Skritt-Trav-Skritt

En super bra övning du kan göra nu när det börjar bli lite hårt i backen som mesta dels är skritt men ger precis lika mycket (om inte mer) som att trava större delen av passet.
 
Du gör uppgångar från skritt till trav men bara fem steg sen skritt igen, viktigt att hästen är eftergiven på tygeln och söker stöd. Har du problem med att hästen drar upp huvudet i igångsättningen är den inte ärligt eftergiven, då får man rida lite serpentiner och mycket omställningar för att få den att slappna av och söka stöd i handen.
 
Var noga med att inte börja trava för tidigt igen utan låt hästen hitta formen och det gör ingenting att det tar tid, sen kan man även med vissa hästar behöva trava igång dem lite då dem inte kommer in i travtakten på endast 5 steg till en början, men det får du anpassa efter just dig och din häst.
 
Just det här med start och stopp ger otroligt mycket och dem bygger upp musklerna lika mycket som om du skulle trava hela tiden du håller på med övningen, perfekt för er som inte har tillgång till ridhus alla gånger och vill fortfarande göra någonting vettigt när du tränar ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0