Tänk vad ett par sulor kan göra!

Ira är som en helt ny häst, känns så löjligt enkelt att med hjälp av ett par sulor att hon blir så bra! Vi började med att trava lite bommar och böja och ställa, sen hoppade vi på båge och reglerade galoppen allt ifrån 6 till 7 språng. I början var inte galoppen riktigt igång och då fick vi in 8 steg istället för 6, hehe... men sen snävade vi lite på vägen och galopperade på lite mer och då satt det, mot slutet på övningen låg hindret på 1m. No problemo!
 
Sen hoppade vi en kombination med 1språng sen 3 språng till ett räcke, vanligtvis brukar Ira dra lite till något håll men idag var hon väldigt rak och fin. Sen vi som vanligtvis brukar ha lite långt hade nu kort vilket bevisar att hennes galopp börjar bli riktigt bra nu :)
 
Vi fick endast ett missförstång idag och det var på sista hindret i serien, hon kom nära in i början och vart då osäker och bakade av lite innan sista och då vart jag lite efter i språnget trots att hon gjorde rätt som hoppade av ändå. Vi kom igen och då var det inga konstigheter utan vi tänkte bara lite mer fram, sista rundan satt riktigt bra sen också så är riktigt nöjd med henne idag.
 
Lotta sa det också att hon har fått en helt ny inställning till allt och hon är mycket mycket bättre nu. Ibland börjar man undra om det verkligen är samma häst!
 
I sommras på Laxhoppet :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0