Försenat inlägg!

Vet att jag tänkte blogga igår kväll men kom inte hem först halv tio och då skulle jagväta, aa ni fattar.
 
Jag och mamma hade stallet i morse så måste ändå få säga att man var riktigt trött.
Men mockade och de sen åkte vi hem och då fortsatte jag sova några timmar.
Nu är jag nere igen och ska lastträna plus att vi tog av dem täckerna.
 
Ikväll ska jag fira en kompis som fyllde igår, Ebba.
Får se om jag kan lägga upp bilder ikväll, blogg appen funkar fortfarande inte och funkar inte att lägga uppnär jag är inne via internet på mobilen...

Snabbinlägg!

Gör bara ett snabbt inlägg nu då jag måste hinna ner och rida innan ovädret drar igång på riktigt!
Jag och saga har haft mycket roligt, vi bakade en Cupcake-tårta och sminkade varandra plus knäppte massvis med kort då som vanligt.
 
Det blir en skog tur idag istället, för mamma ska köra Nadja så då kan jag lika gärna följa med.
 
Gör ett riktigt inlägg ikväll, vi har även stallet så kan nog bli liite sent...

Snabeldraken har varit framme!

Har faktisk kommit så långt att jag har kunnat dammsugit hela rummet. till och med under sängen som det låg väldigt mycket saker under...
Känns riktigt bra, mår nästan lite dåligt när jag ser all smuts på golv och överallt!
 
Nu ska jag slänga i mig en macka och sätta upp håret så ska jag till Saga för att baka en Cupcake-tårta, typ.
Lovar att lägga upp bilder på resultatet sen också ;)
 
Hade även tänkt att jag skulle solat idag men hann inte innan molnen kom men det kommer väl fler dagar, right?!
 
Världens finaste bästa vän har också fått en systemkamera, ÄNTLIGEN!
 
 

Hopp utan stopp!

Innan jag åkte ner till stallet så målade jag även en liten tavla då jag inte hade något att göra.
Men sen då när jag och mamma åkte ner så mockade hon och fixade det medans jag höll på att fixa i ordning med mina träns och bett, måste säga att jag har för många olika träns och bett men ändå för få...
Jobbigt läge lixom.
Men sen tog vi in hästarna när allt var klart, både Nadja och Ira hade tokrullat men det är ju ett friskhetstäcken.
Jag provade mitt pessoa som vi köpte på börjes då jag tidigare fått låna Lottas men måste fortfarande låna hennes sporr-rem dem vi har är för korta... (används till bettet ungefär som en kindkedja men den sitter högre upp)
Började först bara ha två små hinder på 50 ett på diagonalen och ett precis innanför spåret på långsidan. Till en början var hon lite osäker men hoppade ändå och efter 2-3 skutt så kändes hon mycket säkrare och modigare.
Sen började jag sätta ihop hindren lite för att träna på att svänga vilket inte heller var några problem.
Höjde sen upp hindret efter långsidan, och vi har tunnor istället för hinderstöd då vi inte har investerat några men kanske att jag köper några för min lön i sommar. men med tunnorna så ställde jag dem på högkant och gjorde först ett kryss så höjden var densamma, så hon fick komma på det 3ggr sen maxade jag den och då blir hindret ungefär 80cm. Hon kom riktigt fint på det också så jag är super nöjd med henne idag, och inte enda stopp, framsteg!
 
Sen galopptränade jag lite med Nadja efter mamma hade värmt upp henne, och även Nadja var super duktig! Till och med att hon fick skutta lite idag men bara låga hinder, om det blir för ''högt'' så är det staket vilket man inte hoppar över!
 
Imorgon blir det nog ett dressyrpass för Ira's del, men det får ni läsa om imorgon (idag...)
 
Denna lilla dam hade väldigt många argument om varför det var synd om henne när vi kom hem...
Men det är det som gör dig så speciell, min lilla piplisa!
 

Sovmorgon och Brunch

Sov enda till klockan ett idag då det vart ganska sent igår då jag kämpade med min nya header men den vart inte så jätte bra plus att den gick inte att ladda upp...
 
Men så är det ibland. Det var pappa som väckte mig då han var hem på lunch så har nyss ätit och nu blir det att fortsätta nörda framför datorn till mamma kommer hem och vi ska åka ner till stallet.
 
Ska bli kul att få inviga mina tränspåsar också!:D
 
Chaplin, en ponny jag red när jag var på Börjesdalsridläger 2010!
Lite saknad faktiskt ♥..

En bra dag full av inspiration

Den här dagen måste jag ändå få säga har varit väldigt chill. Efter det att jag hade sett på lite tv så gick jag ut och solade ca 1,5 timme.
Sen har jag princip sen då suttit och börjat på att sy tränsöverdrag så att dem slipper bli dammiga plus att det blir lättare att hålla isär alla tyglar och träns. Så jag gjorde 6st i tre olika storlekar med 6 olika kategorier; Hoppning, Akademiskt, Dressyr, Bommar, Western och en övrigt.
 
Hoppning och Akademiskt fick störst då jag har förbygel och massa extra utrustning i hoppningen och i Akademiska så har jag kapsonen och annat som tar lite mer plats en ett vanligt träns.
 
Sen dressyr och bommar är ju bara vanliga träns prencip.
 
Övrigt kan vara ett överflödigt träns eller troligtvis så kommer det bli min repgrimma, och Western är bara ett nackstycke,pannband,bett och tyglar så det tar inte heller någon större plats precis.
Alla lapparna som kategorierna står på sitter fast med kartborreband med klister på baksidan, så när någon lapp blir förstörd gammal eller att den kategorin kanske ska bytas ut eller bara att jag vill byta påse till det användningsområdet så kan jag lätt byta plats på dem. och när fästet är slut så byter jag bara ut kardborrebandet lite lätt och smidigt sådär ;)
Måste faktiskt få säga att dem blev riktigt bra!
Sen har jag även gjort ett lite hål på baksidan som är anpassat efter min tränskrokar, men såklart kan man göra större hål men tycke det där passade bättre för mig ;)
 

Sen en sak som jag inte är lika stolt/nöjd över är att jag glömde bort tiden lite så jag hann inte åka till Teo för att diskutera mitt nya jobb vilket känns jätte dumt då vi hade bestämt idag, men har satt påminnelse på telefon då jag ska dit på måndag istället då han åker bort imorgon och kommer inte hem först på söndag kväll...
 
Men samtidigt är det väl mänskligt att glömma men ibland ställer det till det mer än andra gånger...

Nu blir det mys!

Precis tillbaka från enecrantzen och det han gjorde var först kolla vart jag var spänd utöver det jag visste, i axlarna och mer på vänster.
Så det visade sig att jag var spänd från bröstryggen och uppåt och även lite sne i bäckena men allt det är fixat nu så ajg ska bara försöka att strecha nacke och axlar lite plus att massera med massageapparaten för att förhindra att det kommer tillbaka.
 
Så nu ska jag och Tessie gå upp och lägga oss i Tv soffan och se på ett avsnitt av Top Model och två av Projekt Runway.
Bild från förra året när vi var i Venedig, Italien.
 

Snart blir man som ny,

Förhoppningsvis... Närå ska åka prick då jag har tid 10.15, och hoppas verkligen att jag blir mycket mycket bättre i axlar och rygg efter detta.
Sen när jag kommer hem igen ska jag bara slappa och se på några program som jag spelade in igår.
 
Men nu måste jag ta och göra i ordning det sista så jag inte blir försenad;)
 
Jag och bästa vän förra året! Love ya darling!<3

God natt!

Nej nu ska jag borsta tänderna och sova sen. ska upp ganska tidigt då jag ska till enecrantzen och få lite massage (reda ut mina senknutar m.m) alltså helt vanlig hederlig idrottsmassage!
Sen får jag häst ledigt imorgon, vilket känns ganska skönt men kommer nog få lite långtråkigt här hemma...
Till kvällningen ska jag även till Teo och diskutera det nya jobbet lite och även summera mitt gammla jobb.
Kanske att jag tränar med kaninerna till och med!
  

Dyr och billig häst!...

Ja Ira vart väldigt dyrbar idag då hon skötte sig super!
Red först närmare en timme, och idag provade jag ett baucher/hanging cheek snaffle bett som jag fått lånat av Vilma.
när jag värmde henne så ville hon inte och var lite bråkig men efter att jag tog en lite skritt paus så började hon lyssna så efter det var hon super fin och jobbade på bra och vart till och med lite svettig.
 
Sen tänkte jag att jag skulle passa på att lastträna som att det inte regnade någonting idag, och det gick super bra!!! först fick hon gå upp på rampen några gånger men sen skickade jag in henne helt och satt för bommen i bak. Sen gjorde jag så att jag gick fram och ställde mig vid henne i fram och hon var lugn och avslappnad, så jag bestämmde mig för att stänga för helt, alltså fälla upp baklämmen! Det var inga problem alls det heller men lite jobbigt var det... Sen fick hon gå in två gånger bara för att vi inte ska få några problem att lasta nästa gång.
 
Sen vart Nadja billig idag, då hon och Jolanta fick gå över på betet en stund så sen när jag skulle hämta tillbaka dem så kollade Nadja bara på mig och sa ''neej, nu måste du väl ändå ta lite fel, inte ska jag tillbaka till andra hagen'' sen lipar hon åt en och sticker iväg i full galopp...
Så då fick hon gå där helt ensam medans jag gjorde klart allt annat. Sen när jag skulle hämta henne för andra gången så kom hon inte heller så jag fick gå fram och leda tillbaka henne istället för att bara släppa tillbaka henne. Men samtidigt är det lite roligt att dem har en vilja och lite attityd i lagon mängd, ibland.
 
Sen ska jag försöka göra en ny header snart då jag har haft samma header sen jag startade bloggen :S....
 

 
Men nu en fråga till er läsare!
Vilket håll tycker ni är ''rätt'' håll på ett baucher/hanging cheek snaffle bett?
Motivera gärna ditt svar!

Kämparglöd är bara förnamnet!

Ira skötte sig super bra igår! Men det som var lite lustigt var att jag trodde vi skulle få vara inne i ridhuset där nere så jag klädde på mig ordentligt och Ira fick en fleecefilt och ett regntäcke så skulle mamma komma med sadeln när jag var framme. Men som att jag trodde vi skulle vara inne så tog jag inte med något ländtäcke...
Så då fick mamma åka och hämta det åt mig.
Men som jag började att skriva om Hon var super igår, ganska enkel övning men fick ändå jobba ordentligt för att få tillbaka henne på en cavaletti serie, så i början då ville hon inte lyssna tillbaka så bra men på slutet då vart hon en liten studsboll! Vågade trampa av långtifrån istället för att klämma in ett extra språng och lyssnade fint tillbaka, alltså en perfekt häst!
 
Sen skulle man tillbaka så då vart det att klä på sig igen och när man väl var hemma igen då väntade världens sarneringsjobb av allting och jag var blöt, hästen var blöt, utrustningen blöt och för att inte tala om leriga!
 
Nu så ska jag fortsätta med det jag påbörjade igår, städa rummet.
Älskar så grymt mycket, och när man tänker på vilket otrolig utväckling då har gjort på mindre än tre månader så blir man ju nästan tårögd!
 

Mot stallet!

Nu ska jag ta och åka ner till stallet är lite efter i tidsplanen men det löser sig ;)
Idag är det markarbete för Lotta s. så kommer väl försöka blogga ikväll om jag hinner och orkar ;)

allt börjar falla på plats

Nu börjar jag komma någon stans med städningen, det kanske finns en ende på den här tunneln också!
Har även börjat gjort en kassabok till US nu då jag är kassör men har inte tagit mig i kragen tidigare plus att jag hade inga siffror att gå på men nu så är det fixat iaf ;)
 


Mamma slutade jobbet för en halvtimme sen så hon är nog hemma vilket minut som helst, sen ska vi bara äta och åka ner till stallet.

Till Salu

Säljer nu mitt ponny schabrak, använt endast 2 ggr och nog tvättat efter användning!
Allround mot dressyr.
50 kr finns att hämta i Älvkarleby kan även fixa leverans till gävle/skutskär.
 
 

Själv så håller jag på att städa mitt rum nu när det ändå är så dåligt väder...
Men det behövs väl också. Sen ikväll så har jag träning för Lotta Sjöberg fd. Schultz, lite bommar. Har bestämmt mig för att vara med nu en gång i månaden (finns möjlighet att träna varannan vecka) men som att jag har lektion på tisdagar fast just nu är det sommar upphåll.
Ciao
 

Snabb fika

Stallet är avklarat för idag. Jag och Mamma var ut med hästarna, mamma körde Nadja och jag red Ira , båda två vart riktigt svettiga så dem fick en välförtjänt dusch.
Sen fick jag skynda mig ner till Ärk för vi skulle ha US möte, och vi bestämmde lite om att vi ska fixa en resa till Gröna Lund där dem som vill i stallet får följa med ;)

Nu har jag precis fikat lite då farmor kom förbi, men nu ska jag och pappa ut i garaget och fortsätta mecka med epan.

Min blogg app funkar fortfarande inte och har därför gått in på internet på mobilen men då kan jag inte lägga upp bilder så måste försöka lösa det här snart…

Dumma blogg-app!

ag har försökt enda sen igår eftermiddag att göra ett inlägg via mobilen men min app ville inte fungera vilket känns jätte surt, jag som skulle försöka blogga aktivt under hela kvällen igår...

Men så kan det va...
Nu ska jag ner till stallet och lastträna och fotografera lite på Nadja och Ira.

Gårdagen var riktigt trevlig jag firade midsommar hos Vilma och det bjöds på godmat, bad och goda skratt. Jag sov också hos Vilma och klockan var halv tre när vi gick och la oss, resten kämpade sig kvar till klockan tre.

Gårdagens häst och fiske lycka!

Igår var det fullt upp enda från det att man gick upp. Först så städade jag i ca 45min sen kom Vilma och då gjorde vi oss i ordning för att åka ner till stallet.
Det vart bara lite bus igår med Ira mest, red utan nosgrimma på mitt westenträns barbacka vilket gick riktigt bra :) sen hade jag ett schabrak till en början men efter att jag försökte galoppera lite så började hon tok bocka för hon tyckte det var så kul, jag satt kvar men däremot inte schabraket…

Sen cyklade vi vidare ner till Kavat och vi pysslade om honom och sen skrittade vi han i en halvtimme.

Mot kvällningen så stack vi och fiskade lite och nog fanns det lite fiske lycka allt, 5 mörtar och en annan liten fisk.

Nu ska jag äta frukost hemma hos Vilma då jag har sovit hos henne inatt.


God natt!

Idag handlade jag två linnen, en klänning, ett par shorts och tre bh:ar. Direkt efter att jag och mamma börjat åka hem efter lite fika/middag på Deli's så åkte vi till stallet, det vart en skritt tur på ca 1timme vilket var perfekt idag ;)
Sen provade jag mina nya transportskydd på Ira, och man kan väl säga att hon inte är van att ha hasskydd....
Men efter att hon haft dem en liten stund och gått något steg gick det super bra :D snacka om snygga ben lyft!


Mot stan

Sitter på bussen på väg in till stan. Ska handla några shorts och kanske någon topp, får se vad som dyker upp ;)
Sen får jag skjuts hem av mamma när hon slutat jobbet. Som att det är så varmt idag så gör vi hästarna mot kvällningen.


Solar

Snacka om perfekt dag att sola, lätt bris då och då och klarblå himmel.
Så nu blir det att slappa någon timme och sen hitta på någonting innan stallet.

Plus att man blir lätt stalkad av Tessie…


Herre min gud!!

Måste vara den sämsta bloggaren just nu! Fattar inte att jag är så dålig på att uppdatera!

Men det är som det är… söndagens finaler var sjukt bra och nu snackar vi tusendelar som skiljde dem åt!
Igår var jag med saga och vi hade en fotodag, så nu kan jag lägga upp lite andra bilder än häst bilder… ;)

Saga sov hos mig också, så morgonen började med att vi bytte om och stack hem till Saga för att gå ut med Shavo. Sen vart det lite simning i poolen innan frukost. Nu har vi legat och solat i nästan en timme men solen vill inte visa sig så super mycket men då hinner man ju blogga och snacka lite;)


En dag som inte riktigt blev som planerad

Gick upp tidigt för att vi skulle till Tierp Arena, men det regnade så vi valde att åka hem och tänkte inte åka ner senare heller...
Men sen såg jag på fb att pappa hade skrivit att tävlingarna vart förlängda till 22:00! Så jag och mamma skyndade oss ner till stallet och gjorde en snabbvisit, och Nadja har blivit så gott som frisk nu.

Men nu ska jag fortsätta kolla på DRAGRACING!


Oro, smärta och tårar

Idag kan man väl säga att det inte riktigt var min dag...
Började dagen precis som vanligt skulle gå upp och äta frukost, hinner bara ta fram frukosten så hör jag mammas mobil ringa = hon hade glömt mobilen.
Det var stallvärden som ringde, jesse. Nadja var jätte konstig och nånting stämde inte.
Då kände jag paniken komma och som att mamma hade åkt till jobbet utan mobilen kunde vi inte nå henne.
Så jag och Jesse ringde runt till alla på Infranord tror jag och alltid fick vi samma svar; nej jag vet inte vart hon är…
Men tillslut efter 40 min så fick jag tag på en som visste vart mamma var och kunde se till att vi kom i kontakt med henne via en annan telefon.
Sen jag hade ju skolan också så jag tog med mig lite frukt och cyklade ner till stallet så fort jag kunde, då var klockan nästan nio och klockan vart halv elva innan mamma kom. Sen kom veterinären ungefär vid tre, så nu ska hon ha Metacam i några dagar så får vi se om det blir bättre.
Och vi vet inte exakt vad det är som har hänt men hon hade en svullnad på insidan av v.bak och det kan kanske vara ett geting stick eller nått sånt men om hon inte blir bättre nu så skulle vi ta ut veterinärn igen.

Men det var inte bara det som vart tokigt idag, jag missade nästan hela dagen i skolan samt att nu på kvällningen när vi tog in Nadja och Ira så vart Nadja rädd när mamma öppnade dörren så hon råkade kliva på sidan av min fot, så nu har jag världens blåmärke och är lite svälld…

Sen en sak som varit bra idag är att Ira var duktig när jag red, så nu ska jag sova då jag ska har skolavslutning imorgon, woop woop!


Från miljoner till två

Har precis kommit hem och ska alldeles strax iväg och fixa hästarna, så från flera miljoner hästkrafter till två.

Det har varit underbart flyt hela dagen, inte en enda sanering och inget regn alls. Snacka om att det ligger något magiskt över den där arenan!

Janne 'Sylis' Selinder


En dag med drag!

Kom hem ungefär vid två tiden igår, så har inte sovit så länge då jag nu sitter på Tierp Arena och ser på första kvaldagen av EM deltävlingen!

Det blir en heldag här för mig och pappa ;)


Stolt & Nykter!

Nu är jag på stolt och nykter med mina 7:or.
Lite segt fortfarande då det inte kommit igång riktigt än, men då kan man passa på att åka några karuseller ;)


Perfekt övning

Övningen på träningen i går passade mig och Ira perfekt!
Det var många snabba/snäva svängar vilket passar henne då hon är snabb i svängarna.
Det funkade bra med pessoat i går så vi fortsätter med det nu.

Nu sitter jag i skogen och väntar på 1 & 2 som vi ska vara funktionärer åt...
Och jag tycker dem kunde ha nämnt att det kunde vara smart att ha lite myggspray…


Uppvärmning pågår

Idag var vi i Marma på flottarmuseumet och jag och min (o)schyssta vän Lisa paddlade lite kanot och när vi var kanske 50 m från bryggan råkar Lisa stänka vatten på hela mig... Men jag behövde inte vara kvar där nå länge som tur var. Så nu ligger jag och Tessie i soffan och laddar upp reserverna lite ;)


Väntans tider

Nu sitter jag och väntar på att bussen ska komma. Men den kommer inte först om en timme…

Ira var en riktig guld häst igår!!
Först när jag red så var hon super fin, och jag red på ett pessoa med en sporr-rem (precis som en kedja på ett stångbett fast lite högre upp.) vilket funkade riktigt bra:))
Sen hade jag några bommar för att se hur hon är på det vid bommar/hoppning.

Som att hon vart så svettig så jag tänkte svampa av henne, men efter ett litet tag kände jag att det var kanske dax att prova och spola lite med slangen lite... Och det gick! Fast lite läskigt var det men det GICK!

Hon skötte sig bra även när vi lasttränade sen också, så nu börjar hon verkligen bli en dröm häst! <3


Ute i tid

Ja jag trodde vi började kl 8.15 men vi börjar kl 9 så det är bara att vänta…
Så kan det va :p

Men igår så last tränade jag med Ira och det gick rättså bra. Hon var lite tveksam då jag inte kunnat lastträna på nästan en vecka och det var dessutom en ny transport. Men när vi öppnade fronturlastningen så kunde vi gå igenom då gick det bra, men vi ska träna några gånger till så kommer det där gå lika lätt som i gamla transporten! ;)


On my way home

Nu är vi på väg hem och har väl en 45 min innan vi är hemma.
Mamma och Nadja var super duktiga idag, dem utvecklas mer och mer för varje gång.
Sen när vi kommit hem ska vi mocka och packa upp allting sen ska jag även prova och lastträna Ira i nya transporten :)))


Snart framme

Nu är vi snart framme vid lövåsen.
Resan har gått super bra och idag så provade vi nya bilen och släpet för första gången med häst i, och Nadja verkar gilla transporten. Den är mycket ljusare inuti, större och är mycket bekvämare än gamla transporten.


Låånga dagar

Den här helgen har jag och mamma stallet så det blir tidiga mornar och sena kvällar.
Idag red jag ut med lotta och rio, Ira var riktigt modig och vågade gå först flera gånger och kunde gå bredvid också!
Sen så har jag och mamma gått igenom hästboden och hittade massor med saker som skulle säljas och tas med ner till stallet.
Imorgon så ska jag följa med mamma och Nadja när hon ska rida för Birgitta Järnåker, så då blir det premiär tur med explorern och ny transporten, med häst i då ;)

Om ni undrar varför jag inte bloggat något tidigare så är det för jag glömde mobilen i stallet på morgonen...

God natt!!


Dyr igen

Idag vart Ira dyr igen.
Först när jag red så var hon lite stretig och ville inte riktigt, men efter att jag gjort lite små volter så började hon slappna av och vart super fin sen på slutet.
Sen så fick damen en liten dusch med schampo. Så nu är hon ren, fin, nöjd och lite trött ;)


Sista riktiga skoldagen avklarad!

Nu har jag precis slutat och vi har haft prov i NO om ljus, det kändes riktigt bra faktiskt.
Nu ska jag ner till stallet och rida och pyssla om min fina!


Dålig uppdatering, utan anledning.

Igår så skrittade jag och mamma ut med damerna i 70 min, och Ira vågade t.o.m gå först! :D
Idag så är vi bara sju stycken i klassen vilket är riktigt skönt!
Idag har jag svenska redovisning och NO-prov.


Helt ok

Det gick sådär igår på hoppningen då hon reste sig flera gånger men sen på slutet var hon mycket bättre.

Sen idag var det en liten klubbis och jag och Ira ställde upp i 80 & 90.
Hon var felfri i 80 och var super fin, men i 90 hade hon lessnat lite då vi hade fått vänta så mycket...
Men är ändå väldigt nöjd med henne!


Snart dax

Nu ska jag alldeles strax dax att åka ner till stallet och göra i ordning mig och Ira inför lektion ;)


Fullt upp

Har haft fullt upp nu så jag känner nästan att det blir bara för mycket, men det är bara att kämpa på!
Idag så är det hopplektion och snart ska jag ha slöjd och då SKA jag bli klar med mitt 'rullbord'.
Imorgon så är det klubbtävling och då jag ställa upp med Ira, plus att det är maskerad-hoppning så måste hitta på någonting som vi kan klä ut oss till^^
förra gången var vi clowner och innan det har jag varit tomte, påsk-kärring och pumpa!


Totalt utslagen!

Sorry att jag inte bloggade igår, men efter att jag kom hem så var maten klar och efter det fick jag världens palt-koma... Men det gick bra igår fast jag var slut efter regnet. Halo fick en pinne och Chappe slarvade lite för mycket så han hade inte sin bästa dag igår...
Nu är det sista riktiga skolveckan, sen bara hembygds-veckan.


Fikapaus

Nu har vi tagit en liten paus för att fika och torka lite. Chappe slarvade och rev 2 hinder och vi gick inte till final…

Men Halo skötte sig super och tog sin andra pinne på 0+0!! Duktiga tjejen min!


Tävlingsdax!

Nu är jag i högbo med kaninerna igen och tävlingarna börjar kl 9. Jag har precis hunnit packat upp och ätit min frukost. Har bara med mig Chappe och Halo idag och det är dubbla lätt och Msv krok, så hoppas väl ändå på en pinne idag i alla fall ;)

Bild får ni när jag kommer hem, mitt internet vill inte…


Stormen

Även fast det typ var storm idag så skulle jag rida…
Men jag tog och gick ner till ridhuset och idag provade jag för första gången att rida på graman, tycker det funkade rättså bra men kände att jag orkade inte ställa några super krav på henne idag då det var sånt himla rusk väder!

Sen en sak som var lite lustigt var att just idag skrev jag ett inlägg på olika mocktips, och just idag så hade Ira dragit runt jätte mycket hö!!
Ganska otroligt hur besviken man kan bli när kollar över boxkanten…


Mock-Tips!

Hade tänkt att gör ett inlägg om lite mocktips, har tänkt att jag ska göra det i nästan en månads tid men det har aldrig blivit av...
!OBS! Varnar för ord som hör till mockning.... !OBS!

För dig som vill göra det lite extra fint i boxen efter du mockat den som vanligt finns det lite tips som man kan ta till sig av.
Etttips som jag har är att man gör ett lite ''berg'' av ströt, se till att du skakar ströt som du gör berget av satt du inte missar någonting. Ja när du har gjort ditt ''berg'' så behöver du bara ta ett grep tag och hälla det högst upp på berget (gul pil) så kommer du se att bajset kommer rulla ner och lägga sig i botten (röd pil), det strö som är 'rent' ligger kvar och bygger på berget. (grön pil)
Tips nr 2:
när du mockat klart och vill jämna till ytan och samtidigt hitta på små skitarna som gömt sig under ska du göra så här:
Och inte så här:
För om du gör som felaktiga bilden så river du upp i bädden och risken att du har sönder skitarna ökar!
Men om du gör som den korrekta bilden visar så jämnar du till bädden och samtidigt kommer dem där skitarna som gömt sig fram, om din häst är väldigt  lös i magen så kanske det inte kommer bli llika bra resultat men tro mig det funkar verkligen.
Tips nr 3:
att man alltid försöker ta bort hö som hästen dragit runt i boxen, förr om man låter bli att göra det så kommer det bli mer och mer tungmockat för varje dag!
Tips nr 4:
att man använder sig utav:
  • Halmpellets
  • Torv
  • Granulat
som bädd för det är mer lättmockat och luktar mindre än spån t.ex.
Fördelar/nackdelar:
-
Halmpellets:
Fördelar: Lättmockat, ljust i boxen, bra ''uppsugnings-förmåga'', mindre åtgång än spån.
Nackdelar: lite dyrare än spån
-
Torv:
Fördelar: Lättmockat, bra ''uppsugnings-förmåga'', mindre åtgång än spån.
Nackdelar: Mörkt damm i stallet, lite dyrare än spån.
-
Granulat: Samma sak som Halmpellets men enda skillnaden är att det inte är några pelletreringar, färdig stampat.
-
Spån:
Fördelar: Billigare än tidigare alternativ, ljust när den är ren.
Nackdelar: Urindoft, mer åtgång än tidigare alternativ, terpentiner(tror jag det heter men det är dåligt för host-hästar/ en sort av damm.)
-
Sen tror jag det här med strö är lite utav en smaksak och jag föredrar Halmpellets/granulat  som vi har till våra.
Sen spån är inte heller ett dåligt alternativ men jag anser att det finns bättre ;)
-
Det ni ser som ser ut som små 'bollar' är inte skit det är peletreringar som håller på att lösas upp!!

Rulla tårta

Har nyss ätit lite kyckling tacos, innan det hade vi HK och dä bakade jag en rulltårta!
Den får bli kvälls-fikat!


Verkar lovande!

Jag tycker Ira funkade bra på D-rings bettet, ska prova och rida på det idag också då Ira kan vara lite ojämn.

Idag ska jag även jobba lite efter skolan, och kanske att jag får ett till jobb också :)))

Igår upptäckte jag att Tessie ville vara gubben i lådan…


RSS 2.0