lite med dom. Tävlar den 15 i hälsinge någonstans, Magda skulle dit och passerar Gävle så då undrade hon om jag ville med. Såklart ville jag det som så får det bli :)

Ett riktigt inlägg ska komma

Har senaste dygnen enbart kunnat uppdatera kortfattat men i morgon borde jag finna ro till det. Håller på att bekämpa en förkylning så ska hoppa i säng och hoppas på att det går tillbaka, godnatt!


Just nu

Med bästa diddi!


Väntans tider

Kommer typ dö om en halvtimme... Känns jätte konstigt att inte veta hur jag kommer reagera, ska ju liksom se VÄRSTA skräckfilmen på BIO med VILMA!! :o men samtidigt sjukt peppad!

The conjuring here we come!


Lite motion så här på morgonkvisten

Det har väl ingen dött utav? Inte jag heller. Startade dagen med en rask promenad till centrum från station efter att alla som skulle till gävle väntade på ett byte vid station och insåg att bussen enbart bytte namn... Men det gick ju det å.

Har försökt lagt upp detta inlägg sedan 08.30 i morse, bloggappen som strular :(

Har den turen att mamma slutar samma tid som mig och Ronnie idag så åker med henne hem. Sen full fart för att ha gott om tid ikväll :)


Fina hästen Ira

Hon är bra underbar ändå, även om hon ibland har inställningen att hon inte vill behöver jag inte göra mycket för att hon ska vara med mig igen. Trampade på riktigt fint under sig medan vi samlade upp 10 min, mest skritt och trav men kände även lite på galoppen. Träffade på Jenny också som skulle hoppa lite på banan med Muff, så vi gick dit och Vilma snackade lite med Jenny och jag försökte mig på ett byte.
Tjoflöjt vilken busig häst jag fick, byter och brister ut i ett bocksprång följt av flera små. Klanadrar henne inte ett dugg utan bara släppte ut henne och berömde henne, hon gjorde ju det jag bad om och lite till^^
 
Ska hoppa i säng nu, hoppar eventuellt in i duschen i morgon bitti. Beror på hur håret känns då jag redan  snabbduchat idag. I morgon ska vi på typ nå invigning avnågot som heter Teknik college. Skolan och några andra utvalda ska få fler kontakter till jobb och andra fördelar som firas med invigningstal och tårta!! Även kollat upp lite eventuella bussar som jag och Vilma kan ta i morgon, verkar som vi kommer hem typ kl. 23 i alla fall. Man börjar undra lite nu vad man gett sig in på o.o.....

Here it is!

Provbloggar nu från nya skoldatorn, direkt från återförsäljaren.
Verkar som den är bra, en windows nu då. En Lenovo Thinkpad T430 :)
 
Över till min dag så här långt då.
 
En stund av dagen känndes mitt liv som ett helvete. Vi skulle gå från skolan till hemlingby för orientering där, vi har egentligen bara 25 min innan idrotten men gjorde inget om man kom sent. Tog tid för oss att gå, det var stekhett plus att vi lyckades ta en om väg... Var ganska pist off just då men blev bättre. Våran idrottslärare är riktigt bra ändå, lugn och förstående utan att vara jobbig. Valde och börja på C-nivån då jag ville känna efter lite först, hade då lite problem med första kontrollen då en annan letade efter samma och virrade bort mig lite när han var för långt bort också. Hittade på den efter kanske 5 min sen när jag skulle springa tillbaka ramlade jag mitt bland massa pinnar, roligt att vara mig ibland. Gjorde en till på C och den gick riktigt bra så tog en på A-nivå efter det, inga problem det heller. Är faktiskt ganska bra på att orientera bara jag får tänka själv utan mitt problem ärr benhinnorna inte pallar det hårda underlaget. Gör två till på A-nivå nästa vecka och sen provar jag banan :)
 
Direkt när jag kom hem dumpade jag bara sakerna innanför dörren och hoppade in i duschen, om jag svettades? Yes Sir!
 
Ska nu snart klä på mig och brumma ner till stallet, ska skritta ut med Vilma idag. Blir dock bara på ängen men den är stooor så det blir lite spännande för dom ändå, kommer även försöka jobba Ira lite i mitten av ''passet''. 21 grader i skuggan nu så detta räknas som en varm sensommardag!

Feeling good

Ira skötte sig riktigt bra idag när Danne skodde henne, mutade med lite respiratory och äpple så gick det bra. Sulor på nu så hoppas nu på att man märker skillnad snart, Stefan kommer ut på söndag troligtvis och behandlar, tror dett blir bra :)
 
Träffade på sjuklingen Vilma i stallet, hon var verkligen hängig men ändå trevligt att träffa henne lite igen. Vi ska på fredag gå på premiären av The Conjuring, kl 20.00. Första gången jag går med Vilma på bio och dom säger att denna film är värre än Paranormal Activity, we need to find it out!
 
Sen så får vi våra skoldatorer i morgon, ska bli lite roligt måste jag ändå få säga. Hoppas jag kan provblogga lite från skolan :)
 
På lördag är det STCC på Tierp som gäller, är även under fredagen men då går jag i skolan så det går ju inte. Jag och diddi far dit i epan, fett nice!
 har alltså några riktigt bra dagar framöver om allt går i min väg, vilket vi hoppas på nu ;)

Till stallet!

Danne kommer lite tidigare så åker ner nu, passar bättre för mig med. Cheerioos!


Yesterday my friends!

My horse was AMAZING! Haha ja, red Ira igår då jag känner mycket bättre än vad jag ser om dom är ojämna. Inge ojämn alls utan istället hade jag ett kanonpass, inte längre än 30 min. Kunde släppa ut henne på lång tygel kanske 5 gånger under det korta passet och varje gång jag samlade upp tyglarna så bara följde hon handen och samlade upp sig. Vi har tagit steget vidare i ridningen :))) Det ända som är att hon ibland börjar fippla med bettet men det även när jag inte ens tar i henne så är väl upp till hon själv om vill hålla på :p

Träningen på Mimoosa gick också riktigt bra. Börjar bra men tappar bort mig någonstans på mitten men hittar tillbaka sen och då är det mycket bättre än i början, alltså bra träning för mig. Men blir ändå inte direkt super glad när det går bra, vet varför men tar upp det i ett annat inlägg. Some deep stuffs that I don't want to take up right now.

Glömde även min mobil hemma igår nör jag var i stallet, rikigt skönt men jobbigt att inte veta vad klockan var :o

Har seriöst inga bilder alls just nu, blev inga i går heller. Jobbigt läge? Jajjamen! Men kan väl visa en halvgammal bild som visar IRA-STYLE!


I morrn'

Kommer uppdatering om dagen, allt har gått bra och lite till! Bör hinna göra ett bra inlägg i morgon på bussen för nu hoppar jag på nattåget till drömmarnas land! :)))


Hemma och äter

Gjort i ordning lite pyttipanna och ser på tv, klagar inte. Ska ner till stallet lite senare här, har träning idag men på lektionshäst då, Mimoosa antar jag jag. Ira kanske jag pysslar mest med och kanske hittar på någonting annat också, blir vila i morgon när hon får på sulorna. Fint väder som vanligt på tisdagar! :)


I'm Back!

Kännde vilket otroligt sug jag fick efter bloggen när jag tog beslutet att pausa en stund, visste inte hur länge men denna dag vände på det mesta. Allt började med att efter ett riktigt bra pass på Ira tycke jag hon känndes ojämn i skritten, efter att jag hade ridit och höll på skritta av. Inge mycket men lite, och inte varje steg heller. Pysslade och lasttränade sen och då var hon bara seg och lite bortskämd av sig och ville bara inte riktigt, gick iväg och lirkade runt hennes taskiga attityd. Gick även till banan och longschade och såg då att hon markerade ytterst lite i skritt och trav.... Gick tillbaka till transporten och fortsatte träna lite men hon ville inte riktigt ändå så då vart jag lite förbannad rent ut sagt på henne, orkar inte dalta med henne hur mycket som helst. Har stort tålamod med Ira men ibland får hon faktiskt ta och bjuda tillbaka lite(!) Sen tog vi om och då minnsan gick hon in helt och stod där en stund, massvis med beröm och så nöjde vi oss där.
 
Blev inge bättre när jag kom hem så på efter middagen kände jag helt enkelt att jag inte orkade med bloggen den dagen, verkligheten tog över helt enkelt. Hjälpte även mamma att rensa ute i lillstugan i går, gick igenom lite gamla kläder och andra prylar.
 
Bästa dagen i skolan hittils idag, mycket mycket lättare stämmning i klassen och alla börjar hitta ''sin plats''. Luncherna är helt okej nu. Blir lite peppad av lektionerna börjar komma igång, gillar att det är lite högre nivå på studierna än i högstadiet, passar mig perfekt!
 
Träffade Vilma på bussen och vi valde att hoppa av ute vid stora vägen och gå till stallet på en gång. Släppte över två glada och busiga tjejer på betet, skulle filma det hela men såg nu att jag tog inte mer än två kort när vi släppte över dom :'( En härlig syn när dom kommer i full galopp och bockar och busar, livet leker.
 
Checkade av båda sen, vilma longerade och jag tömkörde. Stella är väl så gott som ohalt nu, men hon ger det någon dag till. Ira ser bra ut emellanåt och markerar liiite ibland, dock bara i traven idag men hon är absolut inte ovillig till att röra på sig, tvärt om. Börje hade fått lite komplikationer efter sin operation och kunde inte ta Ira nu snart vilket ledde till att vi nu fick tag på Danne som får sko om henne i fram. På onsdag 17.30 kommer han och då får vi på sulorna, hoppas det gör skillnad annars vet jag inte riktigt vad. Vet även att hon kommer inte bli nå radikalt bättre innan sulorna kommer på och därför vill jag helst att Stefan kommer ut efter vi skott om henne.
 
Vilma räddade min dag lite, behövde någon att prata ut med och kunna flamsa runt lite med. Thats what friends for!
 
Långt inlägg, blir väl så när man varit borta ett tag? Nu ska jag bara varva ner lite innan jag ska försöka sova, ny dag i morgon. 
Bara för att jag har världens snyggaste katt!

Bloggpaus.

Det är mycket nu. Känns inge vidare med hästen, hemma eller med mig själv just nu. Vill inte ha ''pressen'' på mig att blogga så för allas bättre tar jag en paus. Vet inte hur länge men antar att jag kanske kommer slänga in något inägg då och då om det är något extra som händer, men min vardag är inte det roligaste att läsa om nu.
Fan vad jag älskar dig, du är mitt allt här i livet!
 

RSS 2.0