Ris och ros till denna dag

Förord: Var ner på p&j på ärk och kollade, soligt och fint. Sen hade jag ombyte med mig och mamma kom med mussen och hämtade mig, vi skulle in till gävle cruising.

Dagens ris:
Stella hade ingen hovböld(det i sig väldigt skönt då dom inte är att leka med) men vet istället inte riktigt vad det kan bero på istället.
Vart elfel på mustangen väl inne, troligtvis radion som är orsaken men svårt att säga.
Hann inte rida idag heller, i morgon då ska vi ha ett kanonpass.

Dagens ros:
Trevligt på tävlingen dock hade det väl inte suttit fel att ha varit med själv men känns helt okej ändå :)
Fick hjälp av Danne att slita bort Iras andra baksko.
Slumrade i soffan med Tessie på eftermiddan, mysigt mysigt!
Kollade på fälttävlan med Vilma, ser bra ut för svenskarna än så länge, inte sett alla men sändningen var 4 timmar lång så... I morgon kl11 om jag minns rätt så börjar sändningarna på svtplay, 13.30 på tv.
Ligger i sängen med världens mysigaste lilla bebibu!

Bjuder på bilden som jag skickade till Vilma när hon skickade bild på tårtan hon åt ( !!!:O nighty nighty


Usch, fy och blä

Blir ingen tävling för Vilma idag, Stella vart halt igår.. Vet inte exakt vad det kan vara men tror mest på hovböld i nuläget. Dock i liten skala då hon enbart är halt i traven men vi ska försöka få tag på en hovslagare som kan kolla på det hela. Börje tror jag är sjukskriven fortfarande :/...

Däremot kanske vi åker dit och kollar lite på dom andra som tävlar, ska därför äta frukost nu och sen brumma ner :)

Ira hade tappat sin sko igår när jag kom ner så nu får hon vara utan och så ska vi försöka få bort den andra i bak så får hon vara utan tills vi kan fixa det ordentligt. Hennes bakhovar är som ekstubbar, stenhårda. Kör därför på med hovbalsam nu för att försöka få upp lite elasticitet i hovarna och för att hon inte ska gå sönder så värst när hon väl gör det. Tufft att vara hästägare ibland tror jag, suck..

Men gråter inte floder för detta, filar lite på din hon själv nu istället och tränar lite lätt. Love ya darling!


It's Friday baby

Skoldagen har gått bra, snart börjar vi komma igång med arbetet. Varit mycket introduktioner men är väl så det är, suck.. Blir bara bättre då om int annat ;)

Ira vilade igår men lasttränade i alla fall, hon har bytt attityd nu. Mer försiktig men inge stressad, backar därför inte ut lika lätt så tror det här ger mer än tidigare. Får se om jag kan rida då skon glappar nu, kanske bäst att slita bort den bara?

Har inte bokat in någonting speciellt idag, kanske ta det lite lugnt bara, låter bra om int annat. I morgon ska jag nog hjälpa Vilma på P&J som är på ÄRK, 60 & 70 startar hon så blir nog peace of cake ;)


Just nu!!!

Zappa fram ettan på tvn, EM i fälttävlan!


Snart hemma igen

Hade lite lyx och fick sluta trekvart tidigare så är hemma nästan en timme tidigare, tummen upp. Åker ner till stallet mot kvällningen så får se vad jag hittar på innan dess, någonting hittar jag nog på ;)


Schemat för dagen

Dagen börjar med Kemi, skulle typ bara vara teori och introduktion. Matte varje dag i 70min, passar nog mig ändå. Sen har vi även ett gör långt idrottspass idag, två timmar! Men känner mig pepp på schemat ändå, slutar tio i fyra så blir lång dag men med tanke på gympan på slutet bör man orka hålla igång.

Kanske lite tråk info men kan vara kul att jämföra lite scheman mellan olika program ;)


Effektiv

Har hunnit med en del idag, gått bra i skolan och pysslat en hel del med Ira. Tar bara allt lite kort då jag ska sova efter det här. Mamma skulle lämna av lite spånpelletsar efter jobbet bara och då var Danne där för att hjälpa Lotta med en tappsko. Mamma ringde till mig för nu kunde vi få hjälp att slå dit skon lite extra, jag kom på en gång. Ira skötte sig super sen, mamma slog i någon extra söm och tog bort dom lösa och fick lite tips och hjälp från danne, super schysst att han hjälpa oss :)

Red sen lite på ängen och hade en ganska bra känsla, dock vill hon inte riktigt ta stöd på bettet vilket gör henne lite ostadig i formen. Så länge jag har sökningen till bettet så går hon helt okej. Stefan kommer kanske i morgon istället, lite mycket åt han och ingen direkt brådska för min del denna gång.

Packat skolväskan och checkat lite inför i morgon så försöker jag blogga lite på bussen i morgon med ;) Natti Natti!

Ira fick syn på en människa vilket enligt henne var någonting man måste passa sig för :o


Stor skillnad

Träningen med Mimoosa gick ritkigt bra igår ändå, fick upp en bra galopp som jag kunde jobba med. Nådde fram till alla hindren och fick hålla ihop henne mycket mer, bättre mellan hjälperna. Vi var ett ekipage helt enkelt denna gång. Men snart vill jag nog kunna ha Ira, får se vad stefan säger idag.

Sen red jag henne lite på banan idag, hade travbettet faktiskt och hon funkar helt okej på det. Lite läskigt i nedre delen av ridbanan men hon lyssnade fint till tygeln men jag hade inte riktigt det där fin liret eller super lätta kännslan. Hoppade av och tog tyglarna från marken och fick då precis som jag vill ha henne från hästryggen. Hoppade upp och hade samma feeling där, skrittade bara igår alltså men nöjde mig där. Förövrigt håller hon på tappa en sko i bak och börjar bli dax i fram, hoppas börje kan komma ut snart annars måste någon annan komma och fixa hovarna...

Nog om detta nu, snart framme vid skolan nu och dagen börjar med 70min Matte. Ska bli lite kul ändå med riktiga lektioner :)


Allt bra men nu försöka sova

Gått riktigt bra idag men nyss kommit ut duschen och nu blir det kväller. Kan skriva mer om träningen i morgon på bussen förhoppningsvis :)


Så nära men ändå så långt borta

Haha ja ni, det där gick inte direkt som man tänkt sig^^ vi byggde två bilar i min grupp, en snabb och en baserad på design. Våran snabba bil var överlägsen i princip, 4,9 sek på en sträcka av 4,02m enda 4sekunders bilen. Design bilen var mest bara på skoj och prova lite olika tekniker, den gick på ca 11sekunder så inte super seg. Den vann med 50% av rösterna inom klassen, vi vann varsin fika biljett :)

Sen kom vi till själva racet, den som låg närmast oss hade 6,3 sek men... Mitt under vårt lopp så släpper motorn som satt på undersidan med lim (:o ) Snabbt fram med lim pistolen och vi gjorde ett nytt försök, men någonting hade hänt, den rullade inte lika lätt och gick nu på kanske 5,7 sek. Vi blev reserver i storfinalen men behövde aldrig rycka in, vi kom på en tredje plats, men men... Vi gjorde ett försök mot vinnarna bara på skoj, kom 0,1 sek efter men dem var då värdiga vinnare :)

Fortfarande lite stolt över våra bilar men kan inte säga annat än att det kändes lite surt när den gick så bra tidigare :p men fick i alla fall en sån här ;)


Intro-veckan lider mot sitt slut

Sista dagen idag innan lektionerna börjar på riktigt men som avslut på denna vecka går finalen i solcellsbil-projektet. Igår när vi provade våra bilar var våran snabbast men får väl se hur det utspelar sig idag ;)

Hoppträning sen i kväll, har lite som jag ska tänka på lite extra så får vi se om det ger nå resultat. Tänkte även att försöka rida min brud i dag :)


Bloggingen ligger lite lågt just nu

Har haft ganska mycket att göra men ser inte det som en ursäkt, it is what it is. Men har ju söndagsskolan och den tänker jag fortsätta med och ska även lägga upp bilderna på Hannah, Jesse och Helena samt en del från Tierp men i ärlighetens namn har jag inte startat min dator sen i fredags kväll. I slutet av veckan tror jag vi får skoldatorerna och då hoppas jag att jag kan slänga in lite fler och bättre läsvärda och välgjorda inlägg än dom från mobilen nu.

Ira fick vila men lasttränade vilket ändå gick bra, inte super men bra. I natt sussar dom inne, Vilma tar ut i morgon bitti. Var skönt att bara mysa med Ira idag, hon har blivit så lugn och fin på gången och mycket modigare, kan det vara magnesiumet mån tro? Kul att det funkar i alla fall :)

Nu för första gången på sjukt länge ligger jag i säng innan tio och kommer somna strax, "sova ut lite".

Här får ni en mysig morgon bild på Ira som är åt fel håll, det får ni på köpet liksom ;)


Goodnight

Med betoning på Good! En helt awesome dag i Tierp igen, massvis med nya europa rekord och kanonrepor. Åkte epa dit idag med men denna gång med Vilma som sällskap, även det riktigt nice.

På kvällningen stack vi upp till stallet och red på ängen, pigga och starka/busiga hästar hade vi.

Men även fett stolt över min körning idag, växlingarna och ivägkörningarna börjar sitta som en smäck nu. En applåd till mig^^ No problemo att köra ut genom denna kö, tungan rätt i mun ;)


Söndagsskolan

 
 

Best day ever!

Hemma nu och nyss ätit grillat. Hela dagen har präglats av sol, rekord och såklart världens bästa Diddi! En liten lustig sak som hände på vägen hem, en gummipackning hade lossnat och det blev rejäla vakumhopp. Utländska för som flesta men bilen gick skit och chokade jag så varvade den och bara hoppade fram samtidigt som om jag tog bort choken så dog den eller så studsade hela bilen bara. Tog det lugnt och kunde inte göra annat än att skratta åt det, det finns verkligen ingenting som kan förstöra denna dag!

Nu ner till stallet och pyssla lite snabbt med Ira se. Svänger jag nog förbi Nickan och Diddi och ser på film ;)


Lite drag tackar man aldrig nej till!

Varit på Tierp Arena sedan halv tio i morse. Sällskap av världens bästa Diddi, timmen hit gick på nolltid. Har alltså åkt med min A-traktor hela 30km och vi fick sedan parkera inne på finbilsparkeringen. Känns otroligt roligt, är så lycklig nu!


Spritter i kroppen

Märks på Ira att hon saknar hoppningen och buset, tjatigt att lulla runt på ridbanan. Hon är super fin men tappar lite kännsla när hon inte orkar fokusera så ska väl försöka stimulera henne så gott jag kan. Kanske longera eller tömköra lite så får jag in lite bättre variation. Men super fin idag men små bockade och sparkade bakut när jag släppte på henne i galoppen lite, dock enbart av glädje så klandrar henne inte. Så länge det är på en lagom nivå är det bara skojj att det är liv i dom :)
 
 
Nu kommer jag falla platt fall i sängen och sova i sex timmar innan jag ska upp igen. Sovmorgon, vad är det?
Här ser ni pinnen som Tessie hade i ögat btw, hon får sussa inne i natt så får vi se hur det ser ut i morgon bitti. Så länge det inte börjar vara eller att hon ser ut att besväras av det avvaktar vi, verkar som hon klarat sig bra ändå. Lite iriiterat är det nu men kanske inte så konstigt så får hoppas det går tillbaka av sig själv!

Aug. 24, 2013

 

Göra klart inför i morgon

Ska ner till stallet nu tänkte jag, lasttränar och rider tror jag, dom blir ute i natt. Gått bra i skolan, idag påbörjade vi vårt första projekt. Bygga den snabbaste solcellsbilen, finns även ett designpris inom klassen. Snabbaste bilen kommer tävla på alla dom andra teknikettorna.
 
Hann med bussen som gick tjugo över idag, fast idag sprang jag lite igen^^ När jag kom hem så varvade jag ner lite och slappnade av innan pappa och Ronnie kom hem. Det senaste tillskottet är en Skidoo-skoter, svart och gul. Sen kom även Tessie hem och tiggde lite uppmärksamhet, såg då att hon var irriterad i ögat och det vätskade lite. Tog in och torkade torrt och försökte kolla om hon fått in någonting i ögat men såg inget. Kanske en minut senare när hon skulle följa med pappa ut så hade hon en liten pinne i ögonvrån, stackarn! Tog bort den och sen såg hon ganska tillfreds ut <3
 
Men nu sätter jag lite fart då jag måste packa klart allting inför Tierp i morgon, EM tävlingar i dragracing. Jag ska dit med diddi och den här gången åker vi på egen hand, i epan! :D Bra väder ska det bli också ;)
Mina tvillingar och Apolline som tråkigt nog åk hem till frankrike nu :(

Fikapaus

Nyss lyssnat på en liten föreläsning från gamla teknikelever, nu macka och festis.

Kom hem typ kl. 22 igår, jag och mamma gjorde en storstädning vid hö:t kommer nytt i morgon. Lasttränade även igår vilket gick riktigt bra, hon har en helt annan inställning redan från början och är hyfsat lugn. Stefan kommer någon gång på onsdag och behandlar, bestämmer tid på måndag. Wish us good luck!

Bjuder på en dålig bild av mys(tiska) kvälls vyn


It's getting better

Andra dagen kändes mycket bättre, man börjar lära känna dom andra i klassen och slappna av lite mer. Luncherna är fortfarande lite dryga men hallå?! Andra dagen än så länge bara^^

I morgon börjar vi halv nio och ska få lyssna på gamla teknikelever från polhem, hur det gått för dom osv. Även inledning på att bygga solcellsbilar, blir nog ganska kul :)

Kom hem för ett tag sen och nu ska jag äta lite. Åker ner till stallet vid kanske sex tiden, mamma följer med ner då också.


Hästen min idag

Hon var modig och fin :) Red på ängen med Vilma och som att Ira känner sig ganska hemma där kunde vi rida bredvid varandra för ovanlighetens skull. Skrittade fram några varv innan vi travade lite. Båda bjöd fint frammåt och längde steget ordentligt, nästan så ponnyn var snabbare... Så kan det va om man har en häst med taxben^^ Galopperade upp en vända och sen skulle vi trava ner innan vi skulle skritta av, men hann inte med allt riktigt innan Ira gav mig lite jobb. Vi hade stannat till efter galoppen en snabbis och då skakar hon ordentligt på huvudet och jag ser hur flugluvan åker av och tänker: Hur lyckades hon med det där?! Flugluvan sitter ju fast i tränset... Tills jag inser att hon lyckats skakat av tränset men hon har bettet kvar i munnen, haha gulle! Fick hoppa av och sätta på tränset igen och tur är väl att hon inte är så benägen att stick ifrån mig, finaste puttan då :)
 
Dom blir ute i natt med men sen får dom komma in och vila upp sig lite. Ira får sin vilodag i morgon istället och ska försöka satsa på lastträning och plocka med hö:t, höbonden kommer på lördag och då ska vi hunnit undan med det gamla. Var även en gubbe som kom och spacklade inne i Iras box idag. Vart något fel på putsen inne i hennes box när boxarna byggdes (länge sedan nu) så minsta lilla dom sparkar så sparkas hela väggen upp typ, när Nadja stod där så gjorde det inte så mycket då hon var så försynt men Ira säger till lite mer om hon är missnöjd. Men han rev bort det gamla och gjorde om från början så nu hoppas jag det blir bra.
Lite färg på det där sen så blir det som nytt :))))

Har ni koll på svenska resultaten i EM?

Här finns en länk till Hippson där ni kan klicka er vidare till svenskarnas ritter. Om ni sedan på SVTs sida scrollar ner och sen klickar på ''visa mer+'' finner ni även intervjuer och ritter från igår :)
(Bilderna är länkade)
Missa inte resultaten i dressyr-EM heller!!
 
Vill ni se alla inlägg från hippson så klicka er in >HÄR<

Första dagen

Nu har jag gått min första dag på gymnasiet. Bussresan till skolan var inte speciellt kul... Hade ju en sittplats från Älvkarleby till Skutskär men var ju tvungen att byta i centrum. Alla Polhems ettor söder ifrån skulle på den bussen, fullsatt på alla sittplatser och vi stod från enda längst bak i bussen till längst fram packat. Roligare saker finns här i världen, dessutom hade jag ingen att prata med utan bara stå och kolla in i folks bakhuvuden.
 
Väl framme så fick man vänta i kanske tjugo minuter innan vi skulle börja, lika här ingen att prata med. Visst hade jag några som jag kände igen från gamla klassen och så men inga jag pratar eller umgås med :/ Men jag överlever, still going strong. Samling inne i aulan och rektorn och lite annan personal pratade om skolan generellt och vad som kommer ske nu i början. Vi som skulle gå teknik skulle sitta kvar medan övriga programmen gick iväg på egen hand. Vi skulle nu bli indelade i respektive klasser, jag hamnade i TE1B, fyra klasser totalt. Vi är sex stycken från våran kommun på just Teknik och jag vet vilka alla är. Anna som jag pratade lite med innan vi vart indelade hamnade i TE1C tror jag då hon gick på rotskär förut och jag Älvboda, lite ''synd'' då jag annars hade någon och prata lite mer med kanske men tror det kommer bli bra ändå. Man får ju nya kompisar och vänjer sig vid sin klass.
 
Väl framme vid vad jag tror(hehe) var vårat klassrum så fick vi reda typ allt som vi behöver veta, vilka våra mentorer är och hur intro-veckan kommer se ut samt ordinarie schema m.m. Vi kommer få skoladatorer och alldeles nya dessutom, inte nå gamla hp som tidigare klasser fått :) 
Vårt kommande schema, ganska bra om man får säga det själv!
En rundtur på skolan innan lunchen så att vi hittar lite sen, tror jag har koll på läget. Men lunchen måste jag nog få säga hamnar i samma kategori som bussresan, inte rolig. Tänk er själva, ni känner ingen alls och ska välja ett bord där +6 personer ryms. Känner igen vissa personer men inga jag skulle sätta mig med tanke på ''min bakrund'', hamnade tillslut vid ett bord och var ganska nöjd över att lunchen var ganska kort.
 
Dagen avslutades med lite sista info i ''klassrummet'' och sen en enskild fotografering. Skolan har ett system där det finns lite generell information om varje elev och då vill dom ha en bild till det. Fördelen med att vara tidigt på klasslistan är att jag fick sluta fortare och hann med första bussen. Fick byta i centrum igen och träffade på Hedvig där vilket var trevligt, lär väl träffa på henne mer nu när båda kommer åka buss. Sen vid Älvboda hoppade Vilma och Saga på bussen vilket också var trevligt :)
Tre första dagarna kommer se ut ungefär så här, intro-veckan fortsätter dock ända till på tisdag så onsdagen är första riktiga :)
Det känns bra såhär efter första skoldagen och den så kallade intro-veckan kommer nog bli en awsome start. Sen det bästa med att så gott som vara helt själv nu i början är att du blir inte dömd för den du var utan för den du är. Kommer kännas ensamt vissa stunder men kämpar mig igenom det!

On the bus

Sitter på bussen nu på väg till min första dag på gymnasiet, säkert 1000 andra som skriver exakt samma sak i detta läge. Pirrar det lite i magen? Ja, men känns bra :)


Funderingar

Börjar bara inlägget med lite om kvällen, är ni intresserade kan ni glatt hoppa vidare...
Hoppträningen på Mimoosa har jag redan skrivit om i alla fall, passet på Ira gick väl helt ok. Hon hade lite dålig fokus och var lite tankspridd, jobbade igenom lite menn sen i andra galoppen fick hon springa av sig lite. Tror det kryper en del i kropp oc knopp på henne nu. Bara hon blivit helt ok med kotorna oh hovlederna så sätter vi igång med hoppningen igen, vill ha min brud på träningarna ju! :'( Ska ringa stefan i morgon så fort jag fått reda på mitt schema så bokar vi in en behandling då :)
 
Hit! Nu över till funderingarna alltså. Jag börjar mitt första år på gymnasiet i morgon. Allt jag vet är att jag börjar kl.10 och det är samling i aulan och jag kommer gå Teknik på polhem. Om jag inte minns helt fel så är vi fyra stycken från älvkarleby kommun, vet vilka dom andra är men inga kompisar direkt. Vet faktiskt inte hur jag tycker det känns, kul? Ja men samtidigt lite konstig. Tror det mesta kommer falla på plats hur som men klart man undrar. Slutar vid 14.00 så åker väl hem då och stallet tar jag till kvällen då det är jag som eventuellt tar in. Nu avslutar jag detta inlägg och säger godnatt, kliver nog upp vid 06.30, klockan är ställd då i alla fall ;)
 

Boostar inför ett pass med Ira

Blodsockernivån är ganska låg så lite burknudlar får bli räddaren i nöden. Träningen med Mimoosa gick bra, bättre än sist. Men märks att jag inte riktigt är van vid att driva och rida ihop hästarna så mycket. Som att Ira har eget go även om hon kanske inte alltid bjudning så behöver jag aldrig sitta och underhålla lågan, om vi inte samlar upp då såklart. Blir väl bättre bara man vänjer sig lite men sen är inte Mimoosa riktigt min typ av häst även om hon är duktig och en härlig häst ;)


Stallgänget från JP Ranch

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost, check!

Nyss ätit frukost, knaperstekta bacon... Gick även ut i det fina solskenet och hämtade ett äpple från mitt äppelträd, dock inte till mig utan till kaninerna. Efter att jag bloggat så tar jag tag i resten av rummet, skulle också vilja dammsuga hela huset. Får se vad jag hinner, hoppträning ikväll. Undra om jag får Mimoosa idag med eller någon annan :)
Saga kommer nog förbi om en stund också :)
 
Nu blir det full rulle antar jag, blog to you later guys!

Vilken härlig dag!

Sorterat in alla kläder i garderoben och gjort om ordningen så som jag vill ha den. Återstår enbart att röja upp på resten av rummet men det får jag ta när jag vaknar sen.
 
Åkte ner till stallet vid sex tiden, fick skjuts med Vilma då :) Vilma och hennes mamma hade besök av en sju årig liten tjej med mamma. Lilla tjejen som hette Alma fick borsta på Ira och Stella och göra allt åt Stella med mockning och mat. Blivande hästtjej det där!
 
När dom hade åkt så gjorde vi oss iordning för en skrittur, barbacka efter gallerå. För att dom skulle få se lite nytt tog vi lastbilsvägen fram och tillbaka, Ira gick först en bra bit på vägen hem, det tar sig :)
Haha vart lite failat när vi skulle hoppa av tror jag^^
 
Hästarna sover ute i natt och i morgon natt troligtvis också, nu har vi fixat ström till betet också. Stella började gå på tråden då hon inte nöjde sig med 1 hektar betesmark utan ansåg att gräset var grönare på andra sidan... Men ett agregat hade mamma och jag redan så dom köpte ett batteri till det bara. Men lätt att sätta på och av och reglera styrka på den så det blir bra.
 
Sen efter stallet så hjälpte jag ju Vilma med att tona hennes hår som sagt, vart bra kanske lite nyansskillnad där utväxten började komma men blir bra om några dagar antar jag. Passade även på att färga mina ögonbryn lite, någonstans mellan mellanblond och ljusbrun färg. Passar bra till mitt nu blonda hår istället för det hemska gröna håret...
Bara för att vi inte är gravallvarliga jämt! 
Men varit en riktigt rolig dag, pladdrat mycket med Vilma och känns skönt att ha en vän man kan prata om precis ALLT med!

Bästa stallkompisarna!

På väg hem från stallet nu i Vilmas bil, vi har varit i stallet hela eftermiddagen och bara haft det gött!

Ska så fort jag kommit hem hämta ögonbrynsfärg och sen cykla hem till henne. Ska hjälpa henne tona håret och då markera mina ögonbryn ;)


Så mycket jag vill men så lite tid

Tid har jag väl kanske men den rinner iväg på det ena och det andra så får väl skylla mig själv men ändå... Hittils idag har jag hunnit duschat x2 och tvättat håret med Askorbinsyra, det gröna är så gott som borta :)
 
Nu ska jag verkligen plocka på rummet, sjukt less på mig själv då jag har sagt detta i flera veckors tid men ska det banne mig ske! Kommer försöka slänga upp lite bildbomber från helgens tävling och lite annat smått och gott ;)
 

En bra dag i stallet

Ska även tillägga en väldigt lång dag, sju timmar... Hade först US möte och det tog ju en timme, kommer preleminärt ha en maskeradhoppning 2 november. Sen hjälpte jag Vilma att hoppa med Stella idag, sen bestämmde vi idag från början att inte fokusera på att hon skulle lyssna utan faktsikt bara hoppa.
 
Gick riktigt bra, efter att dom kom nära på en oxer och höll på krascha lite efter så hoppade hon upp sig sjukt fint! Aldrig sett Stella hoppa så bra! Så dom hoppade en bana på 90cm, vi höjde lite en gång till men Stella kände sig kanske lite pressad så vi sket i det och sänkte ner till trivselhöjd igen. Men då vet vi det till nästa gång att efter att hon kommit lite tokigt och sen gjort det bra så ska man nöja sig där, finns ingen anledning till att puscha ;)
Fick ingen bra bild på den rundan då jag var så fokuserad på att kolla om hon skötte sig^^men ni ser ju ändå att hon hoppade upp sig grymt bra!
 
Lasttränade även med Ira medan Vilma gjorde iordning Stella, gick riktigt bra. Hon gick in helt och jag kunde stänga för så fick hon lite godmat där inne igen. Trodde inte det då jag stängde för sist men nästa gång jag tränar så ska jag inte stänga för utan hon ska stå kvar där länge utan bom utan att backa ut.
 
Red sen då Vilma var klar med Stella, och Ira var klockren idag! Lite att hon spänner till ibland och går in lite djupt men bara korta stunder så helhetsupplevelsen känndes som följande: avslappnad och lyssnade för hjälperna, några klockrena galopper plus byten, mycket lycklig ryttare :)
 
Nu ska jag ner till stallet, igen.... Haha nä då ska bara ta in dom vilket går fort :) Vad tyckte ni om veckans Söndagsskola?

Söndagsskolan

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

Lite snabbt om dagen nu bara

Varit en bra dag, grymt trött har jag varit emellanåt däremot men jag överlever. Både Hannah, Jesse och Helena skötte sig super idag, stolt groom! Trevligt var det också, sex stycken vart vi allt som allt från vårat stall, ganska bra med tanke på att det finns åtta boxplatser bara ^^
 
Mia som är medryttare på Zeus var även med där så vi bestämmde oss för att rida ut när vi väl var tillbaka på stallet. Vart en lagom tur efter gallerå, red barbacka igen men idag var hon lite mer stissig men hon fick komma ut och se världen lite i alla fall :)
 
Här får ni ett  smakprov på en av bilderna, resten kommer väl upp i några tidsinställda bara jag pysslat ihop dom ;)
Hela järngänget förutom mig och Mia då!

Groom for JP Ranch

På tävlingarna som börjar nu nio. Groomar lite åt Jesse och Hannah, kameran i högsta hugg! :)


Fina fina Ira!

Hade en riktigt grym brutta i dag, red barbacka på grodbettet. Mycket avslappnad och jobbar bra med ryggen så var sldrig nå problem att sitta ner. Tog även någon galopp och den tar sig, hon faller lätt ifrån och blir lite springig då hon inte riktigt orkar. Hon får BoT nu i natt och så r det dax att speedwaya i morgon bitti. 
 
Kommer gå upp gristidigt, ska nämligen följa med Jesse, Hannah och Helelna som ska vara med på Högbos westerntävling. Jesse och Hannah skulle åka vid halv sju från stallet och jag åker i Jesses bil. 05.30 ringer mobilen  imorgon bitti, ska bli kul ändå! :D Så lär väl sova snart då. Kul med sommarlov!
En bild på när Tessan tävlade Pachen sommaren 2010, ni ser även Hannah och Jollan lite bakom :)

Today

 
 
Titta vad jag och Saga hittade på, en dag där jag annars inte skulle ha gjort ett skvatt. Men nu måste jag ta och hoppa i stallkläderna och åka ner, jag som tar in så kommer väl hem lite halvsent ;)

Morgonmys med min baby!

Jag och Tessie har legat och myst framför tv och sett på VM, somnade dock till en stund^^

Nu ska jag gå upp och frukost (brunch tror jag nästan mer på) och sen kanske sätta lite fart, städa rummet kanske?


VM för hela slanten

Så fort jag kom hem så satt jag mig framför tv:n i köket och har sedan dess kollat på friidrott i ungefär 6 timmar! En grymt spännande höjdhoppsfinal i världsklass och en Adeba Aregawi som tog hem Sveriges första VM-guld på sex år och totalt vårt 8:onde genom tiderna!
 
Ira skötte sig bra vid lastträngingen och hon fick även go´maten där inne, vill ju att hon ska få i sig sitt magnesium och cat clow. Får se vad jag hittar på med henne i morgon, kanske rida lite på ängen. Tror hon tycker det känns lite trökigt att sitta och harva runt på banan utan att få busa runt med mig.... Snart så hoppas jag väl vi kan glädjas lika mycket båda två igen. Däremot har hon blivit huuuur fin som helst i ridningen istället^^
 
Dom sover ute i natt igen, regnade lite nyss här hemma. Vet inte hur det ser ut där nere men nog ingen större fara då dom kan gå in i skogen och ta skydd, inge super kallt i natt heller. Nu ska jag väl sova, stället klockan på 07.20 för att kunna kolla på VM i sängen :P
 
HAR SOMMARLOV I HELA 5 DAGAR NU! Gäller att ligga i om man vill hinna med allt ;)

Transportträning pågår

Står med Ira inne i transporten, hon får mumsa på kraftfodret som egentligen skulle haft i går men som att dom gick så missade hon det målet. Vi står här nu ett litet tag då får hon komma ut i hagen, vilodag förövrigt :)

Skriver mer om dagen när jag kommit hem^^
(hemma nu när det publiceras då min bloggapp fackar ur :((((. Skulle ha kommit upp för två timmar sedan )


Dålig uppdatering

Har inte riktigt hunnit med bloggen så mycket som jag velat, bara sprutar av ideér och åsikter som bara måste ut. Men tiden räcker inte riktigt till just nu, men snart hoppas jag. Sista dagen på jobbet i morgon, känns nästan lite sorgligt... Världens bästa sommarjobb helt klart!
 
Ira tömkördes idag, provade Nadjas gamla travbett vilket funkade bra. Vill ha någon form av parerstänger när jag longerar eller tömkör så jag får lite hjälp med styrningen när man inte kan vara exakt rakt bakom jämt och inte rama in med någon skänkel. Hon sökte sig super fint till bettet bara du behöll en ytterst lätt kontakt, tar du för mycket i henne så säger damen till. Att min häst har blivit så underbar nu?! <3
 
Sen har jag kollat på inspelning från VM, ingen vidare svensk tur dag men dom kämpar på! Bakade även en falsk toscakaka som jag ska bjuda lite på utav i morgon på jobbet. Sista jag gjorde vara att åtgärde en sak jag missat helt att ta upp här på bloggen... Mitt hår fick en svag nyans av grönt efter min första jobbdag och jag sedan badade i Vilmas pool, har aldrig hänt förr men iår när jag inte ens har blekt håret något. Graden av ''grönhet'' har varierat från tvätt till tvätt, nu var det ganska lite men var ändå tvunget att göras. Läste mig till att 1-2 tsk askorbinsyra som du hittar i kryddhyllan i vilken affär som helst i ett glas med ljummet vatten, funkade otroligt bra! Ska däremot köra på en gång till nästa dusch så får det vara bra sen ;)
 
Supetråkigt inlägg utan bild kanske men lite mer läsvärdt förhoppningsvis istället, godnatt!

Just nu


Duktiga heestar

Blev glatt överraskad när jag kom ner till klubben, fick Mimoosa idag :) Mycket trevlig tjej som har utvecklats mycket sedan förra jag red henne. Hon har en mycket mer ridbar galopp än vad Ira har och bättre inställning till hindren MEN.... du måste verkligen rida varje steg. Det är det enda jag inte gillar med henne, just att man måste driva och jobba varje steg hon tar i princip. Inte seg men du måste underhålla lågan. Så bara man fick fart på galoppen så gick det riktigt bra :)
Trött tjej efter ett härligt pass!
 
Sen Ira skötte sig riktigt bra även hon, söker riktigt bra fram till bettet. Tyckte nästan att hon blev lite hängade på kapsonen idag så fortsätter den känslan så ska jag prova sätta båda tyglarna i bettet och se om det blir någon skillnad. Jobbade henne liite mer i galopp idag än vanligtvis, gjorde ett byte från höger till vänster som satt riktigt fint :) Dom får sova inne i natt så kommer dom nog få vara ute två nätter sen.
 
Nu nu så sitter jag i sängen och skriver detta inlägg och ser på sammanfattning ifrån VM. Är vanligtvis grymt ointresserad av sport men när det kommer till VM, OS, EM och SM och det är typ friidrott så bara måste man ju kolla :o Sen är det ridsport bryr jag mig inte om vilken nivå det är på^^

Snart mot stallet

Ska alldeles strax åka ner till stallet, först till mitt för att pussa lite på Ira och hämta min utrustning innan jag far vidare ner till klubben och taggar hoppträning! Känner mig glad och positiv ändå, hittade även super fina kort som Sandra M fick på Chappe i andra raken :))) Kan inte kopiera bilderna men hoppas på att jag kan få dom snart och visa er här.
 
Har inga nya bilder precis till detta så får bli denna så länge!
Jag och Ira för ungefär 1år sedan^^

Hoppträning ikväll

Första hoppträningen idag då, däremot kommer den inte bli på Ira... Vi har valt att låta henne vila från hoppningen tills jag känner att hon är tipp topp. Ingen fara för mig, har inte bråttom utan prio ett är att hon ska bli helt bra och inte ömma någonstans.

Blir alltså till att hoppa ridskolehäst några veckor nu, om jag får gissa så kan det bli Tygo. Säger varken bu eller bä om det, perfekt då han är raka motsatsen till Ira typ men då är han även nästan raka motsatsen till vad jag gillar för hästar :p Men det är super nyttigt att rida andra, oavsett vem jag får ikväll så kommer jag lära mig någonting ;)


Min dag

Gick bra att jobba idag, fick ihop 7 timmar och hade energi kvar när jag slutade.Sen slog det mig även, i och med Halos placering i Krok msv så vart hon SVÅR-klassad nu!! :ooooo Super duper glad plus att kollade på resultaten nyss och Chappe kom på delad första plats i Höjd ej elit, Halo kom sjua men fick ju fortfarande pinne. Helt lyrisk, vilka kaniner jag fått! :DDD
 
Tillbaka till verkligheten, red Ira en kortare pass idag, kanske 20 min max men hon var såå fin så. Skrittade fram ordentligt och sen tog jag tyglarna och jobbade henne lite innan vi tog traven. La även fram två travbommar som vi red över en gång, haha. Släppte ut henne på lång tygel och precis när jag samlade upp henne igen så började det små stänka lite så kännde mig nöjd ändå. Mne mest positivt var att när jag tog tyglarna igen så gick hon inte emot handen ett dugg, förut var det att hade jag släppt då fick man börja om från början... 
Gammal bild, bjuder på den sörrni!
Myste med henne lite efteråt och pysslade lite, hjälpte Staffan(Vilmas pappa) med hur han kunde longera Stella innan jag åkte hem också. Väl hemma åt jag en rejäl portion köttbiffar m. potatisklyftor och sås till samtidigt som jag kollade på friidrotts-VM. Riktig rysare i stavhoppsfinalen på herr sidan, hoppades på fransmanen men tysken vann. Sen imponerade jamacianen Fraser-Pryce med en överlägsen i 100m finalen på damsidan, Usain vann gårdagens final, oväntat, nej! :)))
 
Sen har jag varit riktigt duktig idag, var ute på en promenad i över en timme med Saga runt i byn. Sprang till och med lite också. Nu har jag borstat tänderna och bloggat klart så nu går min tid till Tessie som ligger bredvid mig i sängen och tigger uppmärksamhet, godnatt!

Promenad med bästa vän!

Gulligt värre!


Fett glad över att få mysa med min fina!

Några dagar ifrån varandra då uppskattar man tiden tillsammans så mycket mer ❤


Vilken helg!

Kan ju börja med att säga att mina kaniner har skött sig otroligt bra! 
Anledningen till varför jag inte vet placering i Höjd och längd är för att det spöregnade och ville inte förstöra några tävlingsböcker så fyller i dom så fort resultaten kommit upp på forumet :)
Chappe
Min fina Chappman tog hela 5 pinnar denna helg (!)
1:a i Krok svår(1) på 2+2, vart förvånad när han vann denna klass men vann pga av snabbast tid
3:a i Krok svår(2) på 4+1, ingen placering eller pinne men gjorde en super finalrunda men petade sista bommen på sista hindret, jätte nöjd med tanke på att han var lite knepig i grunden.
?:a i Höjd ej elit, vet inte vilken placering han fick men klarade 60cm och fick pinne och var även denna gång super nära 70cm, dock skedde detta i MONZUM-regn så förstår om han vart lite störd...
2:a i Rak svår(1) på 2+1
2:a i Rak svår(2) på 2+1, ska däremot säga att denna placering är jag inte helt hundra på då böckerna hann inte bli helt i fyllda pga regnet men Magda sa att hon var nästan 100% säker på att han kom tvåa även här :)
?:a i Längd ej elit, klarade 160cm galant sen gjorde vi ett försök på 200cm och han var riktigt nära även där, ''klarade'' 180cm i det försöket, detta precis efter ännu ett MONZUM-regn....
Super duktig kille med andra ord, stämmer detta var den enbart en klass inte tog pinne i och då var han precis utanför ^^
 
Halo
3:a i Krok msv(1) på 3+1, lite ofokuserad i början av grunden men skärpte till sig sen
1:a i Krok msv(2) på ?+?, kommer inte alls ihåg hur det gick, vet i alla fall att jag trodde att hon inte blivit placerad då hon inte hade något super resultat men vann tydligen då :D
?:a i Höjd ej elit, hoppade 60cm men försökte inge högre med henne då jag ville att hon skulle få avsluta bra och slippa hoppa mer i nämner det igen MONZUM-regnet
4:a i Rak msv på 3 fel, bara 2 fel och mindre som fick hoppa final och tyvärr slarvade hon ifrån sig lite
5:a i Rak msv på 2 fel, endast 1 fel och mindre som gick vidare så vi missade även finalen här men andra felet vart efter att hinder hade blåst ner och så skulle vi hoppa om det så river hon det såklart, funderade om jag skulle ta om hindret innan också men det var så stort men kanske hade varit bättre såhär i efterhand :p
?:a i Längd ej elit, här förstod inte Halo mycket, hoppade i hindret på alla tre försöken på 120cm så får väl träna lite mer längd innan nästa start men hade väl inte bästa förutsättningarna idag heller, ingen framhoppning och precis efter att en swimming tömts ur från himmelen.
Är även sjukt nöjd med Halo denna helg, lite otur vissa gånger men hon vart nog lite trött nu andra dagen särav att hon slarvade ifrån sig lite kan jag tänka mig. Men blir väl bra när hon får lite mer rutin :)
 
Klara
2:a i Krok mini på 2+1, förvånadsvärd pigg och positiv kanin som skuttade runt med spetsade öron, tävlade mot mig själv så ingen placering
3:a i Rak mini på 1+2, tror ddet var så men hon skulle brunsta lite i grunden och tog sig precis runt medan i finalen så brunstade hon lite innan första hindret innan hon fick en väldans fart och flög över resten av banan, var fem startande totalt. 
Så kul att hon börjar tagga till på tävlingar nu igen, hejja hejja! :)
 
Örjan
1:a i Krok mini på 0+1, Pigg och taggad som vanligt
1:a i Rak mini på 0+0, Snabb i grundem sen tappade han lite fokus i finalen med rev inget
Kan ju verkligen inte klaga på min lilla Örjan, han gör det han ska helt enkelt!
 
Men ni ser ju vilka kaniner jag haft, totally AMAZING! Så himla kul nu när dom kommit upp i klasserma lite och allt börjar falla på plats :)
 Här får ni även lite pics från helgen ;)
 Kaninerna nattade och klara för en natt i tältet^^
 Elit banan
Luffarbiff, tjockkorv och potatismos, riktig camping middag!

Söndagsskolan, del 1

 
 
Vad tycker ni om denna idé? Hoppas i alla fall att ni gillar min nya serie och att ni faktiskt lär er en del och kan nyttja det i vardagen. Känner mig själv väldigt pepp på denna serie och tror på den :)

Halva dagen har gått

Tävlat alla kaninerna en gång var nu, Chappe vann sin klass IGEN! Fast kaninerna gick inge super då han vann på 2+2 men var snabbast då ;) Halo hamnade precis utanför men tvåan hade två fel mindre så det är jag inge uppgiven för. Klara och Örjan var ensamma i mini och Örjan vann på 0+1 medan Klara skuttade på med 2+2 i mål.

Jätte nöjd såhär långt i alla fall och har en varsin banklass kvar och höjd ej elit med både Chappe och Halo :)

Går tyvärr inte att ladda upp nå bilder då mitt internet inte är det bästa här 😜


Nu är det kväller

Ligger nu på soffan i husvagnen och kaninerna är nattade ute i tältet. Känner mig peppad inför helgen och ska bli kul att få träffa alla andra. Åtta starter i morgon och åtta på söndag.

Var tidigare in på Forsbacka cruising, kul med en mindre utan en massa poliser utan ren och skär folkfest!

Ira skötte sig riktigt bra idag när jag red, fick en riktigt fin galopp i höger men hon orkade endast några få steg att bära sig korrekt. Det går framåt, hon blir allt starkare :)


Lägga lite tyngd bakom orden

Har nämnt vid flertalet gånger att jag ska plocka i garderoben och städa, har gjort det dom flesta gångerna men inte så mycket som jag skulle behöva så NU SKA jag göra det ordentligt. Åker upp till stallet vi halv tre kanske, när jag känner mig nöjd här hemma :)
 
Jobbade alltså bara fyra timmar idag så bestämmde mig för att åka hem och plocka innan jag far upp ;)
 
Nästan glömt bort och berättat det men åker upp med husvagnen till Högbo ikväll för att mamma och pappa ska slippa skjutsa mig fram och tillbaka nu när det blir tävlingshelg. Inte alla som får campa med kaninerna!

Naturlig dusch

Regnat hela eftermiddan och jag har fått mig en naturlig dusch några gånger om, men tur att man inte gjord utav socker sånna här gånger då. Lika glad att man har en syntet sadel med luftstoppning, bara rida på och torka av sadeln efteråt. Ira var ganska fin idag ändå, mycket lättare att ställa åt höger nu när vi fått loss låsningen i nacken. dock la hon sig lite mer på inner bog och jag hade inte lika lätta känsla men man kan ju inte ligga på topp jämt. Inget dåligt pass men inte vårt bästa heller ;)
Provade Nadjas gamla sommar flug/regntäcke vilket satt bra och det ska hålla tätt om jag inte minns fel, Ira var väl lite mindre pepp på att få en kappa på sig.
 
Planerna för kvällen bli att äntligen göra klart i garderoben och sen göra en sak till bloggen. Kan än så länge säga hål utkik här exakt 12.00 på söndag ;)

Say Hello to Mr Frog


Tävla hos Lamias.se

Kanske skulle kunna vara någonting med sina gamla nervskador, hoppas kan man ju alltid göra då plånboken bromsar lite just nu med andra utgifter... Säger ju att Lamias blogg är helt underbar!

Dagen idag

Jobbade full tid på jobbet, Stefan skulle komma ut till halv tre så åkte direkt till stallet. Borstade lite på henne och pysslade medan Pachen fick sin behandling. Hon hade en rejäl nacklåsning vilket jag kunde ana sen var det även lite med kotorna och hovlederna i fram, därför hon står och lyfter på vänster fram. Han knäckte till nacken och släppte på låsningar och spänningar sen lasrade han på kotorna, hovlederna samt lite på rygg och bakknän. Nu ska vi linimenta med speedway på kotor och hovleder i fram och bakknäna i tre dagar sen där efter en gång i veckan. Sen ska vi även köpa magnesium och ge henne, skulle hjälpa mot att hon lätt självstressar plus hennes dåliga självförtroende. Rider på som vanligt, ingen hoppning men nu satsar vi på att få en frisk och fräsch häst!
Ira som fick syn på laserväskan...
Så vi kör på så här nu i kanske en tre veckor innan vi tar ut han igen så får han lasra och behandla efter behov. Hjälper detta så kommer vi inte behöva spruta, för har man väl börjat så får du vara beredd på att fortsätta spruta. Klarar vi oss utan så vore det bra men måste man så måste man.
 
Sen har jag ägnat kvällningen till att gå med kaninern och pyssla lite, Chappe och Halo behöver få ordentligt flås nu innan. Kanske lite sent men dom är ju inte helt utan vill bara bättra på flåset ;)
 
Ska alldeles strax gå och lägga mig men tänkte försöka börja på en idé som jag fick till bloggen ;)

Motionsträning på gång

Tar ut kaninerna i koppel för att bättra kondisen inför helgens starter!


Lite inspirerad så här på morgon sidan

Efter att ha rensat i roslandet så kan man göra så här fint! :)


Tipsar lite

Nu tänker jag tipsa er om två bloggar jag läser bland andra, den första är... Bilderna är länkade
Vilmas nyligen startade blogg, tror hon kommer kunna få till det där riktigt bra!
 
Lamias blogg, en sjukt härlig tjej som nyligen börjat designa en helt egen kollektion som är döläcker! Grymt bra bloggare och en tjej man intressearar sig för och på något vis känns det som man känner henne....
 
läs själva så förstår ni vad jag menar med båda tipsen ;)

Så typiskt...

Fick hem mina ridstövlar idag, super roligt..... or NOT. På måttabellen som fanns på hemsidan stod det att dom skulle vara 46cm lång i skaftet och 33,5cm runt vaden, ett par Supreme High Rider utan resår. När jag tidigare här packade upp dom och läste på lilla storleks guiden så stod det att den stöveln var 49cm lång och 31 cm runt vaden, på tok för långt och smalt! Blir bara till att skicka tillbaka dom men nu tror jag det blir ett par De Niro stövlar från ett annat ställe istället. Även om HorsemeUp har många bra saker till bra priser så har dom helt enkelt inte haft min storlek på lager, strl. 37 och långa smala vader är vi nog ganska många tonåringar som delar :p
Rena rama djungeln det här med ridstövlar! *suck*
 
 
Ska försöka paketera om och ringa direkt i morgon bitti och be om en retursedel. Pappa kunde lämna in paketet innan kl 14 så då kommer det iväg redan i morgon. Jakten fortsätter!

Bra dag ändå

 Gick hem från jobbet tjugo över ett ungefär och åkte då direkt ner till stallet. Mamma var redan där och hade gjort det mesta redan. Ira skötte väl sig hyffsat ändå idag, skodde ju bara om i bak. Fick ''bremsa'' med handen då hon var allmänt lite tjurig idag, lite sådär svart i blicken som hon kan bli när hon tjurar ur, sto eller surtant?? Vem vet...
 
Hon var däremot Amazing och rida sen, jobbade på riktigt bra och var hyffsat lätt på handen. Lite att hon tappade fokus men inget störande i sin helhet. Stefan kommer i morgon eftermidan vet dock inte exakt tid men har jag tur hinner jag rida innan :)
 
sen hemma här så har jag lagat lite mat till matdosor och även lagt upp tävlingsresultaten från förra veckans tävling på forumet samt scannat och skickat in elitprotokollet. Åkte även en sväng med epan för att tanka, fick i 23L så den drar nog inte så mycket, 1,5L/milen får jag nog däremot räkna men helt OK. Nöjd med min körning trots att det var över en månad sen jag sist körde :)
 
Hästarna sover ute inatt men det har varit ett sjuhejdamig åskoväder här :o Funderade ett tag på om man skulle bränna ner och ta in dom... Men verkar lugna ner sig nu plus att åskan har varit långt borta än så är nog ingen fara, men lite orolig blir man.
 
Sen avslutar jag detta inlägg med att berätta att jag nu anmält mig och kaninerna till KM-helgen, dock tävlar jag ju inte i KM klasserna då det är Elit men 16 starter blir det totalt för mig i helgen:)

Dålig blogging igår

Var virrig och upprepande i mins inlägg igår utan speciellt mycket läsvärt innehåll. Skärpning på det! Tog en liten mackpaus då jag kände mig yrslig, snart klar vid plattorna utanför Depken. Över en veckas jobb där men det blir bra, som ny lagt :)

Får se om jag jobbar full dag idag, beror på när Börje ska ta Ira. Men nu sätter jag fart igen!


Det mesta blir bättre med tiden!

Eller vad är det dom säger? Min feeling vart det i alla fall. Har hjälp mamma att fota allt som ska säljas, nu är det bara prissättning och lite storlekskoll innan jag kan lägga ut det för försäljning. Kan väl dröja någon dag :p Har inte hunnit fixat med protokollen så det blir prio ett i morgon när jag kommer hem. Stefan kommer på onsdag eftermiddag så det känns bra :)
Här får ni ett litet smakprov på lite saker som ska säljas, sen har vi väldigt många täcken i 135-145 att sälja ;)
 
Jesse skulle vara gullig och ta ut hästarna i morgon så jag behöver inte ner dit innan jobbet, dom sover alltså inne i natt. Nu ska jag bara försöka ropa in Tessie och sen mata på kaninerna innan jag går och lägger mig :)

Känner mig bara ingenting

Har inte på nå vis gått dåligt att jobba eller att vara i stallet eller så men känner bara ganska tom och slut. Det vänder väl snart I guess. Lasttränade med Ira och hon skötte sig bra ändå, tjafsade lite men helt ok. hon gick så gott som in helt så nöter jag på lite till så sitter det nog där igen :)
 
Stefan kommer eventuellt ut i morgon om han inte kan typ mitt på dan på torsdag, får se. Däremot så kommer Börje och tar Stella, Ira och Zeus i morgon på fm-em.
 
På schemat nu så står det att rapportera in lite protokoll från kanintävlingen som var i onsdags. Sen ska jag fortsätta sortera i garderoben och städa rummet. Vill ävn hinna med att fota alla saker som ska säljas, kommer nog upp en bloppis här senare då!
 
En massa sadlar bl.a den här bomlösa

Vilken underbar kväll

Riktigt härligt idag nere vid lill-ån, lite folk och bra väder. Träffade på Nickan och Diddi som var där med två andra, trevligt, trevligt :)

Väl hemma så bytte jag bara om och åt lite lätt innan jag åkte upp till stallet. Skulle träffa Vilma där och tog även med mig en extra hjälm så att jag kunde skjutsa hem henne sen. Vi red på Olas bana tillsammans idag och Ira var huuur fin som helst, super lätt på handen och lyhörd. Red på grodbettet och ända nackdelen med dagens pass var att det är lite svårare att flytta över hennes tyngdpunk när jag enbart har en stång. Men det blir bättre! Sen ringer mamma till Stefan i morgon och bestämmer tid, känns skönt att ha fått tag på honom.

Såg på ett avsnitt av Falling Skies, världens bästa serie!!! Borstade även med kardan på Tessie så nu ligger hon och sover så sött bredvid mig här. Sen kommer nog mina ridstövlar i morgon, senast på tisdag :))

Hon fick lite kyllera innan hon fick gå ut igen ;)


Lill-ån nästa!

Nu ska jag bara byta om lite snabbt sen cykla över till Saga och lämna hennes munkar innan vi far vidare, tror Regina och Molly följer med också om jag inte fattat det fel^
 

Marknadsfynd!

Nu känner jag mig nöjd, inte handlat en massa skit utan saker jag ville ha. Kanske att vissa var lite onödiga men ångrar dom inte.
 
Armbandsur 199:-
Foppatofflor 80:- hehe...
UnionJack-dörrmatta 65:-
Kodlås 50:- Tänkte till skåpet på gymnasiumet
En 3/4långärmad ev. till vardags men annars till stallet 50:-
 
Sen dom här två köpte jag inne på stadsfesten i förrgår
100:-/st eller 180:-/par, tog då alltså två :)
 

Siesta

Sitter i sängen och spelar junior scrabble med Saga. Varit på marknaden en gång men kollade mest då, ska tillbaka en gång till. Kollat in en dörrmatta sen vill jag nog ha en klocka också :)


Nu äntligen!

Idag så blev jag äntligen klar med min header, lagt ner mycket tid på kompositation och fotografering inför men är nöjd med slutresultatet. Nu är jag extremt trött och ska bara bädd ner mig nu känner jag, kanske äta något innan och borsta tänderna då såklart. Vart knappt någon marknad för mig idag, kollade runt super snabbt helt forever alone tills Saga kom. En hamburgare för 20 kr köpte jag :) Men i morgon går jag med Saga ordentligt och Hannah tar i på fm så åker väl ner till em för att släppa ut när värmen släppt lite så får dom sova ute en natt till :)
 
Världens finaste bebis! ♥
 

Finaste kaninerna mina!

Är i full gång med en ny header, väldigt välarbetad sådan. Insåg att jag inte hade några bra bilder på kaninerna vilket resulterade i att jag fick tummen ur röven och gick ut och fotade dom! Här får ni några pics i alla fall ;)
 Varför tror ni vi kallar Cahppe socialministern?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feeling good

Allt har gått bra idag, fått in några slantar till US och träffat många härliga kids. Ira var helt undebar idag när jag red, lätt och fin i handen samtidigt som hon jobbade på fint under sig. Fick två tok fina galopper på volt och nöjde mig där, vart väl kanske en haltimmes pass vilket jag tycker är alldeles lagomt en sån här dag.
 
Hadde en trött tjej efteråt, tur för henne att dom fick komma in nu under värsta hettan. Så släpper Vilma ut vid fyra tiden ungefär så dom får sova ute inatt när det är svalt och skönt :)
Jag fick gå med Albin som skötte sig super förutom att han nöp mig i handleden när han inte fick äta gräs... Är man hungrig så är man^^
Hade sällskap av Moa som knatade runt med Tjorven :)
 
Nu ska jag snart ner till marknaden för att kolla på lite saker själv :)

Godmorgon alla goda gla'a

Vaknade nyss UTAN larm trots att jag somnade sent :) Nu ska jag i princip bara äta frukst innan jag åker ner till stallet, tänkte ta och rida innen ponnyridningen på marknaden. Kommer bli dödsvarmt idag så släpper in våra, gubbarna och Jolanta innan jag åker till ÄRK då, sen kunde Vilma släppa ut vid fyra tiden. Känns att denna dag kommer bli bra!
 

Förklaring

Ser att några kollat in under dagen och sett att det inte hade kommit någon uppdatering, rätt och fel... Försökte publiciera det vid 10-11 tiden idag men utan wifi så är min bloggapp vrång. La upp det nu men ''spolade tillbaka tiden'' för sakens skull.
 
Nog om det nu, jobbade kort dag idag. 2,5 timme då jag var så gott som själv där och skulle in till skutskär för att ta min fjärde spruta mot TBE. Träffade på mamma där och vi åkte sedan vidare till stallet, Ira fick vila men pysslade och lasttränade. Var över en månad sedan sist men hon var super duktig, gick in halvvägs och mer krävde jag inte heller. Ska träna på lite nu så att det sitter igen :) Klippte ''hovskägget'' och redde ut man och svans. Dom ska sova ute hela helgen nu, troligtvis så kommer dom in en stund mitt på dagen när det är som varmast så får dom svalka och vila upp sig lite. Stefan svarade också på mitt pm att han kunde nästa vecka så ringer väl på måndag och bestämmer tid :)
 
Efter stallet så åkte vi hem och duschade samt bytte om innan vi tog Mustangen in till Stadsfesten i Gävle! Var ganska litet men det var någonting i alla fall, varit upphåll några år innan och föut hette det Cityfesten. Mamma hittade lite kläder och jag köpte två linnen och ett par solglasögon (igen... hehe), mycket nöjd med mina köp. Sen är det ju Älvkarleby Marknad nu i helgen också så lär väl hitta någonting där också. US kommer ha ponnyridning och jag ska gå med  i morgon sen på söndagen kunde några andra ta :)
 
EGOBOOST!
 

Frid för själen

Att vara på jobbet och bara känna hur vacker natur och lugn som omger en får själen att ta ett djupt andetag för en stund.


Lite låg just nu...

Det mesta har väl inte riktigt blivit som jag tänkt mig idag och tiden har dragit iväg på det ena och det andra stället. Jobbade full dag och åkte sedan hem, gjorde lite mat innan vi skulle ner till stallet. Tiden drog iväg lite och vart väl lite sent iväg, senare än jag tänkt mig. 
 
Mamma red idag och dom skötte sig bra. Dock tyckte jag hon såg ojämn ut i traven men helt symetrisk diagonalt, kan tänka mig att hon tar lite kortare steg med ena benparet därför ojämnheten. Sen har hon säkert någon låsning i nacken då hon gärna inte ställer igenom åt höger. Vi har jagat Stefan hela veckan och risken är väl att han är i Tyskland och jobbar en vecka. Hon är ju inte halt men någonting är inte riktigt schysst, magkännslan är fel... hon får ha BoT ikväll och sen sa vi även så att jag ska nog rida henne fram tills hon är helt fräsch då jag vågar rida på henne lite mer än mamma vilket är lite bättre för hennes steg.
 
Det tär på mig att hon är lite halvdan, mår python emellan åt rent ut sagt. Även om hon inte är halt så har hon lite ont i sitt vänster fram då hon lyfter på det ibland.... Ingen speciell värme och inte nå överdrivet gallig. Lyckades däremot hitta på Stefan genom Hästfolk i Gävleborg när jag frågade där så har skickat ett pm på fb så får vi se vad som händer annars styr vi kosan mot Vetteam så får dom göra någon form av behandling där.

En regnig dag på herrgår'n

Nu faller regnet ner även här, tänker jobba några timmar i alla fall. Kan ju passa på att strö ut salt och fortsätta rensa utanför Depken :p kommer antagligen inte jobba till två men som sagt några timmar till!


RSS 2.0